Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Hát igen, a Marlin bekonfigurálás nem egy leányálom, de ha engedélyezem az eeprom hozzáférést akkor a gyakrabban állítós dolgokat pl repetier hostbol is elérhető menü szinten (Z magasság, gyorsulás stb).
Üdv
Gondolom a motor vezérlők is komolyabbak az A4988-nál, PL. valamelyik TMC aminek kb 2500-3500ft darabja.
![]()
Én a T.M.E-től rendeltem SuNon MagLev csapágyas ventiket.
![]()
Kicsit megnyugodtam, így látva, hogy van aki nálam is több pénzt invesztál a nyomtatójába
![]()
Ha minőséget akarsz akkor sajnos annak ára van.
Előbb utóbb te is fogod cserélni a ramps+2560 párost. Mondjuk én a helyedbe az A4988-akat minimum egy DRV-re lecserélném de már az se a legjobb. Minőségben nem mindegy, hogy a léptető motor mennyi lépésre tesz meg egy teljes fordulatot. Az A4988 az elmegy egy játszós CNC shield-be, de nyomtatóba már nagyon gagyi.
Sziasztok! Nem annyira hobbi de mégis az. Pályázathoz keresek számlaképes fórumtársakat 3D nyomtatás témakörben, illetve egy ipari nyomtató tökéletes bekalibrálásához, esetleges módosításához: Omni 3D-ről van szó. Akár barter akár más megoldás szóba jöhet, van egy rahedli örökölt hobbi anyagom, alkatrészek, illetve fel tudok cserébe ajánlani nyomtatást a profi gépen, ha beüzemelésre került nálunk a XII. kerületben. Remélem nem annyira OFF , mert a tapasztalatokat itt mg szeretném osztani. Az Omni hardvere brutális 500x500x500 fdm, akár 500 fokos fejhőmérséklet, duál fejes, aminek van finomhangolása mechanikusan és elektronikus finomállítás is lehetséges Z irányba a mozgatástól függetlenül. Vízhűtés, zárt tér. Szerintem még az USB kábelt is kinyomtatja ha belefűzöm.
![]()
Hűha, ez nem semmi, de látszik is, hogy minőségi a kivitelezés.
Én nem szeretnék ennyit költeni rá (max a negyedét) de nem is kellene, hogy ipari minőségü legyen, léptető motorok, trapéz menetes orsók, RAMPS+2560 és valami alumínium szerkezet oszt annyi ![]()
Szia!
Amit én építettem, az 42x42x40-es munka területű, 100+ba van, nem szép de nekem tetszik. Volt is rá vélemény itt-ott de nyomtatgat. Ramps 1.4 +2560 full lcd marlin 2.0 A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Moderátor által szerkesztve
Vannak képeid a kész gépről?
Üdv
Jó, az XY-ra nem A4988-at használok, hanem STK672-t.
Ez a lépésbeli különbség gondolom abba nyilvánul meg, hogy pici kör alakot szögletesíti? (melléklet) Szerintem nálam a nyomtatás sikere/minősége, még messze nem ezen múlik. Ez a IC-motor páros egy 45 lap/perces szkennerből lett kitermelve, ha ott jó volt, szerintem itt is helyt áll. Ha valakinek kell nema17-es motor, ilyen vezérlő, ventilátor és hódmezővásárhely környékébe lakik, ha el jön érte, szívesen adok. Gyerekek, ilyenekre ne adjunk már ki pénzt, pont elég az alu árát kicsengetni, meg a kínai vezetőket, megjegyzem, mellesleg 100-adon belül van a kottyanásuk A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Idézet: „Ez a lépésbeli különbség gondolom abba nyilvánul meg, hogy pici kör alakot szögletesíti?” Igen, meg pontosságnál is számít valamennyit a lépésszám.
hát kb ez drotok vezérlő lcd szanaszét
Hát, kb. ez: drótok, vezérlő, LCD - szanaszét. Hát, kb. így kellett volna... A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Video ból mentettem egyet kéne vennem energia láncot azt pofásabb lenne
Videóból mentettem egyet. Kéne vennem energialáncot, az pofásabb lenne. Talán inkább így! A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Szép munka
![]() Én is összedobtam egy kisebb nyomtatót a héten DVD író és floppy olvasófej szerkezeteiből (a léptető motorok miatt), igaz, hogy nagyon kicsi a mozgástere de próbának meg tesztelgetésnek/tanulmányozásnak megteszi ameddig jobban belemerülök a témába ![]()
nekem másik forumon ezt írták
"Mért jut róla eszembe a első Vasember ruha ? ![]() " Mert majd ezzel készül a designolt verzió" és igen tök jogos Youtube televan DIY nyomtatókkal és még csak csavart sem láttak hanem kötegelőt
Nekem is az energialác a híja, ezért nem tekintem az enyémet még késznek, az egyik 1 méteres darabnak már nagyon itt kéne lenni, a másikat a hétvégén rendeltem.
Látom sokan különböző extrúdert használtok, valamelyik áttételes, valamelyik áttétel nélküli. Nyilván megvan ezek előnye és hátránya, az áttételes nagyobb erőt tud kifejteni, több lépésből, de ott van a holtjáték, szembe az áttétel nélkülivel. Nekem ez a fajta van: Bővebben: Link Nyilván egy idő után szétkopik a belseje. Meddig szokták ezek bírni? Üdv
Energialánc ?
![]()
Valahol olvastam, hogy nem érdemes/nem éri meg nyomtatni, mert a kulcsfontosságú részek a levegőbe vannak, meg amúgy se egy nagy összeg 7 dolcsi egy méter (mondom ezt úgy, hogy még meg se jött)
![]() Próbáltam nyomtatni egyébként pár szemet, de mivel abs-ből akarom minimum, ezért sajna nem lett szép. Üdv
Szerintem erre a célra a PLA is jó. Hőnek nincs kitéve, ha elkopik, csere. Nekem egész jó lett.
2 helyre kellhet energialánc, a Z tengelyhez, oda tényleg jó lehet a PLA és a tárgyasztalhoz, ahol 70-80 fokok uralkodnak, ide inkább nem tennék.
Egyébként tudja valaki hogy kell rákeresni (mi az angol megfelelője)? kébel harisnya Sajna a cable stockings nem nyerő Üdv
Idézet: „ Egyébként tudja valaki hogy kell rákeresni (mi az angol megfelelője)? kébel harisnya” Már miért lenne kábelharisnya ha energia lánc? ![]() Így kell rákeresni. Energy Chain
Az most ettől független dolog lenne
![]()
Idézet: „Az most ettől független dolog lenne” Nem értelek, akkor mit nem találtál? Energia láncról volt szó, nem? A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
Igen, de ilyen kébel harisnyát is akarnék rendelni, de nem tudom a nevét.
Köszi
Így már megtaláltam. Üdv
Elkezdtem kinyomtatni az alkatrészeket a nyomtatóhoz.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |