Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
De azért a kolléga is hallgatja. És ez a lényeg, sokan hallgatják, sok ember érhető el, ha baj van akkor is, sőt.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2019
Kb 120 éve várunk rá -ennyire új dolog.
Például: elektromos Mindig pár éven belüli "áttörés"ről beszéltek...
Nem új, de akkoriban nem volt csak ólom esetleg örök életű nikkel vas akkumulátor, kefés motor, de nehézkes lehetett s fordulatszám szabályozás félvezetők nélkül.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2019
Azé' félvezetők nélkül is remekül lehet szabályozni az egyenáramú motorokat. Nekünk még nem is tanítottak félvezetős szabályzást. (Na jó, az egyetemen már volt róla szó.)
![]()
Hogyan? Az előtét ellenálláson kívül. Tudom van egy vegyes gerjesztésű busz ablaktörlő motorom, csak a soros tekerccsel gyorsabban forog mint ha bekötöm a párhuzamos gerjesztőtekercset is, meg van valami mezőgyengítés, sőt lehet akkuk soros párhuzamos kapcsolgatása ebben az esetben, meg így adja magát a visszatöltés is.
Kefés motorok esetén, egyik, vagy mindkét kefe elforgatása a fordulat és az áramfelvétel csökkenését okozza, a nyomaték megtartása mellett. Így működnek pl. a kétsebességes ablaktörlő motorok. Régi furatköszörűn a tokmány forgató motor ilyen megoldással meglepően széles tartományban működik.
Én mindig megértem, hogy élőszóban nem értik pontosan, mit mondok.
De világosan leírtam: a pár éven belüli áttörésre várunk több mint 120 éve. Arra, amit azóta is ígérnek, csak legyünk türelemmel. Pont neked a "várjatok tíz évet" felvetésedre válaszoltam. Nem arról beszéltem, milyen technikákkal mit oldottak meg pont akkor... A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2019
Mikor irtam én ilyesmit bárkiröl, amit te megengedsz magadnak.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2019
Jé, megint feltalálták a gyorsítótárat.
![]()
Hát ja. A fenegyors memóriák (már a ddr3/4-hez képest) ott vannak a prociban, L1/L2/L3 cache a nevük, csak ugye drága gyártani őket, meg kezelni is. Ha ezt ki tudnák hozni nagyságrendekkel nagyobb méretben és sokkal olcsóbban is, akkor is kellene még valami buszrendszer a proci és a "RAM" közé. Ez szerintem bs.
Igazi régi típusú webkamerás oldal, ahol bizonyos időközönként frissül a(z alacsony felbontású) webkamerák képe.
![]()
PR fotó
![]() ![]() ![]()
A másik végét gyorsan be kellett volna dugni!
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
A speckó impresszív: Bővebben: Link.
És ez a furulya 12 kiló...
Ez egy hidegforrasztó páka. Most forrasztja át a panelt, hogy a ( Kínai) minőség ellenőrzésen átmenjen.
Erőmű? Ezt még egy kisebb generátor is elviszi...
Sziasztok
Még új vagyok itt és nagyon amatőr, ha esetleg rossz helyen teszem most fel ezt a kérdést, akkor kérlek igazítsatok útba a megfelelő fórum felé. Van esetleg aki jártas porfestésben. Ugye ott fontos az, hogy a festendő fém alkatrész - akasztókampók-akasztó kocsi és a sín egy potenciálon legyen. Nah most, panaszkodnak, hogy nem jó a festés, összevissza száll a por stb. Fogtam egy mezei multimétert, csipogós dióda vizsgáló/szakadás vizsgáló állásba tettem és sínre és a felakasztott festetlen termékre tettem a csipeszeket. A műszer egyes kampóknál sípolt, de többnél nem. Szóval valószínű nincs meg a porfestésnél fontos vezetés? Vagy ettől komplikáltabban kellene megvizsgálni? Köszönöm a segítő válaszokat!
Egyen halat, finom falat.
Hoho majd elmondja szombaton a tutit.
Ez igazi óriás
![]() Nagyobbacska karóra méretben is kapsz telefont (az általad linkeltnél kisebb méret), olyat is, ami ennél többet tud. Színes érintőkijelző, kamera, nanoSIM+microSD foglalatok... SIM kártya nélkül is használhatók, ekkor BT-n keresztül, telefon mellett, mint "okosóra" + "telefonkagyló". Kb. 3000Ft környékétől indulnak...
A kampókat lehet érdemes lenne a festendő alkatrész felhelyezése előtt néhányszor a sínen kis lefelé irányuló erővel együtt oda vissza csúsztatni, billenteni. Lényeg hogy fém a fémen súrlódjon.
Valószínű festék került rá, és leszigetelt. Továbbá áramtalanított állapotban megvizsgálni a vezetékek állapotát, a bekötési pontokat, nincs e lazulás stb.
Mint már régen tudjuk, a sör - energia.
Írhatnánk úgy is, hogy "energi-sör". Rányomtatják, hogy nem folyik ki. Ez aztán rondán kifolyt (képen). Na de térjünk a tárgyra! Sok évvel ezelőtt vettem egy külső belső hőmérőt az akkori autómhoz. Végül sose került bele. Amikor megépítettem a napkollektoromat, a bojler hőcserélő bemenő pontjához rögzítettem a kültéri szondáját. Egy darabig szépen mutatta, majd egyszer elkezdett villogni. Bár az a kategória, ami miatt nem szabad elővenni a csavarhúzót (<1000.-), de érdekelt. Szétszedtem, méregettem, semmi. Egy műgyantával lepottyantott csippel nem sok mindent lehet kezdeni. A kijelző két zebra gumisávon ül. Kondit cseréltem, nem használt. Az évek során többször is cseréltem benne elemet. Akkut nem igazán szerette, mert hamar túl alacsony lett a feszültsége. Nem ahhoz méretezték, hogy több elemet lehessen eldobálni. ![]() Közben minden csere után villogott. Pár napja ránézek, nincs kép. Kicserélem az elemet és többé nem villog. ![]()
Sok digitális mérőműszer akár mikorméter vagy tolómérő kijelző villogtatással jelzi hamár gyenge a telep.
Azt nem írtam. Tökéletesen mér, csak nem villog.
Többszöri elemcserénél mindig újra villogott. Éppen ezért szedtem szét és méregettem a belsejében. Mindenhol megfelelő értéket lehetett mérni, mégse hagyta abba a villogást. Most meg nem villog, mér. Nem fogom szétszedni, hátha újra villogni kezd. ![]()
Úgy értettem, nem villog, nem csinál semmit. Nekem is van ilyesmi, az sohasem villogott, csak nem mért.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |