Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Fejezzétek be a vitát.
Massawa: Kérjük hagyd el a témát, mert ebben is kizárólag - személytől függetlenül - vitát generálsz. Ne ez legyen egy sorozatos figyelmeztetések miatt kitiltott sokadik etwg regisztrációd. Köszönjük.
Régen minden jobb volt, például a kőszáli kecske is sokkal zsírosabb
![]()
Nincs is a kecskén sok zsír. Nem sok tepertő lenne belőle.
![]()
Az ősemberes sztorik érdekesek. Indiai Védában lehet olvasni (mert azokat nem sikerült elégetni mindet), hogy a Szkíták, i.e. 12000-ben a cirokból nemesítették a tönkölyt. (Aradi Éva, Bakos Atilla yt.) Amúgy én szeretem olvasni az ilyen vitákat, mert sokat lehet tanulni belőle. A Massawa féléknek örülni kell, mert felkavarják az állóvizet és az ilyenek viszik előre a dolgokat, gondolkodásra, utánaolvasásra késztet. Bár az ilyenekre fordított szabadidőből van a legkevesebb és ezt sokan kihasználva vezetgetnek bennünket. Tudom, hogy nincs igazam, de nekem sosem volt.
Idézet: „A Massawa féléknek örülni kell” Nem vagy te egy kissé mazochista?
Az eleje még érdekes, de a közepénél tiszta horror.
Hogy kerül a csirke az asztalra.
Na, ezért (sem) nem veszek bolti csirkét. Sajnos gyerekkoromban "rászoktam a kapirgálósra".
![]()
Inkább ilyen videót meg sem kell nézni. Ott az asztalon a rántott csirke és kész.
![]()
Gyönyörű lehetett...
Bővebben: Link
Nukleáris rakétahajtómű, és Mars-utazás, ahogy azt elképzelték anno.
Grafénről pár érdekesség : itt. Nekem tetszik a gyűrhető, nyújtható, nyomtatható nyák.
![]()
Wankel motor Nem is tudtuk, hogy ekkora bukás volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Ha van dolog amit irígykedve figyelek, akkor ez az a fejlesztés. Lenyűgöző.
Én a következőt léptem volna, de úgy tűnik a Mazda is rázizzent erre. Azaz a Wankel motoros hibrid építésére. Én úgy gondolom a Wankel motor jó megoldás, csak idejekorán jött. Talán most már, hogy jobb anyagok és technológiák érhetőek el - használhatóbb lehet. Az azért érdekes, hogy Ausztráliában azért nem annyira volt bukás. Kíváncsi lennék a németek hogyan állnak most a golyó motorral?
Nehéz lesz a hagyományos motornál jobbat csinálni. Egyszerű szerkezet, minimális súrlódó tömítendő felülettel. Más megoldások jóval bonyolultabb mechanikák sok tömítendő felülettel, az ideális gömb égéstértől jóval messzebb vannak, mint a hagyományos motor. Szerintem amíg benzin van, marad ez.
Volt magyar ötlet is TV motor (Terplán Sándor Víg Endre) a hajtókart kihagyták, a dugattyún ment át a főtengely. Megcsinálták, próbaüzem, a dugattyúban lévő csúszó súrlódó felületek az ott keletkező erőhatások miatt nem voltak kezelhetők. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Mai origóra ugyan elvből nem kattintok, de a Wankel téma érdekes. Az mindig is bukás volt gazdaságilag, de a Mazda valamiért ragaszkodik hozzá. De ha valaki vezetett RX8-at, vagy legalább csak ült benne szolíd 70-nek tűnő (valójában 180-as) országúti közlekedésben, az szerintem megérti hogy miért.
A Mazda egyébként a világ csodája motorgyártásban, már mindenki évek óta tolta a downsizing-olt turbó vackokat, amikor a Mazda még simán kijött "nagy" köbcentis szívómotorokkal, és érdekes módon hozták is az EUROx szabványnak megfelelést. A valóságban is, nem csak csalószoftverrel. Csak tudnának végre olyan kasztnit gyártani ami nem rohad, a világot leigáznák...
Nekem volt "púpos" 323-as kardános Mazdám. 19 éves korában vettem 190ekm-el, 27 évesen adtam el. Nem "szerethető" autó volt, amivel mindig törődni kellett volna, hanem tette a dolgát. Soha nem hagyott cserben. Emiatt szerettem meg a japán és egyéb távol-keleti autótípusokat. Előtte csak az európai minőséget tartottam elfogadhatónak. Aztán egyszer a társam összetörte a Mazdát. Egy barátomhoz vittem lakatoltatni. Fröcsögni kezdett a láng, ahogy melegíteni kezdte - mint kiderült , ez még full galvánozott karosszériával készült. Nem rohadt az egy picit sem. 1300-as motorja ellenére, mindent elvitt szó nélkül. A 4 embert és az összes szerszámot éveken át fel a Börzsönybe, úttalan utakon. Ha több pénzem lesz egyszer - veszek egy ugyanilyen régi púpost, és kap egy RÁBA Steiger futóművet.
![]() Idézet: „Én úgy gondolom a Wankel motor jó megoldás, csak idejekorán jött.” Mit gondol az idejekoránról? Túl korán,vagy épp időben? Mi az etimo...nálta? Idézet: „Az értelmező szótár és az etimilógiai szótár szerint az „idejekorán” szó eredeti, első jelentése a ‘még mielőtt valamely hátrányos helyzet előállott volna; még a kellő időben, jókor; idejében’. A szóösszetétel úgy jött létre, hogy az „idején-korán” összetétel módosult, az első tag elvesztette ragját. „Az utótag hatására a mai nyelvi köztudatban kezd ‘túl korán, ideje előtt’ jelentése kialakulni.” (Tótfalusi: Magyar etimológiai szótár). A hétkötetes értelmező szótár viszont pont ezt a jelentést elavultnak nevezi, és Jókai egy mondatát hozza példának: Azt hitték róla az emberek, hogy ez egy idejekorán megvénült ember. (Jókai Mór) A válasz az 1984 és 2015 között érvényes 11. helyesírási szabályzat alapján készült.” A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
Számomra azt jelenti kedves nyelv-ész kartárs (
![]() ![]() Idézet: „Dalszöveg 1. Jonatán, a kapitány húsz éves sem volt talán, Messze-messze délen járt és fogott egy pelikánt. 2. Másnap látja Jonatán: tojt egyet a pelikán. Fehér tojásából kikelt egy második pelikán. - Nála is szebb volt talán. 3. E második pelikán, hát ez is tojt egyet ám. Fehér tojásából kikelt egy harmadik pelikán. Nála is szebb volt talán. 4. E harmadik pelikán, hát ez is tojt egyet ám. ... És ez így ment volna ám hosszú időn át, Ha Jonatán, a kapitány a tojásból nem süt egy jó rántottát Idejekorán” Mikor is készült az a rántotta? Még mielőtt valamely hátrányos helyzet előállott volna... Nem "jókor", nem "idő előtt", hanem" pont jókor", mielőtt még tovább gyűrűzött volna a pelikán probléma... A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
Jé, csak nem Kalákától van az idézet???
![]()
A képen látható kínai klón Arduino meglepetést okozott. Nem sikerült feltölteni rá a programot. Sok molyolás után végre kiderült, hogy nem is Atmega 328-as csipp van rajta. A felirat alatt egy LGT8F328P típusú MCU lapul. Ha ennek megfelelően akarom használni, úgy már működik.
Szerencse, hogy nem nézték meg jobban a VÁM-on, mert akkor lebüntetnének hamis alkatrész vásárlása miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |