Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3000 / 3614
(#) szs válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Idézet:
„Hitelből megy. Az Oroszok elkérnek 4% ...
...Hitel visszafizetésének várható ideje. (3700/100*104)/516,8: 7,4 (árelemelést bekalkulálva 6,9 év)”

Kamatos kamatot egyáltalán nem így számolunk.
Idézet:
„De jöjjön a fekete leves.
Amit nem óhajtok tovább kigooglézni jelenleg.”

Hibás számtan után sejtelmes feketeleves, amit magad se tudsz, és nem is kívánsz utánanézni -sem magadnak, sem nekünk.
-Hát tényleg meg vagyunk győzve..

Tovább nem fecsérlem a szabadidőmet mindenféle számolásokkal, ha már arra sem méltattok, hogy valóságos, jól kiszámolt, igazi számokkal szembesítsetek.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Hát igen. Azt lehetne csökkenteni szél és naperőművekkel. És nem csak 2022re HA elkészül a paks2
(#) Bakman válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Rendben, de azok mellé kellenek impulzus erőművek. Tehát kb. ott vagyunk, ahol a part szakad. Perpillanat nálunk teljesen felhős, a szélsebesség pedig alig éri el az 1 m/s-ot.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Erre végszóként csak annyit mondok és itt bezárom az egészet. Ha csak a problémákat látjuk és nézegetjük sz*rt sem fogunk elérni. Meg kell oldani. Ki kell találni jobbat. Az atomenergia veszteséges És ezt nem én mondom Jelenleg is 30ft veszek áramot. Ha ha esetleg megépül a 2 + reaktor akkor kb a duplája lesz.Sőt több is mert bizony az idő előrehaladtával egyre több költséget kell számolni a reaktorokra. Bár nem hiszem hogy meg fogom élni de ha az első 4 reaktor lebontják és tárolni kell valahol na az nem lesz 2Ft.
A szél és napenergia bár helyigényes de 1kw áram megtermelése nem kerül annyiba.
És ha nincs elegendő energia arra meg ki kell találni valami hatékony és nem környezetszennyező dolgot.
További szép napot. Zöldüljön a föld.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) lóri válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Én is azt hallottam, hogy hazánk szélszegény. De olyat is hallottam, hogy egy nagyobb áramszolgáltató megvett két szélpörgettyűt (kisvállalkozást), aztán felrobbantotta. A nagy termelőknek nem érdekük, hogy a lakosság olcsó áramhoz jusson, mert akkor nem tudják eladni a drága áramot.
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Idézet:
„a felesleges energia amit megtermel a lakosság úgy is a gyárakban megy.
Nem kell + erőmű hozzá.”

Hát...
Egyrészt a létező elektromos hálózat úgy néz ki, hogy a kis számú termelőtől (erőmű) szállítja a nagy számú elosztóhoz. Ha mondjuk Hatvanban felesleget termelnek a kistermelők, az nem fog hirtelen megjelenni Egerben, mert ott épp szükség lenne rá a gyárban. Megoldható az elektromos átviteli hálózat átalakításával, amivel nekem semmi bajom nincs, de ezt fizessék azok, akik miatt erre szükség van, azaz a lakossági kistermelők. Ha ők beteszik az ehhez szükséges pénzt, én támogatom a "zöldülést".
Másrészt: de, kell plusz erőmű hozzá. A napelem kiszámíthatatlanul termel, mindenképp kell mellé tartalékkapacitás csak ezért is. De a kiszámítható részéhez is: éjjel nem termel, és télen is csak kb. 15%-át annak, amit nyáron.

Az atomerőműnél az építés (és később a leszerelés) a nagy pénz, a többi tulajdonképpen kerekítési hiba ezek mellett.
(#) szs válasza lóri hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Idézet:
„egy nagyobb áramszolgáltató megvett két szélpörgettyűt (kisvállalkozást), aztán felrobbantotta. A nagy termelőknek nem érdekük, hogy a lakosság olcsó áramhoz jusson”

Az valóban nem érdekük, hogy én jussak olcsó áramhoz.
De az érdekük, hogy ők jussanak olcsó áramhoz, amit aztán drágán eladhatnak nekem.
Tehát ha valóban felrobbantották azt a két megvásárolt szélerőműt, azt csak azért tették, mert nem olcsó áramot termelt nekik.
Ha olcsó áramot adott volna (nekik), drágán eladhatót (nekem), ma is működtetnék -ez az érdekük.

Idézet:
„Ha csak a problémákat látjuk és nézegetjük sz*rt sem fogunk elérni. Meg kell oldani. Ki kell találni jobbat.”

Hajrá! A napelem és a szélkerék Magyarország esetében nem jobb, alaperőmű és tartalék is kell melléjük, és jó lenne ha a zsinóráram legalább olyan forrásból jönne, ami a lehető legkevésbé szennyez. Ez jelenleg az atom.

Idézet:
„Az atomenergia veszteséges És ezt nem én mondom”

De, ezt te mondod, és nem támasztod alá semmivel.

Idézet:
„Jelenleg is 30ft veszek áramot. Ha ha esetleg megépül a 2 + reaktor akkor kb a duplája lesz.”

Az, hogy mennyiért veszel áramot, az az épp aktuális kereslet-kínálat, valamint az állami szbaályozás függvénye. Paks2 viszont elsősorban Paks1-et fogja váltani, Paks1 élettartama ugyanis a 2030-as években lejár. Az eredeti, közepesen optimista tervek szerint lett volna jópár év amíg együtt ment volna a 2, de Paks2 már csúszott annyit, hogy a legjobb esetben is kb. váltani fogják egymást.

A többi, "én nem szeretem az atomot, szóval valaki találjon ki jobbat" gondolatmenethez pedig nem tudok mit hozzátenni.
(#) sany hozzászólása Jan 20, 2019 / 1

Probléma megoldva, már sokan kikísérletezték a"free energy" titkát.
(#) lóri válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Na igen, de a legjobbak elszenderültek plutonium mérgezésben vagy balesetben.
(#) sany válasza lóri hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Sajnos.
Akkor viszont maradnak vízi erőművek.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Hol? Az Alföld közepén?
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Ezt csak általánosságban írtam.
De különben küldföldről is lehet szerintem villamos energiát venni, de persze az sem teszi olcsóbbá.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Idézet:
„Akkor viszont maradnak vízi erőművek.”
Nem lejtünk sehol annyira.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Éppen az a baj, hogy külföldi áramra szorulunk.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Én azt is olvastam valahol, nem tudom mennyire igaz, hogy az országnak tulajdonképpen elég lenne a Paks1 is. Persze, ha nem lenne annak technikai akadálya, hogy tovább működhessen.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Akkor minden házra ingyen napelem.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Nem tartom valószínűnek, hogy passzióból importálunk energiát. Többet fogyasztunk, mint amennyit termelünk. Ennyi az egész.
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 2

Kell építeni ebből jó sokat, és a probléma megoldva.
(#) attika válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Ez lenne a Perpetuum Mobile amit még fel sem találtak?
(#) pjg válasza szs hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Magyarországon törvény tiltja a szélerőmű létesítését.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Aki ezt bekajálja, az a hülye!
(#) gernerakos válasza pjg hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Akkor miért van Komárom-Győr közt az M1-es autópálya mentén végig egy csomó szélerőmű?
Szellőzteti a kukoricást?
(#) pjg válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

Azokat a törvény kihirdetése előtt telepítették. Ma már nem kapsz engedélyt.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1

Takonyragasztó van benne, tehát működik.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

És az 5-6-9-vagy 12V-os motor termel 230V-ot. Hahaha!

Angol tudósok megállapították......
A NASA fejlesztése......

(#) mate_x hozzászólása Jan 20, 2019 /

Véleményem szerint jelenleg az atomnál nincs jobb alternatíva. Ez a legkevésbé rossz. A nap-és szélerőművek problémáit már leírták előttem. Ami megoldás lehet az energiaproblémákra a jövőben az a fúziós erőmű. Jelenleg is folynak a kutatások, kísérletezések Franciaországban az ITER projekt keretében. Vannak aktuális álláshirdetések is itt, ha valakit érdekel.
(#) szikorapéter válasza mate_x hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

A Szovjet Tokamak erőműre gondolsz? Ügyes kis cucc de sok fejlesztésnek néz még elébe....
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Jan 20, 2019 /

De miért nem. Mi a baj ezekkel?
Következő: »»   3000 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem