Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Ha kiveszed a másik oldalán nem látszik valami a színkódból? Nem a G ellenállások véletlen?
Rjzot, sajnos a legritkább esetben találni hozzá, marad az adott rész visszarajzolása, s hátha hasonlít valamelyikre.De ha ekkorát pukkant, akkor a G ellenállások meg az a kör is nagy esélyel elszált, ezért végig kellene mérni a vezérlést is.
Sziasztok!
Valaki tud segíteni? gabesz.mi074 fórumtárssal szeretnék kapcsolatba lépni! Írtam neki privátban de semmi válasz. Valaki nem ismeri közelebbről? Köszönöm!
Szia. Sajnos semmi nem látszik. Teljesen szénné égtek. Megpróbáltam visszarajzolni hátha....
Nyilván ki lehet valahogy számolni a hiányzó értéket (R14) de ez már meghaladja a képességeimet. A vezérlésben egyenlőre nem találtam hibát de azt majd a szkóp megmutatja.
Szia, Ilyen R-C tagot nem igen szoktak alakalmazni, csak valami + lehet, a lényeg a diódás G védelem, valamint a kimeneten a soros RC 20-50 Ohm+ 2n2 1KV !!
R=2*Pi*f*C képlettel kiszámítható a felső vágási frekvencia, de mivel R12 -vel shöntöli a trafót, így bonyolódik a képlet a belépő induktivitással. Nyiilván azért az égett le, mert értéke kevesebb lehetett a 22 Ohmnál. Én megpróbálkoznék első körben a 22 Ohmmal, IGBT nélkül mérve szkóppal a G-t 20 V fölé nem illene mennie, akkor lehet tovább csökkenteni, mert R14-R12 egy párhuzamos osztót képez. Javaslok a G-E közé egy 18V os Zener + beépítését. Az enyém is elszált első körben, / így nézett ki a robbanás után / majd egy új szett beépítése után működik évek óta hibátlan. Gyanítom, hogy a " gagyit is el kell adni alapon" a kici-kínai először a még éppen működőt pakolja bele.
Szia. Köszönöm a válaszod , sokat segített.
Megpróbáltam 22 Ohm -al de a G-t mérve csak 2 volt maradt és szép lassan el is kezdtek füstölni. Most 1 K van benne ami valószínű sok de így 17 volt körül van. A szkópon nem a legszebb a négyszög jel de szerintem elmegy . Próbáltam egymásra csúsztatni a két jelet, úgy tűnik nem nyitnak össze. Holnap belerakom az IGBT-ket és kiderül. Mostmár nem akarom ijesztgetni a családot tüzijátékkal.
A 17V már jó, azért írtam a 18-as Zenert, én azt szoktam berakni, akár + ban is. Ha egy potit raksz be pontosabban megtalálhatod a legjobb értéket. Kicsit lehetne meredekebb a felfutás, mert az "fűti" csak az IGBT-t. Kiváncsiságból kiveheted egy próbára azt a párhuzamos kapacitást, milyen jelet látni...
Sziasztok ! A Stromo 250 -es nálam 3 napot bírt barkács célra használva. Lehet hogy ez éppen az én szerencsétlenségem és nem általános. Hegesztés közben egy kattanás a dobozból és vége. Szétszedtem, semmi nyoma átégésnek, hibának. Azt olvastam van bemeneti védelme 30 A. Ez igaz ? Én semmilyen biztosítékot nem találtam , kivéve egy kis fekete kockát ami egy relé. Van valakinek ötlete ,tapasztalata hogyan tudnám újra éleszteni ? Köszönettel. Tibi
Sziasztok
Hozzám került javításra egy Royal kraft line igbt-250 inverteres hegesztő.Ehez keresek rajzot és segítséget. A hiba a power led és a hővédelmi led villog és közbe kattogó hang hallatszik a gépből. A segítséget előre is köszönöm. Üdv.Józsi A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2019
Sziasztok!
Vegyes tüzelésű kazánt kellett hegesztenem. Leengedtem a vizet belőle hegesztési szint alá, és meghegesztettem. Mivel nem vagyok profi többször feltöltöttem vízzel hogy folyik e. Igen szivárgott. Gondoltam most nem engedem le a vizet. Amint ívet akartam fogni levágta az automatát, és 2 IGBT elköszönt. Mivel van itthon kicseréltem, és tesztelésként 2-3 pálcát elhegesztettem zártszelvényen. Visszatérve a kazánból leengedtem a vizet, és sikerült meghegeszteni. Csak mozgott bennem, hogy van valami összefüggés. A vízzel feltöltött kazánra ismét rápróbáltam. Megint kiment 2 IGBT. És még egyszer kipróbáltam... ugyan az. Tehát a hiba reprodukálható. Csak azt nem tudom mi az összefüggés. Minden esetben mind 6 IGBT-t cseréltem teljesen újra.
Szia
Ez érdekes mert a hegesztő ami hozzám került úgy ment tönkre hogy lapos vasat hegesztetek vele maj vizbe mártoták a vasat (ezt nem illik mert megreped a varrat)és a vízes vasat akkarták tovább hegeszteni na akkor lett vele valami.Utána a fentebb írt jelenséget produkálja.
Sziasztok! Van egy iveld gorilla pocketpower 170 igbt hegesztő amiből ki éget ellenállás de nem tudom hogy milyen volt tudna valaki segíteni egy kapcsolási rajzal, ha lehet javítani ezeket?
Van benne egy pár ellenálás,melyik égett ki?Képek?
Javaslom olvasásra:Bővebben: Link
Ha javítottál már kapcsolóüzemű eszközöket és van műszered akkor javaslom mérd meg a primer oldalon a segéd és a fő tápfeszüétségeket vagy mutass képeket a panelről.
Itt a kèp a mosfet 4n90c, az IC 38438.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019
Szia, Úgy látom az a segédtáp, kis inverterrel megoldva, valószínű a hűtőbordán lévő FET szállt el, s vitte a többit. Kérdés, hogy a kis "pók" megmaradt-e, mert a G-en visszalőhetett. Itt a 3843 adatlapja, van benne kapcsolás is, hogyan néz ki körülötte az áramkör.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2019
Szia, Nagyon érdekes dolog amit írtál, vízzel teli kazánt nem próbáltam hegeszteni, mert értelmetlen. Borzasztó nagy a hőelvonás, a varrat nem tud beégni rendesen. Egyébként is rendesen be kell köszörülni V-alakban, hogy rendesen feltölthető legyen, főleg ha már régóta szivárgott, s rozsdás. Azért a függőleges varrat nem egy egyszerű eset, főleg nyomásállóra. Vizes lemezt többször hegesztettem, itt Írben sokszor esik, de a gépem kibírta, igaz még FET-es régebbi, habár nem látok különbséget.
Olvasban szárazabb az idő, itt könnyebb hegeszteni. Könyvek nem szeretik a nedvességet.
Sziasztok
Szétszedtem ezt a Royalkraft igbt-250-es hegesztőt,de semmi égésnyom semmi hidegforrasztás nem találok rajta hibát. Szóval mivel ilyet még sose javítottam esetleg valaki tud segiteni hogy hogyan és merre kezdjem el keresni a hibát. A hibajelenség a power és a hővédelmi ledek vibrálnak a venillátor nagyon lassan forog. Előre is köszönöm.
Szia, Segédtáp, relé kattan-e, pufferokon megvan a 360V ?
Szia
Nem igazán találtam benne relét. Áram az megvan a kondikon. Viszont a tekercsből halok valami kattogás és a ventillátor szagatottan forog olyan mintha próbálkozna beindulni és a hővédelmi led is villog együtemben a ventillátor szagatásával.
Nem indul a segédtáp,valahol zárlat van a kimenetén.
Szia
Egy pár kép.
Az a sárga kis trafó lenne a segédtáp és ott kéne méricskélnem?
Inkább az álló panel elött levő a dc-dc konverter,a sárga a gét meghajtó,elöször mérd meg az igbt et a kimeneti diódákat,és szerintem az álló panelen lesz a hiba ott kell lenni a meghajtó ic nek.Hol a betáp kondi?Nemlátom a képen sehol.Ja a fekete az áramváltó és a két hüttő között a kondi.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2019
A segédtápot nem látni mivel és hogyan állítja elö.Kövesd végig a betáp részt hol lesz belőle segédtáp.
Köszönöm az infót.
Ha időm engedi kiméregetem amiket írtál. Majd még írók. Addig is köszönöm.
Még képek.
Sziasztok !
Javítok egy készüléket saját célra, az L6383 IC 9, 13 lábán az alábbi jelalak van 15V-os segédtáppal megtáplálva. Továbbá az UC2845 Ic 6 lábán lévő jelalak. A nagyteljesítményü 12 db IGBT:ből és a nagyteljesitményü 10 db diódából álló hütőbordára szerelt modulok el vannak távolitva. Kérdezném, hogy szerintetek az IC a hibás e? Vagy valami más kavarhat be a főpanelon. Képeket, SM-et csatolok, a rajz alkalmazható,természetesen az alkatrészek számozása teljesen eltérő. Amit furcsának találok a Vcc-U2P ponton 0 voltot mérek. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
Szia.
L6383 cseréld a 13 láb kapott rugást.A másik két jelalak jó.A 13 lábon levő igbt ket is mérd ki valószinű hogy meghaltak.
Köszönöm a gyors reagálásod, az összes igbt-és dióda jó az egy külön- külön lévő egységet (hütőbordás modult) képez, mindet átmértem azokon minden rendben.
Akkor irány a bolt Ic rendelés aztán meglátjuk. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |