Fórum témák
» Több friss téma |
Ha több sorban szeretnél sztringet megadni:
https://stackoverflow.com/questions/1135841/c-multiline-string-literal
Köszönöm! Így már jó, mostmár más okozza a problémát.
Az a gond, hogy van 2 html lapom. Mindkettőn 2 nyomógomb. Az első egy kimenetet kapcsol mommentary módban 1mp-re, a másik gomb átvisz a state page-re. A state page-en az első gomb refresheli az egyik bemenet állapotát és kiírja egy sorba, a második gomb visszavisz a főoldalra. (gyakorlatilag egy relét húzok meg egy mp-re és visszakérdezem a cucc állapotát) Ezzel a string töltögetéssel viszont vannak gondjaim, mert a style és a linkek miatt sok a " és a \ Kerestem más módszert is, az meg a webPage0 változót töltögeti fel soronként, abba megcsiisnáltam működik a 2 lap viszont vannak dolgok amiket abban sem egyszerű kivitelezni. Nincs valami natívabb megoldás amivel a kész html lapot lehetne be includeolni? A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2018
Az ESP-n tudsz flash fájlrendszert létrehozni. Rakd oda a HTML állományokat. Amúgy sem szép dolog a C kódba rakni szövegként. Lásd "externalize resources".
Ezt már korábban megtaláltam! Egy kompakt program, semmit se kell beállítani, csak letölti és kész!
De ez a LUA interfészes progit tölti be, én meg az AT-parancsosat szeretném. A megfelelő memóriabeállításokkal végül ez is sikerült.
Tudsz esetleg egy jó mintaprogramot, amit át lehet nézni?
Tetszik a megoldás, meg megmondom az őszintét az OTA update-et használom is és úgy látom ezek összefüggnek, viszont azt se nagyon vágom, hogy csinált külön filesystem helyet magának, mert a kódban semmi erre utalás nincs. Azt a részt összeollóztam sajna. Ezt nézem már vagy 15perce de még nem jöttem rá ebből, hogy lesz html include ![]()
Ja igen bocsi, elfelejtettem, hogy az meéyik firmware-t adja alapból. Viszont azzal a progival fel lehet tenni minden .bin -t rá.
A saját fordításodat is, meg ha letöltöd az AT command firmware-t akkor azt is. Hasznos cucc. Nekem le van töltve pár fajta firmware és cserélgetem néha őket, mikor mire van szükség
Sziasztok!
Most ismerkedek ESP8266 ESP-01 wifi modullal. ![]() Gyakorlásképpen egy internet böngészőből kapcsolható LED-et szeretnék vezérelni. Találtam is egy példa programot. A Wifi modul programozása, illetve az Arduino kód feltöltése sikerrel járt egy USB UART modullal. A problémám az, hogyha el szeretném érni a webszervert, akkor az csak úgy sikerül, hogyha az USB UART-tal együtt csatlakoztatom a modult. Ugye ilyenkor eléri a COM3 portot és elérhető a weboldal is. Ezután összeraktam az oldalán található kis áramkört. Így már nem tudok csatlakozni a webszerverhez. A modulra kapcsolt tápfeszültség rendben van. Mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
Hali!
Ellenőrizd a le/felhúzó ellenállásokat https://github.com/esp8266/Arduino/blob/master/doc/ESP_improved_sta...ty.png
Tettem a Reset, és a CH_PD lábhoz egy-egy 10 kOhm-os felhúzó ellenállást. A parancssorból tudom pingelni az eszközt. De a weboldal nem jön be.
![]()
Főleg azért maradhatott le, mert az ESP-01 több verziójában a felhúzó ellenállás a modulon van rajta. Erre nincs ökölszabály, ellenőrizni kell egyenként a GPIO0, GPIO2, GPIO15, RST, CH_PDN lábakat. (Ezek határozzák meg, honnan töltsön az EPS8266: SD kártya, flash memória, esetleg programozó módban induljon.)
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
Köszönöm működik.
![]() Ha bemenetként szeretném pl. A GPIO2 használni, akkor is kell felhúzó ellenállás?
Célszerű és testre húzást figyelni. Vagy programmal lehúzni és szintet figyelni. De én ellenállást tennék
Már kezdem érteni a működését, csak elindulni nehéz.
![]()
Egy dilemmámat kérném eldönteni:
Használok ESP12-es és 07-es panelokat. Eddig mindig betettem a 4db 10kOhm-os ellenállást (RST-VCC, CH_PD-VCC, GPIO0-VCC, GPIO15-GND) de egyáltalán kell ez a 4db ellenállás? Nem hagyható el? Füstbe megy nélküle a panel? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Hát ezt nem is értem. Ha nem teszed be, csak direktbe tápra kötöd, akkor a tápodat fogod rövidrezárni ahányszor leteszed ezeket a lábakat nullára... ez logikus.
Ha meg csak simán be se kötöd őket, akkor random módban fog elindulni a panel....
Tehát úgy gondoltam, hogy ha az RST, CH_PD és GPIO15 lábakat fixen tápra kötöm, a GPIO0-át pedig testre (ellenállás nélkül, felprogramozás után) akkor az okozhat-e gondot.
Nem lesz baja tőle, de az elég rossz megoldás.
Okozhat gondot némelyik láb ellenállás nélküli bekötése. Ha a láb lehet ki és bemenet is, mint a GPIO15, csúnya dolgok történhetnek, ha például egy program rosszul működik, nem a konkrét áramkörre készült. Ha fixen tápra kötöd az RST-t, elveszíted a lehetőséget az áram alatti újraindításra. Arról nem is beszélek, hogy másfél év múlva is emlékezni fogsz rá?
Azt az egyforintos ellenállást kell megspórolni?
Nem az ár, a hely a gond - azon kell spórolnom
![]() Köszönöm!
A felhúzó ellenállást fel tudod forrasztani a tüskesor tetejére. Egy időbe a protokon én is úgy csináltam, hogy kevesebb vezetéket kelljen használni az asztalon. (volt kontakthiba miatti sz pás elég
![]()
Ellenállásháló ?!
Van SMD is ![]() pl.:egy a sok közül ez 4db de van 8 10 db is egyben ... smd A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Köszönjük a segítséget!
Mi a teendő olyan esetekben, amikor az eltárolt weboldalon bizonyos dolgokat(pl. értékeket, amit egy DS18B20-ról beolvas az ESP) futás időben szeretnénk megjeleníteni? Mentsük el egy fájlba és a weboldal olvassa be a fájlt? Ezzel az a baj, hogy koptatja a flash-et.
Kiolvasod az értéket és tárolod RAM-ban. A weboldalt két részre osztod: az első rész a tárolt érték előtti, a második rész a tárolt érték utáni. Első rész + érték + második rész. Ha több értéket akarsz megjeleníteni, szeleteld több részre a weblapot (pontosabban annak "forráskódját").
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2018
Erre a legjobb megoldás a dinamikus weblap. Megjelenítesz egy statikus weblapot, és az értékeket amit mindig frissíteni szeretnél, egy javascript kéri le a webszervertől json vagy xml formában bizonyos esemény vagy előre beállított időközönként. Így a weblapon a lap frissítése nélkül is változnak az értékek. Keress rá: ajax, json, jquery.
Köszönöm a válaszokat!
A jelenlegi projekt nálam a házautomatizálás (az egész úgy lesz kialakítva, hogy ha az agya a rendszernek megbutulna, egy kapcsolóval mindent lehessen visszaalakítani manuálisra), a kommunikáció RS485-ön lesz megoldva, egy BeagleBoard xM lesz az egész berendezésnek az agya, ezen fut majd egy Lazarus-ban megírt szerverprogram és kiváncsi voltam, hogy ki hogyan oldaná meg az értékek kiíratását. Én azt a megoldást találtam ki, hogy a kliens által lekért összes fájlt továbbítom, kivéve .html-t, amiben a(z) $aram_felvetel_A$, $feszultseg_V$, $cosfi$, $SQL_IP$, $status$ stb. neveket kicserélem az értékekkel és azt továbbítom. Bakman: A Te ötleted szerintem abban az esetben hatékony, amikor kevés értéket kell megjeníteni, és egyszerü, átlátható kell legyen a kód, míg Panhard ötlete egy kicsit bonyolultabb, de több érték megjelenítésére alkalmas. Hálás köszönet a válaszokért!
Ezt átnyálaztam párszor, meg még jópárat, de akkor felteszem inkább a konkrét problémámat hátha így egyszerűbb..
Készítettem egy page.txt (vagy page.html) fájlt, a data mappába betettem ezt feltöltöttem az IDE-vel. A programom azt csinálná, hogy ugye include-olja az SF.h library-t, majd begineli az SPIFFS-t, majd format, stb ahogy a tutorialban is látható. Szeretném az eltárolt .txt vagy . html fájlt megjeleníteni mondjuk sorosporton, vagy a webszerveren. Én erre ezt alkalmaztam:
Természetesen az eleje a kódnak File f; el kezdődik a program feltöltődik, de érdemi dolgot nem tapasztalok a txt tartalma és a serial monitor közötti összefüggés terén. Mit rontok el? A guide így emlegeti: File file = SPIFFS.open(path, "r"); // Open it |
Bejelentkezés
Hirdetés |