Fórum témák
» Több friss téma |
Na szétszedtem megint azt a fránya sütőt. Most volt csak időm rá. Szerintem a kapcsoló lesz a hiba, meg van égve, ahogy a mellékelt képen látható. A próbalámpa tényleg segített, köszönöm Ferci az ötletet! Ami megzavart, hogy más áramkörre kötötték a sütő lámpát, és másra a fűtőszálakat. Valamiért azt gondoltam, hogy a kettő egyen van, de akkor ezért nem melegített annak ellenére, hogy a lámpa égett. Még ami furcsa egyébként, hogy nem találtam hőbiztit. Levettem a tűzhely tetejét, hogy hozzáférjek a kapcsolóhoz, de semerre sem bukkantam a nyomára az itt emlegetett (Tomi111) hőbiztosítéknak. Lehet okom az aggodalomra? Amúgy biztos közrejátszott a kapcsoló tönkremenetelében, hogy kapta a meleget alulról, a sütőből. Valami tipp, hogy hogyan védjem meg, szigeteljem körbe, hogy a jövőben ne történjen meg hasonló? Ja és a lényeget majdnem elfelejtettem. Tudnátok segíteni beszerezni egy cserealkatrészt? Hol kaphatok ilyen kapcsolót, milyen boltba, hol van ilyen bolt, és kb. mennyi az ára? Köszönöm a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Rakok még fel képet a kapcsolóról, immár kiszerelt állapotban, ahol jobban látszik. Hogy tudjátok, pontosan milyen kell. Illetve rakok a sütő belsejéből is, hogy aki meg akarja találni a hőbiztosítékot, legyen mit kutatnia.
Minap, a börzén láttam porcelán tűzhely kapcsolót. Na, azokkal ilyen ritkán esik meg.
Heló WhiteTiger !
Nekünk Hausmeister gáztűzhelyünk van. Az elektromos sütő része nekünk is felmondta a szolgálatot. Szétszedtem, és a probléma ugyanaz volt mint neked. Ugyanaz a kapcsoló van benne mint amit feltettél, nekem az első érintkező égett el. Kérdésem. Sikerült beszerezned a hozzávaló kapcsolót, ha igen hol vetted ? Üzletben, esetleg web áruházban elérhető ?
Szia Vallauris!
Keresgéltem neten, és sajnos nem találtam pontosan olyan kapcsolót, ami nekem kell. De találkoztam a Hausmeister tűzhelyekben alkalmazott kapcsolóval, ami feltűnt, hogy nagyon hasonló, mint ami nekem kéne. Még nem vásároltam belőle, de szerintem fizetéskor megveszem. Itt a linkje: http://alkatresz.hausmeister.hu/termek/hm5020_kombinalt_tuzhely_sut...nkcio/ Meg itt egy másik helyen: https://www.fix-r.hu/alkatreszek-tartozekok/hausmeister-alkatresz-2...88480/ A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2019
Sziasztok!
Ma kaptam egy hivást kombinált tüzhellyel kapcs,olyan hibálya van elektromos a sütő,sütés közben müxik rendesen höfoktol,sütésidötöl függetlenül,viszont lekapcsoláskor leveri az automatát.Ez kb 2 honapja kezdödött,az elözmény az volt h a sütövilágitás nem kapcsolt ki,csak 1-2 ora mulva magátol de akkor még nem verte le a megszakitot.1 fázisra van kötve,16A megszakitó.Mi lehet a hiba?Találkozott vki ilyesmivel?Kapcsolo hibára tippelek.Holnap megyek megnézem,de ha van ilyen tapasztalat egyszerübb dolgom lenne.
hali!
Indesit k3g76s alul villany felül gáz sütő. 1-2 perc elteltével lekapcsol sütéskor (else éri a beállított hő), az órát is kinullázza. Kiszedtem a elektronikáját és egy kis égés nyom látható rajta. Javitható, mit cseréljek raja? Előre is köszönöm. Kép:
Szia!
Először mérd meg azt a nagy ellenállást, megszakadt-e. Utána van-e "mögötte" zárlatos bármi.
Ööö a kéket gondolom?
Nyákon vagy forrasszam ki? A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2019
Rájöttem a szürke nagy ellenállásra gondoltál a nagy kék az nem ellenálás...
Viszont a "korom" eredete a kis barna bal alsó ellenállástól jön szvsz. A nagy szürke átenged, a kis barna nem. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2019
Tud valaki egy kapcs rajzot a fentebbi a panelhez.
A kis barna ellenálláson az egyik csík nem látszik már. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2019
Képek:
Üdv mindenkinek! Érdeklődni szeretnék,hogy adott egy teka he 625 beépíthető sütő.A problémája az,hogy folyton "lekapcsol" általában öt-hét perc után.De úgy,hogy "resetel" mindent,az órát,stb...Bár van amikor elég "noszogatás" után egy órát is működik.Mi lehet a gond?Hol kezdjem a hibakeresést? Előre is köszönöm!
Szia! A biztonsagi hőkioldó lesz a gond. Azon levő autovil saruk szoktak szetégni.
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni! Kaptam az egyik ismerősömtől egy Fagor 5h-196x beépíthető sütőt! Nem működik! A szakszervíz panel cserével javította volna meg horror áron! Az órája működik és az idő beállítása után a relé kapcsol is, de a sütő így sem működik! Valakinek lenne e hozzá kapcsolási razja!? Nekem az óráról menő kapcsolt szál is gyanús hogy jó helyen vsn r s fő panelen! A válaszokat előre ia köszönöm!
Hali!
Mérted, van mit kapcsolnia annak a relének?
Mármint hogy a fűtőbetétek egyben vannak-e?
Vagy hogy kap-e táplálást?
Üdvözöllek!
Most én küzdök a Fagor sütőmmel! Neked hogxan sikerült megoldanok? Üdv
Szia!
Igen mértem! 230VAc feszültséget kapcsol, de gyanús hogy miért a gyengeáramú részre! A felső piros vezeték a képen!
A fűtőszálak és minden egyébb rendben van!
Minden kimenő feszültséget relék kapcsolnsk! A hőfok és a programkapcsoló is potis! Sajnos nem reagál semmire! Hőkorlátozó viszont nincsen benne ez tuti!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy kapcsolási vagy huzalozási rajzot honnan lehetne beszerezni hozzá! Idézet: „Az órája működik és az idő beállítása után a relé kapcsol is, de a sütő így sem működik!” Idézet: „Tudnátok segíteni hogy kapcsolási vagy huzalozási rajzot honnan lehetne beszerezni hozzá!” Az hogyan segítene?
Sziasztok!
Hosszas kutatás után sehol nem találtam választ, így gondoltam itt meg kérdezem. Adott egy Electrolux EKK 511502 w gáztűzhely elektromos sütővel. A sütő folyamatosan ki-be kapcsol, néha 1 percet is megy, de van hogy 1 másodperc alatt 5x ki-bekapcsol. Minden hőmérsékleten es üzemmodban ezt profukálja. Mi lehet a baja? Relé vagy hőmérsekletszenzor hiba? Illetve mennyire lehet költséges ennek a javítása? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2019
Szerelj egy ledet a relé meghúzó tekercsére, ha az is villog, akkor a relé azt csinálja, amit mondanak neki...
Azért a relé kimenetét is nézd meg, valóban kapcsol-e
Szia! Ebben szerintem semmi relé nincs. valami érintkezési hiba lehet.Vagy termosztát haldoklik. Vagy a biztonsági hőkorlátozó haldoklik. Nézzed át az érintkezéseket, autovill sarukat, bekötést valahol szét lesz égve.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
Sziasztok! Egy Whirpool sütővel kapcsolatban kérném a segítségeteket, tanácsotokat. Egy ideje vagdossa a fí-relét. Szétkaptam, az összes csúszósarut végigcsengettem, de - egyelőre - nem találtam testzárlatot. Nyilván, ha a fázisoldalon lenne az, akkor a kismegszakítót vinné. Ezért arra gondoltam, hogy valahogy a nullás oldal lehet a bűnös. Mivel időkapcsolós, alul-felül sütős, így az egyik ágat (fázist, ha jól rémlik) a beépített óra, a másikat (ezek szerint a nullát) a programválasztó kapcsolhatja.
Előre is köszönöm!
Nekem is volt hasonló problémám.
Ott az egyik fűtőbetét hasadt fel. Melegen csinált zárlatot a fűtőszál. Javaslom, hogy próbáld végig hogy melyik fűtőbetét (alsó/felső/grill) a hibás. Mindegyikkel lehet sütni (különösen ha légkeverés is van), csak egyenként lassabb. Ha megvan a gyanús, akkor a "sokjegyű szám" alapján tudsz hozzá venni megfelelőt. Segítség hozzá. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2019
Köszönöm a választ!
Tegnap este odáig eljutottam, hogy lekötöttem az összes fűtőszálat, bekapcsoltam a készüléket és jó volt. Ment mindkét ventilátor, ment a lámpa. Mivel kikapcsolva nem mókázik, ezért azt gondolom, hogy az órája is jó. Szóval elkezdtem egyesével visszakötni a fűtőszálakat és az alsónál vágta le a fí-relét. Mivel a szigetelés hozzáért a csúszósarukhoz, ezért azt kicsit eltűrtem onnan, meg kézzel valamennyire megtisztogattam. Hátha csak a multiméter csengőjének a feszültségére nem húzott át, de 230V-ra már igen. Mivel ezután jónak látszott minden üzemmódban, ezért összeraktam, visszatettem a helyére. Amint a hőfokszabályzót is rátekertem, megint vitte a fí-relét. Ma este megint szétkapom és most duplán nézem a hőfokszabályzóval együtt. Mármint, azt is megtekerem, nem csak a programkapcsolót. Az mondjuk fura, hogy a hőérzékelője nem elektromos lehet, mert csak valami pőre fémrúd a sütőtérben bal oldalt hátul-felül és fém szorítók tartják. Amíg kiér a sütőtérből a vezetéke, addig az sem szigetelt és egyébként is csak valami ráhúzott csőnek érződik az a szigetelés. Szóval az is elég fura. Ja, és az természetesen galvanikus kapcsolatban van a házzal... Ja, és ez hidegen csinálja. Amint be van kapcsolva, azonnal viszi. Legalább már az egy jó információ, hogy a fűtőbetét tud ilyen mókát, amire álmomban sem gondoltam volna. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2019
Idézet: „fűtőbetét tud ilyen mókát, amire álmomban sem gondoltam volna” Bizony. Kezdem bánni, hogy a "mivel szívtam már meg" gyűjteményemet kikukáztam. De úgysem hallgatnak rám, mert nem értek hozzá. Nálam az alsó volt a hunyó (ami nem jelenti azt, hogy nálad is, de valahol el kell kezdeni a keresést). A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2019
Nemrég értem haza. Most bekapcsoltam úgy is, hogy a hőfokszabályzó nullán állt. Azonnal elvitte. Kezdem azt gondolni, hogy míg szét volt szedve és úgy néztem, addig nem volt hibás, most a helyén már megint az. Csak azt nem tudom, hogy így hogyan próbálgassam akkor...
Mert fentiek szerint az egyszeri próba (vagy a szétszedett álapoté?) nem ért semmit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |