Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Miért nem lehet offtopikban beszélni arról, ami így vagy úgy, de mindenkit érint? Ráadásul az itteni közönség véleménye inkább érdekel, mint pl a fácsén vagy index fórumon kommentelőké.
Ezzel csak a homokba dugja a fejét az oldal, miszerint minden rendben van. Szerintem teljesen idevaló a téma és nem kellene tiltani, de ti tudjátok.
Nem tilos, én örülök, ha megosztjátok egymással gondolataitokat, magam részéről is érdemibb vitának gondolom, csak egyfajta önmérsékletet kérek, és annak megfontolását, hogy nem biztos hogy innentől még 100 oldalnyi COVID-19 kell mindenkinek.
Többségben vannak az olyanok a fórumon, akik meg tudják reményeim szerint ítélni, hogy az a hír amit linkelnek megfelel-e a valóságnak, így egyfajta forráskritikát gyakorolnak. Ennek alkalmazását kérem továbbra is. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Sziasztok.
Úgy gondolom ez nem elektronika igy hát ide írom. Az autómba van egy quad-core t3 k2001m androidos kijelzo. Erre szeretném rá rakni az IGO navigációs programot. De sehogysem tudtam megoldani hogy a felbontas jó legyen neki. Először 1024x600-as skint kért utána 512x300-asat. Ha jól tudom a sys.txt-be kell át írni de ez van írva : [rawdisplay] highres = 1 ;screen_xy="auto" A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Meg van az a része, hogy ugyanazt osztjuk meg, beállitástól függően többször is.
Van egy módszer amivel mindkettő elérhető: ideiglenesen kiemelt külön topik a járványtémának.
Ezt már több külföldi fórumon is láttam, ahol így zárták karanténba az erről szóló párbeszédet. Fórum a fórumban.
Ezt semmiképp nem támogatom. Vannak abszolút hiteles* információ források, ahonnan lehet tájékozódni.
* jelen pillanatban hitelesnek mondott ![]() Tekintettel arra, hogy nincs 100%-os kontrol a külön ezzel foglalkozó topikban megjelenő tartalmak felett, így olyanok is napvilágot láthatnak egy ilyen topikban (még ha csak ideig-óráig is), ami köhh. nem felelnek meg a valóságnak finoman szólva. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Jogi szempontból nem gondolkodtam az oldalra nézve, szóval elfogadom a döntést, részemről a vírustéma itt lezárva.
Miután a fórom neve "Hobbi elektronika", talán erre kellene fókuszálni.
Kivéve a topic-é, én is kiváncsi lettem volna tagtársak véleményére értelmes keretek közt, de az oldal gazdájáé az utolsó szó így megértve.
Szerintem, ha nem viszünk bele politikát, akkor ez bizonyos fokig lehet írni a témában.
![]() Persze, ha a moderátorok is engedik. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Ti már nagyon érzitek a hétvégét mi?
![]()
Nekem mindegy is lenne, amúgy is karanténban vagyok egy lábtörés miatt már január vége óta. azért rendszeresen fertőtlenítem magam, kívül is, belül is.
Ne már
![]() Idézet: „amúgy is karanténban vagyok egy lábtörés miatt már január vége óta.”
... és a karantén a kóter leánykori neve.
Bocs, de ez kikívánkozott. Egyébként jobbulást. Ha jól számolom, nemsoká lekerül a bilincs. Vagy gipsz, vagy mi.
Na banyek, én meg most írtam egy hosszú választ egy előző oldali kommentre, aztán ahogy a itt a legfelsőt elolvastam egyből töröltem.
De a lényeg: az öregek és betegek a veszélyeztetett korcsoport, főleg akikre mindkettő igaz. Az olaszoknál a halottak átlagéletkora 79,5 év, a kórházba kerülőké 60. És ez ugye felülről eléggé limitált, szóval nem arról van szó, hogy néhány 500-600 éves torzítja a statisztikát. Szóval mindenki parancsoljon rá a veszélyeztetett korcsoportba tartozó szeretteire, hogy zárkózzanak be, ne menjenek sehova, de tényleg. Nincs puszizkodás, nincs ölelkezés, nincs unokázás, semmi, csak telefonon. A bevásárlást intézze más, tegye le a táskákat az ajtó elé, majd jelezze telefonon hogy be lehet vinni. Elpakolás után szigorúan kézmosás, a bevásárolt dolgok közül pedig amit lehet azt fertőtleníteni. Bevásárlásnál is törekedni kell arra, hogy lehetőleg fertőtleníthetően csomagolt árut vegyünk nekik.
A sajátomat. Leeset a rokimerciről, mire észrevettem, és megálltam, már reccsent is. Először azt hittem, hogy csak a cipő tépőzára, de másnapra kiderült, hogy nem.
Gipsz az nincs, belülről lett összeszegezve. Érdekes volt a dokik hozzáállása, kérdezgették fáj-e, én meg kerek szemmel néztem, nem érzem. A műtétet is altatás, érzéstelenítés nélkül végezték, mondtam gyárilag van érzéstelenítve. Volt is csodálkozás.
És azt olvastad, hogy a "pestiek" ellepték Siófokot, meg a Balaton környékét?
![]()
Itt az utcán is népvándorlás van. Juhé, itt a nyár!
Elég morbid a "gyárilag érzéstelenítve".
![]()
Valóban: Rövid gatya, trikó, mokaszin, sör, izzadás.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
De , talán, szerencsére benéz a tél. Igaz, azután jön a nyár. De szerintem sokaknak nem lesz kedve sörözgetni se.
![]()
Köszönöm. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kell a lábamat használni, mert amúgy sem tudnám.
granpa: Lehet, hogy morbid, de létezik egy érzéstelenítés fajta, mikor a gerincbe adják az injeciót. Ezt a műveletet már 14 éve elvégezték, csak tartósnak bizonyult. |
Bejelentkezés
Hirdetés |