Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
A Videoprocesszor 24 lábán kellene a sormeghajtójelnek kijönni. / H-OUT / Nézd meg onnan jön-e ki valami. Ha nem nézzél körbe a tápjánál.
Szia!
Videoprocesszor 24-es lábán 3.1V Dc, 1V Ac van. A videoprocesszor kimenetét (h-out) lekötve(egy átkötést kiforrasztva) Indul a tv hang van. És a sorvégtranyó kollektorán nincs feszültség. Ha A B+ és a test közé(mondjuk sorvég emitter) teszek 100w-os izzót akkor kb 1V-ot esik vissza a fesz szóval a táp stabilnak tekinthető szerintem. A kissebb feszültségek is megvannak 8V, 3.3V ,5V Ha a magasabb táp miatt esetlegesen tönkre ment volna a videoprocesszor akkor a 7805, 7808-as stabkockáját is ellőtte volna nem? Egyenlőre ennyire jutottam. Üdv. Imre
Van MSN, vagy Skype-od ? Mert igy ez nagyon nehézkes
Fery
Msn van , az adatlapomban található e-mail cím az msn címem is.
Na ezt nevezem én elektronikának. :-O
sziasztok sony kv-x2531d tipushoz kellene kapcsolási rajz nagyon sürgös lenne ha valaki tud segitsen köszönöm
a képcsön középen egy vizszintes csik van hang jó én ugy tudom hogy ez a vertikal icé hibája de nem tudom hogy kell cserélni
Csak a google-t kéne használni!Bővebben: Link
Szia!
Próbáltam felrakni a kapcsolási rajzot, de 2,2MB volt és nem engedte, pedig mennyit sz*rakodtad már vele... ... DJVU-ből BMP-be mentettem le, ammól meg paint-tel JPG-be... Amúgy a Google első találata rögtön tartalmazta a kapcsolási rajzot... :yes: Itt egy Link , ahonnak leszedhetsz egy DJVU olvasót. Itt meg az a Link U.I.: fórumtársaimat idézve: "a Google a barátod..." :yes: Üdv
Na frankó, az előbb nem engedte elküldeni a hozzászólásomat, így meg beelőzött Valteri...
köszike de lehet hogy egy kicsit gyagyás vagyok de ez nem rajz nem tudnál kicsit pontositani?köszönöm
Pedig az rajz...
De akkor kattints az én 1. linkemre, töltsd le, majd telepítsd fel! Utána kattints az én 2. linkemre, töltsd le, majd csomagold ki az a djvu kiterjesztésű fájlt, majd nyisd meg! Üdv
nagyon köszönöm sikerült a rajzot megnyitnom csak a probléma hol lehet? kérlek segits
Köszi a pontot!
Nah közben találtam egy másik kiterjesztést is, ami már felfér ide is, csak sajnos ilyenkor már elég gyengus a minősége. Üdv
Sajnos nem értek a TV-khez, de nem lehet, hogy vmi a nagyfesz oldalon ment szét? (trafó, kondi, fet, stb...)
Nem húz át semmi?
nem csak megy a tv rendesen csak az a vizszintes csik van a képernyön
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2937.html
Most ezt a topicot olvasgatom és talán van a tiedhez hasonló probléma is és ott van néhány lehetséges megoldaá is...
(#76487) és (#76501) Fery válaszait olvasd el leginkább
Hú most nézem, elszúrtam a linket: Helyes
Üdv!Vízszintes csík a képcső közepén:nincs függőleges eltérítés.Ezt a hibát több minden- alkatrész tönkremenetele is- okozhatja.Nem biztos hogy a függőleges eltérítő IC a rossz.Nézz szét a függ. eltérítő fokozat környékén.Ha nem tudod hol találod meg a Tv alaplapján ezt a fokozatot(függőleges eltérítés), az gond.
Abban biztos lehetsz, hogy mint itt az előbb írták, nem a "trafó", a rossz.
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni. Sony képcsöves (régi trinitron) TV fura dolgokat csinál. Egy ideig csak néha teljesen elment a kép, most pedig már csak vízsintes csíkok futkosnak a képen. Hang teljesen rendben van, az adást is veszi, mert lehet látni a csíkok színéről, hogy van mögötte "tartalom". Az OSD menü viszont gyönyörűen áll egyhelyben, illetve hangolás közben is, ha nincs csatorna közelében akkor a "hangyafoci" teljesen jól bejön. Már vittem szerelőhöz, de akkor természetesen mindíg megjavul. Nem értek hozzá, de a jelensége alapján valami tunerrel összefüggő problémára gondolok. Ha valaki tud segítsen
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. A tévém képernyője becsíkosodott. 1. kép Ez is zavaró tud lenni, de ez még nem is olyan vészes. Ma viszont még több csík jelent meg a kép felső részén, ami már elég idegölő. 2. kép De ezzel még nincs vége. A kép valamikor (visszagördül???) fölülről. 3. kép Előre is köszi a hozzászólásokat. Ui.: Nyugalom megzavarására alkalmas képek
Szia!
Szinte biztos, hogy a képeltérítőben lévő elkók közül valamelyik kezdi megadni magát! Szerintem cseréld ki őket, csak pár kondi, nem sok!
Üdv!
Holnap valószínű megtudom nézni, köszönöm a segítséget és a gyors választ.
Szia
A szinvegfokozatban van egy elko ami ezekert a csikokert felelos,azt hiszem valami 10micros,azt csereld meg ki,es a screen potival ha picit le veszel a fenyerobol,akkor teljesen eltunek.De nem art at ekozni a fogoleges elteritest sem
Szia!
Ha a visszafutási csíkokra gondolsz, azoknak a jellemzőjük, hogy azonos távolságokra vannak a képernyőn, de itt nem ez a helyzet! Szerintem legalább is!
Szia
Igen a viszafutasi csikokra gondoltam,lehet hogy igazad van,es eletritesi problema lesz
Sziasztok! Nekem van egy Sony KV-29 LS60E tipusú 100 Hz-es72 cm tinitron sík képcsöves tv-m.
A problémám a következő: Bekapcsoláskor van egy relékattanás ami normális, viszont ad egy rezgő hangot kb 1 mp -ig amit nem tudom hogy mi. (Ezt már Philips crt monitoroknál hallottam. ) Aztán elindul a tv. Amikor bejön a kép először 1-2 másodpercig homályos és fényesebb a kép,de utána tökéletes gyönyörű a képe. Egy rezzenése sincs se csík, se zaj. Attól tartok,hogy a bekapcsoláskor leírtak nem normális jelenségek és valami probléma előjelei vagy későbbi okozói lehetnek.Szeretném ezt megelőzni. Ha valaki hozzá tud szólni a felvetésemhez,vagy tanáccsal tud szolgálni,hogy mit ellenőrizzek le,azt előre is köszönöm!
Sziasztok! Nekem van egy Sony KV-29 LS60E tipusú 100 Hz-es72 cm tinitron sík képcsöves tv-m.
A problémám a következő: Bekapcsoláskor van egy relékattanás ami normális, viszont ad egy rezgő hangot kb 1 mp -ig amit nem tudom hogy mi. (Ezt már Philips crt monitoroknál hallottam. ) Aztán elindul a tv. Amikor bejön a kép először 1-2 másodpercig homályos és fényesebb a kép,de utána tökéletes gyönyörű a képe. Egy rezzenése sincs se csík, se zaj. Attól tartok,hogy a bekapcsoláskor leírtak nem normális jelenségek és valami probléma előjelei vagy későbbi okozói lehetnek.Szeretném ezt megelőzni. Ha valaki hozzá tud szólni a felvetésemhez,vagy tanáccsal tud szolgálni,hogy mit ellenőrizzek le,azt előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |