Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csakhogy idegen szavakat nem ejtünk magyarul fonetkikusan. A cég neve helyesen kiejtve kb. gúgl, szóval a "-lel" illik utána.
Ezért írom inkább, hogy kuglival. Érti is mindenki és nem is reklám.
Nekem rémlik valami a magas/mély hangrendről, az pedig azt sugallja, hogy "-lal" illik oda.
Az már túlzott szőrözés lenne, ha azt feszegetném, hogy az írás fonetikus, nem a kiejtés? A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
Esetleg valamilyen némettel rokon nyelvterületről származik, ahol az "-ee" a többesszám jele?
![]()
Hát a fene tudja, engem a -lal és a -lel se zavar.
De igazából nem is gúgl, hanem gúg[ö]l, csak az az ö egy nagyon elharapott, hangsúlytalan hang, mintha csak a "g" betű hangját akarnád kiadni, ilyen nagyon rövid "gö". Valami ilyesmi a kiejtése: Bővebben: Link Illetve ugyanaz kicsit bővebben kifejtve: Bővebben: Link
Engem a be- igekötő indokolatlan szerepeltetése zavar:
bevállal - felvállal, elvállal vagy csak simán vállal bepróbálkozik - próbálkozik, megpróbálkozik benéz - elnéz helyett, stb. A másik az elváló igekötők tagadó mondatban történő el nem válása. pl. Nem visszaváltható - vissza nem váltható nem megehető - meg nem ehető nem elvihető - el nem vihető helyett, stb.
Egy pont hibát egy egész nap kerestem egy programban. Persze nem tudtam, hogy ez a gond, csak amikor megtaláltam.
Sziasztok! Egy kérdés, hátha tud valaki válaszolni. Win 10 alatt találkoztam egy bosszantó dologgal. A Wifi kapcsolatok között megjelent 2 új, és eleve automatikusan konnektál. Nem az én wifim és nem engedi a rendszer kitiltani. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne a nem kívánt vendégtől megszabadulni?
Ha nem tudja a jelszót, nem fog csatlakozni. Eltűntetni onnan nem fogod tudni, de nem is kéne neki semmit se csinálnia vele, míg meg nem adod neki a jelszót. Onnantól kezdve lép csak életbe az "automatikus csatlakozás", és arra fog csatlakozni, amelyik erősebb. Kivéve nyilván, ha kiszeded a pipát.
Köszönöm. Sajnos azért gyanús a dolog, mert ha kiveszem a pipát, azonnal visszakerül. Mondjuk az elég gáz, ha ezt oprendszer szinten rendszergazdaként nem tilthatom.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
Ha lehet, nem használok fordítót.
Nem mindegy, hogy azt kell beírnom, hogy "INC A", vagy azt, hogy "3C". Gyorsabb és kisebb a hibalehetőség.
Igen, addig, amíg nem adod meg a jelszót az adott hálózathoz. Ha megadod, csatlakozik, és ha talál másik hálózatot, amihez ismeri a jelszót, be is van jelölve az automata csatlakozás, és erősebb is, mint a már csatlakoztatott hálózat, akkor átcsatlakozik arra. Kivéve, ha kiveszed a pipát attól a hálózattól, mert akkor nyilván nem fog. De amíg nem ismeri egy hálózathoz a jelszót, addig a pipa teljesen hatástalan.
Amíg az adott hálózatra nem ment még fel, addig csak ott van a pipa, de figyelembe nem fogja venni. Ha már egyszer is felmentél rá, akkor ki tudod venni, hogy ne csatlakozzon automatikusan. Elvileg akkor is ki tudod venni a pipát, ha valami fals jelszót adsz meg neki.
Nem csatlakozik ahhoz a hálózathoz. Ha kijelölted valamelyiket, akkor csípőből bejelöli, hogy automatikusan csatlakozzon, de -amíg nem csatlakoztatod- nem kísérli meg a csatlakozást.
Másképpen: A rendszer (jogosan) feltételezi, hogy ha kijelölted, akkor csatlakozni is akarsz hozzá. Ha Te másképpen gondolod, akkor ne jelöld ki (ne kattints rá).
Az, hogy nem zavar, annak tudható be, hogy nem tűnik fel a többi, sokkal súlyosabb hiba között. A címlapon olyan kifejezéseknek kell lenni, ami növel az nézettséget, olvasottságot. Egy cikkíró (újságíró, blogger, stb.) értékelését manapság nem befolyásolja a helyesírás (ott van a számítógép/szövegszerkesztő), a tartalom helytállósága (legfeljebb kiad egy helyreigazítást), a stílus (az olvasók nagy része nem értékeli azaz nem tudja értékelni).
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
Szerintem pedig inkább azért, mert a szót helyesen kiejtve mégis csak ott van a végén az a hangsúlytalan, röviden ejtett ö betű, akkor pedig vegyes hangrend van, nem pedig mély vagy magas. És a sofőrrel, árvízzel, stb. ragozás szerintem rendben van, ugyanígy szerintem a google-(l)el is.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
Ebben lehet valami. Én nem számítok, nekem a skrzyżowanie helyes kiejtése sem okoz gondot.
![]()
Sziasztok! A konyhai csaptelep mostanában annyira berreg amikor megnyitjuk a vizet, hogy szinte az összes cső rezeg a falban. Az előbb szétszedtem, és kicseréltem benne a csapbetéteket. A hiba megszűnt, de a kiszedett csapbetéteknek látszólag nincs komolyabb baja, csak egy minimális vizkövesedés van a felületén. Relatíve olcsó (500...600Ft/db) kerámiabetétes csapbetétekről van szó, de a sima tányéros, gumitömítéses is produkált régebben hasonlókat.
Javíthatók-e ezek a csapbetétek - azaz érdemes-e szétszednem, ecettel leoldani a vízkövet, újra zsírozni a forgó részét, stb... vagy nem érdemes időt pazarolni rá, mert úgyse lesz jó? Tehát dobjam ki, és pár évente csere, vagy van valami trükkje és javítható is?
Valószínűbb, hogy kopás miatt tud rezonálni, ezen nem segít a vízkőmentesítés.
Elég sok szó magyarosodott mostanában. Tudtommal pl. a fájl, vagy a diszk, így leírva, és így kiejtve is használható. Ezt továbbgondolva én simán elfogadhatónak tartanám a "guglival" kifejezést is (még ha jelenleg alá is húzza pirossal a helyesírás ellenőrző). De a probléma ki is kerülhető, ha úgy fogalmazunk, hogy "a google keresővel".
De jó neked. Nekem ha a szabályok nem változnak közben még öt év.
![]()
Különösen, ha tekintetbe vesszük az elmagyarosodott (honosodott, főleg) német eredetű szavainkat.
Akkor is berreg, ha valahol levegő van benne. Rezgőkör a levegő rugalmassága, és a rezgő víz tömege.
Valószínűleg kijött, vagy másfelé kiment a levegő a cserével, a csőbontáskor lévő vízmozgásnál. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
Belső perlátor tisztítás vagy csere is segíthet. Conrad-nál láttam készletet, de máshol si biztosan van.
Sziasztok!
Próba szerencse alapon elindultam az Instructables oldal PCB vetélkedőjén. (Bővebben: Link) Ha úgy érzitek, hogy az útmutatóm megér egy szavazatot tőletek, akkor örülnék neki, ha megnyomnátok a vote gombot a "Breadboard compatible PIC18F25J50 Demoboard" alatt. Ehhez sajnos be kell lépni az oldalra, vagy ott regisztrálni, vagy Autodesk / facebook / google fiókkal.Bővebben: Link Az nekem is feltűnt, hogy a Google Sketchup-ban készült skp modellt megpróbálja automatikusan megjeleníteni, csak rosszul - ezzel nem tudok mit kezdeni sajnos. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |