Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az is milyen jó, amikor vezetsz este és egy ilyen reklám a szemedbe világít, elvakítva.
Mindkét általad "említett" embert ismerem, tévedésben vagy, két különböző ember.
Autóiparban nagyon komolyan veszik ezt, ott mindenképpen át kell esnie a komponenseknek, majd az egész autónak a teszteken. Az egyéb elektromos eszközökkel kapcsolatban is vannak megfelelő EU-s előírások, de hogy pontosan mi, és milyen szintű fogalmam sincs. Előfordulhat, hogy pár méteres körzetben zavarja a rádiót és mégis megfelel az előírásoknak. Elméletileg minden forgalmazó, aki az EU-ban kereskedelmi forgalomba hoz bármilyen elektromos eszközt, azt el kell látnia a CE jelzéssel, amivel vállalják, hogy a termék megfelel az előírásoknak. Itt ha jól tudom a tesztek elvégzését sem feltétlen írják elő, de ha mégsem felel meg, akkor meghúzkodhatják őket.
Az általad vázolt esetben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság lehet az illetékes, komoly szabályozás van a rádiófrekvenciás sávokra. Anno fordult elő, hogy a környéken kijöttek méregetni, mert többen bejelentették, hogy nem tudják bezárni az autót, mert valami illegális adás zavarta az adott sávot. Ilyen esetben akár komoly bírságot is kiszabhatnak.
Kétféle ce jelzés van. A másik trükkösen a China Export jelentésű. Ránézésre eldönthető a ce jelben a c és az e betű egy egy kört ad ki. A másikban a körök metszik egymást, közelebb van a c és az e betű.
Szentendrei úton a fürdőkádas cég LED kijelzője pont ilyen.
Az előírások mindenkire vonatkoznak. De ha valaki "összefusizik" egy ilyen reklámtáblát, az nyilván nem fogja típus engedélyeztetni. De ha zavart okoz, bejelentheted az NMHH ügyfélszolgálatánál.
Viszont ha valaki forgalmazni akarja, akkor a forgalombahozatali engedély része a típusvizsgálat. Annyival bonyolultabb a helyzet, hogy ha a gyártó nyilatkozik, hogy a terméke megfelel az előírásoknak, azt el kell fogadni. Ha kiderül (pl. zavar bejelentésből) hogy mégse, akkor az ellenőrzés eléri a forgalmazót (importőrt), vagy ha lehetséges a gyártót, és megtiltják a forgalmazást, gyártást. Ha Te magad vagy az importőr, (megrendeled a neten) akkor a használatát tiltják meg, ha megszeged, pénzbüntetés jár. Elég bonyolult, hosszadalmas eljárás, de egyszer vége lesz. peti333 Nem csak típusengedélyhez végeznek EMC vizsgálatot, hanem üzem közben is. Lehet meghibásodás, átalakítás következménye a zavarszint növekedés, de itt a zavarbejelentéssel indul a procedúra. Régebben ahogy a zaj kibocsájtás, úgy az zavarkibocsájtás is szerepelt a vizsgakövetelményekben, bár az is igaz, hogy egyiket sem vizsgálták túl gyakran. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Bizonyára vannak akik már dolgoztak inverteres hegesztővel és vétel előtt állok. Mondom a kritériumot. A házat 10-es biztosíték védi. Viszont a másfeles hálózatot két és felesre cseréltem. A bevont elektródán kívül más technológiával is tudjak hegeszteni. Megvettük a kerítés anyagot így bővel lesz alkalmam gyakorolni a vizsgáig. Konkrét javaslatokat vagy típusokat szeretnék kérni.
10-es biztositékra nagyon nehéz lessz keresni.
Lehet de megbeszélhetem a szolgáltatót egy nagyobbra.
Ez már jónak tűnik. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Jónak tűnik igen
De a.kismegszakitot csak úgy nem.fogják nagyobbra cserélni annak szigorú feltételei vannak . Javaslom a villanyszerelési topikot látogasd meg ott fogsz kapni válaszokat ennek a menetéről. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Miért, attika hozzászólásra tudtál görcsöt kötni?
(Felénk logikus gondolkozásnak hívják.) Attika szerint krauszkrisztian14 és rihekopo32 ugyanazon személy. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Idézet: „Attika szerint krauszkrisztian14 és rihekopo32 ugyanazon személy.” Kérlek másold be, hogy hol írtam én ilyet?
Érdemes , olyan gépben gondolkodni , amely könnyen javítható , javíttatható . Nézd meg az inverteres hegesztő topikot . Tudom , van rá egy év garancia , csak utána nem is foglalkoznak vele . Pár év után alkatrészük sincsen a géphez . Nem , csak erre a márkára érvényes ez sajnos .
Nekem is egy kis noname 130-as van. Az volt az első dolgom hogy sztetoszkóp bele majd minden teljesítmény alkatrészről lőttem egy fotót. Így nem sértettem meg a 2 év garanciát, na meg ha szétmegy akkor tudom javítani többé kevésbé. Bár jobban belegondolva több mint 3 éve van meg a masina.
Akkor az nagyon jó vétel volt . B.U.É.K.
Akkor ezek szerint Te sem tudtál rá görcsöt kötni.
Egyenlőre még kicsit furcsa, hogy 2018 már "tavaj"nak minősül!
Igen, pontos j-vel elég furcsa. De szerintem jövőre is az lesz...
Valamint egyelőre...
Furcsa!? De azért csak nem annyira. Szinte ugyan az van, mint tegnap.
Tapasztalom én is nap , mint nap . Otthon nagy sikert szoktam elérni a router kikapcsolásával . Egyszerre mindenki jön és nézi , hogy mi történt . Mód feletti érdeklődés kíséri , hogy milyen házimunkát , teendőt kell elvégezni , hogy legyen internet .
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudhatjuk biztosan, kitől származnak."
Petőfi Sándor Bővebben: Link
Szép estét. Nem tudtam melyik fórumba tegyem fel a kérdést ezért gondoltam ide írni.
Szvl *most vettem egy iPhone 6-ost icloud zárolással. Nem lopott meg semmi hanem a haverom kapta. De se az ID se a jelszót nem tudjuk. Van valami esély arra hogy használni tudjam a telefont vagy sem? További szép estét és boldog újévet. Ez nem egy chat felület! A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
Persze. Alaplap cserével. Ezek a cuccok szerencsére csak a gazdájuknak működnek...
További életkép a suliból. Nem kicsit lötyög.
Most akkor tudod minek a tekercs szigszalag a zsebbe. Amúgy vicc de ha fenn a 100 m magason lévő oszlopon töröd össze akkor jó. Aztán rámarad még 20 évig, és az utódod is így oldja meg mert jó az úgy.
Sziasztok!
PIT állományt szeretnék megnyitni, eddig nem sok sikerrel, valakinek lenne működőképes megoldása rá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |