Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem úgy tűnik, pisti89 megoldotta a problémát, 200 °C és 4 perc paraméterekkel.
Probléma nálam nem volt nála már annál több, ahogy nézem a végeredményt.
Amiről képet tett fel az az első próba volt ....
Amit felraktam kép, az a sikertelen verzió.
Kb 10-12 próba után jó lett, de a minőség még nem stabil (2 panel kellett, az első sikerült, a második hibás lett, ami csak ötödik próba után lett megfelelő)
Nekem az a legelső volt igen azzal a melegítéses módszerrel.
Gratulálok mázlista vagy hogy elsőre sikerült ...
Áztatást nem próbáltam, de próbáltam hidegen/ melegen, szögben húzni a papírt, az se vált be.
Értem .Szerintem a dolog ott hibázhat , hogy a meleg préselőd nem sík mindenhol , tehát nem teljesen nyomja a nyák felületét mindenhol.Én pont azért csináltam üveggel , hogy ez valamennyire elkerüljem.
Ennek a gépnek pont az lenne a lényege, hogy viszonylag egyenletesen fűt, finoman szabályoz és hogy a szilikonlap rugalmasan nyomja össze, így nem tudja az ember túl nyomni, kilapítani a rajzot.
A szabályzója elég pontos amúgy
Ha 10x szer csináltam volna , vagy többször , akkor az a teszt nyák láthatóan rongyá lenne égve.És nem volt cél a mindig új nyáklap felhasználása.
Magasságra elég sok hely van még, megpróbálom én is valami üveggel majd.
(csak szereznem kell valami hőálló üveget, na meg annyival is több idő lesz a "préselés"
Az egyik NYÁK nekem is elszíneződött kicsit, de már nem érdekel, ki lett maratva.
Én sima 3mm ablak üveggel csináltam az volt itthon kéz közelbe ,Még azt sem mondanám , hogy hiper szuper üveg volt.
Viszont arra még visszaemlékszek , hogy megvártam amíg elér egy bizonyos hőfokot a melegítő , aztán csúsztattam a fűtőszál alá. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
Apropó maratás:
Hidrogén-perixid + Sósav kombinációt használtam Figyelem, van lejárati ideje! A sósav 2018-ban, az oxi meg még 2017-ben lejárt. Tömény keverék is olyan volt, mintha vaskloriddal kínlódtam volna (kb 30 perc panelenként- 3 panelt csináltam:dizzy
Na akkor a napokban kipróbálom úgy is.
Én is előmelegítve próbáltam
Valószínűleg a hidrogénperoxid volt a "bűnös" az elbomlik vízre és oxigénre , tehát felhígul ... Próbáld ki ha rácseppentesz a rézre és nem barnul meg azonnal akkor már megpusztult ...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
Ha hőálló üveget szeretnél használni az szerintem nem lesz jó , mert pont nem fog melegedni tőle a nyák. Mivel neki az a feladata , hogy a hőt ne engedje át.
Ugye ez vicc volt ? A hőálló azt jelenti hogy nem reped törik gyors hőmérséklet változásra . Az üveg (bármelyik ) elég jó hőszigetelő, tehát kell idő amíg átmelegszik ... Amikor már elkezdelek csodálni mindig előjössz egy ilyen kijelentéssel ....
Kell , de azért nem szükséges hiper szuper üveg.Engem te csak ne csodálj nincs rá szükségem.
Végre egy ember aki gondolkodik , kipróbálja a feltevését és ....
Nem jól írtad .Úgy kellett volna írnod végre egy olyan ember aki újat próbál kitalálni.
Pedig a kijelentéseid egy átlag hobbistában csodálatot ébresztenek , te bármilyen technológiával tökéletes nyákot varázsolsz elsőre .
Ebben nincs semmi extra, de azért köszönöm
Nem volt kéznél mérőpikli, így a régi módszert alkalmaztam. Panelra rálocsoltam az oxid, aztán ha elkezd elszíneződni, akkor mehet rá a sósav, ha túl heves a reakció akkor vízzel hígítani. Pár éve pont itt olvastam
Én is így érzem.
Nem tudom hogy csinálja Lehet csak akkor posztol, mikor más sikeres, az első 100 próbát meghagyja magának
Így van ahogy mondod , de ezek szerint akkor csak csodálattal figyeltél jó pár évvel ezelőtt ugye.Sajnos te magadról ezt nem mondhatod el .
Ja melyik technikát találtad te ki
Én már szólni sem merek , a következő posztban megkapom ....
Ez nem így van , és felesleges ezen rágódni .Keress vissza van olyan is ami még olyan se lett mint most a tiéd.De viszont sok olyan ami valóban elsőre jó lett.
Csak irónia volt, azért írtam OFF-nak
Nem rágódom rajta, csak tőled sok szép panelt láttam, a rosszakat meg nyilván átugrattam
Talán a laminálást , amit csak akkor kezdett mindenik használni amikor egy másik tag kipróbálta és leírta hogy tényleg jó , Aztán gyorsan áttértem a DRY fóliára mert az mindig megbízható minőséget hoz,és 8 évig csináltam nyákokat sokaknak itt a fórumon...(minden hétvégén gyártottam)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |