Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCD vezérlés
Témaindító: kicsi_huszar, idő: Jún 13, 2006
Igen más a kiosztás, pont ezért kérdeztem, mert nincs itthon az a fajta, ami az LCD-hez kellene, ezért átdugdosnám a megfelelő kiosztásnak megfelelően.
Egyenlőre nem ruháznék be (na meg 1 hónap míg ideér), mert tesztelni kellene a kijelzőt, és ha jó akkor veszek hozzá másik V56os vezérlést. De a bekötés jó akkor amit írtam fent?
Nem rágtam át magam rajta
![]() (mint az RS232, tx-et az rx-hez kötni ![]() Ha útba esek Kispesten, ki tudjuk esetleg próbálni, vannak kábeleim, meg Bővebben: Link vezérlőm is, ez jumperos, nem kell drivert töltögetni, gyorsabban végig lehet zondorázni.
Na megcsináltam az összekötő kábelt. Van egy SELECT LVDS DATA FORMAT pin, amit nem tudtam hova kötni, így a "levegőbe" lóg.
Kipróbáltam több 1366*768as 5Vos firmwert, de a kép olyan mindig mint a csatolmányban. A menü is hibás, ha előhozom. A képet HDMI-n kapja. Az összekötő kábelt ellenőriztem, a pinek nincsennek felcserélve! A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2019
Nem. Mert a kék háttér bejön (ugye azon látszana ha sérült lenne, de teljesen épp), ugye írja a kínai no signal feliratot, csak az is ilyen érdekes színvilággal. Ez a kép HDMI-n készült.
Olyan mint ha a színek meg lennének keveredve. Vezérlő jó, mert amiből kiszedtem, annál jól működik. Gyanúm, hogy kell neki az a SELECT LVDS DATA FORMAT pin. Csak azt lehet e 5Vra húzni, vagy hány volt kell neki? A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Az előző képeden mit kéne látni? Informativabb ha tudunk viszonyítani mi helyett mi jelenik meg.
Bővebben: Link a v59 leírásában beszélnek az lvds map-ról, nem tudom a v56-nál hogy van-e. Itt vannak lvds kábelbekötések: Bővebben: Link ugyanitt nézelődj még a bal oldali menüben ![]()
Ez lenne a kép.
Ha jól rémlik, van benne ilyen LVDS map állítási lehetőség. Ezt holnap meg is nézem. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Ettől valami egyértelműbb szines kockás tesztábrát keresgélj
![]() Bővebben: Link esetleg jobban látszik ha valamit mégis elkötöttél A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Ez csak a gépen háttér, semmi tesztkép jellege így hirtelen nem volt.
![]() Holnap (azaz majd már ma), kipróbálom más képpel. Meg ha a SELECT LVDS DATA FORMAT pin lekötöm testre, ill felhúzom 5V-ra gondolom kárt nem tehetek benne. Ha már a kijelző is 5V igényű.
Na azt a csodálatos képet az említett láb okozta. +5V húzva, tökéletes lett a kép.
A méretezést is beállítottam, így a kijelző jó. Sajnos a main adta meg magát, sok energiát nem feccölök bele, megy bele egy ilyen kínai vezérlő. Köszi a segítséget!
Mit lehet tenni, egy ilyen boarddal szerelt tv-nél, ha azt írja ki ha usbről szeretnék filmet lejátszani, hogy Unsupported audio... és nincs hang, de kép van?
Elég sok filmnél ezt a hibát dobja. Filmek jók, mert másik tv, és gép is gond nélkül lejátssza. Filmek is random, mert van régebbi és újabb is.
Át kell konvertálni a filmet, legalábbis az audio sávot, olyan formátumra, amit szeret. Esetleg Firmware frissítés, hátha.
Ha találnék frissebb Firmware-t megnézném azzal. Amiket találtam 2017_07_15-eiek.
Azért minden egyes filmet csak ez miatt a kínai vacak miatt konvertálgatni elég luxus lenne, mert mint írtam, minden más lejátssza itthon. Köztük a jóval régebbi tv is.
Attól mert új, nem jelenti azt, hogy jó is. Hasonlítsd össze a hangsávokat a működő illetve nem működő filmeknél, ki fog derülni, mi akad a torkán.
Ha jól nézem, az AC3 amit nem kezel. (Legalább is most 4 filmet néztem meg, és annál 3-nál AC3 volt, 1 meg MP3. Az MP3-asnak volt hangja, másik 3-nak nem)
Az MP3 formátumú hangsávos videó megy.
ok, kösz az infot, nekem is van egy ilyen, hamarosan raknám össze noti kijelzővel, jó tudni.
Darabig nekem is noti kijelzővel ment, csak ott ugye HDMI-n volt PC-hez kötve, nem is használtam az usb-t. Nemrég kaptam egy "agyhalott" TV-t, és ezt raktam a helyére, mondván asszonynak jó lesz kint a filmjeit nézni... Hát eddig úgy néz ki, ez nem jött össze...
![]()
Sajnos ez benne van a pakliban.. Nekem a tv-nél a DTS nem ment, kénytelen voltam mkv-ba berakni AC3 hangsávot is.
Sziasztok!
Használhatom-e a cikkekben található termosztáthoz a mellékelt linken ill. képen található LCD-t? A cikk HD44780 kompatibilis modult ír ez meg SPLC44780C kontrolleres.
Több mint 10 év után előszedtem egy LCD-t beüzemelésre. Először a Microchip MAL példákat nézegettem hetekig, de a kb. 30db. fájlból álló projektet nem láttam át (SSD1906). Aztán belebotlottam Ivan Kostoski grafikus vezérlőjébe. Mindössze egyetlen Arduinót használ meghajtásra. Az Arduino NANO-t én vettem már fel a konfig fájlba. Egyelőre csak a demot próbálgatom. Még nem értem teljesen. Nekem majd arra kell, hogy sorosan küldök neki adatokat, melyeket meg fog jeleníteni.
Eredeti elérhetőség LCD typ. EW32F90FLW + Arduino NANO |
Bejelentkezés
Hirdetés |