Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   235 / 1684
(#) Tomi20 hozzászólása Máj 21, 2008 /

Heló

Éppen ki mit épített, de mégsem.

Régebben láttam itt a HE-n egy lézersót, amiben volt egy PIC is, és a motorok fordulatszámát automatikusan változtatta. Ha jól emlékszem video is volt az oldalon a youtube-ra volt feltöltve. A linkre lenne szükségem, mert egy winyó halálakor az is áldozatul esett. (az összes nyáktervvel együtt )
(#) zsoltee0001 válasza yagi hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Hi
engem érdekelne pár részlet.
Hogy tudtad megoldani ezeket az íves részeket?
az a kiképzés ott a magas hangszórónál nem gyengén munkaigényes lehetett.
"oldalai homokkal vannak kitöltve" akkor ezek szerint dupla falú a hangfal, nem vesz ez túl sokat el a légtérből? hogy oldottad meg, hogy ne szóródjon ki a homok?
Ezt a betonnal kiöntést másoktól is hallottam, egyszer meghallgatnék egy ilyen szörnyetetget
üdv
(#) fureszk válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Én is épp ilyenen dolgozom (egyelőre PIC nélkül), úgyhogy megvan a link, tessék:
Videó
Itt a szerző (Csibi) weboldala:
Katt
(#) Tomi20 válasza fureszk hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Köszi
(#) yagi válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Az sohasem baj ha masszív helyre van illesztve a doboz, mit érne a gumiláb ha valami rozoga állvány lenne alatta, ugyanis a kis gumitalpacskák azért visznek át rezgéseket,azt is mondhatnám hogy kétlépcsős a rezgéscsillapítás!
(#) yagi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Valóban kétrétegű az oldalfal, de úgy lett méretezve a doboz hogy a belső térfogat megfelelő méretű legyen és kifelé építkeztem.Az ív a következő képpen lett kialakítva:alja, teteje 19mm-es forgácslap amit ívesre vágtam és erre hajtottam rá furnérlemezt amit ráragasztottam, az oldal belső fala viszont szintén 19mm-es forgácslap, mivel azt nem nagyon lehet hajtogatni a hangfal belseje trapéz alakú(vizszintes keresztmetszet).A magasnak a tartója esztergapadon lett elkészítve, és belett ragasztva.A homokot pedig úgy raktam bele hogy miután kész lett a doboz fúrtam a tetején a két réteg közé egy lyukat és ott tölcsérrel a száraz homokot beleöntöttem, majd ragasztóval egy fatiplivel lezártam.Ennyi!Tényleg jól szól.Ahhoz kéest hogy 16cm-s mélyközepek vannak benne hatalmas mélyei vannak!
(#) Istike88 válasza yagi hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Helló! Nagyon szép lett a doboz! Tudnál a mély-közepekről bővebb infóval szolgálni? Nekem is van kettő ilyen!

Üdv
(#) yagi válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Van róla adatlapom csak be kellene szkennelnem, ami most nem megy.De leírom a fontosabbakat.
(#) robbbb hozzászólása Máj 22, 2008 /

Elkészült propeller clock "dobozolása",sok időm sajnos nem volt vele foglalkozni,de szerintem egész jó lett.
Itt a videó róla:
http://www.youtube.com/watch?v=9weKadRmFbU

Üdv!
(#) mario1111 hozzászólása Máj 22, 2008 /

Üdv!

Én egy elektromos bringát építettem. Én csináltam a vezérlőt hozzá. 48 voltos impulzus szélesség modulátor áramkorláttal. A kép amit fölrakok az új projekt vezérlője.
Lehet nem sikerül elsőre a kép fölrakás. Bővebben: Link
(#) gtk hozzászólása Máj 22, 2008 /

Sziasztok !

Elkeszult az USB RS232 atalakito. FT232 es MAX232 ICkkel az adatlapok alapjan.
Sajnos az eagle DB9 dugoja megszivatott, igy a nyakot utolag meg kellett foltozni . A hasznalt LEDek nem-forraszthatosaga miatt egy picit elegett a nyak. Na de vegulis mukodik !
Viszont a TX RX LEDek folyamatosan egnek.
TX LED adatatvitelnel picit erosebben vilagit.
RX LEDen nem latszik valtozas.
(#) gtk válasza mario1111 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Ez nem semmi
Mit tud?
(#) mario1111 válasza gtk hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Hát jó gyorsan menni. Nem úgy mint a boltiakkal.
A végsebessége full akkuval 43 kb sík úton. Kis tekeréssel 45-46 ig fel lehet tornázni ha tele a pakk. Egy töltéssel kis tekeréssel elmegy 20 km-et. Dombon kis tekeréssel 30-35el megy fel.
A videóim között van pár film a bringáról. A mostani gép még erősebb lesz.
Csak ezért,h átalakítsam vettem egy zsír új bringát. Nem akartam szenvedni valami használt szarral. A gép hátránya,h kb 30 kiló. Ez jobb litium akkupakk esetén kb 18-20 kiló lenne. Egy pakk 160 rongy belőle, de már gyűjtök
Ez lesz az új gép.
(#) Peti_85 válasza robbbb hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Nagyon menő lett!!!
Egyszer ha nagy leszek én is csinálok ilyet!
Meg az a távirányító is baromira tetszik
Meg a szöveg a végén
(#) tomi675 válasza mario1111 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Jó lehet a gép. Én is nagyon szeretem a bringákat. Volt olyan amikor 46km/h-val is mentem.(melléklet bizonyítja)
Nagyon bonyolult? Egyetértek Peti 85-el, ha én is nagymenő leszek én is építenék egyet.

DSC00005.JPG

(#) mario1111 válasza tomi675 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Annyira nem bonyolult. Most,h megvan tervezve és kiforrt pár nap alatt meg bírnám építeni. Csak elég költséges hobbi. Akkupakk szállítással 35 rongy. Motor 24, vezérlő egy 5ös, mechanika 8-10, töltő 8.
Tavaly egy nyarat szenvedtem vele. Eleinte trabantdinamó hajtotta, egy kézi fúrógép volt az áttétel és úgy is működött
(#) Báddzsó válasza gtk hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

hajaj, ezt a rs232 usb konvertert én megépítettem smdben úgy, hogy belefért egy com-port csatiba.. otthon vasalós technikával készített nyákra, ez ám a művészet 100%osan jó volt, ledek is.. bizonyitani nemtudom eladtam
(#) gtk válasza Báddzsó hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Nem volt cel a kis meret. A cel az volt hogy mielobb mukodjon hogy neki tudjak fogni ARMre fejleszteni.
A LEDekkel az van -komolyabban megneztem- hogy alapbol egnek, adatatvitelnel meg picivel erosebben.
Ha mar epitettel ilyet akkor megtudod mondani hogy hogy kellene ennek mukodni?
Igaz 270R helyett 220-at raktam.
Adatlap szerint Tri state allapotban kellene legyen alapbol a CBUS 0..1..Ezek szerint meg sem ugy van..
(#) skimen hozzászólása Máj 22, 2008 /

Sziasztok!

Meguntam az összekókányolt RS232-es átalakítómat, így ma csináltam egy panelt végre..

Üdv!
(#) gtk válasza skimen hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

TTL RS232 atalakito?
Jo lett
(#) lidi válasza skimen hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

SMD elleállás alatt 2 sáv elvitele, huhh ez szép. :eek2:
Remélem egyszer majd énis tudok ilyen finom vonalakat fotózni.
(#) borvendeg válasza mario1111 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Mario111 grat a bicóhoz nagyon jól sikerült nekem az tetsztik benne h nem 20-at megy ugy mint a kínai gagyik

Tomi675 én is bicózok nem tudtam kihagyni h ezt a képet ne tegyem fel...

PICT0005.JPG

(#) lidi válasza borvendeg hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Ez menetkőzben készült, vagy földrengés volt ?

Ne csináljatok már ilyen igénytelen képeket.

cikk is volt róla:
Bővebben: Link

(#) tomi675 válasza borvendeg hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Úristen!
Ezt hogy sikerült? Milyen biciklivel? (én egy nagyon egyszerű mountain bike-kal mentem, nem nagy eredmény, tudom)
Grat
(#) zoz11 válasza borvendeg hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Én ezt kb 1éve csináltam, így biztos hogy meglátnak

k 001.jpg

(#) Mac hozzászólása Máj 22, 2008 /

Hali mindenkinek... hát tőlem még nem nagyon láttatok képeket, gondoltam itt az ideje.

Forrasztó állomásom a dobozolás és trafó áttekerés még hátra van..
Bocsi a mobilos képekért
(#) valve válasza Mac hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Gratula! Végre látok még valakit aki behúzza a vezető sávokat cinnel,.. Gondolam csak én szoktam ilyet csinálni, de tévedtem! (egy kicsitt höbörcs itt ott, de attó eltekintve gratula az állomásodhoz)
(#) Moderátor hozzászólása Mac hozzászólására (») Máj 22, 2008

Képeket méreteztem.
(#) Moderátor hozzászólása borvendeg hozzászólására (») Máj 22, 2008

Képet méreteztem, de még így sem az igazi.
(#) Mac válasza (») Máj 22, 2008 /

Bocsi...legközelebb odafigyelek rá Finom minőségben volt a gép.

Én egy panelt csináltam úgy hogy nem húztam be cinnel, de miután láttam hogy 1év után elkezdett korrodálni a réz úgy döntöttem inkább végigtolom mindenhol. Meg aztán így több ampert is elbír mintha lakkoznám
Következő: »»   235 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem