Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
COM port működik?
COM port driver fel van telepítve?
Gondolom, valami újabb fejlesztés az 1.8.x IDE-ben. Nálam régebbi IDE-k vannak, ezekben az "Old Bootloader" az alapértelmezett, ezért nincs is ilyen kiírás.
Kiegészítés: 2018. januártól kezdve árulják az Arduino Nano-t új bootloaderrel. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2018
Hurrá, most majd lehet játszani, hogy régi vagy új bootloader-es nano-ra töltesz éppen. Kellett mint egy falat kenyér...
Valaki?
Gyakorlatban nem teljesül az if(serial)vagyif(!serial) még ha void setup teszem akkor sem!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Valami nem ok if (!Serial) nél gyakorlat ezt igazolja más módszer is próbálok karakter keresés pl de csak terminálba müködik be ir karakter+enter ezt veszi észre Serial.available ha Serial.write("0") ezt igy mért nem? !
Karakter keresem Serial.find("0") módszer de ez is csak karakter+enter találja Serial.write("0") ez sem veszi figyelembe! A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Ha port benyitom Serial.available észlelné Serial.write("0") ami aktiv lenne Serial.find("0") állapot de nem igy van..
Ez így értelmetlen zagyvaság az egész!
Inkább végig kellene csinálnod egy Arduino tanfolyamot! Ott megtanulnád az alapokat.
Arduino tanfolyamot tul vagyok!
Igazából mit akarsz csinálni? Mert a "Ha port benyitom Serial.available észlelné Serial.write("0") ami aktiv lenne Serial.find("0") állapot de nem igy van" nem csak nyelvtanilag helytelen, hanem tartalmilag is érthetetlen.
Az available() függvény a beolvasásra váró (bejövő sorban álló) karakterek számát adja vissza. A write()-tal írsz, a find()-dal olvasol amíg el nem éred a megadott karaktert. Ha a túloldalon van valamiféle echo bekapcsolva, akkor a write-tal írt karaktert visszaírja neked, és az akár available(), akár find() fv-vel tudod észlelni. Kösd össze az RX és TX lábakat, ennek gy menni kellene. De ugye miért lenne a soros port túloldalán echo?
Bővebben: Link
9. fejezet - Soros kommunikáció
Az érdekel mivel tudom helyetesiteni karakter+ enter megoldást terminálban minek felel meg az Serial.write("0") biztos nem még nl/cr sem!
echo mit értesz nl/cr?
CR (carriage return) #13
LF (line feed) #10 Egyébként serial.println()?
karakter+ enter?
echo = visszhang
Vagyis vissza küldi a kapott üzenetett.
karakter+ enter terminálban hogy lehet helyetesiteni automatikusan függvénnyel?
Amiről tudnék Keyboard.h bill parancs de ezt nem támogatott uno alap firmware!
Ennek semmi köze az arduino-hoz, a másik oldalon kell egy programot futtatnod, ami soros porton küldi az arduino-nak a jelet, ami vagy echo (akkor az arduino kezdeményez), vagy bármi más.
El megy alap funkció amit keresek!
Az alap a port nyitás státusz figyelés lenne ifseial felejtös lett! Igy másik út jobban járhatónak látom Port megnyitáskor automatikusan küldenék egy karaktert amit if Serial.find() ugrik! De a leggfőbb gond hogy automatizálom ezt a karakter elküldést portnyitáskor? Serial.available csak ha manuálisan beütök karakter +entert veszi figyelembe! Érthetöbben nem tudom leírni ....
Mi az, hogy port nyitás figyelés? Szerintem nincs ilyen lehetőség. Ha arra vagy kiváncsi, hogy "valaki" figyel-e a port másik oldalán, akkor valahogy kommunikálnod kell vele. Pl. küldesz neki egy "ABC" string-et, amire a másik oldal válaszol egy "XYZ"-t, és akkor tudhatod, hogy van kapcsolat a túloldallal.
Az available() szerintem azért csak a "+entert veszi figyelembe", mert az adott terminál csak enterre küldi el a teljes szöveget. De ezt le kellene ellenőrizni szemmel (RX LED az arduino-n)
Szerintem lehetséges lehet a port nyitáskori státusz figyelni valami kezdő bit vagy állapotot változás H/L kerül ilyenkor...azon kivül hogy kap egy nagy reseret az arduino...
Nem akartam ide hozni egy projektet alapja lett volna soros portra nyitom az eszközt program módba ugrik a menü rendszere...
Már belinkeltem a tankönyvet *.pdf formátumban!
Kellene olvasnod, tanulni! Mivel mi nem olvashatunk helyetted! Hogy a portot megnyitod az Arduinon, nem jelenti azt, hogy a másikoldal is készen van. Mi a másik oldal PC vagy másik arduino? Mindkettőre meg kel írni a kapcsolat ellenőrzési rutint. Ahogy már tbarath javasolta.
WIN Terminal...Ezen nincs mit módositani!
Az nem tudja azt automatikusan, amit te szeretnél!
Ajánlom Processing alkalmazást PC-re. Bővebben: Link Nagyon hasonló, mint az Arduino IDE. És találsz sok példaprogramot a neten hozzá.
Pont ez lenne lényeg hogy ne legyen alkalmazás függő program az eszközhöz vagyis mezei terminálal programozható linux ...win..android mind alapból van...
Az arduinoból nem tudod elindítani a PC alkalmazást.
Azt a felhasználónak kel megtenni, és ha már neked egyéni követelményeid vannak? Akkor olyan alkalmazást kel írnod, ami azt lekezeli.
Erről tudsz valamit olyan mind ha irni lehetne vele?
Bővebben: Link
Olvasd már el legalább a descripton-t:
Idézet: „Get the number of bytes (characters) available for writing in the serial buffer without blocking the write operation.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |