Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító nem működik
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Kocska válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Ok akkor majd körülnézek hátha találok. Ha nem veszek. Egyébként van másik távirányítóm csak nem tudom előhozni vele a menüt... és azért kell meg csinálni azt ami kikopott. Amit szétszedtem abba cellák között nem műanyag van hanem egy fémlap.

DSC00208.JPG

(#) Sonix hozzászólása Szept 11, 2007 / 3

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy IMEX IM-1010 típusú univerzális távirányító, és sajnos nincs meg a kódlistája. Már áttúrtam a netet, de csak német nyelvű fórumokon volt szó erről, de azt nem igazán értem.
Ha esetleg valakinek volna kódlistája...az nagy segítség volna!

im-1010.JPG

(#) PLaci válasza Kocska hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen sokára reagáltam, de elkevertem a linket, és nem találtam vissza ide. Amit lefotóztál elemet, abban szinte biztos, hogy van ilyen műanyag, de tényleg nem könnyű észrevenni, mert teljesen fekete a benne lévő szénpor miatt. Ha türelmesen bontogatod, meg fogod találni. Nem olyan elem kell amiben kis "ceruzák" vannak, hanem pont az amit lefotóztál.
(#) Kocska válasza PLaci hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

Szia.
Azt az elemet már kidobtam, de azóta is megy az én módszeremmel. Azért akartam megcsinálni ezt az irányítót mert esztétikusabb mint amit kaptam helyette. Ezzel be tudok lépni a menübe, meg ilyesmik. Lerajzoltam paintbe, hogy mit alkottam hirtelen felindulásból, (ezeket tűztem bele a gombokba) de ha lesz elem kipróbálom egy másik távirányítón a módszert.
(#) Kocska válasza Kocska hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

bocsánat a kép lemaradt, nem tudtam ár módosítani a hozzászólást :no:

javítás.JPG

(#) leono hozzászólása Okt 16, 2007 /

A témához kapcsolódva, keresem a GLOBAL 4 univerzális távirányító leírását, amelyben a különböző típusú készülékek kódjain kívül volt egy instalációs leírás is arra az esetre, ha a kód nem ismert. Sajna ez a füzet elkallódott és emlékezetből már nem megy. Az internetes keresők nem találtak semmilyen használható leírást.
(#) titi válasza leono hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Hali!

Nekem Visa Global Plus -om van.
Ha jól gondolom a különbség csupán annyi közöttük, hogy a Global 4 négy készüléket, a Global 8 nyolcat kezel, a Global plusz nyolcat, de még tudja azt is, hogy lemásolja egy másik távirányító funkcióit is.
(Nemcsak adó, hanem vevő is van benne.)

Na a lényeg, sajnos a lapolvasóm elhalálozott, de ha pontosan leírod mi nem megy, akkor segítek, ha tudok.

Üdv.
(#) leono válasza titi hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Szerintem egyről beszélünk. Azt szeretném megtudni, hogy miként kell egy adott készülékhez hozzáinsztalálni (így újmagyarul), ha a kód ismert és akkor, amikor a kód nem ismert. Gondolom azzal kell kezdeni, hogy a készüléken lévő kezelő szervekkel elindítom a TV-t valamelyik csatornán. Na ezután, hogyan tovább?
(#) titi válasza leono hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Hali!

Minkét esetben azzal kezd, hogy bekapcsolod a kezelendő készüléket.

Kód ismeretében:

1.Megnyomod pl a TV gombot, ha tv-ről van szó.
2.Megnyomod a CODE gombot.
3.Nyolc másodperced van, hogy beírd a négyjegyű kódot.
4.Az utolsó szám megadása után figyeld a Led-et.
Ha két rövidet villan, akkor ok, a távirányító üzemkész.

Ha nem ismert a kód:

1.Megnyomod pl a TV gombot, ha ...
2.Megnyomod a CODE gombot.
3.Nyolc másodperced van, hogy a távirányítót a kezelendő készülékre irányítsd, és megnyomd a KIKAPCSOLÓ gombot. (Ne engedd el, tartsd nyomva!)
EZ a folyamat akár 10-15 percig is eltarthat!
4.Amikor a TV kikapcsol, azonnal engedd el a KIKAPCSOLÓ gombot.
5.Kapcsold be a TV-t, és ellenőrizd le az öszes funkciót. Ha hibásan, vagy csak részben működnek, meg kell ismételni a keresést.

Megj: VIDEO-nál nem a KIKAPCSOLÓ gombot kell nyomni, hanem a PLAY gombot, és amikor elindítja a lejátszást, akkor kell elengedni a gombot.

Remélem segít! Üdv!
(#) leono válasza titi hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

Örök hálám a segítségért. Max. pontot érdemelsz, de nemtudom, hogyan kell adni.

Üdv!
Leono
(#) titi válasza leono hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

Hali!

Örülök, hogy segíthettem!
Nem a pontokért csinálom, viszont a köszönet jól esik!

Üdv!
(#) leono hozzászólása Ápr 8, 2008 /

Keresek két távirányítóhoz (URC1 és URC2) kezelési leírást.
megj.: somogyi-s típusok
(#) heni25 hozzászólása Máj 9, 2008 /

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Home by Somogyi féle Univerzális távirányító, 8in1 URC 8 –as távirányítót. A probléma az,hogy nem tudja kezelni a készülékeket. A led világít, a reset – elést (amit első használat előtt a leírás előtt el kell végezni) előírásnak megfelelően meg is lehet tenni (ebből mertem arra következtetni, hogy maga a készülék működőképes). Ezután próbálkoztam a Samsung TV, az Orion DVD ill az AIWA hifi előre megadott kódjainka beütésével, de a készülékek semmit sem reagáltak. Aztán jött a gyorskereseés, ami a DVD –nél semmilyen eredményre nem vezetett; a hifinél egyszer talált egy kódot, amivel a készülék kikapcsolt, tehát valamilyen szinten reagált rá, de visszakapcsolni már nem lehetett ill semmilyen más gombra sem reagált. A lényeg a TV lenne, így azzal próbálkoztam többet. Gyorskeresés által eljutottam már odáig, hogy kb 3 kódot ő megtalált, a TV ki is kapcsolt. “Természetesen” vissza már nem tudtam kapcsolni az univerzális kapcsolóval csak az eredetivel. Érdekesség az egészben, hogy egy –egy funkcióra reagál csak. Pl. a hangerőt 1-et lehet léptetni fel vagy le irányban. Ha ezt megtette, akkor többet már nem reagált semmilyen funkcióra, csak ha egy másik csatornára kapcsoltam az eredeti távkapcsolóva. Ugyanilyen egyes váltásban ment csak a fel ill le léptetés a csatornák között. 2 esetben semmiyen más funkciót nem is támogatott a kapcsoló. Egyszer jutott még el odáig, hogy nagy nehezn bevette a 2; 5; 8 –as billentyűket, de kb 2-3 perc próbálkozás után mintha el is felejtette volna, erre sem reagált többet.
Na, ennyi lenne a nem is rövid történetem a távkapcsolómmal kapcsolatban, Ha valaki tudna nekem bármilyen segítséget, ötletet adni, azt nagyon nagyon megköszönném!!! Esetleg a kapcsoló lenne rossz, vagy én bénázok valamit, mert azt egy kicsit kizártnak tartom, hogy 3 különböző készülék 3 különböző márkáját nem támogatná… Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek, aki megpróbálna nekem segíteni…
(#) proba válasza heni25 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Szerintem vidd vissza.
Amit legtöbbet tehetsz az elemcsere.
Univerzálisak közül nekem legjobban egy hosszúkás szürke vált be ,bár ez is néha produkál érdekes dolgokat,különösen ha merül az elem.
(#) heni25 válasza proba hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Köszönöm a választ. Az elem teljesen új volt, mint ahogy (sajnos) a készülék is, pár napja vettem és próbálkozok vele... Szerinted maga a készülék a hibás, vagy egyáltalán lehetséges az, hogy semmilyen készüléket nem kezelne?
(#) oldman válasza heni25 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Sajnos a készülékgyártók teljesen egyéni kódokat használhatnak a készülékeik távirányításához. Ebből adódik hogy "Univerzális" távirányító ami az összes készülékhez jó gyakorlatilag nincs. Néha lehet kapni tanítható távirányítót ahol az eredetiről lehet a kódokat lemásolni, de ezek elég drágák.
Amit meg lehet próbálni hogy végig próbálod az összes tipust - az összes gombbal, hátha működik valamelyik. Először az adott típus változatait azután a többit

Nekem sikerült alapvető funkciókat (csatorna váltás hangerő) megtalálni egy Funai TV hez -természetesen nem azon a gombon amin kellene ( A teletext gombokon!) de működik.

Ha egyszer bevett a TV valami parancsot akkor azt bármikor tudnia kellene , tehát ha az elem BIZTOSAN jó akkor a távirányító biztosan rosz.
(#) heni25 válasza oldman hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Köszönöm szépen neked is a választ! Ha jól értem, akkor próbálkozzak meg azzal, hogy ABC sorrendben menve a megadott táblázatban szereplő típusoknál szereplő TV kódokat kipróbálgatom. És lehet, hogy mondjuk a Samsung TV a Sony kódjával fog menni... Vagy azt is érted (bár ez lehet,hogy „hülye” kérdés), hogy mondjuk egy AUX vagy a DVD gombot lenyomva próbáljam meg a tv-t befogni?
Egyébként pedig amikor végre talált valamicske kódot, akkor azon a halvány reakción kívül (bár azok a helyükön voltak) nem reagált semmi sem a távirányító.
Szerinted lehet maga a távirányító rossz? Nagyon köszi, Heni
(#) heni25 válasza proba hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Szóval akkor még azt tegyen meg szerinted, hogy vegyek egy naaaagyon jó minőségű elemet és azzal is próbáljam ki. Ha azzal sem működne, akkor a készülék lenne hibás? Függetlenül attól, hogy a led az világít?
Remélem nem vagyok túlságosan „értetlen”, csak szeretnék mindennek utánnajárni, ill megpróbálni azelőtt, mielőtt a terméket visszavinném és reklamálnék. Nagyon köszönöm!
(#) _ampervadasz_ válasza heni25 hozzászólására (») Máj 9, 2008 / 4

ajjj ajjjj ajjjj!
Nem az elemet kell cserélned!!!
Az van hogy, ha nem az adott TV-hez Hi-Fi -hez DVD -hez van a távirnyítód, akkor jobbra ne számíts, még akor se ha a használati, utasítása azt írja hogy ehhez meg ahhoz jó!
Öregemnek is van ilyen távirányítója, de egy hangyányit komolyabb, azon egy bizonyos kódot, be kell ütni, hogy az adottkészülék f*szán tudjon menni vele (és még öt különböző készülékhez beállítható egyszerre, és egy gombnyomással lehet váltani közöttük), de ott is csak annyit tud vele elérni, hogy csatorna váltás előre/hátra, hangerő +/-, ki/be kapcsolás, meg a számok, és ennyi!
Irja is a használatia, hogy az aott típusoknál, nem lessz teljesen kompatibilis, vagyis minden elérhető funkciót, nem tudsz vele elérni! (csak a gyárival)
A te eseted az elég különös, de egyszerű a magyarázat rá: hamisítvány! (vagy selejt)
Ez sajnos nem ujdonság.
(#) Travolta válasza heni25 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Szerintem az lenne a legjobb, ha visszavinnéd a távirányítót és vennél 1 olyan típust,ami tartalmazz gyári kodokat is és pluszban még tanítható is.Öregem is vett anno 1 ilyet és csak az extra gombokat kelett megtanitani.

Nem kell azér túlzásba esni ,ha az elem nem kinai csoda ,és meg van benne a feszültség akármiből belerakhatod csak ne akku legyen.Egyébként ampervadásszal egyetértek szerintem is inkább selejt.
Ha a kód nem stimmelne akkor semmit nem tudnál vele csinálni.Ha ugyanarra a gombra nem ugyanazt reagálja a tv,dvd BÁRMIKOR akkor a távirányító nem ugyanazt adja ki tehát selejt.
Esetleg azt még búcsúzóúl kipróbálhatod elemek ki,a kikapcsológombot kb 30 mp ig nyomvatartod,utána elemek vissza,kikapcsológomb megnyom .
Ezután azt a kódot amivel eddig működött a tv beütöd ,kikapcsológomb ,es kipróbálod mit csinál.Ha ugyanolyan rejtélyes módon viselkedik szinte biztos hogy selejt ennél többet nem tudsz érte tenni.
Egyébbként ne félj visszavinni szerintem ők is tudják ,hogy nem a legjobb minőséget árulják.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 9, 2008 /

Helló
Én a Somogyiban nem bíznék egyáltalán. Múltkor a szomszédom vett egy somogyis távirányítót plusz két elemet. Az elemet belerakta, megnyomott egy gombot és a led folyamatosan világított. áthozta nekem, hogy nézzem meg, amikor megláttam, hogy nem csinál semmit, mondtam is neki, hogy vigye vissza és vegyen másikat, de ne somogyist. Nekem is van egy univerzális távom, 500 pénz volt a vásárban és elemcserén kívül semmi baja nem volt, és már megy két éve. Minden funkció ott van ahol lenni kell. Szerintem is vissza kellene vinni és venni egy másik fajtát.
(#) SzaboZE válasza heni25 hozzászólására (») Máj 12, 2008 /

Valszeg olyan készülékeid vannak, amik pont nem azt a pár univerzális kódot használják, ami neked kell. Nekem van egy olyan távirányítóm, ami programozható infra porton keresztül. Neten frissíthető az adatbázisa, ez talán támogatja a készülékeid, nézd meg.

http://www.vatera.hu/infran_felprogramozhato_univerzalis_taviranyit...4.html
(#) djmagoo válasza heni25 hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Szia!

Nem érdemes univerzális távkapcsolókkal vesződni, azok olyanok mint a svájci bicska... mindenre jók de igazán semmire... ha az eredeti távirányító pótlása a gond lehet kapni a készülékekhez utángyártottat (a készülék típuszsáma alapján), ha meg egy távirányítóval akarsz vezérelni több gépet aminek megvan az eredeti távkapcsa akkor taníthatót keress( Pl Philips Pronto, vagy a Com Genius sorozata). Merem ajánlani a Bp, VII Wesselényi u. 19-ben lévő Sini-Aswo távirányító mintaboltot.

Üdv!
(#) Spd hozzászólása Aug 19, 2008 /

Sziasztok!

Most kicsit off leszek, de nem akartam új topicot nyitni...

Adott egy Thompson TV, aminek megfáradt a távkapolója (a gumiról megfogyhatott a vezető anyag: nem minden pozícióban hajlandó kapcsolni, van, hogy félre kell nyomni kicsit a gombot, de csak nagy sokára kapcsol. Ha megtakarítom (víz nem elég, 600as papíron meg szoktam húzni a gumira felvitt fekete flekkeket, ekkor egy pár hétig megint jó, aztán folyamatosan romlik -- ez a jelenség jelentkezett nagyneném ugyancsak Thompson TVjénél, ugyancsak kb. másfél év használat után). Kollégám azt javasolta, hogy vegyek gyári távkapcsot x ezerért, de nekem nem tetszik az a verzió, hogy megint baj legyen vele egy-másfél év múlva...

Hirtelen felindulásból vettem 2db Somogyis tanítható távkapcsot (URC 11T), amit ugyan fel lehet programozni, de a tévé nem reagál ugyanarra a számgombra kétszer, csak villog, és nem érti, hogy mit akarok: 11-es, 22-es, stb csatornák, 12, majd utána később a 21-es (a 2es kétszer már nem fog) meg ilyenek nem működnek.

Ha pl. az 5-öst ráprogramozom mondjuk az 1-es és a 2-es gombra is, akkor 55-re tudok úgy váltani, hogy 12-t írok be.

(um kicsit zavaros, nemtom mennyire érthető... bocsánat, nem tudok fogalmazni...)

Program/hangerő fel-le, meg minden más gomb is műxik kétszer egymás után, csak a programok nem, viszont a távirányító gombjaitól függetlenül! Ha pl. a hangerő gombra teszem mondjuk az 1-est, akkor se tudok 11-et ütni, a második 1-re csak villog a TV, hogy kapott jelet, de nem tudja, hogy hova tovább...

A távirányító ugyanezt csinálja az LG tévénkkel is, viszont nem csinálja a régi Videotonnal, azzal rendesen műxenek a programozott gombok...

-viszont-

Az LG tévéhez van benne kód, az viszi a 11,22,stb csatornákat, viszont ha újraprogramozom pl. az 1-est, akkor már az nem fogja vinni, látszik is a LEDjén, hogy más ütemben villog a programozott, illetve a gyárilag beállított gomb -- próbáltam hosszan és röviden nyomva programozni is, hasztalan.

Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet, hogy tudnám kivédeni, tud-e a távirányító valami olyan beállítást (pl. a jelfreki lehet nem ugyanaz a kézzel ill. gyárilag programozott gomboknál, és ezt felülbírálni vagy valami), ami erre orvosság, és nem publikál róla a doksi.

(megjegyzem a gyári kódok egyike se (más gyártó kódja se) vitte a Thompsonokat, még részlegesen se)
(#) szilva válasza Spd hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Sejtem, hogy mitől csinálja, hogy hogy lehet ezen felülkerekedni, azt már kevésbé.

Valószínűleg az eredeti távirányító olyan kódot küld, amiben van egy minden gombnyomáskor ellentétesre váltó (flip vagy toggle) bit. A TV a számoknál valószínűleg igényelné, hogy ez a bit billegjen, azaz az első 1-es után a következő 1-es kódban változzon, így kerülvén el a nyomva tartott 1-es gombra a "11" programkód gyors bebillentyűzését (hangerőnél ez nem gond, ott illik mennie a nyomva tartott gombnak is). Ezért van az, hogy amíg egy ellentétes billegő bittel elküldött 1-est nem lát az első után, addig nem is reagál az egyesre.

A kódot megtanítva a távirányító nem tudhatja, mi mit jelent, egyszerűen visszaböfögi azt a sorozatot, amit ő látott. Ahhoz, hogy a billegtetéses kódokat tudja kezelni, kellene lennie olyan funkciójának, hogy egy billentyűt kétszer is megmutathass neki. (Nem ismerem a tanítható távirányítókat, nem tudom, miket tudnak, lehet, hogy van, amelyik ezt tudja, van amelyik nem.)
(#) Spd válasza szilva hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Köszi az infót, lehet hogy tényleg prellegés ellen tették bele, persze ezért most nem annyira szeretem őket

A távirányítóval lehet olyat tanítani, hogy gyorsan kétszer nyomok pl. egyest az eredetin, akkor egy gombnyomásra a 11-re vált -- lehet PCn ki kéne elemezni a jeleket (pl. WinLIRC progival), hogy mit művelnek a szerkezetek...

Lehet úgy is tanítani, hogy röviden nyomom az eredeti gombot, ekkor csak egy villanásnyira ad ki jelet, de ha hosszan nyomom, akkor folyamatosan (hangerőnél pl ez utóbbi kell). Egyszóval meg van ez a kütyü variálva rendesen

Próbálom még nyomogatni, majd lesz valami, ha eredményt érek el, akkor idevésem, hátha valaki másnak is meggyűlik a baja ezzel a fura jószággal.
(#) Spd válasza Spd hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

PS: most már biztos, hogy valami bitet billegtet, kisakkoztam két távirányítóval: az eredetin nyomok egy ötöst, a programozotton is, ekkor megint az eredetin nem tudok megint 5öst nyomni, csak másodszorra

A távkapcs biztos, hogy tudja, mert a gyári programok egyike nagyjából viszi az LG tévénket, ami (programozási tesztekből úgy tűnik) úgyszint kéri ezt a billegtetést, mert annál se megy a beprogramozott (mondjuk) 55.

...írok a Somogyi fórumra is. Majd lesz valami... Köszi az infót és a rávezetést mégegyszer!
(#) nagycet hozzászólása Dec 1, 2008 /

Üdv, sziasztok.
Egy olyan gondom lenne h most szereztem egy ilyen távirányítót, és nincsen hozzá használati utasításom. A neten is keresgéltem de nem találtam semmit. Tudnátok nekem segíteni ilyen téren valahogyan? Nagyon megköszönném.
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem