Fórum témák
» Több friss téma |
A föld alatti tartály elképzelése sajnos hibás, amire utólag jöttem rá, hiszen a csőventillátor nem fogja áthajtani a levegőt a sűrű közegen(víz), erre csak kompresszor képes. Van valakinek jó ötlete?
Szia
Az az igazság hogy ezzel a felálással ugyan az a baj mint az én párologtatásos kisérleteimmel. Töben felhivták rá a figyelmemet hogy párás levegö nem tul jo dolog. Hiába lenne relativ hüvös a szobába pl 22 C fok, a páratartalom miatt melegnek érezné az ember.De ez nem is igazán jo szo,fojtogato lenne a levegö a magas akár 98 % páratartalomtol Tehát a viz alatti buborékoztatás hogy ilyen modon fertötlenitsük a levegöt nem igazán jo megoldás. Bár ez csak egy lalikus vélemény. Megjegyzem a ásot kut levegöjének is magas lehet a páratartalma.
Én személy szerint egy 150 cm mélyre leásott 110 es szürke pvc szenyviz csö mellett döntöttem, kb 30 méternyit tervezek leásni aminek van persze lejtése, kell egy munka akna ahol a csö vége egy T elágazo van végén,melynek az egyik fele lezárható,vak dugoval.
A másik vége pedig menne fölfelé ahonan a friss levegöt szivná. A Tisztitására elég egyszerü dologra gondoltam. csögörény végére valami szivacs stb domestos vagy hypó val átitatva. Legjobb aluminium esöcstorna csö fvgolna de baumaxban 1000 ft volt métere még tavaly
Igaz, hogy drága a csatornacső, dehát egy klímaberendezés sem olcsó, nem beszlve az energiafogyasztásról, amit okoz. A te ötleted végül is nem rossz, a környezö föld nem melegszik fel, földanya folyamatosan hűti, de a kútból való szívás nem hagy nyugodni, már ccsak azért sem, mert onnan csírájából hűvös levegőt szív a ventillátor, amely aztán a földben továbbra is hűvös marad. Kell, hogy legyen valami berendezés, amellyel a párátlanítás megoldható Végig nézek mindent a párátlanító címszó alatt. Gyerekek, muszáj tennünk valamit, a pénztércánk kong, mint a száraz hordó, a klímaváltozás okozta forróságtól pedig megdöglünk
Nagyon igazad van!
Ma csináltam egy próbát,Emésztö gödör félig van még csak kiásva,de a csövezés mr készegyy ideje. Na a lényeg hogy 50 cm mélyen megy a szennyviz cső, kb 7éternyi.számitogép ventit rá eszkábáltam a házban a csö végére,és 17 fokos levegőt fújt ki.másfél órán keresztül csodálkoztam rajta Mi lesz ha 25 méter csö x cm mélyen lesz leásva,akár 80 90 cm. hát azt hiszem valakinek tesztelni kell majd ezt a kérdést. Viszont ásni már utálok,de hűvösben netezni meg imádok. Valamit valamiért.
Megengedsz néhány kérdést ?
- hány fokos volt a levegő a cső szívó oldalánál ? - a PC-venti mennyi levegőt tudott átcibálni a csövön ? Elég lenne az a légmennyiség a szoba hűtésére ?
Hali!
Még mindíg nincs senkinek pontos infója hogy mi kell egy split klíma bekötéséhez? Mert ha semmi extra csak a csövezés kábelezés rögzítés azt megy akkor lehet vennék! Mert nincs kedvem 30-40e-et fizetni a beszerelésért! Aki tudja hogy zajlik írjon!
Egy kis segítség a csatolmányban. Az ábrán a talaj hőmérséklete van összefoglalva a mélység és az időszak függvényében.
Bővebb infó a témával kapcsolatban (innét van a kép is): Kékenergia
Nem nagy durranás a beszerelés. Viszont, a garancia csak úgy érvényes, ha az eladó által elfogadott "beszerelő", rányomja a kis pecsétjét. Ez a bürokrácia, lehúzás, kéz-kezet mos, vagy mineknevezem eljárás van érvényben.
Pl. egy autós fejegységnél, ha semmi extra, a két ISO csati rádugásán is mi kerül annyiba?
Nekem van, mert csináltam már.
kb 5 éve van split klímám, amit én szereltem be. De nem ilyen egyszerű a dolog. A kültéri egység rögzítése nem bonyolult, a lényeg hogy lejjebb legyen, mint a beltéri. A beltéri egységet egy hozzáadott szerelőlapra kell akasztani, amit előtte felcsavarozol a falra, v ahova akarod. Törekedni kell a lehető legrövidebb csőhosszra. a falat át kell fúrni a 3 csőnek, meg az elektromos kábelnek. A beltéri nyomás alatt van, h ne jusson bele víz(nitrogén) A kültériben egy hermetikus kompresszor van feltöltve kb 1kg gázzal. Ez a legtöbb esetben elég, tehát nem kell feltölteni.
folyt.
A legtöbb szerelő ezzel húzza le az embert. Na, a lényeg mindenképp kell egy klímás, akinek van vákuumszivattyúja, mert le kell szívni a rendszerből a levegőt. (én elkaptam egyet, amikor klímát szerelt a közelben és megcsinálta a csövek összekötését és a vákuumolást 5 ezerért) A csöveket(csőhéjjal) elvezetheted, persze ráhagyással, h lehessen méretre vágni. De a gyári kupakokat csak a tényleges bekötésnél szabad levenni, mert "elnedvesedik" belül az elpárologtató. Ja, és akinek nincs pénze, az ne akarjon luxust. Sajnos a hűtés sokba kerül.
Bocs, az utolsó 2 mondatot nem neked szántam.
Szívesen segítek, ha tudok
Hát az az 5000 még baráti! De 30-40-et nem vagyok hajlandó fizetni egy iylen munkért!
Akkor lehet nem lesz klíma főleg ha netán át kell telepíteni! Ez a garancia meg a másik köcsögség! Az autóhifiről nem is beszélve, meg hogy miylen "szakember" általi bekötéseket láttam! Haver kocsijából kivettem a rádiót amit autóvillamoságis rakott be és ahogy húztam ki nagy csatt és elszállta a bizti majd kiderült hogy nem volt a legjobb hosszútávon a zöld-sárga szigszalag! A zsugorcső sztm sokkal jobb iylen helyre! Na midnegy ez nem vág ide!
Én is így gondolkodtam, de a klímásoknak nem "buli" ez ők inkább szakítanának a teljes beszerelésért. De biztos találsz egyet, aki megcsinálja amit mondtam, csak még a nagy szezon előtt lépj. Az embereknek az első hőguta után jut eszükbe klímát venni, de akkor egyszerre mindenkinek.
A garancia rizikós egy picit de azt is le lehet pecsételtetni esetleg azzal aki csinálja. szval minden megoldható. és spórolsz így kb 30 ezret.
Ezen van a hangsúly a spóroláson!
Amúg ha beépítik mondjuk 40-ért és van gari, vagy beépítem én és nincs gari akkor meg a maradék 040ből van egy új! Ezt a vákumkompresszort nem lehet valahogy kiköszöbölni, mert én azt hallottam hogy a gáz egy nagyon kis részének feláldozásásval ki lehet tolni a csöből a nem oda való dolgokat! Amúgy mit adnak szerelési anyagot? Gondolok itt csőre kábelek!
Jo kérdéseid vannak
Nézd kint árnyékban 26 C fok volt. -A csö kb 80 cm része belog a gödörbe,amit sütött a nap is ! 8 cm es extra halk járású ventilátor. Ez egy kisérlet volt mert adott volt a leásott cső. Lehűtené-e ? Hát persze mélyebbre ásott csővel és kb 25 méternyi,és egy 75 watos mokuskerekes elszivó ventilátorral igen. De láttam egy külföldön épült öko házat ahol 35 méter fém cső volt leásva és nem volt benne ventilátor sem.(kémény hatás) Ezt a teknikát az afrikai vörös hangyák alkalmazzák pl.. Amugy megjegyzem az alternatív hütés kiépítése sok pénzbe kerül, amin lehet venni egy klímát is. Csak az üzemeltetése nem mindegy
A legtöbb készülékhez (már) nem adnak semmi anyagot
régebben egy két tipushoz adtak 2m csövet +2m kábelt De nektek elárulom hogy abban sem volt köszönet, ugyanis a kábel feleslegesen vastag (2,5) a csö falvastagsága nagyon vékony volt (0.5) én kb 5 éve szerelek klímát de egyszer használtam gyári szetet ! Merbántam 2 nap mulva elment a gáz mert elrepedt a cső a hollandernél ! Azóta csak 1mm-es falú csövet használok és nincs gondom a garanciával. Amúgy egy rendes!!! szerelés (pormentes fúrás) korrekt munka félnap két embernek . Miért sok a 40000? Egy cégnél 5000rezsiórabér nem is sok! menj el egy szervizbe az autóddal és örülj ha 20-30 alatt megúszol egy 20perces javítást anyag nélkül!!!
Tudom hogy így van!
A lakásriszatóra is mondtak nekem 25e+ kiszállás, mondom egy kültéri megy mozgásérzékelő, központ, nyitásérzékelő meg a billentyűzet nem lehet nagy kunszt és két délután volt felprogramozással együtt! A kocsim meg nem viszem sose szervízbe, miután egyszer mocskosul lehúztak! Amúgy miylen cső kell hozzá? Én erre az aluflexre gondolok! De nembiztos! A kábel meg nem gond! De még mindíg ezen a gázos témán vagyok fennakadva, mert ahogy nézem ez a legneccesebb az egészben! Ja és azért sok a 40, mert tudom hogy én is meg tudom valósítani! Ugany úgy mint a riasztót, pedíg ott volt kábelrengeteg!
A kisebb (2,1- 2,6 ) hoz 6mm és 10mm-es Ezekhez kell
venned 2db 10mm-es hollandert is mert a gyári csak 9.6mm-es, a 3,5 höz 6mm-és 12mm -es cső kell a kábel mostanában a legtöbb készüléknél 5*1--5*1,5 az inverteres készülékeknél 3*1--3*1,5 Ja és csak réz cső használható !Én úgy szoktam hogy a két csövet 1 '5mm-18mm-es csőhélyba húzva vezetem És ha levegő marad a rendszerben romlik a hűtés hatásfoka többet megy a gép és sokkal nagyobb a meghibásodás lehetősége (ezt nem a klímás mondatja velem) ez tapasztalat .
Egy kis technikai segítség
Ez a beszerelésben nem segít . A hűtő körfolyamatot
meg remélem mindenki ismeri aki itt a topikon irogat.
Nem is feltételezem,hogy ne ismerné bárki is, de érdekességként elmegy. De elvetődhet erre a toplicra laikus is, akinek nincs pénze, de nagyon melege tud lenni, és nem baj, ha minél több információhoz jut hozzá. Egyébként két személynek fél napra 40000 Forint szemtelenül sok,sok,sok!!
Ezért vagyunk kénytelenek kontárkodni.
Nem védeni akarom a klímásokat De ez a 40000 akkor is
enyi volt amikor még 200000 volt egy klíma! Ja és egy kérdés! Neked a cégnél ahol dolgozol menyi a rezsi órabéred? Ha Egyedül akarod felszerelni a klímádat priv segítek de ugrott a gari!!
És még egy dolog ! Ha hívsz valakit hogy fúrjon ki neked a
falon egy 50-es lukat elkér legalább 8000ft-ot ! Ha te kivésed 3 napodba telik mire elkészülsz vésés +klíma szerelés + luk bejavítás + újrafestés !! Számold ki a saját órabéreddel !
Helló
Én klimaszerelő vagyok és szeretnélek felvílágosítani arrol hogy miért 40000ft egy klímaberendezés fölszerelése.Vegyük csak azt alapul hogy milyen szerszámok ill képzetség ill tanfolyamok kellenek ahoz hogy szakszerűen föl tudj szerelni egy split klímaberendezést. 1.szerszámok SDS-max tokmányos ütvefúrógép+fúrószárak 260000ft 2.SDS-PLUSZ ütvefuró 64000ft 3.vákumszivattyú 55000ft 4.szervízmanométet 35000ft 5.peremezőkészlet 10000ft 6.ipari porszívó 65000ft 7.horonymaró 165000ft 8.egyébb kétiszerszámok kb 50000ft 9.alumíníum létra 33000ft 10.falétra8000ft 11.forrasztószett 33000ft Ezek csak az alapszerszámok a javításhoz még kell egy pár dolog de azok se 1000ft tételek plussz ugye ehez kell még egy autó is. A végzetségről csak annyit hogy vagy kereskedelmi és ipari hűtőgépszerelő vagy sima klímaszerelő papír kell plussz környezetvédelmi zöldkártyát kell megszerezned ami kb 65000ft 5évre ezek nélkül elvileg hozzá se nyulhatnék egy klímához!! Ja abból a 40000ft melódíjból kb 10-15ezer ft marad a zsebbe de hát a gépek nem olcsok és elég sokat föl kell szerelned ahoz hogy visszakeresse az árát. Bocs a helyesirási hibákért!!
SZIASZTOK.Majdnem johejen kapisgáltok. de egyszerübb ha kerestek egy ellektronikai huladékszállitással foglalkozó céget és tölük beszerezhetök ugynevezet fancoolok amit kissebb javitással rendbe lehet tenni és egy kültéri egység+egy lemezes höcserélösegitségével jön a cool a kecoba.de ez még mindig többe fog kijönni mintha vexel egy áruházi szemetet.inkább keresetek egy klimást aki bontott de még használhatót elad.20000 még ha 2 nyarat mükxik akkor is megér.
Helló
A faincoil az a a beltéri egységed de ehez nem egy sima split kültéri kell hanem egy folyadékhűtő!!Abba csak hideg vízet lehet keringetni 3-5 fokosat.
t.klimás koléga a rendszerbe jutó levegö nem csak a hütést rontja hanem a hütöközeggel keveredet olajat is savasátexi ami kb 1éven belül a komprexor tekercsszigetelését tönkretéve tekercszárlatot idéz elő.amiután a hűtököri vezetéket is eldobható mivel hiába savszürő igyis ugyis de megdöglik az ujgép is csak idő kérdése.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |