Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nincs az alaplapok közt akkor lehet, hogy telepíteni kéne. (az AT parancsos dolog elég kacifántos nekem, bár működik, a LUA t nem is próbáltam.) Az arduinos környezet jól dokumentált, működő dolog, kb c++ nyelv.
Aki már épített itt időjárás állomást, mi a tapasztalata a dobozolással? Totál teljesen le kell szigetelni? Reggeli pára stb gondolom nem tesz jót...
Köszönöm. Csak ma érkezett meg a cucc, már az is haladás hogy feltettem a LUA firmware-t és a példa parancsokkal azonnal működésre lehetett bírni. GSM modullal és AT parancsokkal 2 félévet lehúztam.
A cikkek között csak egyet találtam: Bővebben: Link Problémás, ha a letölthető cuccot ESP-12 - re rakom fel? A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2018
Hello esp8266 modul segitsegevel hogyan tudom megoldani azt hogy sorosporton levo eszkozt tudjak programozni vele??
Segitseget elore is koszonom.
Az ESP8266 egy WiFi modul, aminek van egy soros portja. Milyen eszközre gondolsz? (Létetezik olyan förmver(firmware), ami transzparens átvitelt biztosít, de elég ritka.)
Pl. EZ, de ha jobban utánakeresel, biztos van még több is.
Üdv!
Bővebben: Link Ebben a hozzászólásomban van egy link ami alapján megépítettem az időjárás állomást. Esp-07 modullal, nincs ldr benne, és csapadék érzékelő. Minden tökéletesen működik, viszont van egy olyan gondom hogy véletlenszerűen 4-8 óránként megáll a történet azzal hogy nem találja a DHT szenzort. Ilyenkor ki-be kapcs és megy megint sok sok órát, találkozott valaki hasonlóval?
Riasztokozpont kellene vele programozni a kozpontnak van serial kimenete amin van rx tx kimenet. Eddig usb ttl szintillesztot hasznaltam de az usb hosszabitas miatt csak par merter lehetet a kozpont es a laptop kozott. Ezert gondoltam valami ilyesmi megoldasra mert mindennapi hasznalatban nyugos megoldani hogy minden rovid hatotavban legyen egyszerre.
A szenzor olvasását valószínűleg az nehezíti, hogy a WiFi rángatja a tápot. Kapcsold ki előtte, utána vissza.
Ha a központ nem igényel modemjeleket, semmi gond.
Ha kirakod a szabadba hegyoldalra vagy valami, és időtállónak kell lennie, akkor ip67 szigetelés + belső kondenz nedvesség kezelés. Vagy legyél nagyon jóban Fortunával
![]()
Ellenőrzés gyanánt mérj rá szkóppal a szenzor ic táp lábára közvetlenül, és cibáld meg egy kicsit a wifi kommunikációt, hogy rendszeresen adjon tovább valamit az esp. Ha gyengébb a táp, mint az esp igényli, ki fog derülni. Workaround: tekercs (+ ellenirányú shottky) + sokkal nagyobb kondenzátor az ic-k / modulok tápbemeneteire.
Elvileg nem. Akkor csak azt kell megoldanom hogy legyen osszekotve a modul a kozponttal a wifimodul meg legyen mindig valamilyen cimtartomanyban ami allandó. A tobbit allitsam be a programozo softverben.
Szia, szkóp nincs jelenleg sajnos, egy 5 voltos max 2,5 ampert tudó kapcsolóüzemű tápról ment az egész, után van egy lf33 smd fesszabályozó, és arról kapta minden a 3,3 voltot.
A táp ahol bejön, az 5 voltra még került egy 1000 mikrós kondi, ha van javaslat meg hallgatom.
Sajnos nem megy. A cikk alapján feltöltöttem az AT-s firmware-t; Aztán rájöttem hogy 78400bps
kell neki a terminálon, amit a TeraTerm épp nem ajánl fel de legalább be lehet gépelni. Ezt dobja:
Elvileg már be kellene vennie az AT parancsokat, de meg se nyikkan a kövi újraindításig...
Minden AT parancsot CRLF szekvenciával le kell zárni.
A bootloader soros porti sebessége pontosan 74800Bd. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
Tartok tőle hogy az AT parancssoros firmware-t el se indítja a "csum err" miatt.
Ha NodeMCU LUA-t töltök fel, arra nem ad ilyen üzenetet, egyedül az zavar hogy 9600bps-re vált ami finoman szólva lassúnak tűnik.
Tuti én rontok el valamit...
Firmware feltöltéskor meg kell mondani, hogy milyen sebességgel (40/80 MHz) és milyen módban (QIO, DIO, QOUT, DOUT) módban kezelje a memóriát. ESP8266Flasher.exe esetén ezek az Advanced menüben állíthatók be. Nekem akkor jöttek ilyen "csum err" (ellenőrző összeg hiba) üzenetek, amikor nem a memória IC-hez illő módot állítottam be.
Ha az "SpiAutoSet" be van pipálva, majd "üresen" (bin fájlok elől pipát elveszem) elindítom, akkor az SPI MODE = QIO és FLASH SIZE = 32MBit értékekre automatikusan beáll, mindegy hogy
előtte mit adtam be neki. A kristály is 26MHz-re áll be. Az SPI sebesség az egyetlen amit békén hagy. Most 40 helyett 26MHz-re állítom be, meglátom mi lesz... up: így se megy, betűről betűre ugyanazt írja ki a konzolra amit 2-vel felettem feltöltöttem, és szintén dettó ugyanez 80 és 20MHz mellett. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
Köszönöm, neked volt igazad! Rengeteg próbálkozás, anyázás, keresgélés után meglett a tettes:
A memóriára rákeresve valahol azt írták hogy DIO, nem QUAD(3. bájt alapján rossz a beállítás). Ezután másfajta hibaüzenetet dobált, és folyamatosan újraindulgatott. Ekkor vettem észre, hogy a beállítás(512+512) ellenére "1024+1024"-et írogat ki, ezért a neki megfelelő firmware-t lőttem be. De ehhez a beállításhoz "32Mbit-C1" tartozik a README alapján. Tudja a rossebb mi az a C1, de azért beállítottam neki azt is, meg az 1024+1024-nek való címeket. MŰKÖDIK! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
Üdv!
Pár napja megérkezett hozzám egy Wemos D1 Mini Pro modul és hozzá egy külső antenna. Kísérletezgettem az antennával is és nélküle is. Az arduinohoz írt gyári Scan könyvtárat használtam. A helyzet az, hogy mélyen belül nagyobb javulásra számítottam. Elvileg 3dBi nyereségű az antenna és tényleg ennyit tud. Az antenna nélküli 67-68dB ből csinált 64-65dB-t. Viszont sokkal nagyobb távokon lévő jeleket is fog, ezt előnynek könyvelem. Még rendeltem hozzá egy 15dBi-s antennát is, majd meglátjuk azzal mit fog produkálni. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
Szia, githubon van egy ESP8266 flasher nevá exe letöltöd, node mcu firmware-t tol rá.
Az elsődleges tápod hiába 2.5 amperes, ha utána 1 amperes stab kockát raksz be. Az 1k mikro jó helyen van az 5 volton is, de a 3.3-ra is kellene. Az esp-nek vannak külön fogyasztási tartományai. A 200 mA átlagfogyasztás kb azt jelenti, hogy akár amperes tüskékkel cibálja a tápot, és a vezetékezés (nem látunk semmi konkrétumot a kialakításról!) parazita induktivitása miatt olyankor nulla felé indulnak el a kapocsfeszültségek. Azért szoktak a modulok tápfesz bemenetére közvetlenül is kondikat rakni. Ha tudsz, szórj bele pár kondenzátort a kapcsolásba, és nézd meg úgy is. Az esp-vel kipróbálhatod, hogy alacsonyabb energiaszinten is stabil marad-e a kommunikáció. Ha igen, akkor nem muszáj azt maxon pörgetni.
Üdv, annyit változtattam hogy eddig az alapbeállításokon 20 másodpercenként küldött adatokat, ami felesleges. Ezt átlőttem 1 percre, most több mint egy napja üzemel gond nélkül, meglátjuk, de megfogadom a tanácsodat.
Sziasztok!
Miért kapom ezt a hibaüzenetet erre?: exit status 1 missing terminating " character
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2018
Mert a 2. sorban nincs lezáró idézőjel a nyitő idézőjel után.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |