Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, jól gondolod, ha megnézel egy PVC lefolyócsövet ott is lehet látni a különböző színezést.
Hasonló elgondolással.
Ezt a kábelt is most vásároltam a napokban. Szintén belül egységesen fehér, és csak a héján színezett. Ehhez nagyon hasonló volt az is, amivel a villanyt szereltem, csak tömör rézrésszel.
Ismerős a dolog, szinte naponta látok ilyet.
Sziasztok!
Szerintetek egy 4 eres telefonvezetéken, ami kb 50-60m hosszú, és a benne lévő két-két vezetékpár össze van kötve, tehát a 4 vezetékből két vezetéket "készítek". Szóval ezen a hosszon 12v-ot szeretnék továbbítani. A végponton vajon mekkora feszültségesés várható? Az áramfelvétel kb 200mA. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Ez függ az átfolyó áramtól, azt meg nem tudjuk.
réz ellenállása: 1/56 ohm*mm^2/m
ha a telefonkábel 0,6mm^2 akkor, és 60 méter 0,01785 * 60 / 0,6 = 1,7857 ohm 1 ér, 0,8928 párhuzamosan I*R = 0,2 * 0,8928 = 0,1785V esés. Ha rosszul számoltam, valaki javítson ki
200mA max egy mechanikus zümmer, és egy 10mm-es nagyfényerejű LED.
Mielőtt kioktatsz, nézd meg az eredeti hozzászólást. Módosítva lett. Nem egy korrekt eljárás volt.
Csak annyi tűnt fel, hogy 2x60m-rel kell számolni, oda és vissza is.
2Ohm-nál több a soros ellenállás, ha a telefon kábel ténylegesen 0.6mm2, 0.2A esetén minimum 400mV esik. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Ha az szerinted kioktatás volt, hát akkor nagyon sajnálom.
Éreztem, hogy valamit elrontottam...
Köszi! Zoli_bácsi: 0,357V a vége
Értem. Nagyon köszönöm a felvilágosítást. Akkor bőven befér a feszültség keretbe, mert 13,8v-ot fogok használni. Rosszul írtam az el őbb. Köszönöm mégegyszer.
Azt elfelejtettem írni, hogy ez nem a tömör eres vezeték, hanem a sodrott. Úgy rémlik, hogy az csak 0.12*7*4. Legalábbis ez van a kábeles írva
2x0.12mm-nél 9Ohm-ra adódik az ellenállás, kb. 1.8V fog esni 200mA-nél.
Idézet: „nézd meg az eredeti hozzászólást” Azt hogy kell csinálni?
Szerintem nem arra gondolt, hogy az eredeti, módosítás nélküli szöveget olvassa el, hanem hogy maga a hozzászólás módosítva lett, tehát a kért adatok időközben pótolva lettek.
Sziasztok!
Ezt milyen minőségűnek tartjátok? Olcsón kellene viszonylag korrekten szerelhető darab. Elbír összesen 4 darab 2,5mm2 érvéghüvelyes sodrott vezetéket? (Azért 4, mert 2 megy tovább)
Hát az biztos, hogy nem egy Legrand Valena szint!
Kellene egyet venni, szétszedni, megnézni, hogy csavaros vagy rugós a vezeték befogója (rugósra tippelek), de azt erősen kétlem, hogy belemenne a 2,5-ös kábel, pláne érvégezve.
Én csavarosra tippelek.
Most jutott eszembe, hogy kapcsolóból Mentavilleset tettem fel, talán nem Eco-t, de csavaros volt és csak lapított érvég ment bele
Csavaros és a keret "bili acélból" van Semmi tartása nincs. Ráadásul emlékeim szerint csak 10A-ig terhelhető, de ebbe nem vagyok biztos.
Ha a védővezetőt elhagyod, nem lesz egy korrekt szerelés. Hamis biztonság érzetet kelt.
Mi lesz rákötve erre, hogy indokolt a 2,5 mm2 vezeték, de nem szükséges a védővezető ? Szerintem csak 1,5 mm2-es vezetékkel szereld és csak 10 A-re biztosítsd és jelöld meg rajta, hogy földeletlen, vagy szereld ki belőle a földelő érintkezőt, hogy látszódjon, hogy nincs. A legjobb megoldás kiépíteni és bekötni a védővezetőt is. 1980 óta ez már kötelező.
A tipped jó, rugós a bekötése . Itt a két kép :
1. Rugós : Bővebben: Link 2. Csavaros : Bővebben: Link
A feliratozás nem marad el.
1,5-ös MM alu falikábel, fele szobában 2,5mm2 mkh védőcsőben, van vegyesen összekötve minden. 10A-ra van egész gubanc biztosítva, igen.
11 éve VI-KO-ból azonos kinézettel lehetett kapni mind dugdosósat, mind csavarozósat. Nem lehet, hogy ez is vegyes megoldású?
Szia. Én már fáztam rá hasonló kaliberű aljzatokkal. Vettem belőle a Praktikerben néhányat (kalodában ömlesztett kivitel) pár száz Ft, aztán mikor hazaviszem, a csavar közepén egy pötty, nehogy véletlen ki tudd csavarni sima lapossal vagy csillaggal...
Szia! Obi-nak a lux márkájával most nekem is sikerült ráfáznom, de nem nagyon, mert van ilyen középcsapos vagy milyen nevű csavarhoz villás kinézetű bithegyem, döbbenet egyébként..
Viszonylag korrekt darabnak tűnik 399 forintért, még sorolhatóság nyomait is felfedezni vélem rajta. Gyerekvédelem is jár hozzá. ecomax 160202 (KS1114) Ha ez mond valamit.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2018
Terhelhetősége?
16A/250V szerepel az elején, de izzítani nem próbáltam, hogy valójában mennyit is bír..
A félreértések elkerülése végett Mentavill, mert látom hogy ecosmart-ot beírva nem dobja ki a kereső. |
Bejelentkezés
Hirdetés |