Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Van infód, hogy milyen módon tárolják az energiát?
Az ismereteim szerint Nem biztos. hogy jól tudom! a napelemmel termelt energiát felhasználják azonnal,és mikor kell visszakapod a hálózatból.
Nem írnak róla, csak a szolgáltatásról és annak áráról van szó.
Nem hiszem hogy Csehországban lennének jelenleg nagyobb energiatárolók, leszámítva a víztározós tárolóikat. 5-10 év múlva már nem hinném hogy ez gondot okozna a mai akkumulátor technológiába áramló pénz mennyiségét nézve. Már ma is vannak 100MWh kapacitású kamionkonténer nagyságú blokk prototípusok 5000 80% ciklus élettartammal. Ha ilyeneket leraknának mondjuk benzinkút hálózat sűrűséggel akkor simán lefednék az egész piacot.
Sziasztok,
Oda-vissza mérős óra lenne felszerelve természetesen. Tudtommal a napelemek csúcs termelése (legalábbis nappal) pont egybeesik a csúcs fogyasztással szóval nem hinném,hogy ez rossz lenne az áramszolgáltató szempontjából. De a kérdésem arra irányult, hogy mi biztosítja azt hogy az áramszolgáltató nem hátrál ki a szerződésból a későbbiekben.Tudom, a világ a megújulók irányába tart, de akkor is.
E-on területen napelemes rendszer készre jelentésénél kell valami jegyzőköny dokumentáció?
Olvasom az oldalon a dolgokat: Bővebben: Link Szépen összeraktam mindent a megtervezett egyvonalas rajz alapján tehát kivitelezőnek beírnám nyugodt szívvel magam mint mezei villamosmérnök. Ez így megfelelő lenne szerintetek?
Ma is van nálunk tárolási díj. Csak álruhában van, úgy hívják átvételi ár. Ez nagyjából fele annyi, mint amennyiért adják áramot. Az árkülönbségbe belefér minden költségük.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2018
Ha van tervezői jogosultságod és szerepelsz a szolgáltatói jegyzékükben - akkor biztosan. Amúgy csak akkor, ha ismersz egy embert a szolgáltatónál, akinek a kezét megtöltöd néhány híres ember portréjával.
Tudomásom szerint ha többet fogyaszt valaki, mint amennyit megtermel, akkor csak a plusz fogyasztásért kell fizetnie. Ez azt jelenti, hogy ugyanannyiért "veszik meg" tőle az áramot, mint amennyiért a szolgáltatótól kapja, vagyis nincs tárolási díj. Ha többet termel, mint a fogyasztása (és ezt el akarja adni a szolgáltatónak), akkor már tényleg csak az átvételi áron veszik meg tőle (számlázva, szerződéssel stb.)
Helló! adózni kell az e-on által megvett energia után. Nem üzlet kicsibe.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Helló! 8-12ft között veszi meg az e-on az energiát a termelőktől. Eladja (közép ár) 40 ft-ért. Ez nem a fele.
13,71-17,47.-Ft közötti tételek szerepelnek a számláimon. Ebből vonnak le adót, de nem jelentős. Azt is meg tudnám keresni, de nem éri meg.
![]() Ez utóbbit neked is tudnám javasolni, mielőtt téves adatokkal szórakoztatod a nagyérdeműt. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Mi a véleményetek a linkeken levő konnektorba dugható napelem inverterekről? Szabad ezt használni Magyarországon? Külföldön amint látható már rég használják.
https://www.nemsemmi.hu/300W_napelem_inverter_konnektorba https://www.nemsemmi.hu/Konnektorba-dughato-napelem-rendszer.. https://www.youtube.com/results?search_query=mastervolt+soladin+600...verter https://www.youtube.com/results?search_query=seeyes+inverter A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2018
kezdjük ott hogy 99%! hatásfok. Vicces
![]()
Szia!
Ezzel már én is szemezgettem, be is dobtam ide, de le is lettem hurrogva. ![]()
Az oldal webcíme is beszédes, a fenntartó cégnév méginkább: Aligvárom Korlátolt Felelősségű Társaság.
![]() ![]() Ez csak és kizárólag akkor érvényesül, ha a termelt energiát azonnal elfogyasztod. Magyarán se tárolás, se visszatáplálás. Kis túlzással nesze semmi, fogd meg jól. Viszont, legalább drága a tudásához képest.
De legalább amit nappal fogyasztasz ezzel tudnád pótolni, vagy netalán fedezni.A kérdés az lenne, hogy szabad ezt használni anélkül, hogy bejelenteném a villany-szolgáltatónak, vagy egyáltalán megengedné ezt használni, ha szólnák?Látom külföldön ezzel nincs gond.
Lehet,hogy meg fogom próbálni...csak az engedély érdekel,hogy kell,vagy nem.De mivel, hogy nem táplál vissza a hálózatba, miért kellene?
Bizony kell rá engedély. Ellenőrzött bevizsgált engedélyezett leválasztórendszer kell bele. De a lap alján ott is van érdemes megbeszélni a szolgáltatóval.
Értem.Akkor bejelentem.Nem tudom jóvá fogják-e hagyni?
Felesleges pénzkiadás lesz. Még az inverterekből is csak 2-3 fajtát fogadtak el. (csak azokat akik baráti cégek voltak. Vannak sokkalta jobb hatásfokúak a piacon amit más országok elfogadtak. De ez politika már)
Meg ne próbáld!
Tegyük fel a szolgáltató karbantartás mistt áramtalanítja a hálozatot, ebből a vacakból meg visszajut energia az elvileg áramtalanított hálozatba, simán meghalhat miattad egy villanyszerelő!
Írja a leírásában, hogy ez nem fordulhat elő, mert ha nincs áram a hálózatba, akkor az inverter is lekapcsol automatikusan.
Aki nem olvas, vagy nem érti mit olvas, annak nehéz lesz ezt megérteni.
![]()
Ha nem táplál a hálózatba akkor szerinted hogyan működhet? Ez félrevezető megfogalmazás...
Ezt azért írták oda, mivel a mezei villanyórád nem tud visszafelé mérni... Ha azt a 300W-ot éppen nincs ami elfogyassza a házadba, akkor bizony visszatermel, ez pedig engedályköteles
De láttátok azt a sok videót amit belinkeltem?Ott hogyan tudják ezeket az invertereket használni legálisan?
Más országokban más szabályozás lehetséges...
De honnan tudod hogy aki éppen feltette a videót, az legálisan használja, ott van a kinti "elmű" engedélyezési bizonylata lefotózva?
Idézet: „az inverterekből is csak 2-3 fajtát fogadtak el.” E-on elfogadott inverterek listája Elolvasásra javaslom. Többi szolgáltatónál hasonlóan hosszú a lista. De sehol nem szerepel konnektorba dugható ipari hulladék. ![]()
[quoteHa azt a 300W-ot éppen nincs ami elfogyassza a házadba, akkor bizony visszatermel, ez pedig engedályköteles][/quote]
Nem engedély köteles hanem nem fizetnek érte ill.nem tudja vissza venni mert a mérőóra nem méri.
Attól hogy az óra "nem" méri, és nem veszik át, attól még a külső hálózat felé igenis fog áram folyni, és ez bizony gáz...
Erbe megírta az engedélyezett inverterek listját... A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |