Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Légkondi készítése

Témaindító: Tomszy, idő: Jún 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 46
(#) sprofan válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Ez még csak erősen elméleti dolog. "Sok víznek kell még addíg lefolynia a Dunán" Viszot ebből így már ki tudok indulni, szétnézek miből milyet lehet beszerezni, aztán meglátjuk.
(#) kaqkk válasza sprofan hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Ne kezdd el házilag tákolni ! nem érdemes sokkal többe
kerül majd a végén mint egy gyári és nem is lesz olyan szép és jó!
(#) sprofan válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Én nem mondtam semi ilyet
Ezt pedig kikérem magamnak :
Idézet:
„tákolni !”
(#) kaqkk válasza sprofan hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Bocs nem sértésnek szántam. csak képletesen értettem !
(#) fester válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Nem vagyok benne biztos hogy kicsi lesz.Bár a nagyobb jobb meg minden,de ez mehet akár folyamatosan is.Akinek van ilyen vizes cumoja az tudja mire képes
Volt aki még termosztátot is szerelt rá .
Érdemes volna tesztelni azt a trabi fűtést mit bír hűtésnél
(#) kaqkk válasza fester hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Én ezt a dolgot bontott klíma beltérivel akarom megpróbálni (ha lesz időm) A Hálószobámba felszerelt klímám is 2 évet pihent a garázsban mire sikerült időt
szakítanom a felszerelésére !
(#) Pixi válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Azért jobb a helyzet!
1. autó hűtő lesz a szobában
2. ez a kis hőcserélő 14 fokos kifújt levegővel, egy 16 köbméteres helységet 25 perc alatt majd 2 fokkal hűtött le!
(#) kaqkk válasza Pixi hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Az autó hűtő jónak tünik ! (fólia sátrakban is használják
fűtésre ! Ha oda elég egy szobára is jó kell hogy legyen
Igaz itt kissebb sokkal a hőmérséklet külömbség viszont
nagy a hőfelvevő felület (szerintem jó választás )csak kérdés hogyan tudod szépen" becsomagolni"?
(#) Pixi válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Arra is meg van a megoldásom!
Sima bútorlapból lesz doboza, a hátsó fal felöli oldala szabadon lesz és kb 2-3 centire lesz a faltól és vagy kétoldalt vagy felül vagy mindegyik részen fogja a levegőt szívni, majd a hőcserélő lesz belül utána az előlapban a venti, ami ez a fix venti ami elött egy bordás rács forog ami tereli a levegőt, így minden irányba lehet fujatni a levegőt! Ez a venti lesz benne az előlapba és ennyi!
A falon meg az egész mögött jönnek be a csövek és látszani sem fog semmi!
Majd ha elkészülök teszek fel képet!
Igaz a levegő beszívás fentről lenne a legjobb, ugye ott a legmelegebb meg nem is látszana semmi! Nomeg a hűtő is lehetne előre dölő és akkor még nagyobb lehetne a tetején a beszívó nyílás!
A 16 köbméteres helység beli teszt után angyon meggyőzött! Ja és a kifolyó víz sem volt melegebb mint a befolyó! Elég nagy az áramlási sebesség így is!
Sztm simán fel fog érni egy klímával teljesítményre és hatásfokra is!
Nomeg itt is lehet a hőcserélőt növelni, és nő a teljesítménye is!
Na ezeket még megálmodom!
(#) kaqkk válasza Pixi hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

A kondenz víznek is csinálj alá tálcát és elvezetést!
(#) Pixi válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Arra is meg vannak a tervek már!!!!
Sőt, már termosztátos kapcsolást is kitaláltam, meg távirályítós ki-be kapcsolást, és még ezt azt kitalálltam ami majd szép lassan fejlesztésre kerül!
(#) golyo01 hozzászólása Jún 1, 2008 /

kellene egy kis segitség elméleti szinten. van egy mobil klimám és egy 20m2 szobám, kb 2.5 m es belmagassággal (panel) .a lima teljesitménye 350m3/h. 950W ot vesz fel a hálózatból. arra gyanitok hogy kemnt belőle a gáz mert nem hűti le a szobát, csak kb 2 fokkal. pl. mielőtt bekapcsolaom a klimát 29 fok van, a klima szellőzőjénél a hideglevegő 16 fokos. szerintetek ez normális? szerintem kevés benne a gáz mert jobban kellene hűtenie. R22 es gáz van benne és az adatlapja szerint 550 gr kell bele.

köszi a segitséget
(#) deguss válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Ez teljesen oké! A 16 foknál hidegebb levegő lenne abnormális. Nincs ezzel semmi baj.
Az R22 ha jól emlékszem a freon, szóval ne bontsd meg a készüléket, mert ha az elszökik, az köztudottan veszélyes!
(#) golyo01 válasza deguss hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

köszi, de az is normális, hogy csak ennyi hűt? ezt a kilmát kaptam, mielőtt megvettem volna egy új mobilt kb 60 e -ért már kapok, de láttam már 50 ért is (1,9kW). az is ennyit tudnak? -2 fokot a szoba hőmérsékletből?
(#) fester válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Szia
Csak Évek ota van mobil klímánk és 16 Fok teljesen jó tőle.
Pár kérdés rola--mennyi vizkö van a rendszerben?
Hogy oldotttad meg pára kivezetését?
Viz van benne?
Bocs hülye kérdésekért néha ezeken is sok mulik.
Én személy szerint nem lakom panelban,de tavaly a kánikulában jártam a egy rokonnál.
Mit mondjak azon sem csodálkoznék ha nem birná lehűteni.
Az egésuz házzal nem szabad próbálkozni.
De ha csak egy szobát hűtesz, azt pik pak 23-24 fokot kéne csinálnia.
mondjuk 15-20 perc alatt.
(#) golyo01 válasza fester hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

az a érdekes, nem termelődik egy csepp kondenzviz sem (2 óra járatás alatt). csak 1 szobát hűtök, az emlitettet, vagyis szeretném hűteni. a kivezetés meg úgy lett megcsinálva az egyik ablak üvegébe vágattam kört és azon megy ki a 10 cm es cső a szabadba.

Tehát akkor,a vízgöz elvezetése rendben,víz van a tartályában.Ezeknél a kondenzviz lecsöpög lentre ahol a víz áll,azt is felhasználja a gáz visszahűtésére.
Vedd ki a vizes tartályt,és ott valahol probáld megbontani a burkolatot.
Kell ott lennie egy réz sprirálnak. kb olyan vastag réz söböl minta fékcsö a kocsiknál.
Ha az vízköves akkor ne várj tőle túl skokat.
Ha persze áramtalanitsd a berendezést mielőtt hozzányúlsz,és várj egy félorát mert az ott elég forró tud lenni..
(#) golyo01 válasza fester hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

ennél van egy kis gumicső a hátúján az alá raktam egy kis edényt a kondenviznek, de nem jön ki belőle semmi, még nem szedtem szét hogy mi is van benne
(#) Picboy válasza fester hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Helló!

A hozzászólásaitokból úgytűnik, hogy félreértitek egymást. Az én olvasatom szerint gyolyo01 klímájában egy csepp víz sincs. De lehet én értem félre.
(#) golyo01 válasza Picboy hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

igy van, nincs benne víz sehol semilyen tartályban

uff, én ltam már vagy 4 fajta mobil klimát és mindnek volt legalább 15 literes víz tartálya.
Akkor ezek szerint van olyan mobil klima amihez nem kell viz ??

Tudsz rolla egy képet feldobni,vagy egy márka nevet meg tipust számot?
Azt hiszem le vagyok maradva.Én még ilyet nem láttam.
(#) Picboy válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

He jól értem, amit fester mond, akkor azért kell bele a víz, amit neked kell beleönteni a megfelelő tartályba, mert a mobilklímába a fizikailag kis helyre nem lehet elhelyezni olyan tisztán léghűtéses hőcserélőt, ami az ott termelődött ~3kW hőteljesítményt el tudná disszipálni. Ennek megoldása képpen a forró hőcserélőre vizet folyatnak ami ott elpárolog/elforr, így a párolgáshővel hűtve a hőcserélőt.
(#) fester válasza Picboy hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Otta pont.
lényegében az ajában áll a víz.
Golyo01 tartálynak hely sincs benne ki hagyva ?

(#) golyo01 válasza fester hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

hoppsssz! vágom a témát miért kell bele viz már, ma megnézem és lefényképezem, nem tudtam hogy igy működik a cucc, akkor ezért van hogy 10 perc járat után kikapcsol és 10 percet pihen ez csak kb adatok. ez nem mai gyerek. CLIMATRONIK CLASSIC, német klima, minden németűl van rajta, du rakok fel képet, de igy első ránézésre nem láttam tartályt benne csak egy kis csövet a hátújából kilógva és végén dugó, amit kivettem és beleraktam egy edénybe gondolván abból jön kia kondenzvíz. kicsit elfogalt vagyok azért nem foglalkoztam vele annyira. Rendesek vagyok nagyon! és Köszi előre is!
(#) golyo01 válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

most találtam egyet az ebayon . pont ilyenem van csak vilálog szinű

Bővebben: Link
(#) golyo01 válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

(#) Hajós_kapitány hozzászólása Jún 3, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Én is szenvedtem a melegtől éveken át. Én egy tégla építésű házban lakom és nyáron nagyon meleg van 30-34 fok bent a szobában. Ezt a fórumot olvasva gondoltam, hogy csinálok valamit ami legalább 1 szobát hűt valamelyest.

Ezt írom most le, nekem bevált és akár panelben is használható.
Vettem 6000 ft-ért egy 260 w-os Peltier elemet. Gondolom itt már mindenki ismeri ezért nem részletezem.
-A hűtött felére tettem egy cpu hűtőt egy régi 2,8-as celeronét.
-A fűtött felére házilag csináltam vízhűtést de aki ilyet nem akar az vehet készen is.
Az ablakom alá tettem egy 120 literes hordót abba egy 12 v-os szivattyút és azzal keringtetem a vizet, és egyben hűtöm az elemet. Aki panelos annak is jó csak ő a csapvizet használja fel. Nappal a víz felmelegszik éjszaka pedig vissza hűl. De pont annyit hűt ami elegendő a Peltier elemnek.
-Az egésznek csináltam fából egy kis dobozkát így egész jól néz ki a szobában és ami még jobb, hogy kellemes hűvöset fúj és hűti a szobát.
Persze nem egy nagy teljesítménnyel de annyira pont, hogy kellemes az idő bent a szobában. Nyáron még nem teszteltem, de majd megírom, hogy hogy vált be

Ha valakit érdekel akkor írok több részletet is róla , de szerintem ennyiből is érthető volt
Még annyit, hogy az egésznek az áram ellátását egy számítógép táppal oldottam meg, természetesen azt is kívülre tettem, hogy ne bent melegítsen.
(#) deguss válasza Hajós_kapitány hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Hajós kapitány, köszönjük a beszámolót, megjutalmazna minket egy-két fényképpel a szerkezetről, de első sorban engem a peltier elem elhelyezése és a szerelvények csatlakozása érdekel.
Köszönöm!
(#) golyo01 válasza fester hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

csináltam pár képet, ebben nincs viztartály
(#) fester válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Érdekes,én még ilyen tipust nem láttam.
gondoloöm az eleje nem nyithato hogy ott mivan..
Nem tudok hozzászolni semmi okossat,bocsi
Következő: »»   18 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem