Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
MIvel a dobozolás még nincs kész, ezért még a teteje sincs kész, amin a sok lyuk lesz madj, amit kitud madj a levegő ,,futni,,
Igazad van, mondtad hogy a teteje még nincs kész... gondolhattam volna! Akkor tökéletes műszer lesz!!! Sok sikert a befejezéshez!
Valamelyik nap elegem lett a pickit2 + próbapanel drót dugdosásból, ezért kivezetékeztem a próbapanel két részét. Fennt 16F877, alul 16F628 at lehet programozni.
Azért szerintem egy nyák lemez elkészítése olcsóbb lett volna mint a próba panelok átlyuggatása.
Csak le kellett szedni adott helyen a próbapanel hátuljárol a kétoldalú ragacsot, és már hozzá is lehetett forrasztani. Továbbá ez egyszerűbb mint nyákot gyártani, és így megmarad a tetszóleges huzalozás lehetősége, ami fejlesztéskor elengedhetetlen. Igy nem kell próba közben rakosgatni ki-be az égetőbe. Persze nem kötelező senkinek megvalósítani, csak egy ötlet volt, nekem bevállt. (Vissza is lehet alakítani eredeti állapotra ha szükség lenne rá.) Sőt, még 12F es 8 lábuakhoz meg fogom csinálni. Tervezem még egy kis táprész, meg egy max232 es, és egy cserélhető oszcis rész készítését.
Azért erre létezik kúlturáltabb és olcsóbb megoldás is.
Bővebben: Link Nem azért mert én csináltam, de azért nem "rontottam" volna el egy ilyen drága próbapanelt...
Sőt tudok egy univerzális megoldást, ebbe szinte az összes DIP tokos PIC-et be lehet tenni és égetni, és mivel az összes láb ki van vezetve, össze is lehet a próbapanellel dugdosni.
Bővebben: Link Fery
Készen van a cikk:
Forrasztóállomás II
Szia Attila!
Csorog a nyálam... Gratulálok hozzá Gyönyörű munka, egyetlen megjyegyzés: A nyáktervben, mint a függőleges, mint a visszintes panelben, amikor 2 furat között viszed át a vezetősávot, hozzáér az egyik forrponthoz a vékonyka vonal. nem tudod esetleg javítani? Üdv Kocsgab002
Eagleből 300 DPI-ben szoktam kimeneteni a nyákterveket, ezért fut össze. Ha 600 DPI-ben menteném ki akkor nem lenne ez a gond. De a vasalásnál úgyis összefolyik.
Javítva. Mostmár 600 DPI a nyáktervek felbontása.
zsírkirály!!
köszi. szerintem neki is állok...
Hellóztok!
Attila barátunk kérte hogy tegyek fel képet az általam épített (lemásolt ) tápról,már előlappal együtt! Hát itt vannak! Vélemény?!
Nagyon jó lett! Egyetlen kritikám, hogy egy nyomtatott előlapot megérdemelne!
Szuper!
Tök jó látni hogy volt értelme az (után)építési leírásnak. Egy csepp túlzással szinte ugyan olyan mint az enyém. Matricát nem akarsz ragasztani az előlapra?
Hát nem tudom!
Ha lesz kedvem akkor teszek rá,ha nem akkor nem! És mi az a "kis túlzással"? Szerk: És amit privátban kérdeztem a szkópról,ahhoz mit szólsz? OFF VÉGE!
szia!
Ez nagyon vad :yes: Az az érzésem hogy meg fogom csinállni még a jövő hét folyamán Már el is terveztem magamban hogy hogyan fogom a dobozba elhelyezni (nekem ettől kb 2X nagyobb dobozban van a mostani, sokkal nagyobb a trafóm :yes: ) Ez a trafó vasmagja túl van terhelve? Azaz melegszik? ( Ha jól tudom azért melegszik) üdv! UI.: Attila te Nagyon nagy vagy :wow1:
Sziasztok!
Én is közzéteszem két remekemet. Az első egy TC35i GSM modullal egy riasztó, ami egyben a diplomamunkám is a másik pedig egy motorba a régi biztitábla helyett, plusz egy töltés és olajnyomás érzékelő áramkör. Mind a kettő természetesen PIC-es
tyűűű
ezek nagyon gyönyörűek! gratulálok!
Kössz!
Üdv.! Mármint az a trafó melegszik-e, amit én használtam a Forrasztóállomás II-ben? Az igen, melegszik. De ez normális, üzemszerű állapot. Ez a trafó erre a célra készült, gyárilag. A melegedése normális.
Szia!
Igen arra gondoltam Nekem még "rendes" békebeli trafóm van ennek kb 3X osa :yes: De az nem melegszik semmit szinte üdv!
Hibátlan külső, üljön le fiam, ötös!
Hello!
Ezeket hol vetted? Gratula jól néznek ki
Nehezen hiszem el hogy a NYÁK házi készítésű. De ha igen, le a kalappal. :kalap: Profi.
Ez hogy került ide? Mi a célod ezzel, hogy betettél egy képet ide a Ki, mit épített? című topikba?!?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |