Fórum témák
» Több friss téma |
Köhömmm...miért is olyan fontos egyeseknek a pontszerzés???
Megsúgom, hogy a pontok nem válthatók Tibi-csokira
Elnézést mindenkitől hogy nem voltam 2 napig, de vírust kaptam, és nemment a net
Üdv!
Van olyan digitális beltéri amin van ethernet csatlakozó. Namármost ez mire használható fel? Routerbe bedugom és akor számítógépeken a tv-n futó adástól függetlenül nézhetek akármit, illetve akár netezhtek? Ez a funkció lefedi mondjuk egy Skystar1,2 funkcióit? Köszi
Nem tudsz függetlenül semmit sem csinálni, mert a tányéron egyetlen fej, és a beltériig csak egyetlen kábel van. Mondjuk több tunerrel így még lehetne több adást nézni, de csak egy sávon és egy polarizáción belül. Az az ethernet csatlakozó inkább a beltéri szoftverének frissítésére (okosításra) szolgál, ha egyáltalán ethernet csatlakozó az, és nem soros port. A vevő használati utasításában nézd meg, hogy az micsoda.
Skystar funkcióit kétlem, hogy bármelyik beltéri lefedi.
Ethernet is meg soros port is van rajta.
De közbe találtam itt egy leírást ami tartalmazza, hogy hozzá tudom kapcsolni routerrel és rögzíteni is tudom, csak azt nem írja, hogy függetlenül-e. Igazából azon gondolkozok, hogy a digitális adásnál van-e úgymond tuner, mint analógnál, vagy itt inkább csak egy adatfolyamatból szoftveresen szűri ki, mert ezesetben az adatfolyam továbbmehet és a számítógép mást is kiszűrhet. Vagy sötétben tapogatózok???
Ezeket a beltériket a következőképpen "szokták" felhasználni.
- Raksz rá egy másik rendszert ( Linux alapon szoktak menni) - Előfizetsz valamelyik "HackerTeam"-nél egy mindentvivő csomagra. - A routerre rákötöd a műholdvevőt és a megfelelő portot forwardolod a műholdvevő FixIP-jére. Innentől, ha nézni akarsz egy kódolt csatornát a beltéri ráfordítja a műholdra a tányért és letölti az éppen aktuális kódot, majd Te TV-zel kedvedre. Persze ez teljesen illegális. -szerintem-
Egészen a tuner után keletkezett jel feldolgozásáig teljes mértékben megegyezik az analóg beltérikkel. A tuner utáni jel hordozza a digitális információt, amit egy DSP, FPGA vagy valami cél chip dolgoz fel, és küldi tovább a képernyőre/hangszóróra.
Az említett leírásban szerepel, hogy etherneten tud rögzíteni merevlemezre. Szerintem az a lényege, hogy tudja kezelni a hálózati meghajtót, és arra írja a felvételt. Meg persze az okosítások letöltése, stb.
aha. Pedig azt hallottam a digitális rádiózás kapcsán, hogy milyen jó, mert nem lesz gond hogy sűrűen vannak a rádióadók meg.
Értem. Az olyan amelyik tud PIP-et azokkal esetleg? Vagy egy beltérivel semmilyen módon nem lehet több adást nézni?
Az van, hogy egyetlen analóg adás sávszélességébe belefér több digitális adás, valamint a digitális jelből már a zajok kiszűrhetők, így a vétel stabilabb, tisztább, stb. Namost egy példa: az Astra 1L műholdról a 11509MHz függőleges polarizációról jön 9 tévéadás digitálisan. Mivel egy frekvencián és polarizáción vannak, így egyetlen tunerrel nézhető mindegyik adás egyidőben (pl. a Skystar 2 a Dvbdream nevű progival képes erre), hiszen a digitális adatfolyamból mindegyik kinyerhető egyidőben. Viszont nem lehet egy tunerrel olyanokat nézni, amik nem egy frekvencián/polarizációval jönnek.
Namost a PIP az azt jelentette régebben, hogy két tuner volt a készülékben. Ezesetben két frekvenciát is tud a készülék venni egyidőben. DE. Műholdas vételnél a vétel már a fejben elkezdődik. Létezik úgynevezett alsó és felső sáv (kb. mint a földi vételnél a VHF és UHF), amiből egy fej egyidőben csak az egyiket tudja a kábelra eljuttatni. Valamint létezik vízszintes és függőleges polarizáció (ugyanez létezik a földi vételnél is), amiből szintén csak az egyiket tudja egyidőben a fej a kábelre juttatni. Tehát az összes vehető csatornák kb. negyede jut a kábelre el a fejből. Tehát hiába van két tuner, akkor sem tudod azokat egymástól függetlenül használni. Persze más a helyzet, ha a két tunernek két külön antennabemenete van, akkor valóban vehető két adás egymástól függetlenül.
Köszönöm a kimerítő választ! Megértettem!
A másik dolog, a kódolt adások vételéhez nekem ugye nem kell számítógéppel túrkálni a beltéri egység software-jében? Hanem csak az interneten keresek számokat, amiket a távirányítóján bepötyögök? Vagy ez a firmware frissítés(ill. Patch-elés) mi célt szolgál? Úgyértem, frissítés nélkül is használható, ugye? A szabvány ilyenek nem változik?
Pontosan nem tudom, hogy néz ki a dolog, mert nekem Skystar 2-m van, de a beltéri szoftverét le kell cserélned/fel kell telepítened rá a kódolt adások dekódolásához szükséges szoftver(eke)t. Alapból ugye a gyártó az ilyesmit nem teheti rá, hiszen rögtön beperelnék érte. Azt viszont megcsinálhatják, hogy beletesznek megfelelően erős processzort, több memóriát, stb. és mások nemhivatalosan megírják a szoftvert hozzá.
A dekódoláshoz a kulcsokat időnként frissíteni kell. Van aminek naponta akár többször is változik a kulcsa, van akinek akár egész hónapban sem (pl. a D betűs szolgáltató adásának kulcsát elég ritkán cserélik). A nem kódolt adásokhoz természetesen nem kell hozzányúlni a szoftverhez, de ugye nem ezért vesz az ember "okosítható" beltérit. Az ilyen témáról itt nézz szét: Link
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet megnézni működik-e a műholdvevő fej vagy sem?
Vagy hogyan lehetne megnézni esetleg egy jelerősséget? mert sajnos a beltériben nincs ilyen funkció! Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek, de még csak most lett mivel foglalkozni! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Gab_Bee
Legegyszerűbb kipróbálni úgy, hogy felteszed egy másik fej helyére.
A jelerősség meg elég ravasz dolog. Ha nem akad a kép esőben, ködben, hóesésben sem, akkor jó.
Valószínű hogy az lesz, amit mondtál hogy máshova felrakni, mert én ezt úgy kaptam hogy "állítólag" működik! Megnéztem neten a műholdakat hogy hol is állnak, nagyjából iránytűvel belőttem az irányt, de sehol semmi!
Na nem baj. még kísérletezgetünk! Azért köszi a választ! Üdv!
A tükör külső oldalán 5-10 centi eltérés már elég a hangyákhoz.Nem szereti ha van előtte fa ,épület...
Meg egy biztosan jól beállított beltéri sem árt,mert a kettő együtt szinte reménytelen.
Ház tetején van.. és előtte már csak a csillagos ég van!
A tükör átmérője 120Cm! Ezen van most még csak egy fej, de nem hogy szemcsésen fogna valamit, hanem sehogy.. pedig még a tükör dőlésszöge is meg van a 30fok! Lehet hogy a fej lesz a hibás...
Azért nem ilyen egyszerű beállítani egy antennát. Offszet tükörnél a tükör dőléséből - hacsak nincs skála a tartóján és nem pontosan függőleges az árbóc - nem sok mindent lehet tudni. Némi kisérletezést igényel a beállítása.
Az iránytű szerinti (mágneses) déli irány nem egyezik meg a földrajzi déli iránnyal, szóval ez megint nem pontos. Egyébként sem lehet iránytűvel pontosra beállítani, ahhoz mindenképpen a jelerősség figyelése és a finom mozdítások kellenek. Ha 2-3 fokkal elcsavarod az antennát, már másik műholdra néz. A beállítás idejére kérj kölcsön egy olyan beltérit, amin lehet a jelerősséget nézni. Itt egy kalkulátor: Link
Ezt már néztem! Innen vettem a beállításokat!
Akkor szereznem kell egy olyan beltérit amit mondtál! Köszi a választ! üdv!
sziasztok!
A kérdés nem teljesen idevég de nem akarok új topicot nyitni :yes: Az lenne a kérdésem hogy mi szabályozza azt hogy mennyi adót tud fogni a Parabola? Mert én azt hallotam hogy kódolva vannak az adások.. Ki is próbálltuk kaptam egy beltérit egy fejet és egy tányért Nah egy délutánt szórakoztunk vele és csak 2 angol adót fogott :no: Pl a DIGI Tv miért fok 100-150 adót? Valamivéle dekóder van előtte vagy a fej más? üdv!
Első körben az szabályozza, hogy a műhold, amire néz az antenna, hány műsort sugároz. Pl. az Astra1 és a Hotbird rendszerről kegyetlen sok adás jön. Vannak szabadon nézhető és vannak kódolt adások. De a beltéri látja az összeset, csak a kódoltaknál kiírja, hogy kódolt, zárolt, vagy valami hasonlót, és nem jelenik meg kép. A Digi TV is azért fog annyit, mert ugyanarról a műholdról jönnek más adások is.
A fej, ha tudja az alsó és felső sávot is venni, akkor oké (kb. 10 éve már szinte mindegyik tudja), nem a fejen múlik.
szia!
Köszönöm a válaszodat De még mindíg nem értem hogy mi kódolja ki a kódolt csatornákat Az befolyásolhatja a befogandó adást, hogy rozsdás a tükör? (Még nem volt lefestve) üdv! UI.: Nekem azt mondták hogy azért nem fogja az adásokat merthogy ez a legrégibbfajta tűkör ez igaz mármint az hogy ez is szerepet játszik benne?
A kódolt csatornákat a vevő dekódolja, amennyiben rendelkezik a dekódoláshoz szükséges kulccsal. Olyan ez, mint amikor egy jelszóval védett fájlt akarsz kitömöríteni. Amíg nincs jelszavad, nem ér semmit az egész. A kulcs általában valamilyen kártyáról szokott jönni (olyasmi mint a telefonkártya), de vannak "okosítható" vevők, amikbe be lehet írni az aktuális kulcsot, és így ideig-óráig dekódolni tudja az adást.
A rozsdás tükör nem nagyon befolyásol, az sokkal jobban, ha el van deformálódva. Szintén nem számít az, hogy a tükör régi. A lényeg a vevőfejen van. Ha az régi, akkor tényleg nem fog egy csomó adást, mert csak az egyis sávot veszi az említett kettő közül.
Látsz valami írást a fejen?
Ha meg tudod mondani, hogy mi az a két angolnyelvű adó amitt fogott, kikövetkeztethető, hogy mi a műhold ami áll éppen a tükör. Egyáltalán: analóg, vagy digitális beltérivel próbáltátok? DIGITV-s belérivel talán? ugyanis azok fix műholdhoz vannak alapesetben állítva és csatornakereséskor csak az Intelsat transzponderkiosztásának megfelelő frekvenciákat fogja keresni. Hatehát nem a megfelelő műhold szerint keresed a csatornákat BÁRMELYIK digitális (tehát nem csak a DIGITV-s) beltérin, csak a csatornák töredékét találod meg. Analóg beltérinél valamivel jobb a helyzet, szinte mind feszültségszintézeres volt, ami azt jelenti, hogy szépen végigpásztáza a frekvenciatartományt. Ott nagyobb eséllyel találtál volna műsort, viszont egyre kevesebb a fogható csatornák száma.
Szia!
Leírom a fej tipusát (vagyis azt ami rá van írva ) A tipusa: MARCONI 1/ 1/ 1/ 1/ 3/ 10216019 MDS249106 Ennyi van rajta Errl mit tudnál nekem mondani? a Fej-ben volt a hiba hogy nem vett csak 2 angol adót? üdv!
De ha kézzel forgatod billegeted ,és KÖZBEN nézed a vett jelet így iis meg lehet találni ,bár a maximumhoz lehet hogy jó egy ilyen beltéri.
Én egyszerűen csak a két szélső érték közepére állítottam minden irányban.
Az sem mindegy hogy analóg vagy digitális beltérit kaptál.
Lista pl itt a megfelelő holdak helyzetét és az onnan sugárzott adásokról tudsz meg sokmindent. A műhold kiválasztása után,az adók szine eldönti hogy tudod-e fogni (lap alján a magyarázat) pl fehér:analóg vevő nem kódolt.
Új topikot nem akartam, de szerintem itt is megállja helyét a kérdésem. szereztem egy beltérit meg egy parabolát. Eddig működött (szomszéd nézte ) Aztán felraktam hozzám, de nem nagyon akar összejönni. Gondolom a parabola nincs normálisan beállítva. Első kérdésem: Gond az, hogy egy kicsit belóg egy fa?A parabola 110 cm-es. Aztán van két csati is a fejen. Egyikhez sincs semmi írás, akkor mindegy melyikbe dugom? Másrészt tudom lehet kapni ilyen kis egyszerű kütyüt, amivel be lehet állítani könnyedén, de nincs és nem is akarok venni. Olvastam kézzel is megoldható. Várom a tanácsokat.
- A belógó fa gond.
- Szerezz egy beltérit amit egy jól beállított antennán már behangoltak. - Tedd rá az antennádra és a szomszédét nézve addig mozgasd finoman amíg be nem jön valami akármilyen kép. Innen nyert ügyed van, pici finom mozgatással be lehet állítani. - Lehet hogy ikerfej 2 beltérihez, akkor mindegy melyikre rakod. Nekem max. egy óra alatt menni szokott. |
Bejelentkezés
Hirdetés |