Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » BD-s Erősítő
Témaindító: Mikey051104, idő: Márc 11, 2007
Témakörök:
Idézet: Ebből csak mono erősítés lesz. Szigetelőszallaggal rákötöd egy 7,5kg kézisulyzóra és naponta 15-20szor felemeled.„Nekem egy BD250-em van” Pszeudóban is megy ha másik kézzel is csinálod. Nagyon jó erősítő ![]()
Na előkotortam a műhelyem ritkán látogatott zugát és találtam 4darab erősítőpanelt full készen.Trafót is találtam ami jó lessz hozzájuk.
Első trafón ami 150W azon egyenrángatva +/- 34V van. A második ami legalább 600W-os pedig egyenrángatva +/- 29V-os. Az erősítők pedig eme Bővebben: Link kapcsolás full megépítve. Itt lenne egy nagy kérdésem a szakértő tervező kollégákhoz (remélem tudják kikre utalok ezzel) hogy ha lehet nézzék már át a kapcsit mert tudom hogy rettenetesen gagyi. Ha lehet ezeken a feszültségeken kell maradni és amit csak lehet mind minőségben mind tudásban ebből a kapcsiból kiszedni.A végtranyók BD245C/246C ezen kívül amit én változtattam rajta az a visszacsatolásban a kondi 47mikro a bemeneten pedig 4,7mikro . Várom a szakértőket mit lehet még átalakítani rajta hogy használható legyen . Az ócsárolás és az "építs másfajtát" nerm érdekel ne is írja le aki ezt gondolja. Készen vannak már a panelek egy jópár éve és itt relaxálnak a sarokban természetesen föl kellene használni mindenképp.
Szia!
Ezen a kapcsin nem nagyon kell semmit variálni. Én épp tegnap elesztettem újra. Mert eddig ST volt, de azt kicsit szédszedtem és meg akartam hallgatni ennek is a hangját, hogy össze hasonlítsam! Hát - lehet hogy nem csúcstervezés - de szerintem sokkal teltebb, élethűbb a hangja, mint az ST-nek. A nyugalmi áramot 20 mA-re állítottam be, az offsetet pedig sikerült 0,0-ra beállítani, szóval remek kis darab, pöccröff indul is! Majd építek még egyet és mehet hidalva ![]()
Ha nem akarsz mas erositot epiteni akkor eloszor is semmikepp ne adj neki +-50V-os tapfeszt. De ahogy latom ez nem is fog menni, mert max. +-34V-os tapfeszed van. Ez mar jobb
![]()
Most az eredeti fölállásban merre tekerve a trimmert növekszik az áram?
Mert most én akárhová tekerem nem tudom beállítani a nyugalmiáramot pedig minden jó mert szól is és a kimenet is beállt rendesen. Lehet hogy kevés neki a +/-34V és azért nem lehet beállítani a nyugalmiáramot? Az emitterellenálaton egy milivoltnyi esést sem mérek pedig kellene.
Szia!
Én a nyugalmi áramot úgy mA-mérővel mértem az egyik majd a másik tápágban is. 25-28 mA-nél nem tudtam beállítani többet, de végülis nem torzít, szóval elég (most 22 mA -en van) Itt egy kép : Ezen balratekerve nőtt az áram, tehát ha jól nézegetem, akkor az 560 ohm os ellenállat felé. (csak nincs előttem se a kapcsi, se a nyákterve..)
Hello! Biztos hogy jól működik 34 V feszről is, mert nekem 30 V ról is nagyon szépen muzsikált. Én mindig fülre állítottam be a munkapontokat (azaz a nyugalmi áramot) ahol már a magasak is szépen és tisztán szóltak addig tekertem, észre lehet venni könnyen!
sok sikert ![]()
Hello! Ha szól a végfok és nem is torzul akkor mindeképp kell esnie feszültségnek az emitterellenállásokon, mert a tranzisztoraid munkapontja megvan. Nem lehet hogy rosszul mértél? Vagy esetleg nem jó helyre dugtál mérőzsinórt a műszerben vagy ilyesmi? Bocsi hogy ilyet feltételezek, csak mindenképp lennie kell ott fesznek ha szól és működik a végfokod!
Van fesz csak ami esik rajta az 0.6mV az pedig szerintem kevés.
És nem torzul?
A magasak is szépen, tisztán szólnak? Nem lehet hogy a bordára szerelendő tranyó melletti ellenállások értékei nem megfelelők? Én 4 db ot is gyártottam ebből a végfokból és egyiken sem volt ilyen gond. Mérd meg mekkora fesz van a 139 es (munkapont beállitó) tranyó C és E je között. Sztem kb 1,2 - 1,4 V körül kellene lennie. Valamint a 243-244 közötti 2w os ellenállás 56 ohm os?
Sziasztok.Van egy Beag APT 100-ból származó 2*42 Volt AC toroid trafóm.Szeretnék építeni egy 100-150Wattos végfokot két monitor láda meghajtására hangosításon,a ládák 2 utasok és 8 Ω-osok.Nem szeretnék nagyobb trafót venni tehát azt akarom megépíteni amit ebből ki lehget hozni.Ebben kérném a segtíségeteket,ötleteiteket.
Köszi előre is! Csikós Gábor
tehát st 151 beag apt 100 toroidjával ??
Igen, csak más tranyók* kellenek bele
![]() * ott a linken ![]()
Ez nagyszerű!!!
Köszi szépen! ![]()
Igen, megerősítem amit Dzsoni írt, valóban én javasoltam neki a módosítást mert működik a dolog.
Ahogy van a toroidom rárakok egyí egyenirányítót és milyen kondit tegyek rá hogy jó legyen az átalakított verzióhoz???
Sziasztok! Még mindig nyomatjátok ezt az ST-t ???
![]() Hallgassátok már meg a hangját!
hellósztok!
van itt egy erősítő, egy oldalon 2db bd242d és 2db bd249c dolgozik, nagyon jól szól! de sajnos nem az enyém ![]()
Szia!
Hol??!! Itt a HE-n, nálad? Legalább egy linket dobhatnál, vagy egy-két képet! ![]() Egyébként valószínűleg QUAD405!
bocsi rosszul fogalmaztam, itt van nálam, csak nem az enyém, és belebujtam kicsit akkor láttam hogy ezek a tranyok vannak benn...
Öregem! Hát áruld már el végre hogy melyik kapcsolásról van szó!
![]() Ez tipikusan a, kérek egy jegyet. Hová? Ide a markomba! De hova utazik, Hát haza!
szamóca! ezt szeretném én is megtudni!! irtam hogy itt van nálam egy erősitő, ezek a tranyók vannak benn, és tudja-e valaki hogy mien erősitő ez egyeltalán és hogy mit tud teljesítményre!!
![]() ![]()
Szia!
Egymillió fajta ilyen erősítő lehet! Fénykép, fénykép, fénykép!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |