Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3 fázisú motor üzemeltetése 1 fázisról
Témaindító: Papp Ferike, idő: Jún 5, 2008
Témakörök:
Szép napot!
Először is gratulálok az oldalhoz az alkotóknak.Örülök,hogy itt felkarolják a lelkes amatőröket is.Gyakorlatilag én most egy működő kapcsolásra lennék kíváncsi.Kereskedelmi forgalomban kapható,de abban nincs semmi élvezet,ha megveszem a boltban.Köszönöm előre is a hozzászólásokat.
Bővebben: Link
A megfelelő helyen, a megfelelő válasz. Legközelebb nézz szét, mert a modik haragszanak az ilyenért. Meg azért is, amit én most csinálok...
Szia,
Hát a kapcsolás nem sokból áll, mivel csak (pár) kondenzátor kell és egy kis kábel na meg a motor,.. Remélem ezekben a topikokban megtalálod a kedvedre való kapcsolást! (mivel illene kicsitt keresni 380 V-os motor bekötése 380/220 v-os motor bekötése
Szép napot!Elolvasgattam én ezeket,de itt mindenki a kondenzátoros megoldásokról cseverészik.Igen ez az egyszerűbb.Viszont mindenkori kisérletezéseket igényel és elég alpári is.Persze a szükség törvényt bont.Így lennék ezzel én is!Olyan kapcsolást kerestem volna ahol ezt mondjuk IGBT-vel oldják megy,egy ügyes PIC segítségével amely figyeli és ellenőrzi a mindenkori terhelést,fordulatszámot és a legfontosabbat a hálózatból befolyó áramot.Ezért is nyitottam egy új fórum témát,hogy aki esetleg rendelkezik egy ilyen szerkentyűvel az talán megosztaná a tapasztalatát velem pontosabban mindenivel akit ez érdekel.Asszem ez nem sikerült.Ja és ami fontos ez nem 380/220 motor bekötése!!!
Lehet neked frekvencia váltó rajz kellene ?
Hány vattos motorhoz?
Helló!Igen valami olyasmi, a motorom 2.5KW
Itt egy link 1.5 kW-os frekiváltóhoz, ami úgy született, hogy egy 600 W-osat erősebb félvezetőkkel láttak el, illetve az áramkorlátot a nagyobb teljesítményhez igazították. Elvileg csak át kell méretezni 2.5 kW-hoz (de inkább egy kicsit magasabbra, hogy legyen benne tartalék), és meg tudja hajtani a motorodat.
Ez klassz!Már néztem én is.Sajna a PIC programja nem publikus így elmarad a kísérletezés élménye.Írhatok progit magamtól.Azért köszi!
Nem elég élmény meg kísérletezés az neked, ha magadtól írhatsz progit? Szerintem ennél nagyobb nem kell...
Mit szólnátok ahhoz, hogy az IGBT-ket 3, fázisban 120 fokkal eltolt szinuszhullám PWM jelével vezérelnénk?
Az IGBT-k meghajtása szinte teljesen megegyezik a MOS-fetek meghajtásával.
Tehát fetmeghajtókat érdemes használni. Megnéztem egy átlagos IGBT adatlapját (600V 24A) és az 7V környékén kezdett igazán kollektoráramot engedni. A max Gate feszültség a fetekhez hasonlóan +/-20V Természetesen minél nagyobb a gate/emiter feszültség annál nagyobb a kollektoráram.
Asszem ez az az íz!Csak így tovább!Gyűjtöm én is az infókat.
3 fázisú motor üzemeltetése 1 fázisról kötési rajz kéne.köszönöm
Na, még egyszer...
Alig kellett volna fölfelé olvasnod egy keveset.
Szerintem a meghajtással kellene kezdeni A végén ráér a teljesítmény fokozat.
szia
szeretném meg érdeklődni hogy a 380 v motort szeretnék 220 v roll működtetni mi kell hozzá? de mint fagyi készítő így elég erős és természetesen a hűtőjét is szeretném 220v roll menjen a legjobb költség kímélőbb módon valami kondenzátor kell hozzá ? hol lehet beszerezni ? előre is köszönöm segítő szándékod baráti üdv No1hu
használd a keresőt. Bővebben: Link
Igen kondenzátor kell hozzá!
Elvileg meglehet!Gyakorlatban is láttam már rá példát.
csillagba kell kötni, és úgy neki a kondit. Bár hozzáteszem, a teljesítménye jelentősen csökken!
Igen indítókondi kell hozzá, azonban a teljesítménye ezáltal kb. 70%-ra esik vissza!
380v most már a szabvány szerint 400v no de mindegy. 3fázisu motort igen csillagba kell kötni ,de nem indító kondi kell hozzá hanem állandó kb 10-12mikrós és 250v vagy 400v a kondi. A motor teljesítménye 3-ra fog esni és melegedni fog.Bekötés:
o o o fázis nulla kondi egyik lába kondi másik lába o--------------------o---------------------o Bocsi az ilyen rajzért ! A legoptimálisabb ilyen esetre frekvenciaváltó.
Igen ezt én is tudom, hogy nem indító kondi kell hozzá, hanem állandó üzemben kell lennie.
Amint írtad a 10-12 mikrós kondit, az viszont sejtésem szerit kevés lenne, bár ez a motor teljesítményétől függ. Ha jól tudom KW-on ként kb 60-70 mikró kellene. Ha viszon tévedek(megeshet már feledésbe merült), javíts ki!
valaki egy kapcsi rajzot dobhatna fel pontos adatokkal megköszönném
Igen jól tudtam.KW-on ként 70 Mf szükséges.ITT
olvashatsz némi hasznos információt, és kapcsolási rajz is van benne.
okés köszike
Nem tudom, jó helyre írok-e?
Bocs, ha rosszul tippeltem. Van egy régi BIO automata mosógép motorom. Az adattáblája nincen meg. Nem-e tudna a motorról valaki adatokat? Teljesítmény, bekötés, kondik. Előre is köszi a segítséget.
Sziasztok.Én is háromfázisú motort szeretnék bekötni,de nem vagyok szakmabeli.A motor háromfázisú,de az adattábla alapján deltában megy 220-ról is.Be is kötöttem kondival.de sajna meg-megmozdul,viszont nem forog és közben búg.Kicsi lehet a kondi?A bekötött kondiról nem tudtam leolvasni az értékeket.Ja,egyépként 2,2kw-os motorról van szó.A motor szerintem jó,mivel vadi új.
én is még csak ott tartok, hogy ismerkedem a hellyel.
rengeteg az infó. Szinte, elveszni benne. Nem bántani akartalak, csak jeleztem, hogy én hol találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |