Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Megnéztem, a Parkside gép secundere 4mm alu huzal ...
Össze dobtam egy dióda hidat 12db generátort diódából, de az eggyik oldal nagyon melegszik....nem hegesztettem meg semmi csak hozzá érintette a csipeszt meg a pisztolyát....egyen áram van 22v kb de melegszenek másodpercek alatt!? Mitől lehet?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
Vagy van benne zárlatos dióda, vagy rosszul van összerakva a graetz kapcsolás.
Esetleg a diódák sem egyformán Anód házkivezetésűek, van közte katód házas, akkor figyelni kell nehogy összekeveredjenek.
Helló! Nézted melyik milyen polaritású?
A generátor diódák nem egyformák. Van köztük amelyiknek a kivezetése a katód, és van amelyiknek a háza (némelyiknél a felirat színe is jelzi a különbséget nem csak a száma), én megmérném nincs e köztük zárlatos. Üdv.
Így vannak bordára téve, lehet az a baj? Mind jó kimértem
Nem jó a kapcsolás. átlóban kell összekötni.
Köszi ..basszus jól elnéztem. Viszont most átköltve egyszerre melegszenek de totális zárlat van ... Lehet az a baj a bordán rosszúl vannak párosítva??
Hát azt képről nem lehet megmondani. Kösdd szét és méreged át multiméterrel.
A csoporton belüli darabokat egyformán vannak-e, valamint az egyes csoportok a rajznak megfelelő helyen és irányban van-e.
Nos jól volt elsőnek kötve, csak már dühömben a rajzot raktam fel rosszúl...így van válójában(csatolom a képet, ) vissza kötöttem de a jobb oldalon a diódák akkor is melegednek, a trafóban meg hullámozva megy a huzal adagoló motorja olyankor. Így van Dc is csak melegszik... A 2db kocka jelképezi a bordákat.
Sziasztok!
Van egy Einhell BT GW 190 D készülékem és az alábbi problémával szembesültem. A 12 fokozat közül az utolsó 3 fokozatban (400V a 4. 5. 6.-ik fokozat) az óránál lévő 20A-es megszakítót levágja (3x20A van). Ezt nem mindíg produkálja, de elég sűrűn. Hol az egyiket és hol a másikat terhelés nélkül is, tehát csak, ha megynyomom a pisztolyon a gombot akkor is. A mágnes kapcsolót az előző tulaja kicseréltette SSR-re az 70A-os és át van alakítva EURO-sra, mágnes szelepesre. A gyengébb fokozatokban tökéletesen működik. A kapcsolókat már szétszedtem, beégést nem találtam. Van valami ötlet mit nézzek vagy nézessek át a gépen. Köszönöm előre is a segítséget!
Amíg le nem méred, addig nem hiszem el, hogy a jobb oldali diódák kétféle tokozásúak (felső hármas meg az elsó hármas), valamint a bal oldaliak is kétfélék. Kinézetre egyformának tűnnek, rajsz szerint viszon fordított tokozásúnak kell lenniük.
Forraszdd szét, mérd meg egyenként, rajzold fel minden egyes diódát a papírra a megfelelő helyre, jelölve hogy melyik fele érintkezik a hűtővel. Egyáltalán hogy forrasztottad össze, ha nem mértél rá, hogy melyik dióda hogyan áll és hogy egyáltalán nem zárlatos-e.
Kimértem mind működik, a többiről megy a kép.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
A fojtó is elő készítve!
Úgy néz ki hogy akkor minden jó volt.
Egy lehetőség még marad még, hogy a diódák záróirányú feszültségre nem bírják ki a hegesztő feszültségét. Ezzel nem lehet mit kezdeni, 22V-os dióda, nagyobbat vártam egy generátorba... Tegyél rá 1 graetzet (vagy kettőt), aztán mehet tovább.
Akkor megnyugodtam hogy nem én vagyok a hűlye.. A végére már teljesen belebonyolódtam ebbe az egyszerű kapcsolásba is...olyannyira hogy majdnem elment a kedvem az egésztől... ha rá rakom hűtés nélkül a hegesztőt a kinai 50A graetz re símán ment melegedés nélkül... Holnap járok a lomex felé, veszek 4db 50A párhuzamosítom aztán vagy bírja majd vagy nem... A nagyokat meg eladom .. Már a hely foglalás miatt is . Onnan folyt köv.
A vasmag es a drotok koze nem tettel szigetelest?
De kapton van alatta.
Az SY-170 & 171 / 100V. 25A. de áremucsúcsba a többszöröset is kibírja rövid ideig. Ha van utána szám, pl. 171.1, 171.2, 171.3, a 3 az 300V.-os, A 170, illetve 171 ellentétes polaritású, némelyiknél a betű szilével is jelzik a polaritás különbséget (piros - fekete). Nem tudom a tied honnan lett kitúrva, ez amiről írtam a békebeli NDK. gyártmányokból bányászható mint például IFA. Neten találsz adatokat. Ne ad fel, kitartás! A közelmúltba került hozzám egy 150-es gép más problémával, abba már valaki korábban beépített 4.db. 50A-os kockáz, jól működött az a része. Sok sikert.
Így kössd majd össze a graezteket, Azzal a lakkozott rézdróttal (lakkot csak a forrasztásnál szedd le) vagy 6mm^2 sodrott rézdróttal. A megadott lábaknál csináld a be és kivezetéseket.
Próbálj arra törekedni, hogy az egyes szakaszok hosszai, amik összekötik a pontokat egyforma hosszúak legyenek (így tehető egyenletesebbé az árameloszlás a hidak között).
Köszönöm szépen ! akkor az én kis 90A gépembe a 4db kocka működő képes lehet hosszú távon ezekszerint . Ennek magyon örülök mert akkor holnap be is szerzem őket! Gondolom akkor 6db felesleges. Az én bontott diódáim 70A golf generátorból vannak.
Rendben ,holnap össze dobom nádjából! Köszönöm szépen a sok segítségét! 4db fogok össze kötni akkor ,sodort réz vezetékkel, le saruzom majd még forrasztom is . A ki illetve betápot, 6 os csavar pontonhoz rögzítem, innen megyek tovább a pufferhez/ fojtóhoz mondjuk 20-25mm^2 vezetékkel kör saruzva forrasztva. + a graetzeket ventivel hűtőm! Így jó lehet? A bekötését a rajzod szerint fogom végezni. Ui; miért vannak pontok a graezt ek közt?
Hát jelzi, hogy a logikát folytatva még több graetzet is össze lehet kapcsolni.
Akkor jól sejtettem ,csak már inkább kérdezek hátha mást jelent.
Szerintem is jobb, ha mindegyik diódahídhoz külön, lehetőleg azonos hosszúságú vezetékkel megyünk, majd azokat közösítjük egy pontban. Ezzel is javítható az áramelosztás és könnyebb a híd kivezetéseihez forrasztás. Bár léteznek erősített csúszósaruk is.
Ezeket a kockákat is jókora hűtőbordára kell szerelni. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
Mekkora hűtő bordát javasolnál kb? Illetve ha aktív hűtést rakok rá?
Amin a korábbi diódáid voltak, megfelel. Nincs eredetileg ventilátor a dobozodban? Általában minden CO2-es gépben van.
Hiszen az első képeden a trafó mögött ott egy elég nagy fekete ventilátor. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
De van benne,de az elég lessz? Bele zsúfolóm a fojtó trafót is a másik mellé, simán befér .. Azért gondoltam külön ventit a graetzeknek mert úgy tudom megoldani hogy ,beférjen hogy, kivágom a gép oldalát kb 10x15cm részen és felrakom oda a bordát (valami olyasmit mimt az első csak 1db ból) a borda így kifelé lessz a hidak pedig befelé. Így nem kell plussz doboz ,na meg ronda sem lessz.
Talán elég.
Javítottam már én is úgy CO2 hegesztőt, hogy a diódáknál kivágtam az oldalát, ráhegesztettek egy "púpot", majd szépen lefestették. Nagyobb diódáim voltak és a vastag kivezető kábelek nem fértek el másként.
Sajna ez a gép alapból nem valami nagy. de max dobok rá kívülről egy ventit.. A fojtó meg meglátjuk mennyire melegszik majd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |