Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az a vices, hogy én ott lakom a közelben (oda tudok sétálni), de még soha nem voltam ott...
Én mostanában 2-3× voltam kinn, sok a bóvli, a ruhanemű, árak irreálisak. Szerencse kell a jó cucc kifogásához, jó áron. Alkudni kell.
Annak idején én is kb. hasonlókat tapasztaltam. Két-három alkalommal kimentem, azután nem.
Mindent én sem veszek meg , az tény , de valamit mindig találok . Például hibás akkutöltő 3.000.- . Drága ! De ott a trafó benne , ami itt az apróban 5 - 10.000.- .
Ha egy csomagautomatába szeretnék küldeni egy küldeményt, akkor azt megcímezni hogy kell?
Itt lehet kitölteni
Feladás: Postán (MPL-nél) Átvétel: Csomagautomatában A címzett megmondja ahol szeretné átvenni, (Csomagautomata száma stb) A többi adatot értelemszerűen. A végén kinyomtatod a megrendelőt és mész vele a Postára. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
A felsőtárkányin is elszabadultak az árak, volt hogy 40 éves törött-koszos-karcos-cégjelölt indikátor órát 5000 be kínálta. Az új ugyan olyan márka 7.000, de ha cégre veszem meg és több mindent akár repi is lehet.
1500 forintos plüss, koszosan sárosan 1400. Vicc. Mindenféle jegyzőkönyv nélküli szazados vízmérték 45.000, intós mikró 50.000. Csili vili de akkor is... Az újnak általában az értéke (90%) az hogy a gyártó garantálja a pontosságot. Így pl a vízmérték nagyon jóindulattal maximum egy 20 as. A bolha se bolha már. Volt ami olcsóbb volt a boltba , nem sokkal úgy a felével. Van aki évek óta ugyan azzal az "árukészlettel" áll kinn télen-nyáron. Nem nagyon van valtozás. Én vettem tőle egy fúrótokmányt meg pár apróságot hogy a féléves helypénze meglegyen.
Édesanyámnál a MÉH telepen szoktam jókat nevetni . Egy kibelezett CO hegesztő dobozt 18.000 .- értékben vehettem volna . Babetta gázmarkolat 2.000.- . Mondtam a górénak , hogy esetleg platinából készűlt - e ?
Akkor nekem kell lemérni a súlyát? Úgy esetleg nem lehet, hogy beviszem postára és ott majd felveszik az adatait? Az automata száma megvan természetesen.
Most hoztam el az "űrgolyhók nyomkövetőt" melóhelyről, adtam érte pár dolgot hogy neve legyen a gyereknek. Amúgy egy heidennhein positip 850. Ment volna a forgácsos konténerbe. Most mehetek megint venni kartonnyi féktisztítót.
Méhbe meg ki tudja, még akár pénzt is kértek volna érte. Ha beáztatom lesz hűtővizem is, ragad az olajtól. Amikor kimentünk az asszonnyal arulni olyan dolgok fogytak el hogy azt hittem lehidalok. A helypénz bőven megvolt. Benzinre is telt bőven, enni is tudtunk. De hogy visszacipelni se volt könnyebb az tuti. Kb 30 an akarták megvenni a mobil aszzalunkat. Tehát mobil asztalt kell vinni, 30 at . A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
Marógéphez használható ez a heidenheim ? Utána kellet néznem , hogy mi ez . Így , már értek mindent !
Meg eszterára is, áttehető a beallításokban. Alakja miatt a neve. Amúgy a mai 7szegmensesektől szebb. Pl olyat tud hogy két lécet kezel egy tengelyen és összead vagy kivon. Hosszán/kéziszán relációba totálisan jó, számológépet is ismer és persze a technológiát is tudja számolni. Kw főző kimenet/gomb nincs .
Minden ott van az oldalon, olvasd el.
Leméred, súlyra, megadod a méreteket,kinyomtatod a feladót, viszed a postára. Pont ezért kedvezőbb, mert csak a felvételt kell intézni a postán, vagy helyben. Nincs vele a Postai dolgozónak plusz feladata. De mint írtam, olvasd el a feltételeket, teljesen érthető, és egyértelmű minden. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Sziasztok,
vékony fenyőlécet szeretnék sötétre pácolni, majd ragasztani. A ragasztás miatt lenolaj nem jó. Azt hallottam, hogy a vizes pácok felszálkásítják a felületet. Mivel tudnám ezt kivitelezni?
Minden felszálkásítja.
Miért nem ragasztod előbb, és utána pácolod?
Ragasztani pácolás előtt kell.
A lenolaj zománcfesték alá jó. Máskülönben penészedik. Van szeszes pác is. Pácolás előtt majdnem forró vizes szivaccsal áttörlöd. Amikor megszárad átcsiszolod 120-as papírral. Ismét áttörlöd majdnem forró vízzel és amikor megszáradt átcsiszolod 320-400-as papírral. Ezután pácolod. Jó esetben alig fog szálkásodni a vizes páctól. Utána lakkozod? A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Köszi. Igen csónaklakkal lakkoznám.
Valami ilyesmit szeretnék elérni. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Akkor amit leírtam ok.
Legalább két réteg lakkot kenj rá. A két réteg közt finom papírral (a legfinomabb szivacsos téglatest alakú csiszolóval szoktam) nagyon finoman átdörzsölni. Éppen csak a szálkákat letörje. Van, hogy 5 sorral lakkozom. Vigyázz! Ne folyjon meg. Ha mégis. Ne kapkodj, ne törölgesd. Ha megszáradt smirglit neki. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Valamint pácolás után s lehet csiszolni, finom papírral. Vagy az első (nagyon vékony) lakkréteg kikeményedése után ismét csiszolás.
Tehát ragasszam össze a csíkokat és utána pácoljam? Nem fogja a pácolt csík melletti (nem pácolt) átszívni a pácot?
De.
Akkor ragasztás előtt pácold, de ragasztáskor maszkoló szalaggal takard ott ahol nem kéne ragasztósnak lenni. Nehéz így megcsinálni. Inkább kétféle fából csinálnám. (világos, sötét). Vagy vörösfenyőből. Annak világos a szíjácsa és sötét a gesztje. Nem kell pácolni. Esetleg égetéssel színezni. Bővebben: Link
Miben különbözik a lépcsős fúró élezése a hagyományoshoz képest? Van kettő is alig éllel. Meg tudom oldani házilag?
Sokban. Egyrészt lépcsőnként kell élezni, másrészt az élezéstől csökken a keresztmetszet, mert egy egy lépcső túl rövid.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Sziasztok!
Ha frissítek valamit a weboldalamon, feltöltöm ftp-n, számítógépen második, harmadik újratöltésre meg is jelenik az új infó, de telefonon már nem ilyen egyszerű. UCbrowser még cache törlés után is csak nagy nehezen, többszöri befrissítés után tölti be az oldalam újból, chrome-nál ugyanez, bár ott a cache törlés azonnali érvényű. Van valami kód, amit a weboldalamba kellene raknom, hogy észrevegyék a böngészők, hogy változott valami, vagy hogyan működik ez? Nem ismerem ki magam ebben a témakörben... Köszi!
Elméletileg lehet tiltani a böngészőknek a weboldal felöl, hogy cache fájlokat hozzanak létre illetve azokból dolgozzanak. Pár lehetséges megoldás itt: StackOverflow.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
Sziasztok ! Lehet érdekes kérdés , de mostanában az oldalra feltöltött képeket nem engedi kinyomtatni , elmenteni a gépem (egyik sem ) . Például valaki felteszi egy rajzot és nem engedi az oldal , még lefotózni sem . Legyetek szíves elárulni a trükköt . Köszönöm !
Fastaction |
Bejelentkezés
Hirdetés |