Fórum témák
» Több friss téma |
Iderakok két függvényt, ami a konfigurációhoz tartozó változókat menti ki és tölti vissza:
Ez nekem így működik. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2018
Panhard fórumtársunk jó választ adott.
Most gondoltam át, amit írtál. Ha a programodat úgy kezded hogy format, akkor nem lesz a filerendszeredben semmi amit be lehetne olvasni, hiába töltötted fel előtte az IDE-ből.
Én pl. a képeket a méretük miatt nem az ESP-n tárolom, hanem külső szerveren, csak hivatkozok rá. Ugyanígy lehet a komplett weboldal is kint elhelyezve, ahol sokkal könnyebben a módosítása is, az ESP-n pedig csak egy hivatkozást helyezel el, hogy honnan töltse be a valódi tartalmat.
Az a baj, ha bemenetként használod, hogy ha a reset/boot alatt "rossz" szintet ad ami rá van kötve, akkor nem fog tudni butulni
![]() emlékeim szerint: Boot GPIO15 low, GPIO0 high, GPIO2 high
Ezen én is gondolkoztam ezen a problémán.
Jelenleg az alábbi kapcsolás szerint meg a webszerver az ESP-01 -en. Máshogy egyszerűen nem akar. ![]() Bootkor a LED felvillan egy pillanatra. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2018
Még így is necces a LED1 bekötése. Jobb lenne a táp felé kötni.
Ötletek, amire nem gondol az ember elsőre.
Jól gondolom, hogy akkor a LED folyamatosan fog világítani?
Az oldalt ,amit ajánlottál, néztem már. Onnan vettem az ötletet. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2018
Használod valamire a programban a GPIO2 lábat?
Igen. A programban kimenetként, alacsony szintén van definiálva.
Rendszertöltéskor viszont bemenet, bizonytalan szinttel. Ez befolyásolja a működést.
Valóban , lehet a LED-nél nem okoz olyan nagy gondot, de másnál lehet hogy fog.
Esetleg valamilyen megoldás van erre a problémára.? Arra gondoltam ,hogy a LED-et, javaslatodnak megfelelően, pozitív terhelésként kötöm be. És a negatív ágban lévő ellenállás értékét megnövelem kb. 20kOhm-ra.
Nekem erre kidobja, hogy:"'configFile' was not declared in this scope"
A setup részre.
Igen, mert sajnos lemaradt az elejéről (egy nagyobb programból mazsoláztam ki a Neked fontos részeket):
Tehát ezt rakd még be mondjuk az #include rész után.
Egy kicsit számomra érdekes, hogy a felhúzó ellenállással párhuzamosan van a LED. De valóban ez a jó megoldás. Ezekre tényleg nem gondol az ember elsőre.
![]()
Igen erre gondoltam én is, meg is tettem még akkor viszont akkor kiáll az IDE arra a hibára, hogy a kód nem fordithato nodemcu 1.0panelra.
Ilyen hibaüzenettel találkoztam már más példaprogramnál is de nem találtam még rá megoldást. Enlegettek fórumokon olyasmit, hogy a boars managerben az előző verziót kell telepíteni, de még nem próbáltam ki. A napokban jobban ráállok és visszajelzek mi lett vele. Vagy ha tudod mi ooozza ezt a hibaüzenetet megköszönöm a segítséget rá
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2018
Alapból az 1.6.5 IDE-t használom. Azon lefordítottam gond nélkül tegnap. Megpróbálom majd 1.8.x-en is este. Volt már olyan, hogy az újabb alatt nem fordult rendesen a régiben készült program. Pont ilyen modullal kísérletezek én is.
Itt hasonló hibáról társalognak. Próbáld végigolvasni.
Még egy észre vétel.
![]() Itt is a GPIO0 -as lábra van kötve az optocsatoló LED -je. Akkor ezek szerint ennek is be kellene "zavarni" a boot folyamatba. Nem jól gondolom?
Senki sem tökéletes.
![]() A rajz tartalmaz a LEDdel soros ellenállást, aminek nem tudjuk az értékét. Opto helyett tranzisztorral biztosan működik. Mondjuk én az optocsatoló LEDjét a táp és a GPIO közé tenném.
Lehet, hogy itt nem a hardver szinten kell keresni a probléma megoldását, hanem szoftver szinten.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2018
A GPIO2 és a GPIO0 is részt vesz a boot folyamatkor, legalábbis ahogy én értelmeztem az oldalon található táblázatot.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2018
Tulajdonképpen szoftver, de a beégetett firmware (a bootloader, nem a flash program) dönt azügyben, hogy mikor, melyik programot töltse a program RAMba. Ehhez kap segítséget tőlünk, a lábak megfelelő szintre húzásának képében.
Üdv!
Elkezdtem kísérletezni MySQL SELECT parancsal, le is kéri, int-nél más kóddal ki is tudom írni, de stringként hogy tudom vajon kezelni? Van bárkinek ötlete, hogy lehetne a lekért querry sorát kiírni?
Üdv ismét, régi IDE-vel se ment a dolog, viszont közben keresgéltem itt a fórumon régebbi posztokat.
Találtam egyet(nem tudom belinkelni, mert nem dob semmit a javascript sajna, de a topikban RFID kulcsszóval egyetlen találat...) AZ érdekelne, hogy Zekageri programjában hogy történik meg a html lap implementálása és kiküldése a szerverre. Ez a megoldás tetszik nekem, csak nem tudom hogy oldja meg. Amit látok, include-olja az index.h -t, ami a főlap. Viszont a későbbiekben a programban nem hivatkozik rá sehol, a Main_page pedig összvissz egy azt hiszem S változóval találkozik, nem tudom honnan kerül bele a tartalom. Ha ezt elmagyarázná valaki talán meg is oldanám a problémám vele. Szerk.: "const char MAIN_page[] PROGMEM = R"=====(" Ezt a sort látom a .h -ban de nem tudom ezt a program hogyan értelmezi, mi ezaz R=== és társai A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Igen, csak nálam nem megy a kettőskereszt popup.
Megvan egyébként, sikerült a külső html-t behúzni, már csak azzal játszok, hogy a html lapon legyen a D0 állapotának visszajelzése Gondolom nem úszom meg a javascriptet, vagy a jquery-t ![]()
A találatlistában nem megy, csak a normál megjelenítéskor.
Sziasztok
Valaki használ még rajtam kívűl basic nyelvet esp programozáshoz? Nem tudom sehogy megoldani hogy a thingspeak-re több adatot küldjön egynél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |