Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   360 / 439
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Van pár arasznyi ilyen kábelem. A gond az, hogy egy DVD lejátszóba van beszerelve, együtt kellene elvinned az egészet.
(#) qvasz2 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Amit ő keres kb. tízszer vastagabb, mint egy winyó szalagkábele, szerintem
(#) Doky586 hozzászólása Feb 12, 2019 /

Sziasztok!
Számítógép BIOS chip -et keresnék. (8 lábú DIL) Magyarországon. De nem találok egyetlen boltban sem. (link) Üres bőven elegendő, hiszen akinek van PC-je 4 lábú bios ic foglalattal az fel tudja programozni. 8GB a biosok mérete amit bele kell tenni. (magyar boltokban csak 32MB a legnagyobb)
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
(#) Bakman válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Biztos vagy abban a 8 GB-ban? Az, finoman fogalmazva, rengeteg.
(#) Doky586 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Bocsi 8MB. Ekkora egy 6 éves gépben az UEFI. De lehet az újabbakban még nagyobb.

bios58.png

(#) tbarath válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Én nem tudom hogy mit keres, nem írta le hogy mire kellene, milyen paramétereket vár, és az "Ilyen, vagy hasonló szalagkábel" kategóriába szerintem belefér. Amennyiben mégse, akkor ez van, én csak segíteni próbáltam.
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Mega az, nem?
8196 k == 8 M
(#) Doky586 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Akkor mutatom képen is hogy milyen chipek beszerzési forrását keresem.

bios59.png

(#) Hp41C válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Az EEProm -ok kapacitását megabit -ben, gigabit -ben adják meg, annak a mérete, amit bele szeretnél tölteni, pedig megabyte ill. gigabyte -ban van.
SST49 sorozat kapható a ChipCad -nál, W39W040 az IT Media -nál,
(#) Bakman válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Pár adatlapot megnéztem, 16 - 32 Mbit (2 - 4 Mbyte) -es IC-k.
(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Egy ilyen nem könnyítené meg a dolgodat?
(#) Doky586 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

A chipcad-nál jó lenne ha lenne, de ez a legnagyobb náluk: kép
Jól látom hogy ez még mindig túl kicsi..? Nekem 8192k kellene ?

nedudgi: a tokozás most másodlagos, de jelenleg olyan van mint a képen, de lehet egy másik gépben már smd van..

bios60.png

(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Chipcad: Bővebben: Link
SOS: Bővebben: Link

Mondjuk ezek flash chip-ek, nem epromok.
(#) Doky586 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Köszönöm mindenkinek.
(#) antikzsolt hozzászólása Feb 16, 2019 /

Üdv.
Az alábbi power logic pld05010s12l ventilátort hol lehet magyarban megvenni? Kicsit hangos a venti a videokártyában.
(#) dokidoki válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 16, 2019 /

Csapágyat előbb szerzel bele, mint újat.
(#) antikzsolt válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 16, 2019 /

Tudtommal siklócsapágy van benne. És ha az kikopik vége.
(#) dokidoki válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 16, 2019 /

Meg kell nézni, jobbakban golyós van. Azok jobban is zörgősödnek, siklósak kevésbé zörögnek ha kikopnak.
(#) pucuka válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 16, 2019 /

Egy kis vazelin (patika) sokat segít.
(#) antikzsolt válasza pucuka hozzászólására (») Feb 16, 2019 /

Sajnos félek hogy csak roncsolással tudnám szétszedni. És akkor ott vagyok ahol a part szakad. Kb öt éve pörög benne szinte megállás nélkül. Tehát már megérett a cserére. Majd ha meglesz az új megnézem hogy lehet szétszedni.
(#) Bakman hozzászólása Feb 16, 2019 /

Nagyot!

Vettem pár Hirschmann mikro mérőcsipeszt. Szép és jó, egy dolgot kivéve, a mérővezeték csatlakozója. Tud valaki ajánlani valamit? A képen is látható, alapvetően próbapanelekhez való jumper tökéletesen illik bele egyszer-kétszer de aztán maga a jumper csatlakozó egyszerűen kilazul, bizonytalanná válik...

Előre is köszönöm!
(#) lelkes amatőr hozzászólása Feb 18, 2019 /

Sziasztok,
A képeken látható VOLTCRAFT LS 50/LA 50 digitális forrasztóállomáshoz való pákahegyet keresek már régóta.
Kaptam már itt ötleteket helyettesítésre de egyik se az igazi. Vagy a gallér kicsi vagy a fűtött rész rövid vagy az átmérő eltérő.
Ezen az oldalon találtam de már hosszú ideje "A termék jelenleg nem rendelhető!...Várhatóan rendelhető: Nincs információ " van kiírva.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Szerintem a hiba az alkalmazott jumper csatlakozóban van, (mint ahogy írod is), és sajnos nehéz belőlük jó minőséget beszerezni.
Esetleg méretben jó, krimpelhető vagy forrasztható másik csatlakozó sarut érdemes keresni és azzal kiváltani a jumperest. Nem tudom milyen környezetben, körülmények közt alkalmazod, én lehet, hogy fixen ráforrasztanék egy vezetéket.
(#) tbarath válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

A Conrad-ban van hozzá tartalék páka: Bővebben: Link.
Érdemes lenne rákérdezni, hogy hegyet tudnak-e hozzá rendelni.
(#) elektrorudi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Ezt abból gondolod, hogy oda van írva, hogy "nem rendelhető"?
(#) tbarath válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Jogos, _volt_ hozzá tartalék páka. De ez nem jelenti azt, hogy tartalék hegy se lenne hozzá rendelhető. Persze nem mondom hogy van, a honlapon nem találtam ilyet, de nem kizárt. Ha nekem kellene ilyen én rákérdeznék náluk.
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Fix forrasztást kerülném, ahhoz drága. Időközben találtam forrasztgató csúszósarut, rendelek belőle párat, aztán meglátom.

A kép alapján nagyon egyszerűnek tűnik, tized annyira sem összetett, mint az a típus amit mutattam. Zsugorcsővel stabil is lesz remélhetőleg.

Saru.jpg

(#) lelkes amatőr válasza tbarath hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Rákérdeztem, egyik helyen sincs. Szomorú vagyok, itt a fórumon olvastam, hogy lehet csinálni házilag de sajnos se esztergám se vegyszerezési lehetőségem nincs itthon. A régivel próbálok szenvedni amíg lehet, aztán...
(#) nedudgi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Ilyesmit keresel?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019
(#) lelkes amatőr válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /

Igen, hasonlót mint a harmadik képen. Kösz a találatot, ha a fűtött rész hossza is stimmel (holnap rákérdezek náluk) akkor nézek Neked valami szép képet sok sörrel és megkapod.
Következő: »»   360 / 439
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem