Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Innen lesz szép nyerni , figyeljük
Hi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a régi rádiónak a fa borítása felhólyagosodik azt hogyan lehet rendbe tenni??
Attól függ, hogy milyen jellegű a hólyagosodás. Ha tényleg csak hólyag akkor gőzölős vasalóval talán vissza lehet nyomni (esetleg vékony 0,8mm-es lyukat fúrni a hólyagba és ragasztót nyomni bele). De ha fel van teknősödve, vagy nagy darabok vannak felválva akkor a külső furnér réteget el kell távolítani és újat felragasztani. Ehhez nincs sok gépre szükség, inkább csak kézügyesség kérdése. Persze előbb nem árt gyakorolni. De ha mutatsz egy képet, akkor konkrétabb tanácsot is adhatunk.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
Ez víztől van elválva. Én nyomnák bele hagyományos faragasztót (enyv volna az ideális szerintem) majd gőzölős vasalóval óvatosan vissza vasalnám (gyakorlatilag fellágyítanám) a fát, majd akár széles műanyag kötegelővel plusz valami hajlékony lemezzel (pl. műanyag, vagy keménypapír) összeszorítanám pár napra amíg a ragasztó teljesen megszárad.
Ha lakkozva van akkor előtte csiszold le a lakkot, hogy a gőz át tudja járni a fát. De csak gőzöld és ne áztasd mert akkor teljesen tönkre megy.
Köszi! Az enyvnél mire gondolsz pl. csontenyv??
Akár. Ezt amúgy is melegen kell felhasználni, így nem árt neki a gőzölős vasaló. Szerintem.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
Üdvözlök mindenkit!
Egy hozzá értő embert keresek, hogy mi a véleménye. orion terta t331 Előre is köszönöm.
Mi a kérdés?
Mi az az összeg, amit el lehet kérni érte?.
Kérni bármennyit. Fizetni viszont csak néhány ezret fognak érte.
Legalább ki van porszívózva
Most Orion, vagy Terta. Mindig is konkurensek voltak.
Most adtak el egyet a Jófogáson szép tiszta állapotban jó üveggel, működőképes állapotban 2500 ft-ért.
Áprilisban 5-ért vitték el az enyémet (hiánytalan volt, szépen működött). Ezekből a ládákból még elég sok van.
Tisztelt Csoporttársak! Van-e valakinek eladó hátlapja Orion Népszuperhez?
Küldtem a címet privátba.
Köszönöm.
Sziasztok! EL 84 es csőhöz meg PCL 82 es csőhöz nem tud valaki kimenőtrafó adatokat mondani?
A téma képei: 130-160 oldal közt mindent megtalálsz, csak számolgatni kell kicsit.
Esetleg kérdezd meg a kimenőtrafós topikban. Bár nem árultad el, hogy SE, vagy PP kapcsolásban kell.
Lemaradt az imént: a Csöves erősítő téma képei közt.
ŐŐŐ tudok 1-2- dolgot a csövektől, de ezzel a két megnevezéssel még nem találkoztam. Vagy lehet hogy igen csak nem tudok róla hogy ez az. Ezt kiejtenéd nekem bővebben hogy mik ezek?
Ez esetben különösen ajánlott a "Csöves erősítő készítése" témát alaposan elolvasni. SE= egy(cső)végű, (single ended); PP ellenütemű (push-pull: szívó-nyomó), nagyjából. Valamint van még egyéb változat is (pl: PPP, OTL).
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
A két betűjelzés az angol elnevezés rövidítése. SE: Single Ended, PP: Push-Pull.
Az SE egyszerű végfokozat, A osztályú beállítás, kis torzítás, relatív magas áramfelvétel. Egyszerűbb kialakítás, a cső anódkörében van a trafó primer köre. A PP az ellenütemű kialakítás, kissé bonyolultabb, jobban paraméterezhető, AB üzemmód, a kimenőtrafó általában osztott tekercselésű, a kimenő teljesítménye tipikusan duplája az SE felépítésűnek. Üdv: Tóni
Nagyon szépen köszönöm. Így már vellágos a dolog
De hogy miért is nem gondoltam erre... hiszen ezeket a kapcsolásokat jól ismerem. Na mindegy az ember mindig tanul valamit. Egyébként A osztályúra gondoltam elsőre. Baromi egyszerű szerkezetek ezek. Szinte az összes régi rádióban ilyeneket használtak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |