Fórum témák
» Több friss téma |
Elsőre én rámérnék a GPIO0, GPIO2, GPIO15 lábakra, ellenőrizném, hogy a CHPD, RST fel van-e húzva a tápra.
A legtöbb problémát a táp pufferelése okozza. legalább 300 mikroFarad kondenzátor kell. A 3,3V tápot milyen IC állítja elő?
Szia ! Én is jartam mar igy megoldodott cserevel.
Van a weboldalukon lehetoseg reklamaciot bejelenteni Probald meg.Nekem mukodott.
A lábakat mértem, minden jónak tűnik.
Ezt megerősítve azon az egy panelen, amelyiken a modult cseréltem, az új elsőre indult. A táp 330µF-al szűrve közel az ESP8266-hoz, valamint 100nF is van. AMS1117-3,3 állítja elő a feszültséget. Az egyéb perifériák pedig külön tápfeszültségről járnak, hogy ne legyen gond. De próbáltam értelemszerűen már külső tápfeszültség forrást is. Ez 3,5V-ra volt beállítva. A helyzet változatlan (több, nem működő egységet is próbáltam így). Pár nyákpanelt építettem már ESP-01, ESP12, ESP-07 és ESP-201 modulokkal. Most először jelentkezett ez a probléma. Nem egy már vagy egy éve működik különböző helyeken gond nélkül.
Szia.
Köszönöm, megnézem. Nem tudom, hogy a vásárlástól eltelt hosszabb idő miatt mit sikerül intéznem. Idézet: „Nos értem a kódodat” Azért elsiklottál egy pár apróság fölött. ![]() function getData(url, data = "") Két adatot vár, a második elhagyható, az első nem. Te a másodpercenkénti meghívásnál paraméterek nélkül hívod meg a függvényt, de nem ez a legrosszabb hanem hogy a függvényen belülről meghívod saját magát. Rekurzióra itt nincs szükség. ![]() Így kicsit jobban fest.
Azért gondoltam hogy paraméterek nélkül hívom meg mert úgy gondoltam hogy az egész függvényt kellene átnéznie 1 másodpercenként hogy lett-e változás , és nem a függvényen belül a paramétereket.
![]()
De végülis így totál nem megy. Még laggolva sem. Megnézi a led állapotát , ki is írja a serial monitorra nekem hogy LED , 1 másodpercenként , viszont nem írja ki , és az uptimet sem. Hátha rájövök mi lehet a probléma.
Valószínű az Access-Control-Allow-Origin hiányzik a fejlécből. de csak akkor hiányolja ha nem esp ről futtatod a html oldalt. ezt ki is írja a fejlesztői lapon. a megoldást itt már írtam régebben most nem tudom megkeresni, csak este.
Ahogy eddig csináltad, ESP -n tárolod a html oldalt és onnan tölti le a böngésző, utána Jön az ajax kommunikáció.
Ilyenkor az válasz az ajax kérésekre így néz ki esp webserveren.
HTML oldalon pedig az ajax kérés így. JS ben.
Amikor viszont a html kódot a pc-n tartod és onnan indítod el offline módban, akkor esp felől a válasz így néz ki.
JS ben pedig így változnak a dolgok.
Ha küldésnél kihagyod az Access-Control-Allow-Origin fejlécet akkor nem kapja meg a böngésződ az adatokat, azaz megkapja csak hibásnak értékeli így a te kódodnak már nem adja tovább. Persze azt csak feltételezem hogy offline módban van a html kódod mert a legutolsó belinkelt kódodban benne volt az esp ip címe ami nem kell ha esp-n tartod a html oldalt.
Nos van 2 db HTML oldal amit a PC-n tartok , nem használok SPIFFS-t , még nem tudtam bele építeni a kódomba sajnos , vacakolok vele. Megpróbálom ezzel az új információval megvalósítani most.
A baj hogy hiába IF-el van megvalósítva , ha nem írom meg a setInterval funkcióban hogy milyen adatokat nézzen át , akkor nem nézi és nem veszi észre hogy változott az URL , ha pedig bele írom mindet , hogy nézze 1 vagy tökmindegy mennyi időnként , akkor pedig mire átnézi mindent megint csak laggol mint az állat. Ha 1 vagy 2 getData-t írok be neki hogy nézze át , akkor megy mint a karikacsapás , lagg mentesen. (Az válasz idő korlátot kivettem mivel néha képtelen volt akár 10 másodperc alatt is válaszolni és idegesítő volt az alert ablak.)
Jelenleg így van a JS része:
C-ben pedig :
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
Lehet hogy valami a c-ben lévő handleJani és a handleIdo funkciókkal lesz , mivel ha csak az a kettő van benne vagy az egyik , már akkor sem jó. Ha másodpercenként lekérem a readJani url-t és a readIdoValue-t akkor már a browserben csak pending van és képtelen másra figyelni. Az uptime magában jól megy.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
Alakul.
Most azt kellene elérned, hogy ne hívd meg az esp-t másodpercenként jelen esetben 4x hanem csak 1x. HTML elküldi a kérést esp felé, esp egy stringbe tölti a kért adatokat és visszaküldi a választ, html szétválogatja és beteszi a helyére. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2018
Sziasztok!
Van egy ESP8266 alapú NodeMCU fejlesztő panelem, arduino ide-vel programozom, csináltam vele egy projektet amolyan távirányítós autó-féle, Telefonnal irányítom Blynk nevű programmal, viszont van egy gondom vele, ha véletlenül megszakad a wifi kapcsolat akkor elvesztem az irányítást, ez ugye logikus is, viszont azt kéne csinálnom, hogy ebben az esetben lekapcsolnám a motorokra menő kimeneteket, hogy ne kelljen futnom utána ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
Nem ismerem ezeket a programokat, de vezeték nélküli vezérlés esetén a parancsokat úgy kellene értelmezni, hogy csak x ideig hajtsa végre. Így megáll, ha az időzítés lejárta előtt nem kap újabb parancsot.
Egy folyamatos kontakt jelet küldesz és ha megszünik akkor minden leáll.
Ezt szerintem programból simán meg tudod oldani ha eddig eljutottál.
Sziasztok
Kimenetre egy rövidzárat szeretnék. Egy régi Nokia 3210 nyomógombját szeretném rövidre zárni. Ezt hogy oldhatnám meg, direktbe? Relé, és akármilyen kapcsolás nélkül. Az egyik lábat lekötném GND-re, az OUT-ot pedig GND-re ha igaz a feltétel. Viszont amíg nem igaz, addig ad rá 3,3V-ot, ami nem hiszem, hogy jót tenne a telefonnak. Nem lehet megcsinálni, hogy ha nem igaz, ne adjon semmit?
Elöször is az a kérdés, hogy a telefon hogyan kezeli a gombokat. Ha mátrixba vannak kötve (nagyon valószínű), akkor alaposan át kell tanulmányozni, milyen módon figyeli a gombokat, különben a GND-re zárással is könnyen kárt tehetsz a telefonban.
Ha a kimenetet bemenetté lehet konfigurálni, akkor bemenetként a harmadik állapot (tri state output) valósul meg, nagy ellenállású lesz a tápfesz és a GND felé is. Ha a kimenet eleve tudja a három állapotot, akkor nincs ilyen gond.
Ezeknek utána nézek, köszönöm.
Egyszerűbb megoldás lehet egy optocsatoló inkább?
Talán ÍGY is lehetne. Bár én még megtoldanám egy-két shift regiszterrel, hogy kevesebb lábat használjon.
Kiderült hogy a lagg nem a JS-es funkciók miatt adódott. Végül rájöttem hogy amikor elküldöm a kérelmet a c-ben lévő funkciókhoz hogy mondják meg hogy van-e jani és idő akkor ha jött bejövő adat , akkor az IF-eknek nem csináltam else ágat , így ha nem volt adat , nem ment vissza sem 200 "ok" response sem pedig semmi más , így a böngésző nem tudta mire vélni. Végül megmondtam neki hogy ha nincs bejövő adat akkor is legyen response , mégpedig 204 , ami "no content"-et takar , így a böngésző nem ragadt le nála. Megszűnt a lagg és gyorsabb mint valaha.
![]()
Azért egy optocsatoló, egy ellenállással nem a világvége kapcsolás.
Amúgy meg ha szerencséd van a két GND összekötése, és a "kimenet" nullára állítása, valamint bemenetről kimenetté átprogramozása elég lehet. A gombnak meg kell keresni a bemeneti felét oda kötni a kimenetet. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Sziasztok! Szeretnék távolról elérni egy ESP8266-os modult. Rögtön abba a problémába ütköztem,hogy a tűzfalamon szeretnék engedélyezni mondjuk,egy 333-as bejövő portot. Ezt meg is teszem,de ha a yougetsignal oldalon ellenőrzöm ezt,akkor azt mondja,hogy a port zárva van. Van valami ötletetek nincs esetleg? Előre is köszönöm!
Szia,
A routeredben bekell tegyél egy port forwarding-ot az ESP-d IP címére és portjára. A port forwarding-ra rákeresve sok információt találsz a neten. Milyen szolgáltatód van és hány routered van?
Köszönöm a válaszod! Igen,igen,sokat olvasgattam már a netet. Egy routerem van,melyen a képeken látható dolgokat már beállítottam. Az ott látható IP cím,az ESP modul Ip címe.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
UPC a szolgáltató,és az ő modemüket kötöttem össze egy utp kábellel,a router wan bemenetével. Létrehoztam egy no-ip-s dns címet,és azt beírtam a router "dynamic dns" felületére.Itt a kapcsolati tesztre azt mondta,hogy rendben van.
A forwarding/virtual servers-ben kell beállítani, a port triggert én se használom, onnan törüld ki, amit beállítottál.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Köszönöm,megtettem, de a yougetsignal "port forwarding tester"- e szerint a port zárva.Ez nem függhet attól ugye,hogy a modem milyen üzemmódban van? Most AP-ban van..
Te meg NATolt hálózatban vagy. Amíg ezt nem oldod fel a szolgáltatónál, addig bármit állítgathatsz, nem fog menni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |