Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A közös képviselőnek kell szólni, hogy állíttassa helyre az ejtőcső légbeszívóját! Az van eldugulva, elfalazva, stb., azért szippantja ki a leáramló víz a padló-összefolyókból a vízzárt. Amúgy, ahogy "aranymálinkó" írta; takarni (beragasztani).
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Az előttem felszólalók sok mindent mondtak. De! Én nagyon meggondolnám, hogy eltüntessem a "szifont" onnan. Jobb lenne, ha olyan megoldással zárnád le, hogy bármikor ,ha baj van vissza tudd bontani. Ugyanis ha idő múltával /hosszú idő/ megtelik kosszal, mocsokkal és eldugúl, akkor megintcsak nem fog jój zárni és még le se tud jól fojni majd a kádad, zuhanyzód, esetleg belekötött mosógép. Mi minden évben kitakarítjuk egy célszerszámmal, hogy ne teljen meg a kosszal. Takarításkor kicsit büdös, de ki kell bírni. jobb megelőzni a bajt mint utána miatta felverni a gyönyörű új csempét.
Tehát nagyon, nagyon gondold meg mit művelsz vele. Inkább ragaszd le a jól ismert szürke "Duck szalaggal" amit így is szoktak hívni. teljesen tökéletesen lezárja a nyílást és bármikor bontható.
Száraz bűzzárat keressél. Attól is függ jelenleg milyen padlóösszefolyód van. Pl. Bővebben: Link
Mindenkinek válaszolok egy hozzászólásban:
@granpa, @Sárgarigó, @Cirokl Köszi szépen mindannyiótoknak a választ, igen az a fő probléma ezzel a padlóösszefolyóval, hogy csak van, és nincs neki vízutánpótlása, csak ha mi megtöltjük vízzel időnként. Ez a felújításkor eléggé el lett rontva, úgyhogy csak ez a beragasztós játék marad, hogy ne kelljen vele foglalkozni. Én is a pur habbal való beragasztást látom a legjobbnak. Szerk.: Milyen az a száraz bűzzár? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Sok féle száraz bűzzáró padlóösszefolyó kialakítás van. Száraz bűzzáró padlóösszefolyó esetén van egy harang, mely gyakorlatilag ráül a függőlegesen a lefolyó csődarabra (része a padlóösszefolyónak). Ha víz kerül bele, akkor a harang (úszó) felemelkedik és engedi folyni a vizet. Ha van maradék víz, akkor az a bűzzáró, ha nincs víz, mert kiszáradt, akkor a harang ráül a csőre, és az a bűzzár.
Ezek sem teljesen tökéletesek, nálam például időről időre a műszaki helyiségben ahol van a teljes hőközpont is, ott is van padlóösszefolyó, de mivel az összes padlófűtés kör is itt fut össze, a padló a hagyományosnál kicsit melegebb, így időről időre kiszárad a padlóösszefolyó, és hiába van a csatorna rendszeren légbeszívó szelep (több is) , mégis néha azért lehet minimálisan érezni. Olyankor megöntözöm ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
Ami szárazon is elzárja a büdöset.
![]()
Ki kellene fúrnom pár 19mm-es furatot de a lépcsős fúró ami nekem van nem bírja az edzettebb kemény anyagot. 3mm-es szerintem saválló anyagról van szó. Van megoldás?
Körülfurkálod jó éles, titános fúróval, vagy inkább fémhez élezett vídiafúróval (minimum 3 mm-essel, lassú fordulattal, faggyúval kenve) és kireszeled.
Ez a lassú módszer. Kb 5 éve kaptunk körsablont 4-40mm-ig. Műanyagból van.
A műanyag körsablonnal hogy fúrod ki a saválló/rozsdamentes lemezt?
![]() ![]() Ha van ~19 mm-es vídia (kő) fúród, akkor 2-3 lépésben kifúrhatod (4-10-19) állványos gépen. Persze a kőfúrókat át kell élezni fémhez. Én így szoktam késpengét, savállót fúrni.
Legutóbb nekem szerelő lapon kellett kb. 20mm-es furatokat fúrni. Végül ilyesmit vettem. Viszonylag gyorsan tudtam haladni, nem érzékeltem, hogy nagyon kopna a szerszám. A furat viszont nem a legszebb lett. Esetleg megoldás lehet, hogy kb. 17-18mm furattal így előfúrod, és lépcsős fúróval felbővíted azt az 1-2 mm-t.
Hull a hó, és hózik. (Kelenföldön)
Azért a földön nem marad meg. +3 fok van az ablakban.
Jajaja. Mindjárt itt a karácsony, vagy jön a hónyúl??
![]()
Vissza tetszett jönni Becéről és/vagy lett egér?
![]()
Nem tetszett, de visszajöttem Hideg van, hó van, fa elfogyott.
![]() Egér volt, csak a vevője maradt Zuglóban. ![]() Itt nézem a hóesést, pedig elvolnék nélküle. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2020
Az esztergályosok most fogják eldobni a bizonyítványukat mert befogtam az oszlopos fúróba egy maró fejet és 2350-es fordulaton járatva kiszedtem a maradékot. Messze nem tökéletes de amúgysem fog látszódni.
Ja, hát akinek van marófeje, annak nem fáj a feje! Hogy miként oldja meg.
Nagyon jó. Kár hogy nincs patak mellettünk.
Sziasztok. Itt egy kis érdekesség. 1 Hónapig (Nyílt hónap 2020. április 16-ig), letölthető sok régi folyóirat.
Én már a Ludas Matyival hatalmasat nosztalgiáztam.
Valahogy egyben lejön, vagy csak egyenként lehet letölteni? Köszi.
Ha jól értelmezem, nem tölthető le, csak olvasható. De így is nagyon jó.
Most is igen enyhén szálingózik itt valami Keszthelyen, bár füvön és betonon nem marad meg, kizárólag csak zugokban/sarkokban, valamint növényeken, tereptárgyakon (pl. kerti asztal) és háztetőkön látszik.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Reggel Tápiószecsőn is volt egy kis havazás, de hamar abbamaradt. Mostanra gyakorlatilag mindenhonnan eltűnt, nyoma sem maradt.
Igaz, hogy csak számítógépes újságokat tartalmaz, viszont érdemes itt is körül nézni: Retroújság. Itt minden jó minőségű scannelt pdf formájában van feltöltve, amiket csak letöltve lehet megnyitni (legfeljebb utána kitörlöd, ha esetleg mégsem tetszett).
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
Most hatalmas pejhekben esik a hó!!
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |