Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Onnan lehetne kiindulni, hogy az apróhirdető aktív elektronikás, vagy pedig üzleti modelljében a HE úgy szerepel, mint egy olcsó/ingyenes hirdetési felület.
És miért nem lehet a vevőjelöltre hagyni, hogy immár tájékoztatva döntsön arról, hogy megveszi-e azt a terméket annyiért?
És akkor ez esetben 20% még megentedett? Vagy 50% a megengedett a neten található legolcsóbb árhoz képest? Vagy átlagárat kell vonni a neten található árakból? Vagy van egyezményes LED árfolyam amihez hasonlítani kell?
Értem én a szándékot, és egyet is értek vele, de teljesen hiányzik nekem az összehasonlítási alap.
Innen kiindulva gyorsan kiürülne az apró Elég csak akár hozzászólás számokat nézni egy-két rendszeres hirdetőnél, gyászos.
Mert az ilyen "tájékoztatás" más valakinek ingyen reklám.
Persze adja valamekkora árréssel, de ne pofátlan árréssel. Illetve, aki üzletszerűen csinálja, az a másik fele. Persze tartósan kell figyelni, de ki lehet szúrni akik üzletszerűen űzik az ebay/aliexpress bizniszt...
Felhívhatod kulturált módon privátba a figyelmét, és 1: Kapsz egy normális választ, megköszöni, stb 2: Elküld Szibériába nyaralni egy szál gatyóba, emlegetve a felmenőidet... Persze mindenkinek megvan a joga, hogy vegyen e valamit, kitől, mennyiért, de van olyan aki nincs tisztában az árakkal, és belesétál a csapdába. Persze az már legyen az ő gondja, de fordított helyzetben, lehet mi is örülnénk, ha felhívnák a figyelmünk. Meg kéne szabni, hogy mi számít üzletrontásnak, mint ahogy meg van szabva, hogy klón termékek, hogy adhatóak fel itt.
Én mindenben benne vagyok, szabjuk meg mi számít üzletrontásnak és mi számít nyerészkedésnek, és - ami a legfontosabb -, milyen referencia árhoz kell viszonyítani. Ezutóbbi nagyon is fontos, mert ez alapján lehet igazságosan megítélni a helyzetet.
Ez a fajta informálás akkor volna korrekt, ha ugyanarról a termékről a neten található legmagasabb árat is mellékelnéd nem csak a legalacsonyabbat.
Volt rá példa szóltam és majdnem az én fejem vette a moderálás hisz én jelentettem na és én lettem az üzletrontó!
Például ez a szabály pontosan, hogy is értelmezhető?
Ezt lehet úgy értelmezni amit írtál, hogy sok olyan van aki például 10 éve regisztrált de az aprón kívül még más tevékenysége nem volt itt? 2/23. Tilos kereskedelmi, gazdasági tevékenységet folytatni. Ez azokra vonatkozhat akik csak hirdetési oldalnak tekintik a Hobbielektronika oldalát?
És miért kellene pont százalékos határt kellene "megengedni"? 20% az lehet 10 Ft ugyanúgy, mint 100000 Ft. Az én fenti panelcsatlakozós példámban 900% fölötti profitot simán kifzettem volna, és az még mindig csak 90 Ft lenne.
Nyilván lehetetlen egy olyan határt meghúzni, hogy ez még tisztességes profit, az pedig már lehúzás, ezért húznám ki a szabályzatból az "üzletrontás" pontot. Szerintem a kérdés az, hogy mi az apróhirdetés rész célja. Ha nem az, hogy az erre járó - többnyire - fórumtagok lehúzására lehetőséget adjunk, akkor szerintem erre ez lenne a legegyszerűbb megoldás, és még a moderátorokat se kellene zaklatni adott esetben. A "piac" megoldaná. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Emberek! Legyünk már felnőttek!
1 piacgazdaság van. Az beállítja az árakat. 2 felnőtt emberek vagyunk. Gondoljuk át mit, mennyiért és hogyan akarunk megvásárolni. Ne rohanjunk rögtön a Versenyhivatalhoz, NAV-hoz. 3 az apróban magánemberek adják, veszik a felesleges, megunt holmijaikat. 4 visszatérünk az átkosba? Besúgjuk aki nem akarja nekünk a cuccát olcsóbban adni? (Le a feketézőkkel!) 5 cenzúrázzuk, hogy ki, kinek, mit és mennyiért adhatja el a bazárját? 6 ezek filléres holmik. Vannak akik milliókat vesznek ki a zsebekből, még sincs apelláta.
Példának be lehet linkelni, a fent említett külföldi oldalak, és mondjuk egy hazai bolt árazását.
Pl: DC-DC konverter kínába 350ft/db magyarországi kereskedőnél 450-500ft/db közt mozog, és ide felteszi 600+ ft/darab áron, az már szerintem kimeríti a nyerészkedést. Vagy pl így: DC-DC konverterek eladóak 10db, 650ft/db áron. Bár ebben az esetben felmerül egy kérdéses pont a szabályzatban: 2/23. Tilos kereskedelmi, gazdasági tevékenységet folytatni. Ez pontosan kikre, ill mikre vonatkozik? Mert jó pár felhasználó mint fent említették, csak ingyen hirdetési felületként használja a többi hirdetési oldal között.
A kereskedelmi tevékenység egyértelműen definiált jogszabályok által, nem szükséges újradefiniálni egy apróhirdetési szabályzatban.
És visszatértünk így a kezdetekhez, pont ezért nincs az aktuális szabályzatban árrés megkötés, pont ezért nincs a "nyerészkedés" fogalma definiálva, és pont ezért tilos az üzletrontás.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Te, hogy vagy itt a fórumon amikor nem is vagy itt ? Nálad nincs zöld pötty a neved mellett, jó tudom te vagy a tulaj de akkor is
Lehet, hogy egy időgépből írok menet közben? Ki tudja.
Akkor most kivel van baj? A többséggel, aki ezt elfogadja, vagy a néhánnyal, aki most itt reklamál.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Még senkivel. Az, hogy beszélünk róla, érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel egymás mellett, az kifejezetten jót tesz annak is aki hőbörög, és annak is aki nem.
Semmi az ég egy adta világon, csak érdekelt.
De remélem, hogy most ebből nem lavina fog elindulni mert meg mertem ezt kérdezni. Csak feltűnt és feltettem a kérdést. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Így van. Nem is értem miért kell ezen rágódni. Egy üzlethez két ember kell, eladó és vevő. Az eladó megmondja mennyiért adja el, a vevő pedig eldönti hogy kell-e neki. Ha sokalja, akkor körbenéz és ha máshol talál olcsóbban, akkor megveszi ott. Vagy megpróbál alkudni az eladóval. Ha igazán eladó a cucca, akkor esetleg enged belőle, Ha meg nem,akkor rajta marad.
Tettünk tehát egy szép nagy kerülőt, majd visszatértünk oda, hogy úgy jó ahogy van
Mivel szerintem változtatni úgy sem tudunk rajta. Maximum ha megszűnik az apró. De akkor meg majd egy másik hirdetési oldalon fogják árulni. Én legalábbis így látom,de lehet hogy rosszul
Az aprónak az is ám a célja, hogy ne a fórum legyen teleszemetelve.
Addig egyetértek, hogy piacgazdaság van, mindenki eldönti hogy milyen áron _akar_ valamit eladni, de a többi bs, már ne haragudj...
De miért is probléma _nyilvánosan_ leírni azt, hogy az adott cucc máshol mennyibe kerül? Tehát nem a másik háta mögött áskálódva, nem privátban, nem moderátorral, nem fikázva, nem stb., hanem egyszerűen leírni, esetleg mellé egy linket. Ez csak akkor lehet "üzletrontás", ha az eladó "üzlete" nem más, mint a fórumtársak lehúzása. Aztán lehet ezt az "üzletet" támogatni is, én inkább ellene vagyok.
Nekem lenne egy ötletem. Mi lenne ha mondjuk az apróhirdetéseket is lehetne értékelni, fel vagy le mutató hüvelykujjal (de ez független lenne a fórumos hozzáaszólásoktól), és ha mondjuk sok lefele mutatót kap, akkor ugyanolyan sorsra jutna mint egy hasonló értékelést kapott hozzászólás?
Lehet, hogy az eladók %-os értékelésénél informatívabb lenne egy ilyen fel/le arányszám...
Eleve semmi közünk ki mit mennyiért ad. Mindenkinek van Google (vagy más) Az ebay-n megvesz 30000Ft-ért valamit-bevállalta a vámot stb. Nálunk 100000Ft ba kerül linkelheted az ebay-t nem biztos hogy megkockáztatja. Van akinek sürgős, ő is pont le fogja ***.
Az egész helyesírás meg üzletrontás Stb. Csak annak látom hogy na ez az itt bele lehet kötni valakibe hogy kiéljem magam. Sokszor a fórumban is csodálkozok hogy mit válaszolnak... Kiragad egy mondatot se el nem olvassa se értelmezni nem tudja de azért szúr egyet Még az elején amikor regisztráltam sokkal jobb volt. (és nem a fórum változott) ma már nem is nagyon merek írni. Nem mindegy hogy face to face vagy írunk. Nem jön át a hangsúly, testtartás mimika, (vagy hogy 120kg vagyok) |
Bejelentkezés
Hirdetés |