Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „... mert a műszerek akkor is mutatnak, ha csak be vannak kapcsolva.” Ez a free energy! És nem a hangszóró mágnesére tekert rézdrót és hasonlóak, amiket különböző videókon láthatunk. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2018
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Irodákban láttam, hogy a gurulós székek alatt szokott lenni egy kb 1mx1m-es műanyag lap,hogy a szék kerekei ne tegyék tönkre a padló szőnyeget, vagy a laminált padlót. Nem tudja véletlen valaki hogy ezt a lapot milyen néven kell keresni, vagy hol kapható ilyen?
Óóó, köszi! Eszembe nem jutott volna hogy így keressem
Söt, némelyek akkor is, ha be sincsenek kapcsolva.
Éppenséggel nem igazán Free, mert az a sugárzott jel igen sokba kerül. Míg volt előfizetési díj, neked is. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2018
Sziasztok!
Mivel a főiskolai felvételim nem sikerült* így munkahely után kéne néznem. Találtam egy tetszetős állást ahol prototipus elektronikákat kéne beültetni illetve kisszériás professzionális berendezéseket kéne összeszrelni, beüzemelni. Ez a munka nagyon tetszene. Elektronikai műszerészt keresnek és az önéletrajz mellett bérigény megjelölést is kérnek. Nemismerem a magyarországi fizetéseket, nem tudom, hogy pályakezdő de tapasztalt fiatalként mennyit kérhetek. A google azt mondta, hogy havi 287 000Ft az országos átlagkereset ebben a szakmában. Ez havi 20 munkanappal és napi 8 órával számolva 1800Ft óránként ami több mint 5,5€-et jelent átváltva. Ez számomra álomfizetés mert ahova itt helyben azonnal felvennének csak 2,8-3€-t kapnék (kb. 900Ft) és nem finom elektronikai munkát kéne végezni, hanem fizikai munkát. Persze így fel kell utaznom Budapestre illetve meg kell oldanom az ottlakást is, de szerintem még így is meg fogja érni, főleg, hogy nem tettem le a fősuliról, de el kell kezdenem dolgozni (más nem távúton fogom elvégezni és munka mellett már az sem fog gondot okozni, hogy önköltségesen csináljam (két maximum három hónap alatt félre tudnám tenni az egy szemeszter árát). Mit tanácsoltok mennyit írjak bérigénynek? Kérjek 1600Ft-s órabért vagy kérjek többet mert úgyis lefaragnak belőle (ha egyáltalán felvesznek)? Mennyire jó ötlet szerintetek fogalmazás szerű önéletrajzot készíteni? Jól tudok fogalmazni szóval az elkészítésével nincs gond (gyakorlatilag már meg is írtam) vagy maradjak a hagyományos strukturált önéletrajznál? *Nem megbuktam, hanem a minisztérium visszautasította a felvételimet, azzal az indokkal, hogy "Nem állapítható meg egyértelműen a végzett szakma és annak szintje." vagy valami hasonló szöveggel. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
Szerintem ez fordítva működik. Ne jelölj meg fizetést, vagy írd: megbeszélés szerint. Kezdéskor senkinek sem adnak álomfizetést, de ha látják, hogy jól csinálod, gyorsan lépkedhetsz felfelé. Gyakorlat nélkül egyébként sem akarnak sokat adni.
Ne amiatt csússz le egy jó melóról, mert irracionális bérezést jelölsz meg, mikor kevesebbel is elégedett lennél! A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
Szerény véleményem szerint Magyarországon az álomfizetés az , amiről szó esik a felvételkor , viszont fizetéskor ki is fizetik!
A személyes tapasztalatom az hogy ahol megbecsülnek , megfizetnek. Ahol nem becsülnek meg, mint a levegőt, az se érdekli őket hogy vagy-e a cégnél vagy sem.
Szerintem örülj ha a felét megkapod kezdőként.
Az meg, hogy ebből a fizetésből esetleg te Pesten albérletet fizess az szinte kizárt.
Ezt olvastad?
Bővebben: Link De én is azt javaslom, hogy ne írj konkrét összeget, csak annyit, hogy megbeszélés szerint. azt is javaslom, hogy a kinézett cégnél már dolgozókat is keress meg, már ha lehet, és óvatosan tájékozódj. A lakásbérléssel kapcsolatban, igen rosszul időzítettél. Most folyik a felvett egyetemisták lakásvadászata, nagy a verseny, magasak a bérleti díjak. Május végén, július elején jobb lett volna.
Szerintem ne higgy el mindent, amit a neten olvasol...
Például viszonyítási alap lehet a Meki. Idézet: „Találtam egy tetszetős állást ahol prototipus elektronikákat kéne beültetni illetve kisszériás professzionális berendezéseket kéne összeszrelni, beüzemelni.” Ez olyan szépen hangzik, hogy én akár ingyen is csinálnám... Idézet: „Mennyire jó ötlet szerintetek fogalmazás szerű önéletrajzot készíteni? Jól tudok fogalmazni szóval az elkészítésével nincs gond (gyakorlatilag már meg is írtam) vagy maradjak a hagyományos strukturált önéletrajznál?” Sok okosság kering erről is neten. Ha privátban elküldöd, akkor megkommentezem (bár nem értek hozzá ). Most akkor sehová sem vettek fel? Budapest az nem fel, hanem le. Albérlet olyan 50...100, csak a miheztartás végett. És enni is kell, és hasonlók... Idézet: „Albérlet olyan 50...100, csak a miheztartás végett.” Azt az 50 ezres albérletet megnézném Max a Hős utcában, de azt élő embernek nem ajánlom
Pár dolog, csak címszavakban:
- a 287e minden bizonnyal bruttó, és ha az akkor az nettóban 190 ezret jelent, - az országos átlag _nagyon_ csalóka, vidéken sokkal rosszabbak a fizetések mint Pesten (persze maga az átlag is csalóka), - viszont Pesten alapban számolhatsz 10 ezret bérletre, - az ottlakás viszont horror: szobát kb. 70-75 körültől hirdetnek mostanában (opcionálisan: plusz rezsi fele, harmada, akárhanyad része), hacsak nem drágult mióta néztem, - normális lakás gyakorlatilag nincs 100e alatt, de lehet hogyi inkább 120-130 az alsó határ, - plusz rezsi, erre egy 30-50-et rászámolhatsz, így gyakorlatilag 130-150 a lakhatás, - két havi kauciót mindenhol kérnek, de láttam már 3 havit is, - ettől is nagyobb gond, hogy kijöttek a ponthatárok és kb. mindent elvittek. Ha most valaki feltesz egy hirdetést, akkor 20 percen belül hívják 10-en, olyan is van aki látatlanban elviszi, de a megnézéshez is javasolt egy komolyabb foglalót vinni (50k), mert ha nem rossz a lakás akkor még egy esélyed nem lesz rá - a hirdetések 90+%-a "költözhető azonnal", értsd: a szerződés kb. aznaptól szól, ha csak pár héttel később kellene Neked akkor elviszi más azonnal És nem akarlak elkeseríteni, de a helyzet ettől még csak rosszabb lesz, javulás kb. jövő májusig nem várható. De szinte mindenhol kikötés a minimum 12 havi "hűségidő", ha korábban felmondod akkor buktad a 2 havi foglalót. És még egy dolog: a közlekedés nagyon fontos. Ha valami olcsó akkor sok esetben ez az oka. Nekem a munkába járás a 13-ból a 9-be oda-vissza 2x45 perc, azaz egy hatodik munkanap a héten. És mindkét hely viszonylag belváros, jó közlekedéssel. Ha olyan helyre költözöl ahol van mondjuk 20 percenként egy busz ami bevisz egy komolyabb közlekedési csomópontig, akkor számolhatsz 2x1,5 órával is - már ha minden összejön. Mert ha az egyiket pont lekésed, a következő lerobban valahol, akkor az azt követőre fizikailag nem férsz fel, szóval a 4. busszal tudsz elindulni. És ez nem légbőlkapott példa, van ilyen. Pláne most, amikor a BKV a 3-as metró és a 4-6 villamos (a város két legforgalmasabb járata) pótlását is a saját buszaival oldja meg, szóval tartalék sincs, 30-40 éves bontószökevényeket is kiküldenek hogy legalább _valami_ legyen... A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.
A "fizetés megegyezés szerint"-el az a gond, hogy a hirdetésben konkrétan írják a bérigényt. Nem tudom mennyire jó ötlet kihagyni. Lakásproblémát azzal gondoltam megoldani, hogy az első időszakot munkásszólón tölteném (bár nem fűlik hozzá a fogam). Szerencsére nem üres zsebbel indulok neki, van rá keret (nem sok de 100k-val számolva is kb. fél évre elég és ehhez még jön hozzá a fizetés). Az étkezésben szüleim segítenek, bár fél évig konzerven élni... Azt mondjátok, hogy ha kb. 1200Ft-t mondok egy órára az reális lenne? Nem akarok mohónak tűnni. A durván összehozott önéletrajzot mellékelem (ezen még finomítani fogok pl. fejléc, személyes adatok, fénykép, aláírás...). A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2019
Moderátor által szerkesztve
tbarath kollégának sok mindenben igaza van, sőt, minden igaz, amit itt leírt, DE egy dolgot ne felejtsünk el; nem kötelező mindenkinek saját lakást bérelni! Keress lakótársat!
Nálunk a TV-nél a kezdő tehnikusok simán megkapják a nettó 300-at és mégis szinte mindegyikük közös albiban lakik. Van olyan srác, aki két jó csajjal! Szerintem ez sok szempontból előnyös. Fiatal, talpra esett gyerek vagy, vágj bele!!! Idézet: „És még egy dolog: a közlekedés nagyon fontos. ...” Én Dunakesziről Óbudára kocsival járok dolgozni és nem csak flancolásból. Gyakorlatilag a közel két órás utazgatás helyett normális esetben (a mostani M2-es felújítás nem az!) 24 perc a menetidő kocsival. Mindezek mellett a járgány fenntartása pedig nem drágább, mint a két bérlet ára (vonat + BKV). Ha viszont a nagyfaluban kell mászkálni, akkor ott a másodlagos közlekedési eszközöm - a roller! Gyakorlatilag sok esetben nem lassabb, mint a BKV járatok :| (Pedig nem vagyok pillesúlyú, hogy rohanni tudjak.) Ha pedig biciklire kap az ember, akkor még jobb lehet, de amennyi kamikáze donor van köztük, jobb lenne, ha repülni tudnának és nem az utcán tekernének... (igen, akár a 2*3 sávos úton középen a forgalommal szemben is) Arról egyébként nem szólt, hogy hol lenne a kiszemelt munkahely, illetve a cégtől függően előfordulhat, hogy van saját munkásszállója is. Meg persze lehet, hogy van céges munkásjárat is (mikor kisbusszal felszedik az embert reggel és este kiteszik egy adott útvonalon) - ezekről is érdemes tájékozódni.
Mire mindent bepötyögtem, addigra kiderült a cég is
@elektroncso: Wekerletelepen tutira találsz szobát, s onnan bringával bejárni sem túl vészes.
Esetleg a győri egyetem? Bár ott sem olcsóbb semmi, talán a bejutás könnyebb lehet.
Az ország összes egyetemére ugyan az a minisztérium (illetve a felvi.hu) intézi a bejutást. A Győribe is be volt adva. Ez a hajó most elment, majd később. Legalább nagyobb anyagi biztonsággal indulhatok neki.
Igen, közben megírtam a szösszenetemet. Köszönöm a tippet, utánanézek!
Köszönöm! Valahol és valahogy el kell kezdenem. Minden kezdet nehéz, de hát ilyen az élet.
Idézet: Semennyire. Adatlapot készíts, csak a legfontosabb tényekkel és egy fényképpel: mikor végeztél (általános iskola nem kell) és hol, milyen szakmád van, nyelvtudás, jogosítvány, eddig munkatapasztalatok, egyéb képzettségek. Hidd el, a HR magasról tesz rá, hogy mi a hobbid, mikor jártál általános iskolába, milyen állatod van. A hosszú szöveges fogalmazásokat el sem olvassák. A családi állapot érdekes lehet de nem feltétlen.„Mennyire jó ötlet szerintetek fogalmazás szerű önéletrajzot készíteni?” Ezeket egy HR-es ismerősöm mondta. Igaz, van annak több éve is, könnyen lehet, hogy a nagy munkaerő aszály miatt változott a trend, felvesznek mindenkit, aki jelentkezik, hátha egy-két ember ott is marad. Fizetés: kérd meg őket, tegyenek ajánlatot. Előtte döntsd el magadban hogy mi az a határ, ami alatt nem vállalod. Persze ha külön kérnek fizetési igényt, akkkor az más kérdés. Ne légy túlságosan szégyenlős, ne tolj ki magaddal. Ha kell nekik valaki, előkerítik a keretet rá, vagy egyszerűen azt mondják, ennyit nem tudnak (inkább nem akarnak) fizetni (tapasztalat).
A nem bejutás alacsonyabb pontszám miatt van. Esetleg a győribe kevesebb ponttal lehet bejutni, de ezt nem tudom.
Oda is 280 pont kellett.
A közös albit is írtam, az a "szobát kb. 70-75 körültől hirdetnek mostanában (opcionálisan: plusz rezsi fele, harmada, akárhanyad része), hacsak nem drágult mióta néztem" rész. Szerintem a szoba az a szint ami alá (félszoba, stb.) csak végszükség esetén megy az ember, esetleg ha egyedülálló, szexéhes bombanő a szobatárs
Fizetésnek, ha kérik, mindenképp írj be valamit, ha nem írsz és feltétel volt, már ki is szórtàk az önéletrajzod. Szerintem írj be annyit, amennyivel te elégedett lennél, de az átlag alatt legyél picivel. A megélhetési költségeid előre úgyse tudod kiszámolni, ez majd élesben fog kiderülni. Fiatal vagy, nincs kötöttséged, "vesztenivalód nincs", vágj bele, nagy baj nem történhet.
Mindenképpen a fővárosban gondolkozol?
Sziasztok!
Egy autó esetén mennyit érne kb. 550W hűtőteljesítmény, ha az utastérbe jutó levegőt szeretném hűteni?
Hát ha azt nézem, hogy 3 kW körüli klímákkal simán lehűtenek 30-40 m2-es, 90-120 m3 légköbméteres szobákat, lakásokat, akkor bőven overkill.
Bővebben: Link Itt extrém körülménynél számolnak 40 W/m3 hűtőteljesítménnyel, ami mondjuk lakás és nem kocsi, de ha a kocsinál egy nagyságrenddel nagyobbra van szükség, még akkor is bőven elég. Legalábbis szerintem, bár én nem értek hozzá, szóval ez csak egy tipp...
40 év alatt valószínűleg változott pár dolog, de nincs valami fellebezési lehetőség? Hivatkozhatnál a sok mindenre, ami éppen eszünkbe jut, mint publikáció, versenyeken elért helyezés, meg miegymás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |