A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Dobd ki ! Nem javítható , a cseréje majdnem anyi mint egy új készülék!
Hát kidobni azért nem fogom. Szerencsére dugattyús, úgyhogy nem nagy kár érte, de azért sajnálom. Egy nagyobb hűtőgépkompresszort már sikerült megjavítani, az mondjuk kissé más tészta, de még visszahegeszteni nem sikerült. Lehet, hogy megpróbálkozom vele, ha tényleg nem lehet külsőleg javítani. Remélem a 3 fázisú daikin 3kW-os kompresszor nem fog hasonló dolgokat produkálni.
A klímák kompresszorok nem dugattyús rendszerűek!
mamár csak csavar kompresszort használnak a klímáknál.
De ez egy régebbi klíma. Abban sem lehet dugattyús? A másik kettő az rotációs, azt tudom.
Nem valószínű ! én még nemláttam dugattyús klímakompot . (pedig 15 éve vagyok a hűtős szakmában)
És hogy próbálod a kompokat? Ha zárt a rendszer(nincs a kültéri és a beltéri összecsövezve a sarokszelepek nincsenek nyitva )akkor lehet hogy elindul de rövid idő után leáll ! és csak időnként (nyög egyet) megpróbál indulni
de nem bír!
Hello! Egy ablakklímából elillanhat a gáz 3 év alatt? Hűteni hűt, csak nem tudom, eléggé-e. Érdemes 3 év után megtöltetni? ha igen, hol, mennyiért töltik, hova érdemes vinni? Köszi
Az ablakklímák inkább eltömődnek a sok szösszel, repítőnyárfa virággal , porral. Egy alapos tsiztítás az udvaron és menni fog tovább. Nem jellemző a gáz elillanása.
A szelepeket természetesen kinyitottam. Második próbára beindult és legaláb 5 percig járattam, fújta is a levegőt, mint egy turbina. Másnap meg már be volt akadva, és vette fel a 30 ampert a hálózatról, másodpercek alatt tűzforró volt minden kábel. Ez volt az első próbánál is.
Még a daikint kéne kipróbálnom, ahhoz 5 beltérit lehetett csatlakoztatni, 2,2kW-os 3 fázisú kompi van benne. Csak egy csatlakozót akarok előtte beszerezni, nem össze vissza kábelezni a fázisokat. De a ventillátora megy, nem kell mondjam milyen brutál. Ha valakinek kellene valamelyik klíma, akkor szóljon rám, megegyezünk
A légkondi készítés Oldalon Pixi keres beltériket! keresd meg!
Az a célra még megfelelőbb.
DE ez itt már kicsit OFF
6-os és 12-es rézcsövet keresek.
Ha csak 5-5m -re van szükségem, hol vehetnék?
Klímabolt, vasbolt, metalloglobus. Google is tud néhányat szerintem.
Hali
Van 1 mobil klímám ami elég hangos , és csak két állása. Arra lennék kíváncsi van e vmi 1xü amivel meglehetne oldani,de lehetőleg klíma kampec nélkül. Tehát ami kell neki minimális fordulatszám (ami nemtudom mennyi) az meglegyen.Gondolom lehet a 2 motort külön szabályozni is akár,vmi hőmérős figyelő módszerrel. Előre is köszi a válaszokat
próbáld meg az inditókondin felcserélni a polaritást.ha forditva indul a komp. pont az történik amit irtál.
Most átnéztem az egészet, nincs-e elkötés vagy ilyesmi. A kondinál felcseréltem a polaritást, de nem volt változás. Viszont ha már említetted a kondit, volt egy hasonló értékű indítókondim, (45µF volt alapban, 50µF van nekem), beletettem, és láss csodát, egyből beindult . Ezek szerint a benne lévő kondi rossz volt. Ritkán látok hibás indítókondit, főleg ilyen újat. No meg az is probléma volt, hogy eredetileg ezt bentről lehet szabályozni, relén keresztül. Hogy kéne bekötni, hogy a venti is menjen? Lejebb linkelt rajzon látni, hogy a ventire egy TB2 vezeték megy, ami a beltéri egységhez megy. Oda mit kéne rakni?
Egy videó, szervizelés előtt és után: Bővebben: Link Rajz: Bővebben: Link Itt a comp bl és rd kábeleire raktam a kondit, relé rövidre van zárva. Maga a cucc: Bővebben: Link Bal oldalt a rossz kondi. Ezek a kompresszorok meddig tudnak nyomásba lemenni? Ha megmarad nekem, akkor vákumszivattyúként szeretném használni. Kösz az ötletet amúgy, enélkül lehet még néhány hétig kínlódtam volna vele
Ha azt akarod hogy a venti is elinduljon az 5-ös és a7 -es
csatlakozót kösd össze és ha ide fázist kapcsolsz elindul a komp és a ventillátor is Tehát :1 fázis 2 0 5 fázis Komp indítás 7 fázis ventillátor
Oké, kösz. A kondit teljes egészében kicserélem 2 különállóra. A relét lehet visszakötöm, és akkor egyszerűbb lesz működtetni egy kapcsolóval. Hűtőolajat hogy lehet beletölteni amúgy? Fel kell szívni vele?
Igen fel kell szivatni ! De először öntsd ki a régi olajat
mérd meg hogy menyi és egy kicsivel többet szivass be! Valószinű hogy az elpárologtatóban(beltéri) és a csövekben is maradt olaj . és megvan hogy milyen hűtőközeg volt benne csak ahhoz való olajat szabad beletenni !
Azt tudom. Igazából most nem akarok olajat cserélni, szerintem elég van benne, fúj is ki nagyon keveset magából, mikor a szelep ki van nyitva.
Újra lenne egy kérdésem. Hoztam néhány új klímát (kültérit meg beltérit is), van köztük egy rotációs kompresszoros, Stiebel Eltron, ami 5,2kW-os hűtőteljesítménnyel bír. Beindul frankón, igaz első alkalommal a gázt ki kelett engednem belőle, de már akkor furcsa volt, hogy egyszerre jött a gáz, olaj, és ami lement a földre az pezsgett. A kompresszor mindíg szépen beindul, de minden egyes kikapcsolásnál a szívó és nyomó oldalon is hatalmas füstöt ereget, de máskor nem. Vajon mi okozza ezt a sok füstöt? Pára került bele?
Tudom, hogy hiba volt, de eleve nem is számíottam rá, hogy lesz benne, a többi 4-ben nem volt. Ezt meg nagy nehezen kinyitottam, és szökőkútként jött belőle, aztán kicsit hátrébb mentem tőle , mikor elzártam, már alig volt benne, úgyhogy gondoltam mostmár mindegy.
Nem kap hűtést a motor és az olajat forralja....
Az olaj meg azért pezsgett, mert a gáz oldott állapotban volt benne, mint a szódavízben a Co2. Ha sokat járatod, akkor ki is kukázhatod hamarosan. Ezek a kompresszorok és az egész hűtőkör úgy van méretezve, hogy a visszaáramló gáz hűti a kompresszort és a tekercseit. A régi ruszki klimákban még külön hűtőköre is volt a kompresszor olajnak.
Azt tudom, hogy a gáz hűti a kompresszort, de ha 1 nap nyugalom után beindítom 2 másodpercre, és kikapcsolom, akkor is löki a füstöt, pedig ennyi idő biztos, hogy nem elég hogy felforralja.. vagy lehet hogy az olajgőz olyan állapotban megmarad benne napokig? És miért csak kikapcsoláskor nyomja?
Az amit füstnek látsz szerintem olaj +víz pára ugyanis az
olaj ami benne van hidrofób(nedvszívó ) amíg állt vizet vett fel és járatásnál melegedve ezt leadja .
Akkor kénytelen leszek olajat cserélni benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |