Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem egyetlen bajom van az óraállítással, hogy minden évben legalább egyszer nem megy le miatta a mentés Symantec Backup Exec nagyon klassz mentőprogram, de ez bezavar neki, hiába más időpontban van mentés, mint átállítás (bugos a kicsike).
De ez nem az óraátállítás hibája, hanem a szoftveré.
Doncso -ról tud e valaki valamit? 4 hónapja járt itt utoljára.
Írtam neki privát, de, ha nem jár errefelé, nem kapja meg. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
Jó kis gumicsont ez az óraállítgatás. Én csak annyit bátorkodtam állítani, hogy ez legyen a legnagyobb problémánk. Vannak ennél fajsúlyosabb megoldatlan problémáink, azokkal se tudunk mit kezdeni.
Így nyugdíjasan akkor kelek, amikor kinyitom a szemem, nem sietek sehová, aminek el kell jönnie, az úgyis eljön. De aktív koromban sem volt soha időm azon töprengeni, hogy jó, vagy nem jó az óraállítás, pörgött a verkli.
Attól hogy vannak ettől fontosabb problémák, attól ez még sokak számára probléma - még ha Téged épp nem is érint. És itt két lehetőség van:
1. azt mondjuk, hogy amíg ettől fontosabb probléma is van (környezetszennyezés, gyerekek éheznek bárhol a világon, stb.) addig ezzel nem foglalkozunk, 2. vagy azt mondjuk hogy itt egy probléma amit úgy tűnik hogy meg tudunk oldani, hát akkor próbáljuk meg. Én egyértelműen a 2. pontot támogatom, ezen belül is az óraállítás eltörlését, noha azt is el tudom fogadni, ha valaki számára az óraállítás a jó (vagy csak jobb) megoldás. Az 1-es pont szerinti hozzáállást pedig nem tartom elfogadhatónak, mert ilyen alapon soha semmit nem kell megoldani, mert bármire rá lehet mondani hogy ez csak gumicsont, 1st world problem, akármi.
Kicsit lájtosabb téma, beüzemeltem az új routeremet: Bővebben: Link
Nem látom a routert a képen... ;(
Nehéz úgy konfigolni egy ilyen routert, hogy a család közben rajtam lóg kell hozzá egy kis nyugalom (NAT, VPN, vendégháló, VLAN, több SSID, időszerver, dyndns, tűzfal, stb. beállítgatás)
Amúgy ilyen típus: Bővebben: Link
Arányaiban olcsó (soho router kategória), de kétsávos (2,4GHz + 5GHz), és négymagos processzor van benne, ami izomból is elviszi a gigabitet, (fasttrack/fastpath-al 10% alatti a prociterhelés, anélkül 60% körüli, amikor ilyen tempóban megy), és a hardveres titkosítás miatt VPN-ben is elég jó teljesítményt tud (de ezt még nem volt alkalmam lemérni).
Bővebben: Link
Előtte egy TPlink wdr3600 volt, ebből olyan 860Mbps-t tudtam kicsavarni, az sem rossz, de ez a kis router fizikailag negyed akkora sincs mint a TPlink, és jóval izmosabb.
Volt nekem is digi 1000-es netem, szerintem a legjobb az országban, árban verhetetlen.
Bővebben: Link Nekem a fentivel ment A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2018
Egy ilyen hapcin én is gondolkodtam, de most más irányban fogok legózni
Sziasztok!!
Egy olyan tükörre lenne szükségem,mint amilyeneket a beláthatatlan kereszteződésekbe tesznek. Nálam az a szitu,hogy az udvarból kijövet az ültetett sövény miatt nem látom,ha az utcánkba jön valaki lefelé. Szerencsére pont van egy villanyoszlop szinte a kijárat közelében,arra fel tudnám szerelni. Persze,nem olyan nagy kellene,tehát nem 50-60cm átmérőjű,hanem 15-20 cm-es is elég lenne. Köszi előre is a tippeket!!
Üdv! Szerintetek egy ilyen házat mennyiből lehetne befejezni? Amit tudnék azt magamnak csinálnék meg. Pl laminálás, festés, burkolás ilyesmik.
Ez kb 30% készültségű. Tehát amennyiért megveszed, kétszer annyiba kerül befejezni. Minimum.
Nehéz megmondani. Ki tudja a falakon kívül mi van benne. Azt is nehéz megítélni mihez értesz.
Még mielőtt megbüntetnek érte, tegyél fel egy kérdést az önkormányzatnál, hogy mi az ő megoldásuk erre a problémára, nem raknának-e ki ők egy tükröt?
A sövény a te ültetésed?
Én is ilyeneket mérek, pedig sima utp jön csak be...
Sokba. Milyen helyen van? Hány m2? Befejezés után tartani fogja az értékét? Manapság a szakipar sokkal többe kerül, mint a nyers épület. Nem beszélve arról, ki tudja milyenek az alapok a statika, mennyire lett átgondolva betonozás előtt a közművek bevezetése? Milyen rétegrend , tervek vannak hozzá? A teendők zöméről olvashatsz egy gyors összefoglalót itt. Ez persze nem a teljes lista, hiszen rengeteg apró munkafolyamat kimaradt a felsorolásból. Például a fuvarköltségek, ÁFA stb... Ha Harminc milliós költségvetéssel kalkulálok, akkor ez kb 3-5 millió lehet - alkalmazott technológiától és anyagoktól függően + telek. Bár ez a kép elég kevéske.
Igen,a sövényt én ültettem,és így van már jó pár éve.A büntetést az eon villanyoszlopa miatt írtad,ugye? Persze,azt tudom,hogy az ő tulajdonuk,ez nekem is megfordult a fejemben,
Igen, a büntetést a villanyoszlop miatt írtam. Viszont ha a sövény a te ültetésed, akkor is számolnod kell azzal, hogy egy esetleges rosszakaró miatt az önkormányzat megnyírja neked (esetleg bokánál kivágja!). Sajnos ez egy elég faramuci helyzet, mert ugye az utcát neked kell jégteleníteni, de nem a te tulajdonod. A kerítésen kívüli rész az közterület, ami meg az önkormányzat feladata, de megtűrik, hogy ilyen-olyan növények legyenek rajta, mint például a te általad ültetett sövény is. Cserébe nem szólhatsz egy szót se, ha kivágják.
A gyakorlati felfogás szerint, magadnak okoztad a kellemetlenséget, oldd is meg magad! Viszont az oszlophoz nyúlást már nem nézik jó szemmel. Nálunk is sok sövény van az út mentén, hogy ne láss ki tőle a főútra, eddig az volt a megoldásuk, hogy vagy egyáltalán nem törődtek vele, vagy szó nélkül lenyírták térdmagasságig. Ezt az egyet irígylem nagyon a 7-es bömbiben, amiben a kerék előtt a sárvédőben két oldalt van egy-egy kamera és bent monitoron tudod nézni a forgalmat anélkül, hogy a fél autót kidugnád a kereszteződésbe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |