Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vasárnap délben már krumplileves és Jó ebédhez szól a nóta sincs?
Azt nem tudom, nem nézek tv-t régóta. Lehet, hogy áttették oda. Te ott láttad?
Bővebben: Link
Ott csak harangoznak délben. A híradót szoktam délben és este nézni.
Pár napja ez a tv is kincstári harsona lett. Azóta nem nézem ezt sem.
Mobiltelefonra telepített infra távirányító programmal szeretnék egy klímát vezérelni. A szoftver sokféle típust ismer, de történetesen a "Nimbusz" márkanevű klímákat nem. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy Nimbusz gyártmány valami más gyártmány klónja vagy fordítva - azaz milyen márkanevű eszközzel kísérletezzek a sok-sok lehetőség közül, ami esetleg esélyes lehet rá, hogy kompatibilis ezzel (távirányító szempontjából)?
Nem piszkoskodni akartam, de a volt "csajom" hr-es és mondta, hogy először ezt nézi meg az önéletrajzon.
Nagyot!
Előadó és/vagy számcím megvan valakinek? "Lásd" melléklet...
Pont ezt nem találtam fent a youtubon, de Félixnek van fent A Madárnak című videója, ami majdnem ez. De kiindulásnak jó lehet.
Már csak az a kérdés, hogy melyik az eredeti.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
Azasszonyokostelefonja azt mutatja, hogy.
"Lajkó Félix és Budafoki Dohnányi Zenekar: Madárnak" című száma
Tegnapelőtt éjszaka észrevettem a déli égbolton egy érdekes csillagnak látszó valamit. Felkeltette az érdeklődésemet mert a fénye jelentősen eltér a környező csillagokétól. Meleg-fehér már már sárga fénye van. Elsőre valamilyen LEO pályás űreszközre gondoltam, ami visszaveri a napfényt, de ezt elvetetem mert látszólag mozdulatlan volt. Lefekvéskor újra megnéztem és látszólag kb. 30o-ot mozdult nyugati irányban. De az is elképzelhető (és szerintem erről van szó), hogy a föld fordult el. Tegnap este is láttam. Ha ma este is látható lesz megpróbálom tájolóval pontosabban bemérni a szögelfordulást. Illetve megmérem, hogy más csillaghoz esetleg a Holdhoz képest változik-e a bezárt szög az idő függvényében.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
Ezt meg is találtam YouTube-on de nem az a változat (?), amelyikből a minta is van...
Google SkyMap alkalmazás segíthet a beazonosításban. Nálunk most felhős az ég, így csak az alkalmazásra néztem rá, de elképzelhető, hogy valamelyik bolygót látni, mivel déli irányban kicsivel a horizont felett található most a Mars, Plútó, Szaturnusz és a Jupiter is.
Szia!
Szép,érdekes színe volt a mars bolygónak?
A Mars lesz az szerintem.
De telefonra vannak olyan alkalmazások, ami a kamera a GPS vevő és a telefon helyzete alapján megjeleníti a kijelzőn az égboltot a keresett nevekkel együtt. Még az űrállomás pályáját és helyzetét is láthatod.
Sziasztok!
Van egy 2105-ös Ladám, és erősen gondolkodok rajta, hogy LPG gázszettet teszek bele. Az járható út, hogy megveszem a hivatalos gyártótól, a papírokkal rendelkező alkatrészeket, otthon beépítem, majd levizsgáztatom? Mivel viszonylag ritkán megyek vele, de akkor hosszú útra, belátható időn belül megtérülne. A másik kérdés, hogy mennyire árt a motornak? Mivel ez egy közel 40 éves kocsi, nem szeretném ha tönkretenné, mondhatni ebben a kocsiban nőttem fel, meg akarom őrizni. Bár ha csak a szelepek élettartamát rövidíti meg, akkor még bőven megéri. Mi a véleményetek erről? A benzin ára 400 körül mozog, az autógáz pedig 230 környékén és sok helyen lehet tankolni.
Házilagosan ilyet te semmiképpen nem szerelhetsz be, vagyis beszerelheted de levizsgáztatni sose fogod hivatalos papírok nélkül.
A szelepek élettartamát szinte biztos, hogy rövidíteni fogja.
Akkor mindenképp hivatalos helyen csináltatom.
A szelepeken kívül árthat még valaminek? A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
Műhelyben kell beszerelni , mert , ha jól emlékszem gyújtást is állítanak . Gázból többet is eszik . Hosszú úton a benzinből , ha be van lőve rendesen 7-8 l nél nem ehet többet . A csomagtér is szűkös lesz . Viszont vannak kész megoldások . Régebben sokan átállították .
Az 1500-as Polszkinak semmi baja nem volt tőle hosszú évekig, és nagyon gazdaságos volt. Hozzáértő barátom szerelte be, beállította, ahogy kell. Ment mint állat, amíg a ház előtti szakadékba bele nem csúszott. Álló helyéből legurult (nem volt benne senki, mert épp a kaput nyitotta a barátom). Totálkáros lett, de a gázrésznek nem lett baja.
Értem. De még ha 20 helyett 10 évet bír a szelep, akkor is megérte.
Mekkora a legkisebb gáztartály, amit bele lehet tenni? Nekem nem gond ha viszonylag sűrűn kell tankolni.
Sajnos nem tudom, de >2× akkora volt, mint a háztartási palack. A barátom saját maga fejtette át nagy palackból. Ő nagyon értett hozzá.
Van pótkeréktartály meg van ami a fél csomagtartó elfoglalja.
Literre nem tudom pontosan, hogy mekkora lehet.
Amit a végállomáson hallottam, azt a mellékelt videóban már közkinccsé is tettem. További infó, hogy a villamos konkrétan lefejezte az illetőt... Ilyen dologról érthető módon senki nem szeret beszélni, ezért a diszkréció megtartásával csak ennyit sikerült megtudnom. Én a hármason voltam tegnap, így az első tudomást én is az internetes bulvárból szereztem az esetről. Majdnem nekem is összejött egy gázolás, de az szerencsére elmaradt. De erről is szó volt a videóban.
VIDEÓ
Semmi baja nem lesz a szelepeknek tőle. Viszont szerintem nem éri meg. Egy hivatalos gázszett nagyjából annyiba kerül mint az egész autód. Gázból többet fogyaszt és nem is megy úgy. Minden vizsgáztatás is drágább. Ha a különbséget veszed figyelembe a két üzemeltetés között, legalább 100-150000km-t kell megtenned ahhoz, hogy nullán legyél.
Üdv! Egy samottéglás villanykályha (3db) rezsije fűtési szezonban kb mennyi lehet? Gondolom éjszaka és éjszakai árammal érdemes hajtani.
A teljesítményüktől függ.( Hány kW-os kályhák) Abból már ki tudod számolni.
A régi Elekthermax-ok ehetnek akár 4,5kW-ot is a három fázisról. Az hogy "éjszakai"áramról üzemel, nem jelenti azt hogy valóban éjszaka fog fűteni. A Villanyszerelős topicban jobb helye lenne a témának. Egyébként meg ez a létező legdrágább fűtési mód.
Nappali árammal kifizethetetlen szinte. "Éljszakaival", (ami igazándiból csúcson kívül kapcsolt áramot jelent) is a legdrágább fűtésmódok közé tartozik. A rezsit meghatározni persz ebból nem lehet, hiszen ki tudja hány légköbmétert, milyen külső és belső hőmérséklet viszonyok között szeretnél fűteni. A hőszigetelési viszonyokat nem is említve.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |