Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   243 / 627
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Idézet:
„És ez a sok dolog ami Massawa szerint nem igaz, tökéletesen egybevág a táplálkozáskutatók és az emésztőrendszerrel foglalkozó szakorvosok állításaival is.”


Ugyan ugyan, s hallotál már arrol, hogy elödeink táplálkozását ilyen nagy kapacitások vizsgálták volna?? Te irtad, hogy egészségesebben éltek mindenféle vizsgálat nélkül is. Söt!

A baj, hogy ( és ez is propaganda része - talán a legolcsobb), hogy összeállitanak egy ilyen orvos csoportot, akik azután közölnek egy ilyen állitást. Volt valaha is lehetöséged utánnanézni, hogy mi alapon állitanak ilyesmit?
S hidd el ha valakinek érdeke füzödik az ellenkezöjéhez, arra is talál egy szakorvosi csapatot. Elég csak nézni a fogkrém reklámokat.....
Az ilyen kijelentésekhez az orvostudománynak tökéletesen ismernie kellene az emberi szervezet müködését. Sajnos ettöl még olyan messze vannak mint Mako Jeruzsálemtöl, és az sem biztos, hogy valaha is közelebb érnek ehhez a célhoz.
Sajnos az emberi természet joval bonyolultabb attol, mint aminek az ilyen potcselekvések gondolják, igy az ilyen mondokák is jobbára csak propagandának tekinthetök, egyik vagy a másik tábor javára. Legfeljebb arra jok, hogy az ember jozan esze kerülje öket, mint Gorcsev a Texas vendéglöt....
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
(#) Ge Lee válasza Massawa hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Igen! Ugyanis azt azért nagyjából lehet tudni hogy mit ettek akkor, és hogy mit esznek ma. És azt is lehet tudni, hogy mennyi emésztőrendszeri probléma volt akkor, és mennyi van ma. Propaganda? Hallottál már az evolúcióról? A mai napig sok olyan mozgásszervi betegség van, ami részben visszavezethető arra, hogy felegyenesedtünk. Érted? Így, ennyi idő távlatából. Na ugyanez van a táplálkozással is. Az ember emésztőrendszere arra lett kitalálva amit az ősember a természetben talált. Szerintem sajtburgert nem talált, bár lehet, nem voltam ott.
Az orvostudomány annyira azért ismeri a szervezetet, hogy tudja, hogy ami nem belevaló az nem igazán egészséges, nem véletlen vannak az előírások. Ezekkel csak az a baj, hogy adott ideje vizsgálják, ahhoz meg hogy teljes legyen a konklúzió még évtizedeknek, évszázadoknak kell eltelni. Addig meg tele vannak a várótermek, és mindenki vakarózik, mert nem érti mitől lett beteg. Az orvosok némelyike sejti, de neki nem az a feladata, hanem az, hogy felállítsa a diagnózist, majd felírja a gyógyszert.
És ha már az érdekeket említed, az senkinek nem áll érdekében hogy ne adjon el semmit. Az áll az érdekében, hogy minél több dolgot adjon el, legyen az sajtburger, térfogatnövelőszer, vagy vérnyomáscsökkentő.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 2
 
Igen ilyenek az ideális álmaink, azután ott állsz az ország legjobb orvosai elött egy gigabájtnyi lelettel a legujabb gépekböl. A diagnozis meg a vállvonogatás.
Vagy itt vannak az éppen betiltott gyogyszerek. Hol van az az orvoscsoport, aki évekkel ezelött követelte volna a betiltásukat. Hol vannak a világ legnagyobb gyogyszergyárainak a laboratoriumai, akik elöre látták volna a bajt?
A multkor kérdeztem az orvosomtol a kiirt gyogyszerre, hogy milyen mellékhatásai vannak: Olvassa el a csomagban levö cédulát....volt a válasz.
Érdekes modon csak az emberrel kapcsolatban kellett kitalálni a büvös evolucio szot, mert ugy állitolag az emberiség fejlödik. Érdekes modon az ember mellett a az állatvilág csendben ( evolucio nékül ) él az ember mellett eszi ugyanazt az élelmet amit millio évekkel ezelött. Egyik husevönek sem jutott az eszébe hogy áttérjen a vegetárianus kosztra, és még a mosatlan gyümölcslé se árt nekik...
Attol félek, hogy az emberiség saját magát hajtja a pokolba ( az ut mint tudjuk remekül ki van kövezve).
Ma nem ihatsz lassan csapvizet, mert az ugye irtoan káros, ugyanaz a lötty egy flakonban 10 szeres árért már dijazott finom minöségi viz, ha meg nem, akkor egyszerüen betiltják ( a minapi példa).
Hosszu listát állithatnák fel, amit az életem folyamán betiltottak, vagy csak eltüntettek, hogy a rosszabbat drágábban árulhassák - kenyértöl a krumplicukorig. És minden ilyen akciot egy nagy zagyva mese köritette, hogy miért jobb az uj. ( azután az is eltünt, mert még ujabb jött).
Az élelem messze nem olyan exakt dolog mint az elektronika vagy fizika, ahol valoban látni a fejlödést, és értékelni is tudod, hogy jo-e az irány vagy nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Sajtburgert ugyan nem talált az ősember a természetben, de nézzük már meg miből is áll ez a sajtburger:
- sült hús, amit már az ősember is fogyasztott (igaz nem darálva)
- zsömle (sokezer éve fogyasztunk gabonából készült kenyérféléket)
- sajt, szintén sokezer éve készítünk sajtot
- némi zöldség, amit már az ősember is fogyasztott (igaz nyersen)
és persze van még benne egy só, egyéb fűszer és satöbbi is, mint mindenben amit ma eszünk.

Egyébként kovászos uborkát se talált a természetben az ősember, és rántott húst se, és érdekes módon azokkal senkinek semmi baja nincs, de a sajtburger, az aztán egyenesen méreg.
Egyébként az ősember (és úgy általában az őseink) egészsége egy másik nagy mítosz, hogy ők aztán de egészségesek voltak - hát voltak egy fenét.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Sajtburget kizárolag Tel Avivban kell enni - ott sajtot 40 perc késéssel kapod meg.... ha még emlékszel a megett burgerre....
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Idézet:
„Egyébként az ősember (és úgy általában az őseink) egészsége egy másik nagy mítosz, hogy ők aztán de egészségesek voltak - hát voltak egy fenét”
Akkor kb. 40 év volt a max. életkor kutatások szerint. Ettek, amit találtak, ha nem találtak éheztek, legyengültek, éhen haltak. Betegségek akkor is voltak, kikezeletlenül maradtak, évekig gyengítve az emberkéket.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Ez a story nincs meg, bár amennyi ilyen kaját fogyasztok...
Megnéztem a táblázatomban, amiben a kiadásaimat vezetem: idén 3 alkalommal ettem BK-ban és 1x McDonalds-ban. Néha megkívánom
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Júl 13, 2018 1 /
 
Jó , de az ősembernél nem volt még tömegtermelés.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 13, 2018 / 1
 
Sokan imádják a füstölt sonkát, kolbászt. Mert abba nőttek bele, azt hiszik ideális kaja. Pedig nem, csak azért van, mert régen tartósításhoz ez volt, a füst nem ízanyag. Ott is lehet méreg rendesen, ha nem romlik a kaja, minden gombaféle kipusztítva füsttel.
(#) llax válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 1
 
Füsttel+sóval... Nem kevés sóval... Ha minden komponensnek ráírnák az E jelét, szép kis lista lenne a az egyszerű házikolbászon is.
(#) Kovidivi válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Én ettem már mekis húst, minden sózás nélkül, egymagában. Hát mit ne mondjak, nem volt jó. Se ízfokozó se semmi fűszer nincs benne. Amit rászórnak (ha rendes dolgozó süt, mert tapasztalaom szerint 80% nem foglalkozik vele), az só bors és még valami fűszer lehet, de minimális mennyiség kerül a húsra. A paradicsomot ott helyben szelik, a saláta pedig sima bolti salátakeverék. A "kenőcs" benne majonéz és még valami (tejföl és fűszer?), a ketchup sima ketchup, a hagyma pedig szárított. A buciról nem tudok mit mondani... A lapkasajt is sima, boltinak néz ki, ízre ugyanaz. Nem tudom, mikor és hova raknák bele azt a rengeteg káros dolgot. Ha otthon készítesz magadnak sajtburgert, abba ugyanezeket rakod, csak a buci lesz más, meg a hús. De mondom, kérjél sajtburger helyett "plain"-t, vagy magyarázd el mi kell, meg fogsz lepődni milyen íze van. Sima marhahús pogácsa.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 2
 
De jó is a füstölt sonka. Most annyira megkívántam, hogy ölni tudnék érte...
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 1
 
De manapság ezeknek a húskészítményeknek és más húsoknak, sajnos, a legtöbb esetben nem mindig olyan alapanyaga ami régen volt, nagyanyáink idejében. Ott még a legtöbb állat nem a táp és más étrend-kiegészítőt ette, hanem a megtermelt takarmányt, aminek a vetőmagja nem volt génkezelt, stb. Lehet a gyorséttermeknek húst kellene kínálni. A "tápos" húsnak csak más az íze.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Júl 13, 2018 1 / 5
 
Ezzel az a baj, hogy táp nélkül a disznó nem 5 hónap alatt, hanem 2 év alatt lesz 100 kilós, vágásra érdemes. Amennyibe kerülne ez a hús...
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
És el se tudnád rágni protkóval
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 1 / 1
 
Ez így van, de akkor is. Már lassan szinte nincs is csont a rántott csirkecombba sem, persze hús sem sok.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 1
 
Látszik, hogy nem hizlaltál disznót. Nálunk nem evett mindenféle tápot (nem is ismertük). Tavasztól késő őszig az erdőn túrt, makkolt, otthon kukoricát, árpát, zöldet (gazt), ételmaradékot evett. Vágás előtt nem hajtották ki, 2-3 hétig, azalatt elmúlt a makkíze. És bizony tavasztól télig elérte a mázsát, de inkább többet. Ja, és mi termeltük a takarmányát.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Júl 13, 2018 / 1
 
Ez így teljesen rendben is van egy-két disznó esetén. A húsüzemek pl. X +- 10 % "méretű" sertésekre vannak beállítva, ugyanakkor jogosan azt is megkövetelik, hogy a termelő egyrészt garantált minőségű, visszakövethető takarmánnyal etesse őket, másrészt egy napon szállítson, ne akkor amikor éppen vágó súlyban van egyik másik. Ezt "természetes" körülmények között kb. lehetetlen elérni. A nagyüzemi hús és úgy egyébként az élelmiszerek olyanok amilyenek, cserébe viszonylag biztonságosak. Botrányok voltak, vannak és leszenek is de a teljes iparhoz mérten szerintem nem túl sok van.
(#) jucsaba válasza Bakman hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Idézet:
„Botrányok voltak, vannak és leszenek is de a teljes iparhoz mérten szerintem nem túl sok van.”

Te tudod , én dolgoztam már pár élelmiszeripari cégnél ( tejes , szalámis , hentes , kenyeres , nápolyis , fagyasztott kajás ) sokmindent láttam , nem gondolom hogy jobbak mint az átlagos , tény hogy nem szokás bármit kidobni , itt is sokmúlik az emberi beálítottságon , és (nem másramutogatás ) leginkább a főnökön , mert olyan a beo mint a főnök , igaz ez kicsiben és nagyban is .
Tudnék mesélni , de ez nem az a fórum ,
(#) Bakman válasza jucsaba hozzászólására (») Júl 14, 2018 / 2
 
Nyílván mindenki tud mesélni de azok az idők egyszerűen elmúltak, amikor mindenki magának termeli meg a betevőt.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 14, 2018 / 2
 
Falvakban körülnézve a kertek füvesítve, tyúk disznó nincs, csak elvétve.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 14, 2018 /
 
Igaz, de ezt kb. mindenre rá lehet húzni. Mindenki specializálódik valamire, a többi munkát pedig kifizeti. Alapvetően nincs ezzel gond, mert ugye egy ezermester igazából semmihez sem ért, manapság pedig az az elvárt, hogy egy valamit tudjon az ilető, de azt jól.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 14, 2018 / 1
 
Megint az ideálok meg a valoság vannak konfliktusban. Az addig jo, hogy mindenki azt csinálja amihez a legjobban ért. A baj az, hogy azt az élelmiszert ( most csak ezt tárgyaljuk) el is kell adni, és itt jelenik meg a haszon és a telhetettlenség. Ettöl változnak meg a viszonyok és ekkor már nem azokat az embereket keresik, akik legjobban értenek a dologhoz, hanem azokat akik a legnagyobb haszonnal tudnak ezt azt gyártani. Ezek az emberek meg rendszerint a fönököket tartják példaképnek, akik naponta csavarnak egyet a haszonszoriton, igy ök is kénytelenek ezt azt kilopni a termékböl, vagy olyasmit hozzáadni amitöl azt jobban el lehet adni.
A "legfejlettebb" társadalmakban már a sot (stb) is izesiteni kell, és az összetevök listája már el sem férne a csomagoláson - igy eltüntek a kisebb adagok a polcokrol.... mit gondolsz hány háziasszony van aki ezt a litániát elolvassa amikor sot vesz????
(#) _barby_ hozzászólása Júl 14, 2018 4 / 4
 
Én csak azt nem értem, miért nem olyan fórumon "beszélgettek" ilyesmiről, ahol ez a téma?

Szerintem semmi köze sincs az elektronikához (a hobbihoz meg főleg), amik itt szóba kerülnek.
(#) juhasz10 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 14, 2018 3 / 7
 
1. Egyetértek barby-val.
2. Minden topikban te offolsz a legtöbbet.
3. Nem rólad szól ez a fórum, bármilyen nehéz is ezt elhinni.
4. Te is nyithatsz élelmiszer topikot vagy átvonulhattok a pihenő pákások topikba.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 14, 2018 /
 
Idézet:
„Mindig azt szoktam ilyenkor kérdezni, hogy a dobostorta, a jégkrém, vagy a szalámi megtalálható vajon a természetben?”
Jó a kérdés. A válasz: Nemrég olvastam - és igazat kell adjak az írásnak, hogy a most élelmiszerként a boltokban kapható ételek 97%-a nem is létezett 100 évvel ezelőtt. Mégis elfogadjuk élelmiszerként. Utána meg csodálkozunk az eredményeken. Poharas gyümölcsjoghurt:sok esetben nem gyümölcsöt, hanem bizonyos fák kérgeit tartalmazza ízfokozóként. Leveskocka és levesporok: a legdurvább mérgek. Mivel köszvényes vagyok - nagyon figyelnem kell az étkezésre. Gyakorlatilag az orvosok éppen azt a 97%-ot húzták le a listámról. Igaz ehetek borsót is - csak meghámozva... Amúgy jogos a dörgés, hogy ez inkább a pihenő pákások téma.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2018
(#) juhasz10 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 14, 2018 2 / 7
 
Jelentsd.
A hozzászólásaid nagy része arról szól, hogy szapulsz valakit, vagy döngeted a melled mekkora ász vagy.
Nem követeltem hogy tárgyalj valamiről. Szövegértési nehézségeid lehetnek.
(#) sany válasza juhasz10 hozzászólására (») Júl 14, 2018 1 / 4
 
Akinek nem teszik az ne olvassa! Különben Ti is biztos elolvastátok ,hiszen tudjátok miről van szó.
Ha modi úgy gondolja úgy is áthelyezi vagy törli. Szerintem ezt mindenki elfogadja akkor.
Különben minden téma lehet érdekesség.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2018
(#) tbarath hozzászólása Júl 14, 2018 /
 
Az 5300 éves ősember gyomortartalmát vizsgálták:
Idézet:
„Ötzi rendszeresen fogyasztotta a ma is létező alpesi kőszáli kecske és a szarvas húsát, nyersen vagy talán szárítva, de „semmiképpen sem túlzottan hőkezelve"...
a gyomortartalom felét zsír tette ki”

Bővebben: Link
(#) _barby_ válasza Massawa hozzászólására (») Júl 14, 2018 2 / 2
 
Mivel válaszoltál...
Én ha kenyérről kérdeznék-beszélnék, keresnék egy pékes fórumot.
Úgy gondolom, hogy a fórum neve hozza a témát is.
Milyen topikot nyissak? De ha nyitnék, tuti köze lenne a hobbielektronikához.
Lehet lehúzni a postomat, és lehet gondolkozni is.
Következő: »»   243 / 627
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem