Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, találtam egy régi műszert, ha minden igaz egy házi készítésű akksi-töltőben volt, így amper-mérőre gondolok. Kipróbálni nincs lehetőségem. Mi lehet ez?
Így, ebben a formában egy kellemes skálázású alapműszer, ha nincs rajta sönt. 1 vagy 5 mA-es lehet.
Még lőttem két képet, hátha így többet ki lehet belőle venni, ettől jobban nem szedném szét. Nincs rá szükségem, egy jó szóért, vagy cserébe bármiért szivesen odadom bárkinek.
A véleményem, csak megerősödött. A skálázása 10-es és 3-as. Kellemes. Lehet érzékenyebb is.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2019
A skálalapon látszik, hogy 120DA tipusú, vagyis 120uA. Tárolni úgy tanácsos, hogy a két kivezetés rövidre van zárva.
A 120 nem azt jelenti, hogy 120 uA-es. Típus, méret jelölése.
Lehet pl. 100 uA, 1 mA....
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni az alábbi alkatrész beazonosításában. Előre is köszönöm a válaszokat.
Milyen eszközben található és mi van a környezetében? Hamarabb be lehetne így azonosítani.
Ez egy kozmetikai gépben van és egy piezo elektromos lapot hajt meg rádió frekvencián, nagy a gyanú, hogy ez ment tönkre mivel sajnos a készülék kábelre megtört és rövidre zárt.
A kezelő fej között és az alkatrész között meg egy tekercs van hasonló mint a tvkben lévő világítás inverter körében.
Szia!
Idézet: „A kezelő fej között és az alkatrész között meg egy tekercs van hasonló mint a tvkben lévő világítás inverter körében.” Ez trafó vagy tekercs? A tekercs és a piezo rezgőkört alkot az adott frekvencián. Vedd ki a kérdéses alkatrészt és mérd meg valamilyen félvezető teszter -el. Hátha kiderül milyen alkatrész, vagy esetleg rossz. A környezetéről sem ártana fotó, de egy vissza rajzolt részlet sem ártana. A NET- en én sem találtam semmit a felirata alapján. Ha több az infó és én nem is, de lehet nálam gyakorlottabb szakik többet tudnának segíteni! Üdv.
Köszönöm a segítségeteket, idő közben megoldodott a probléma, egy hibás forrasztás volt a ludas, így a kérdéses alkatrész kiléte okafogyottá vált.
Sziasztok.
Ez milyen ic? Mert nem kapom sehol.
Szia!
Milyen szerkezetben van? Ha leírnád milyen feliratok vannak az ic-n, vagy min, talán beljebb lennénk, mert a fotóról olvashatatlan a felirat. Üdv. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2019
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, hogy ezek milyen tranzisztorok lehetnek vajon ?
Sziasztok! Kávéfőzőben volt, jó eséllyel a fűtőszálat kapcsoló triak. Még az alldatasheet
sem tudott mit kezdeni vele, de a reklám résznél egy hasonlót kidobott: Bővebben: Link A technikai jellemzőit sem ártana tudni ha helyettesíteni szeretném valami mással...
Szia!
A méretéből ítélve BCP51.. ( ha pnp ), vagy BCP54.. ( ha npn) féle. Hogy melyik fajta, azt a tápfeszre csatlakozásnál eldöntheted.
Szerintem ezek nem tranzisztorok, hanem Hall-IC-k. Gyanítom, hogy ez a panel valamilyen járgányból való, és a sebváltójának a pozícióját érzékelik a háromlábúak, azért is állnak ilyen kuszán. Mutatok egy hasonlót, ami egy SEAt-ban volt...
Köszönöm, de jó eséllyel nem az lesz: az enyém TO-220 tokozású...
Ez milyen alkatrész? Egy botmixer motorja és az elektronika közt van. Hőkioldó?
Termikus túlterhelés védő.
Mphb
9428 A141 Egy bluetoothos hangszoronak az alaplapján van. Vali mos fet meghajtó csak nem talalom a rajta írt azonosito alapján. Ennél egy kicsit jobb helyesírással légy szíves! (Még Romániából is.) A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2019
Moderátor által szerkesztve
SMD-kódkönyv szerint: BST80, vagy VN10
|
Bejelentkezés
Hirdetés |