Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mélyláda autóba

Témaindító: Tomszy, idő: Márc 1, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 6
(#) Tomszy válasza Doncso hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Értem, egyik ismerős mondta hogy ne menjen egymás mellett a két kábel, és hogy ők úgy oldották meg hogy középen vitték el és kiszedték az ülést. pedig nekik is pólojuk volt, nem értem akkor mért nem mondták hogy gond lenne vele...
(#) Doncso válasza Tomszy hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Értelek hogy az egyik ismerős mondta, csak azt nem értem miért mondta? Elvégre árnyékolt jelkábelről beszélünk nemigaz? Na a lényeg hogy ne parázzatok, kérdezzetek meg több mühelyt is, van ahol sokkal többet elkérnek érte, érdemes több helyen megkérdezni.

Bővebben: Itt is megnézheted, de van ahol akár 6-8 ezret is elkérnek. Erre csak ugy rákattintottan a gugliba, de ez nem a legolcsóbb, van ettől olcsóbb kisebb maszek is biztosan.
Üdv: Doncso
(#) Tomszy válasza Doncso hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

oké, köszi szépen a segítséget!haver most vesz kocsiba egy pio gm-3300T-s erősítőt illetve egy pio TS-W307D4-es hangszórót ajánlottak neki, sztetek ezek mennyire érik meg az árukat? köszi
(#) oregtamas0202 válasza Tomszy hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Üdv.Kérlek olvasd el ujra a 190426-os topikot, vagy az előtte lévőket.Nem értem ,hogy minek kértek tanácsot ha ugysem fogadjátok meg.A beszerelők azért kérnek magasabb összeget ,mert az esetleges hibáér felelősséget vállalnak,és van szakmai tapasztalatuk.Középen 100x nehezebb kábelezni,a kábel jobban törik/sérül és főképp mint más emlitette gerjedékenyebb.No és ha megfogadtad volna, az ülést sem kelettvolna kivenni.A hibát azzal követtétek el ,hogy elősször széthúztátok a csatlakozó,holott ha az aksit leveszitek mindez nem következik be.Egyes autó tiposoknál akkor is hiba kód jelentkezik.Ezt fel kell vállalni.Pl seat cordoba.Polonál az ok a sorred volt.
(#) Tomszy válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Értem. Még van mit csiszolni a tudáson, sajnos ezzel már nem tudok mit kezdeni, viszont úgy tűnik (kop-kop) hogy sikerül eladni a kocsim, és ha meglesz az új, akkor kérek segítséget, és minden bizonnyal úgy csináljuk majd. Mindenesetre köszi a hozzászólásotokat. Majd írok, amint lesz valammi változás! üdv
(#) Doncso válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Idézet:
„Nem értem ,hogy minek kértek tanácsot ha ugysem fogadjátok meg.”

Na ezt látod én sem értem

Egyébként pont te mondtad nekik ,hogy szépen elfér a kábel a küszöbalagútban...... teljesen hibátlan lett volna szerintem. Na mindegy, tanulópénz, legközelebb majd megfogadja a tanítást.
(#) Balli hozzászólása Ápr 1, 2008 /

Sziasztok! Láttam valakinek a csomagtartójában egy kerék formájú mélyládát. Az oldalfal mellé volt berakva akárcsak egy pótkerék. Szerintetek lehet ilyet csinálni otthon? És nem túl kicsi a mögötte levő térfogat?
Ha tudtok valamit légyszi írjatok.
(#) zsoltee hozzászólása Máj 12, 2008 /

Üdv.
Az a problémám, hogy van egy fejegységem aminek van 4 hidalt kimenete és az egyik csatornából szeretnék az autós erősítőmnek (a mélynek) jelet adni. Hogyan tudnám ezt megoldani? A válaszokat előre is kösz.
(#) SzervízMacska válasza zsoltee hozzászólására (») Máj 12, 2008 /

Üdv!

Autórádióban hidalható kimenetről még nem hallottam; de ha a faderelhető hangszórókimenetre gondolsz, akkor többféle lehetőség is van:

1., Eleve olyan erősítőt vásárolsz, aminek van ún. magasszintű bemenete,

2/a., ha nincs ilyen rajta, akkor kb. 1-2 rugóért vásárolsz a legközelebbi autóhifi üzletben 1 speaker>line konvertert,
2/b., vagy a két kimenetre raksz két egyforma ellenállás-osztót és erről veszed le a megfelelő feszültséget.
(#) aflmor válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

A "2/b., " lehetőségnél ott a testzárlat, mivel hidalt a fejegység (már ha lehet az ilyen "line" kimenet nélkülit annak nevezni), az erőlködő bemenete meg földelt. Leválasztótrafós szintillesztő kell. amen
(#) SzervízMacska válasza aflmor hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Szerintem csak rosszul írta. Az én fejegységem 4x60w-os ( ??? ) végfokkal rendelkezik, mégsem hidalható. Nem is 2ohm stabil, 1 előnye van: szoftverből kikapcsolható. Mivel 3 pár line kimenet is van rajta ( mindet használom ), sosem volt szükségem ilyen gagyizásokra sőt nem is látom értelmét. Elméletem szerint aki mélynyomót akar, legelőször vegyen 1 normális fejet lehetőleg 4V-os ( min. 2 pár ) vonalkimenettel, és utána kezdjen audio-rendszert építeni. Már ha teheti... Ha nem, akkor mit akar a mélynyomóval? De visszatérve az eredeti kérdésre: gondolom, ha csatornánként kötné be stereóban - ügyelve a polaritásra - nem keletkezne zárlat / attól függetlenül, hogy akár a fej, akár az erősítő hidalható-e /. Viszont Neked van igazad, a leválasztó trafó jobb megoldás.
(#) aflmor válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Jól irta:
Idézet:
„van egy fejegységem aminek van 4 hidalt kimenete”
csak rosszul olvastad. Már hidalt, nincs földpotenciálon egyetlen nagyszintű vezeték sem. Szintúgy mint a tiéd, (60W ) azért nem is hidalható tovább.
(sőt, amilyen birka megoldások vannak: az egyik csatorna pozitivja, a másik negativja...)
(#) SzervízMacska válasza aflmor hozzászólására (») Máj 15, 2008 /

Végsősoron első körben mérni kell, mielőtt bármit-bárhova kötnénk.
(#) Peti.Janka hozzászólása Nov 13, 2008 /

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy mien lenne egy mélyláda a vezető és egy mélyláda az anyós ülés alatt. Szerintetek érdemes iennel foglalkozni? nem tudom mien mélyet adna. Előre is köszi a választ
(#) Emcsi hozzászólása Szept 18, 2009 /

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van hogy ha az autóba teljesen letekerem a hangerőt akkor a mélyláda folyamatossan búg és nem tudok rájönni hogy mitől van.Az RCA kábel ki lett cserélve vadonat újra de még mindig búg!Örülnék neki ha valaki ellátna tippekkel h mitől lehet ez.
(#) zoz11 válasza watt hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Hello
Én ezt a kettőt tudom ajánlani.
Kb. egy évig hajtottam ilyen MNC hangszórót, elég jól és tisztán szólt, és bírta is a lökéseket Bővebben: Link

Egy ilyen JBL ketyeg most a SUZUKImban Bővebben: Link

Üdv:!
(#) watt válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Idézet:
„Köszönöm, de a JBL 12ohm-os, az MNC-ben pedig nem bízom. A DLD is legaláb ilyen jónak tűnt, aztán a valóság igen kiábrándító. Nem akarok sokat offolni, ezért csak emmzolee válaszát várnám, Köszi!”
(#) zn4416 válasza watt hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia!
DLD hangnyomásra tökéletes, zenére nem ok.
Pioneert még nem hallottam ( ezt a típust ).
560W ? Hát míg találsz hozzá egy jó szórót az el fog tartani egy darabig....
Én egy Impulse FC-1500-nál találtam meg a nekem valót, terhelhető mint állat de cserébe érzéketlen. 35 literes zárt dobozban van és egész jó.
Volt összehasonlítási alapom is akkoriban, egy Audio System X-Ion 12-800-as hangszóróval ( szintén zárt, 30 literes dobozban ).1 hét után az FC nyert, mélyebbre ment és kicsit pontosabb is volt ( igaz főként trance zenét hallgatok ).
Hú ez már OFF volt.....
(#) watt válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Idézet:
„DLD hangnyomásra tökéletes, zenére nem ok.”

Megvédem, a hangja jó volt, csak szétszakadt(a pille leszakadt és tönkretett mindent, nem tudtam helyreállítani, zörög)... Eminence Kappa 12 pro, 6 évig volt rajta ugyanazon az erősítőn...
Impulse FC-1500 tetszik, de nekem 8ohm kéne.
(#) zn4416 válasza watt hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

8 ohm-os hangszóró autóba ?
Ez komoly probléma...
Jbl, Infinity ?
(#) emmzolee válasza watt hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Hello

Ez a téma már nem teljesen ide vág, de szerintem jó sub a Carpower Sonic szériája. Precíz a hangja, és mélyre megy. Zártban talán még jobb is a hangja, de akkor nem fogja kibírni azt az 560W-ot, csak reflexben. Ja, de az nem is jó neked, mert az 2X2 ohmos.
A másik ami jó, JL Audio W3 szériája, és attól nagyobbak. Annak olyanok a mélyei, mintha a világ legegyszerűbb rutinfeladata lenne számára a hangok nagy energiáit vissza adni.
Nem roszz a Pioneer TS-W3001D4 sem, vagy a Pioneer HCCA subjai, de azok megint drágák.
A JBL GTI is nagyon fincsi sub, csak az is drága.
Amúgy a DLD LA 1000.12 jól tud nagy energiát megmutatni, de nincs olyan igaz hangja. Szeret egy kicsit imozánsabb hangot kreálni, mint ami a lemezen van. Ez lehet előny, mert nagyon meg tud vezetni, és tetszetős, de az igazság mégis odaát van. Azért a pénzért, amiért még lehet kapni használtban, nem rossz vétel. Azért fejezték be a gyártását a Prága Zoliék, mert szét vált sok a ragasztásoknál.Levált a ragasztó egy réteg papírmembránnal együtt a tölcsérről.
Viszont az újabb, a DLD DL124 az nagy kedvencem a 200Oz mágnesével, és a 3"-os tekercsével. A hangja se rossz, és ro-hadtul lehet terhelni. Ha esetleg az érdekel szólj, mert tudok rá kedvezményt.
Versenyen 500W-os kategóriában 143dB körül lehetett vele nyomni, persze rezonancia frekvencián, és ilyenkor a felvett teljesítmény 200W volt. Azért volt így, mert a verseny szabályzatban meg volt kötve, hogy a sub 2X4 ohmos lehet, és az erősítők is hídban 4 ohmon tudják az 500W-ot. Na igen ám, de a sub rezonancia frekvencián 4X, 5X akkora lesz az impedancia! Tehát bekötöd a 2X4 ohmost 2 ohmra, és special amivel kísérleteztünk, az 10 ohmon volt ilyenkor, és ekkor volt a leghangosabb.
A másik gép, amiben kísérleteztünk vele, abban már a 2X2 ohmos DL122 volt, és azzal 500W-ra 146dB jött ki stabilan.
Zene hallgatásnál teljesen más a lényeg, mert ott nem megy úgy föl mindig az impedancia. Csak a rezonancia frekinél. Normál zene hallgatásnál reflex láda esetén, a nagyon mély hangok le zuuhantják az imedanciát, és akkor kell az erősítőből a kajak. Főleg ha nagyon nagy, X-max körüli, vagy azon is túl megy a hangerő.
De az az energia mér fölösleges befektetés, mert nem alakul hangá, csak meleggé.

Bocs, hogy hossz lére eresztettem.
(#) emmzolee válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Ez így nem igaz, mert a dl 124 nem rossz hangú, és a DLD IW szériája is jó hangú. az ráadásul 2X4 ohmos is.

Nekem bejön az EarthQuake Magma 12 hangja is, most azt hallgatom Bővebben: Link

vagy a Ciare CW329 Bővebben: Link

Nagyon sok jó sub van, de igazából meg kel, találni a hozzájuk való tökéletes ládát, ami a hangszóró, és az autó akusztikai adottságait a legjobban illeszti egymáshoz. ilyenkor szól jól a láda, addig nem, és sokan nem is feccölnek bele annyi energiát, hogy az jól szólhasson. Könnyebb azt mondani, hogy nem jó. PL: ha nem jól méretezett a láda, akkor előfordulhat az is, hogy a hangszóró rendszeresen túllengeti magát, annak ellenére, hogy lenyűgöző hangnyomása lenne, és rövid úton bele is hal. Miért? Mert hiába tetted bele az energiát, nem tudta magár kifutni, csak erőlködött. Erre persze az elégedetlen gazda mondhatja, hogy sz..r mert nem bírta, de az eszébe se jut, hogy ő rajta múlott.

Éppen ezért az a véleményem, hogy addig semmi nem szar, amíg ki nem próbáltál vele mindent. A Jobb gyártók ládatervei is nem véletlenül vannak meg adva, mert amit kiszámolnál hozzá tervező progival, az nem lenne tökéletes. Amikor hangminőség autóba tervezek subot, akkor is az első láda meg épül, meg hallgatjuk, és finomítunk rajta, aztán megint halózás, és újra finomítás. Utána lehet belőni a keresztezési frekiket, meg a vágási meredekséget, meg fázis, stb.
Van kedvencem a Mac Audioból is
Bővebben: Link régi, de jó hangú. Ezt egy 32 literes izobár reflexben hallottam a legjobbnak.Max 180-200Wot bír. De nagyon jól szól.
Kísérleteztem 16 centis subokkal is, az is meglepő volt.

Szóval inkább az embernek meg kell találni, a saját ízléséhez a legjobb subot, mert úgy is mindenki a sajátját hallgatja mindig.

Jól sejtem, hogy te fönt vagy a Carstyling-on is?
(#) zn4416 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Félre ne értsd amit mondtam !
Nem rossz a DLD, de nem igazán "zenei" a hangja/hangjuk.
Viszont amit lemaradt a Carpower pedig meggyőzően tud zenélni....
A többivel abszolút egyetértek. :yes:
(#) zn4416 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Nem, de mindennap olvasom a fontos topikokat...
Már gondoltam rá, hogy beregelek.
(#) watt válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Köszönöm a választ!
Mi a véleményed erről az Air Suspension felfüggesztésről? Nekem e miatt tetszik jobban a pioneer, mint a többi. Sajnos a hagyományos pillés hangszórók még a lejobb gyártóktól is elfáradnak 4-7 év alatt. Ez sokkal meggyőzőbb kivitel.
Az ára egyébként 50e körüli a régi szériának, ami még elmegy éppen. Csak jó lenne tudni mennyit bír(aki már használta, vagy dolgozott vele, biztos tudja), mert ha szétesik, akkor már sok az 50.

A DLD-ről annyit, hogy nekem tetszett, mert a túlbuzgóságát megfogta az utasterem csillapítása(csak ne szakadt volna szét!). Nekem a könyöktámasz helyén van behozva a hang, ezért direktebb lett, azaz a mély tónus csökken, a sebbesség nő. Ezért sem tudom használni a Kappát, ami az egyterű(5 ajtós) autókban nagyon jól szólt a tér elhangoló hatása miatt(itt leveri a vesém, de nincs mélye, ill. meredeken vágott a kép.). Pedig a Kappánál jobb hangszórót elég nehéz találni, ha a terhelhetőséget vesszük alapul és az érzékenységet. 5 ajtós autókba hibátlan a mélye is.

igen az Infinity Kappa Perfect 12, és 10 sub volt nálam tesztelésen, az is nagyon tetszett. főleg a 10-es.

Egyszer volt nálam tesztelni a Pioneer TS-SW124D Bővebben: Link Írtam is annó egy cikket a T&Stereoban róla.
Az nagyon megfogott. Feszes jó mélyek, nem tett hozzá semmit a zenéhez.
Na abban volt még ez a szabadalmaztatott levegőfékes membrán csillapítás.

A pille nem feltétlen döglik ki a hosszútávú használattól. van egy SPL Dynamics subom, kb:8 éve nem gyártják, és még mindig olyan, mint az új. azért is vettem meg. Bővebben: Link
Ennek nézd meg a pilléjét. Tökéletes, még gyári, látszik is a ragasztáson, és még egy kicsit sincs megsüllyedve.
(#) watt válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Én az Eminence Kappa-ról beszéltem. Ez egy zenekari mély(7,6cm a cséve és "csak" 500W-ot mernek ráírni. Régen 450W-os volt, csak közben változott a szabvány, vagy mi! . )

A pille ügyben lehet, hogy nem mindegy, hogyan áll a membrán. Nekem évekig hanyatt volt 45%-ban. De mindegy is, mert ránézésre nem nagyon lehet megmondani, melyik nem fog megsüllyedni.

Van valami infód, ami lebeszélne a Pioneer-ről?

Láttad már az Air Suspension megoldást robbantottan? Csatoltam egy képet róla ha netán nem.

Aha :yes:

De ne Off-oljunk, mert v-alagba leszünk rúgva.

Hello zn4416

Ha netán lenne időd, akkor légyszi küldd el nekem a D-rex nyáktervét e-mail -ben.

Köszi szépen.
Következő: »»   3 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem