Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   65 / 138
(#) kitartás válasza zombee hozzászólására (») Jún 28, 2018 /

Ha nincs az alaplapok közt akkor lehet, hogy telepíteni kéne. (az AT parancsos dolog elég kacifántos nekem, bár működik, a LUA t nem is próbáltam.) Az arduinos környezet jól dokumentált, működő dolog, kb c++ nyelv.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 28, 2018 /

Aki már épített itt időjárás állomást, mi a tapasztalata a dobozolással? Totál teljesen le kell szigetelni? Reggeli pára stb gondolom nem tesz jót...
(#) zombee válasza kitartás hozzászólására (») Jún 28, 2018 /

Köszönöm. Csak ma érkezett meg a cucc, már az is haladás hogy feltettem a LUA firmware-t és a példa parancsokkal azonnal működésre lehetett bírni. GSM modullal és AT parancsokkal 2 félévet lehúztam.

A cikkek között csak egyet találtam: Bővebben: Link
Problémás, ha a letölthető cuccot ESP-12 - re rakom fel?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2018
(#) sandor81 hozzászólása Jún 28, 2018 /

Hello esp8266 modul segitsegevel hogyan tudom megoldani azt hogy sorosporton levo eszkozt tudjak programozni vele??
Segitseget elore is koszonom.
(#) nedudgi válasza sandor81 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Az ESP8266 egy WiFi modul, aminek van egy soros portja. Milyen eszközre gondolsz? (Létetezik olyan förmver(firmware), ami transzparens átvitelt biztosít, de elég ritka.)
(#) gerleimarci válasza sandor81 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Pl. EZ, de ha jobban utánakeresel, biztos van még több is.
(#) kitartás válasza zombee hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Szerintem azon is menni fog.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 29, 2018 /

Üdv!

Bővebben: Link

Ebben a hozzászólásomban van egy link ami alapján megépítettem az időjárás állomást.
Esp-07 modullal, nincs ldr benne, és csapadék érzékelő. Minden tökéletesen működik, viszont van egy olyan gondom hogy véletlenszerűen 4-8 óránként megáll a történet azzal hogy nem találja a DHT szenzort. Ilyenkor ki-be kapcs és megy megint sok sok órát, találkozott valaki hasonlóval?
(#) kitartás válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 29, 2018 / 1

Nekem a dht22 (kínai beszerzés, úgyhogy biztosan eredeti ) élt kb 3 hónapot az asztal sarkán. Párszor lefagyott, majd jobblétre szenderült úgy, hogy se hideget sem meleget nem látott. Ezután jött a bme280 TAIR-tól. Ez még megy.
(#) sandor81 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Riasztokozpont kellene vele programozni a kozpontnak van serial kimenete amin van rx tx kimenet. Eddig usb ttl szintillesztot hasznaltam de az usb hosszabitas miatt csak par merter lehetet a kozpont es a laptop kozott. Ezert gondoltam valami ilyesmi megoldasra mert mindennapi hasznalatban nyugos megoldani hogy minden rovid hatotavban legyen egyszerre.
(#) nedudgi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

A szenzor olvasását valószínűleg az nehezíti, hogy a WiFi rángatja a tápot. Kapcsold ki előtte, utána vissza.
(#) nedudgi válasza sandor81 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Ha a központ nem igényel modemjeleket, semmi gond.
(#) pajti2 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Ha kirakod a szabadba hegyoldalra vagy valami, és időtállónak kell lennie, akkor ip67 szigetelés + belső kondenz nedvesség kezelés. Vagy legyél nagyon jóban Fortunával
(#) pajti2 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Ellenőrzés gyanánt mérj rá szkóppal a szenzor ic táp lábára közvetlenül, és cibáld meg egy kicsit a wifi kommunikációt, hogy rendszeresen adjon tovább valamit az esp. Ha gyengébb a táp, mint az esp igényli, ki fog derülni. Workaround: tekercs (+ ellenirányú shottky) + sokkal nagyobb kondenzátor az ic-k / modulok tápbemeneteire.
(#) sandor81 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Elvileg nem. Akkor csak azt kell megoldanom hogy legyen osszekotve a modul a kozponttal a wifimodul meg legyen mindig valamilyen cimtartomanyban ami allandó. A tobbit allitsam be a programozo softverben.
(#) Sanyesz5 válasza pajti2 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Szia, szkóp nincs jelenleg sajnos, egy 5 voltos max 2,5 ampert tudó kapcsolóüzemű tápról ment az egész, után van egy lf33 smd fesszabályozó, és arról kapta minden a 3,3 voltot.
A táp ahol bejön, az 5 voltra még került egy 1000 mikrós kondi, ha van javaslat meg hallgatom.
(#) zombee válasza kitartás hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Sajnos nem megy. A cikk alapján feltöltöttem az AT-s firmware-t; Aztán rájöttem hogy 78400bps
kell neki a terminálon, amit a TeraTerm épp nem ajánl fel de legalább be lehet gépelni. Ezt dobja:
  1. ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)
  2.  
  3. load 0x40100000, len 25020, room 16
  4. tail 12
  5. chksum 0xef
  6. ho 0 tail 12 room 4
  7. load 0x00000000, len 0, room 12
  8. tail 0
  9. chksum 0xef
  10. load 0x00000000, len 0, room 4
  11. tail 0
  12. chksum 0xef
  13. csum 0xef
  14. csum err
  15. ets_main.c
(#) zombee válasza zombee hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Elvileg már be kellene vennie az AT parancsokat, de meg se nyikkan a kövi újraindításig...
(#) nedudgi válasza zombee hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Minden AT parancsot CRLF szekvenciával le kell zárni.
A bootloader soros porti sebessége pontosan 74800Bd.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
(#) zombee válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Tartok tőle hogy az AT parancssoros firmware-t el se indítja a "csum err" miatt.
Ha NodeMCU LUA-t töltök fel, arra nem ad ilyen üzenetet, egyedül az zavar hogy 9600bps-re
vált ami finoman szólva lassúnak tűnik.
(#) zombee válasza zombee hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Tuti én rontok el valamit...
(#) icserny válasza zombee hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Firmware feltöltéskor meg kell mondani, hogy milyen sebességgel (40/80 MHz) és milyen módban (QIO, DIO, QOUT, DOUT) módban kezelje a memóriát. ESP8266Flasher.exe esetén ezek az Advanced menüben állíthatók be. Nekem akkor jöttek ilyen "csum err" (ellenőrző összeg hiba) üzenetek, amikor nem a memória IC-hez illő módot állítottam be.
(#) zombee válasza icserny hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Ha az "SpiAutoSet" be van pipálva, majd "üresen" (bin fájlok elől pipát elveszem) elindítom, akkor az SPI MODE = QIO és FLASH SIZE = 32MBit értékekre automatikusan beáll, mindegy hogy
előtte mit adtam be neki. A kristály is 26MHz-re áll be. Az SPI sebesség az egyetlen amit békén hagy.
Most 40 helyett 26MHz-re állítom be, meglátom mi lesz...

up: így se megy, betűről betűre ugyanazt írja ki a konzolra amit 2-vel felettem feltöltöttem,
és szintén dettó ugyanez 80 és 20MHz mellett.
(#) zombee válasza icserny hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Köszönöm, neked volt igazad! Rengeteg próbálkozás, anyázás, keresgélés után meglett a tettes:
A memóriára rákeresve valahol azt írták hogy DIO, nem QUAD(3. bájt alapján rossz a beállítás).
Ezután másfajta hibaüzenetet dobált, és folyamatosan újraindulgatott. Ekkor vettem észre,
hogy a beállítás(512+512) ellenére "1024+1024"-et írogat ki, ezért a neki megfelelő firmware-t lőttem be. De ehhez a beállításhoz "32Mbit-C1" tartozik a README alapján. Tudja a rossebb mi az a C1, de azért beállítottam neki azt is, meg az 1024+1024-nek való címeket.
MŰKÖDIK!
(#) silent15 hozzászólása Jún 29, 2018 /

Üdv!

Pár napja megérkezett hozzám egy Wemos D1 Mini Pro modul és hozzá egy külső antenna. Kísérletezgettem az antennával is és nélküle is. Az arduinohoz írt gyári Scan könyvtárat használtam. A helyzet az, hogy mélyen belül nagyobb javulásra számítottam. Elvileg 3dBi nyereségű az antenna és tényleg ennyit tud. Az antenna nélküli 67-68dB ből csinált 64-65dB-t. Viszont sokkal nagyobb távokon lévő jeleket is fog, ezt előnynek könyvelem.
Még rendeltem hozzá egy 15dBi-s antennát is, majd meglátjuk azzal mit fog produkálni.
(#) Gránátalma válasza zombee hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Szia, githubon van egy ESP8266 flasher nevá exe letöltöd, node mcu firmware-t tol rá.
(#) pajti2 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Az elsődleges tápod hiába 2.5 amperes, ha utána 1 amperes stab kockát raksz be. Az 1k mikro jó helyen van az 5 volton is, de a 3.3-ra is kellene. Az esp-nek vannak külön fogyasztási tartományai. A 200 mA átlagfogyasztás kb azt jelenti, hogy akár amperes tüskékkel cibálja a tápot, és a vezetékezés (nem látunk semmi konkrétumot a kialakításról!) parazita induktivitása miatt olyankor nulla felé indulnak el a kapocsfeszültségek. Azért szoktak a modulok tápfesz bemenetére közvetlenül is kondikat rakni. Ha tudsz, szórj bele pár kondenzátort a kapcsolásba, és nézd meg úgy is. Az esp-vel kipróbálhatod, hogy alacsonyabb energiaszinten is stabil marad-e a kommunikáció. Ha igen, akkor nem muszáj azt maxon pörgetni.
(#) Sanyesz5 válasza pajti2 hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Üdv, annyit változtattam hogy eddig az alapbeállításokon 20 másodpercenként küldött adatokat, ami felesleges. Ezt átlőttem 1 percre, most több mint egy napja üzemel gond nélkül, meglátjuk, de megfogadom a tanácsodat.
(#) Gránátalma hozzászólása Jún 30, 2018 /

Sziasztok!

Miért kapom ezt a hibaüzenetet erre?:

exit status 1
missing terminating " character

1. snprintf ( temp, size,
  2. "
  3. <html>/
  4. <head>/
  5. <title>Status page</title>/
  6. </head>/
  7. <body>/
  8. <h1 style=font-size:55px;>DSC PC 1616 control center</h1>/
  9. </body>/
  10. </html>"
  11. );
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2018
(#) vargham válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Mert a 2. sorban nincs lezáró idézőjel a nyitő idézőjel után.
Következő: »»   65 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem