Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12v stroboszkóp hangszóróra
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ampervadász90 hozzászólása Jún 5, 2008 /

hello
van egy 12v-os stroboszkópom ami tökéletesen müködik 12voltról
de én olyat szeretnék hogy a hifi zenéjék ritmusára müködjön
raktam képet a strobiról
válaszokat előre is köszönöm

f34_2_big.jpg

(#) Georgee válasza ampervadász90 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

A tirisztort egy opto csatin keresztül bekötöd a hangfal csatlakozóba röviden ennyi de amugy van már ilyen téma
(#) Szebence válasza Georgee hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Vagy van ütemvezérlő is, amit egy HE-s srác "bedigitalizált".
Kapcsolási rajzot keresek című témában találod, az utolsó 5-6 oldalon belül. Bár az neked nem biztos, hogy jó, mert egy 12V-os DC motor helyére tudnád a strobit bekötni, viszont a kapcsolás forgásirányt, tehát polaritást is vált, ami neked nemhiszem, hogy jó lenne...
(#) Georgee válasza ampervadász90 hozzászólására (») Jún 6, 2008 / 4

Akadt egy kis szabad időm, csináltam egy kapcsit valahogy igy kell , Vagyis az enyém igy van szóval ha ügyes vagy és összehozod akkor működik , bár kicsit össze vissza fog villogni de egy hangváltó megoldja szerintem, és akkor a megfelelő helyre kötöd (mély, közép, magas)

strobi.JPG

(#) ampervadász90 hozzászólása Jún 6, 2008 /

és mi történik ha a hangszóróra rákötöm a stronoszkóp izóját ?
mert a led az villog!
(#) Georgee válasza ampervadász90 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

A stroboszkópban villanócső van, azaz nincs benne izzószál, hanem általában xenon gázzal van megtöltve, persze ez alapból nem vezetőképes gáz kivéve ha nagyfeszültséget kap igy vezetőképessé vállik. A kisüléshez kell egy kondi ami tárolja a szükséges energiát (kb 3-400 volt), majd egy másik kondi ami a gyujtáshoz szükséges feszültséget biztosítja az utóbbi körülbelül 3kV, szóval ha csak simán rákötöd a csövet akkor semmi nem történik. Azért irtam hogy a tirisztorral kell játszani, mert az zárja a gyujtókört. Ha ugy kötöd be ahogy a kapcsin is van akkor nem a beépített időzítő adja a tirisztornak a jelet, hanem a zene csúcsai.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem