Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Hűtős létemre csak foszlányokban értem a leírást. megpróbálok küldeni egy képet a csatikról.
Kell egy scart-rca átalakító. A videó (sárga) megy a sárga-zöldbe, az audió meg a fehérbe, pirosba.
Tehát az átalakítónak három rca dugójának kell lenni?
Van scart-ról rcara átalakítóm de két rca dugó van rajta. A tv-n a sárga-zöld mellett van egy kék ez nem tudom mi lehet?
Úgy van, hogy sárga-zóld, kék, piros. Neked a sárga-zöld kell, ebbe megy a sárga videojel RCA dugó. A jobb oldali fehér, piros az hang bemenet (audio), ezekbe kell dugnod a fehér, piros RCA dugókat.
Mivel a scart átalakítódon kettő kimenet található, ezért ez monó hangú kivitel. Így a hang kimenetet a fehér tv-bemenetre kell kötnöd, a videókimenetet pedig a tévé sárga-zöld videó bemenetére.
Hali.
Javítás utáni plazma tvt hagytam hogy menjen egy kicsit, nem-e jön ki rajta újra a hiba. Egy foltot vettem észre a kijelzőn, de letörlésre nemigen tűnt el. Jobban megnézve, valamiféle pók van ott. Lehetséges ez? Van maga a kijelző, és előtte valamiféle előlap, és ott közte lehet a bogár?
Szia! Van. Nálam füst ment be az egyik saroknál, ott van egy sötét fátyol.
Sziasztok
Egy meglehetősen idegesítő jelenségről lenne szó. Van a szobámba két tv.Az egyik egy újabb 40"-os Samsung LED tv .A másik egy régebbi 32"-os szintén Samsung lcd tv.Ha a Led tv távírányítójával megnyomom a bekapcsoló gombot nem csak a led tv kapcsol be hanem a lcd tv is...Mitől lehet ez és mi a megoldás erre? A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
Van olyan , hogy egy távirányító , főleg , hogy egy márkáról van szó tud kezelni több készüléket is .Ez nem mindig van így , de előfordul.A megoldás , ha infra távirányítórol van szó annyi lehet , hogy a két tévét eltenni egymástó úgy , hogy ne legyen közös az a látó mező amit a távirányító át fog , és akkor nem fog reagálni mindkét tévé egy azon távirányítóra.
Na pont ez az... hogy nem tudom eltenni egymás közeléből és nem is akarom.Fel vannak szerelve a falra amúgy is.
Esetleg egy programozható távírányitó nem lenne megoldás szerinted ami több tv-t is tud kezelni?Nem ugye? A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
Nem, mert mindkét TV veszi a távirányító jelét, ezért teljesen mindegy milyen távot használsz.
Úgy tudsz tán segíteni a bajon, hogy a távirányító infraledje köré teszel egy kis csődarabot, hogy jobban tudj célozni a készülékekre.
Kösz majd megpróbálom,remélem beválik.
Sziasztok!
Led televíziónál az a tünet, hogy bekapcsolás után kb. másodpercenként felvillanó ledek. A csatlakozó széthúzása után a led tápfeszültség mérése, a feszültség is hullámzó. Volt-e már valakinek ilyen tapasztalata? Mely alkatrészeknél kellene méregetni, hibát keresni? Köszönet előre is a segítségért.
A nekem nyújtott segítségben esetlegesen segítség lehet számotokra a két fájl.
Előre is köszi.
Szia. A másodpercenként felvillanó ledek-nél a háttérvilágításra utalsz, vagy a standby ledekre?
Ha a háttér, ott az áramgenerátor addig emeli a feszültséget, amíg a ledsor ki nem nyit, majd árammal vezérli. Ettől függetlenül figyeli mind a túlfeszültség/túláram hibákat is. Lehúzott csatlakozó mellett a pulzálás lehet normális akár. Első körben azt nézd meg, hogy kívülről belevilágítva a képtartalom nem-e tűnik el ilyen ütemben. Ha nem, akkor egy egyszerű háttérvilágítás problémával állsz szemben. Viszont a hozzászólásaid alapján megkérdezném, biztosan bele szeretnél mászni? Nem piszkálódásból. Üdv, János A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
Szia!
Köszi szépen a segítséget. A televízió a rokonomé és telefonon kapom tőle az információt, ezt továbbítom, próbálok segíteni neki. Igen a háttér ledek villogására gondoltam. Képtartalom és hang tökéletes és most csinált egy újabb mérést (nem a kimenet - és +között) fémtest és kimenet + között, itt már minimális a feszültség változás. Az egyik körön 175V, másikon 198V feszültség mérhető. Természetesen én túlságosan nem szándékozok belemászni, max esetlegesen ha konkrét alkatrészt kellene kimérni, de ahogyan hozzászólásodból is lejött, nagy valószínűséggel a ledeknél van a bibi, ezt a javítást viszont a rokon bevállalja(az ő TV-je). Még egyszer köszi.
Üdv! Samsung 3d tv-ben lett a mainboard cserélve. Próbáltam 3d filmet nézni de a szemüveget nem tudom párosítani. Úgy látom, hogy a tv nem adja a bluetooth jelet. Mi lehet a probléma? Van a bluetooth külön csatlakozása vagy panelja?
Sziasztok!
Adott egy Samsung PS50B430 plazma TV. Tegnap reggel, mikor kapcsoltam volna be, egy éles csattanás után ugyan elindult, de kép nélkül. Azóta csak hang van. A TV (előről nézve) jobb oldalánál egy villanást láttam, az Y panel alsó része körül volt látható. Az Y panel típusa: LJ41-05905A Találtam egy ilyen típusút egy TV Bontóban 10 ezer forintért. Viszont a fura az, hogy a panelen sehol egy égésnyom nem látható. Csatolok pár képet a panelről. A hiba: Bekapcsol a TV, pár másodpercig az Y panel tetején a kis trafó cincog, majd abbahagyja (gondolom a táp elveszi tőle a feszt, mert hibát észlel). Kép egy pillanatra sincs, tök sötét a képernyő. Szerintetek megéri vennem bele egy Y panelt? (már megrendeltem, de ki még nem fizettem, mondtam az eladónak, hogy gondolkodok pár napot) Csatoltam a képeket a panelről. Mit kéne keresnem? Mi az, ami elcsattanhat rajta?
A villanás kb innen jött, de sehol egy égésnyom. És ez a fura nekem, hogy sehol semmi nyom, ami arra utalna, hogy valami ott elcsattant.
Szia!
Nézd meg, hogy a biztosíték ki van-e égve.
Szia, nincs kiégve sem a kicsi, sem a nagy.
Viszont ami érdekes: A tápról jövő csatlakózó minden pinje kapcsolatban áll a hűtőbordákkal. Multmiéterrel néztem, sípol mindegyik pinre, ha a fekete a hűtőbordán, vagy a házon van.
Az FGPF50N33 IGBT C-E között mit találsz? Ha zárlat van, akkor szépen ki kell venni a tranzisztorokat és egyesével átméregetni őket.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2020
Zárlat...
Viszont nem merültem benne túlzottan el, holnap érkezik a komplett új panel.
Hello. Ujra problémám van egy 17PW20 táppal. nem tudok zöldágra vergődni velük, allandóan hibájuk van. Van itthon vagy 4 is...
Már kb mindent elkövettem vele, ami infót találtam, hogy másnak az segített.. Probléma a TVvel röviden-tömören: Pufferen mért 330V bekapcsolás után kevés. Cseréltem a PFC IC, és az ellenállásait, ahogy ajánlották. Idézet: „Oka: A rosszul beállított aktív PFC kevés feszültséget ad a tápegység számára: egyiken csak 330V volt a másikon 341V és a harmadikon 365V, a 400V helyett Több aktív PFC kontroller IC is hasonló lábkisztású (pl: IRF7314, FAN7529, FAN7530), és tipikus hibájuk a lecsökkent kimeneti feszültség. Itt konkrétan, nem tudni miért, a referencia osztó ellenállásai mások. Az R817, R818, R819, amik a rajz szerint 330K értékûek, de benne 619K-k voltak, és az osztó alsó tagja is a rajz szerinti (6K8 parallel 100K) helyett 12K volt. Javítása: Mivel nem volt más ellenállásom, háromszor kettõ párhuzamos 1,2M-t raktam be, és az osztó alsó 12K-s tagjával is párhuzamosan egy 220K-t. Így a pufferon 395V-ot mértem, és a tv jól megy. ” Tehát PFC csere, és az ellenállásokat is. A pufferen mérek bekapcsolás után 405V körüli értéket. Standbyba az értéknek kb 330V körül kell lennie, és bekapcsoláskor, és működés közben 400V körülinek. Nekem STBYben 330V, bekapcsoláskor 405V, és amin beindul a TV, bejön a kép, a puffer elkón a feszültség 300V körüli, de rosazbb esetben bekapcsolás után (amikor már bejönne a kép) a TV rögtön ki is kapcsol. 20 esetből 1x ha bejön a kép. Na ezt mi csinálja?
Végül oda jutottam, ha lehuzom az inverter 24V tapjat, a tv beindul, a puffer feszültség is 400V körüli. A táp minden elkói cserélve, de nincs változás. Néztem az inverter két puffer kondijat, vizuálisan nem tűnnek rossznak. Kicserélném, de van egy 100% működő táp, amivel a tv vígan működik , ahogy kell.
2 tápom is ugyanezt csinálja, hogy 24V ha be van kötve, bekapcsolás után a táp rögtön le is kapcsol.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy LG37LV375S TV, aminek elment a hangja és ezt a képet (forditott kep és valamiféle inverz színben) produkal. Javítható ez a hiba? Van valami ötletetek?
Nem cseréltek. Ez a TV elso hibája. Én most szetkaptam és kipucoltam a portól és vegigmertem az összes tápban lévő kondit. Ez az adattabla a menuben
|
Bejelentkezés
Hirdetés |