Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mömax-ban van:
szélesség/magasság/mélység: 79.5/18.0/58.3 cm Szellőzés biztosított... Légzáró fedelét meg nem kell rátenni. Remélhetőleg az n+1 emeleti hálószobában nem támadja Granpát a penész...
Inkább azt szervezd meg, hogy a névnapi/karácsonyi ajándék gityó-motyód elkerüljön a nappalink közepéről.
Ha granpának kell gurulós tárolókat csinálni, akkor szükség van ám a szabad területre...
Ha így van, jól van.
Én csak a matracod védelme miatt írtam, nem ismerve a részleteket.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Nagy valószínűséggel magunknak kell megalkotni. Öcsémmel együtt sok fűrészport nyeltünk keresztapánk asztalos műhelyében. Szerszámaink is vannak. Tehát csak a kényelmességünk hátráltat, illetve hogy az anyag (fenyődeszka, kontralemez) nálam van, 200 km-re. Piacokon néztük, de semmilyen nem volt. Öcsém 2. fia asztalos, műhely is lenne (még anyag is), csak külföldön dolgozik épp. 1-2 hét, és jön haza. Hézag marad az ágy (ezen fele) alatt is, de a lakás száraz, faparkettás, nem fog penészedni biztos. A másik fele sem penészedik sok év óta. Arról már van fiók régóta. Ha már nincs csőtörés, nem szivárog. A többire hétvégén.
Neki nem is szóltál, ha az övé? Most derül ki?
Sok olyan Jani nincs a fórumon mellesleg, akinek jani1987 feliratú gitárkombót lehet ajándékozni.
De nem értek hozzá A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
Én sokszor jártam az ikeában és sokszor vettem ott dolgokat. Csak ugye helyén kell kezelni a dolgokat, csodák nincsenek, nem is szabad elvárni.
Pl. van ez a "könyvespolc", 5990 Ft. Nyilván nem 100 évre készül, nyilván nem csúcsminőség, és nem is szabad azt elvárni tőle, mint egy 10x ennyibe kerülő terméktől. Máshova bemész a 6000 forintoddal még visszaköszönni se nagyon fognak, itt meg megkapod érte ezt, és vissza is adnak belőle. De vannak jó termékeik is, meglepően olcsón. Pl. 2 féle sajtreszelő + egy tálka amibe hullik a reszelmény, valamint egy tető rá, ha jól emlékszem 700-800 Ft volt. Rég vettem és jó, kényelmes, szeretem használni. Vagy tizenakárhány darabos kajásdoboz-készlet ezerpárszázért, remek. Zuhanyfüggöny 800 Ft-ért, hibátlan. Törülközőt is vettem ott, azt használom, nekem bevált. A 3 portos USB töltőjük is igazán minőségi darab, több tesztet is láttam róla, mindenhol csak dícsérték, kétezerpárszáz Ft. Elosztót is vettem már náluk, olcsóbb mint bárhol, és jó. Nem folytatom, mert még a végén azt hiszitek reklámozom a bolt. Pedig nem, nem akarok senkit rábeszélni, csak nem a legalja cuccaikból kell kiindulni. Bár néha azok között is találni jókat...
Óóó, jááj te Gabi! Az megmozgatja az öreg halat! Ahogy elmondtad biztosan, még fitt és üde lesz tőle. De valami fondorlatos módon kell odacsalnod, mondjuk a kedvenc nedűjével. De vigyen szakembereket is ha vizet akarsz fakaszt a csapotokból.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
Lehet, de ha hozzáteszem még a kb. 10 ezer Ft. útiköltséget és a ráfordított 6 órát...
Annyit nyilván nem ér, nem is kérdés.
Csak azért írtam le ezeket, mert nem minden sz**, ami onnan van. Én nem keveset költöttem már ott, de nem nagyon tudok olyat mondani, amit ott vettem és csalódás volt.
Ne! Ne vedd meg! Hecht 45 vagy 956 esetleg a külső kupplungos új 957 de az drága, és van fuxtec is. Ez a két márka jó komatshu klón, amit említesz is klón. Nekem 956 van. A láncdekni műanyagba préselt alujat cseréltem vasra+2k ragasztóztam. A 962 már külső láncfeszítéses... Ezek is olcsók, de ami 10-20 ezres az rossz is . A 956 dekompressziós szelepes, könnyen indul, pattog a földön a komatsuhoz képest durva a rezgéscsillapítás. A 957 et lattam az totál más. Alacsony kompressziós (nem én mondtam egy barátom) nem pattog a földön. A fuxiknak elvileg a berántója könnyebbem törik, mas vélemény szerint rosszul indítják-ami sokszor igaz is ahogy láttam a videókat. Azt nem próbáltam még. A 956/al oregon lap és lánc van adva. Husqarna láncom is van, dísznek. Stihl lánc hál isten nincs dísznek se. Régen a stihl lap is oregon volt-festették, ma már gyárt de az olyan is. Az én hechtem nem indul 1 rántasra. 1-3 rantás míg röffen, majd visszatolva a szivatót 1-2 rantás és délgazzal megy. Majd gázt húzva már alapjáraton is van. Warblo karbis. Nem himihumi az sem. Egyedül a levegőszűrése ami hagy kívánnivalót. De erre o gyűrű+papír bevonatos szűrő megoldás. Fuxtec től rendeltem utángyartort papírszűrőt. Sokkal jobban zár mint a gyári. De ettől függetlenül olajzom a torkot és fog is port. Csak full szintetikus olajjal jaratható!!!! Azaz én motul robogóba valót használok. 3 tank a határja nyaron. De leteszem néha alapjaraton hűlni. Bejáratás kell neki. Ásványi olajat kerüld!!! Piros stihl. Majd lesz aki arra esküszik. Használják de én nem teszem tönkre a gépem, nem jó semmire max simsonba, de oda az kell. Lánckenőnek csak lánckenő olaj... Oregon lap és lánc a legjobb . Persze lehet venni sokkal jobb vezetőt is. A lancvezetőt 2-3/tank után fordítjuk, tisztítjuk. Bocs de mindent leírok. Aki workzone meg hasonlót akar venni lehet kell ez. Sajnos nem valók semmire. Mintha egy ilyen gyár selejtjeit dobálnák bele olyan.
Amúgy mindegyik gép igényli a karbantartást. Engem nem zavar a karcos alsó rész. Ellenben a poros fűrész, a hűtőbordák porossága igen!!! Karban kell tartani különben mindegy hogy ms500i d van vagy jobb komatshu klónod. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Olyan jó lenne tudni, hogy melyik minek a klónja Elvileg ez az Aldis cucc 40-ről van lehúzva most 30-ért, s he nem lenne már egy félig-meddig nem működő gépem, akkor meg is venném. Annyira nem hajt semmi, hogy vegyek egyet, csak megláttam és megkérdeztem ki ismeri.
Nem a kínai klónnal van bajom, hiszen a klón is lehet remek. Nem napi szintű kenyérkeresetre kell, hanem a normál kertimunkára (ne kézifűrésszel kelljen szórakozni, vagy baltával kivágni a tönkrement félöles almafát), ezért nem is akarok egy vagyont költeni rá. Persze könnyen lehet az lesz a vége, hogy mégis megcsinálom a mostanit, s nem szórakozok az új vételével.
Majd minden kínai fűrész komatshu klón. A baj általába az hogy renyhe alkatrész+szerelés. 30 körül már ne ezt vedd. Fuxtec ks162r az 40 pont ( nagy gép, standard henger) , hecht 45 olcsóbb-kicsi is. Ha nem lesz tuzifa is akkor hecht 45 vagy ks162r, ha lesz akkor hecht 956 vagy fuxtec fx ksp 155. Amúgy mi a probléma? Sok gond nem szokott lenni. A csövek vagy a benzin minősége gondot jelenthet, ritkán de membrán is elfárad előbb mint a cső/szűrő. Sajnos a benzin már nem a régi, képes bedögleni. Ez is gond a ritkán használt fűrésszel. tegyél bele prémium üzemanyagot.
A probléma, hogy nincs kedvem megint szétszedni De valahol a karbi környékén van a gond, úgy tűnik nem kap elég üzemanyagot, de már rég volt kedvem vele foglalkozni.
Ha nem kap enni első a szűrő/benzincső, második az impulzuscső, harmadik a membrán.
Úgy néz ki a dolog (de már egy ideje nem nyúltam hozzá, így csak emlékeimből mondom), hogy beröffen, majd az első gázfröccsre lefullad. A szűrőn és benzincsövön tuti felmegy az anyag, kézzel fel tudom pumpálni. A napokban remélem lesz kis időm + kedvem szétszedni, akkor kiszedem a karburátort és alaposan megvizsgálom a járatait.
A benzinbe mostanság "zöldség" miatt szoktak tenni valamennyi bioetanolt, az szokott megromlani pár hónap után. A prémiumban ez nincs, szóval ha hosszú időre leteszel egy benzines eszközt, akkor célszerű a "sima" benzint leengedni/elhasználni, tenni bele prémiumot és azzal átmosatni.
Legalábbis ezt olvastam/hallottam több helyen is. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Igen, ez meg trutyit képez a membránnál. Kirághatja ahogy a csöveket is. Még simával áll az enyém, de járatom hetente. Használni azt nem tudom. Nem egykezes .
Az összes fűnyíróba, fűkaszába (és a néha 1-2 évet is itt dekkoló versenyautókba is) OMV 100 -at (talán MaxxMotion?) tankolunk, azóta soha nem volt ilyen problémánk. A kétütemű fűkaszához van bekeverve ilyen 2017 -ből, tökéletesen megy vele, tiszta üledék mentes a kanna.
Ahogy tbarath is írta, a 95 -ösben 5% bioetanol van, amitől megdöglik.
Tudom, bár most nem kotyvasztok mert rossz a bal kezem . A mol zárva volt szoval 95 van a gépembe most télire. Majd tavasz előtt kap, akkor úgy is vágok. Nem nekem volt a masinával bajom.
Üdv. Régen Talán Deguss, vagy Frankye felhasználónknak volt egy oldala, amin szétszedett elektronikát mutattak be. Az oldal már eltűnt, vagy csak új nevén van?
Nem szeretem, mikor az indexről, vagy az origóról linkelsz, mert mindig találok valami ökörséget onnan kiindulva: Bővebben: Link
Tudja valaki, milyen néven kell ezeket a táblákat keresni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |