Fórum témák
» Több friss téma |
Igy hirtelen nem tudom a típusát de így néz ki https://prnt.sc/rm4t7k
Van egy ~19"-os LCD monitorom, ami bezöldült. Amúgy működik, de alig látni emiatt. Mi lehet vele?
Szia!
Ha VGA csatlakozóról megy, akkor először azt ellenőrizd és mozgasd meg. Üdv.
Menü színei stimmelnek?
Ha igen, akkor a piros jel nem megy be. Ha van rajta nem VGA bemenet, azt érdemes megpróbálni.
Sziasztok!
Kaptam egy acer AL1812S tipusú monitort. Táphibás. Elkók cserélve, a fet is, viszont a tápvezérlő kimenete és tápja közt 18 ohm van, szóval zárlatos. A zárlat visszaütött rá. A sasszi 715L1142-3-aue. A tápvezérlő SG6841 smd kivitelű. Hol lehetne ilyet kapni?? Jó sima dip8 tokban is, beépíteném.
hq elektronikánál van, csak a szállítás dupla annyi mint maga az ic
Sziasztok
Van egy LG W2234S monitorom. Nem kapcsol be nem reagál semmire. Szétszedtem rámértem és a trafó előtt a FET még működik azonban a trafó után azonban már csak egy egyenes volt az oszcilloszkópon. Valaki akinek van ilyen terén tapasztalata. A trafó halt meg ? vagy milyen egyéb esetben fordulhat még ez elő?
Szia! Milyen oszcilloszkóppal vizsgáltál a hálózati oldalon?
Azon az oldalon hogy ne haljon meg az oszcilloszkóp egy nagyon impedanciás feszültség osztóval leosztottam a mért feszültséget.
Gondolom erre voltál kíváncsi. Ha nem akkor kicsit pontosíts.
Ha a trafó primer oldalán ott a váltó, akkor ha a szekunder oldalon nem jelenik meg feszültség, az azt jelentHETi, hogy a trafó halott. De lehet nagy terhelés is, tehát fel kell szabadítani a trafó szekunder lábait a diagnózishoz. Esetleg a nagyáramú diódák mentek zárlatba.
A típust kérdezem és a rákapcsolás módját. Mert ha nincs normális galvanikus leválasztás, akkor a mérés sem lesz jó, a műszer és az áramkör is veszélybe kerül és még téged is megrázhat az áram.
Ha optocsatolós a visszacsatolás, akkor inkább ne szabadítsuk fel a szekundert.
Mi történne ha felszabadítanánk a szekundert optocsatolósnál?
Egy isds205c-m van.
Legrosszabb esetben pikk-pukk. Visszatéve a szkópra: pontosan hová tetted a szondát a vizsgálatnál és mekkora frekvenciát mértél?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
A képen a piros és a zöld karikához. A frekvenciát sajnos most nem tudom meg mondani.
Miért kérdezed a frekvenciát? Mire tudnál belőle következtetni?
Mert nagyon nem mindegy, hogy 100 Hz-et mérsz, vagy pl. 70 kHz-es impulzusokat. Multiméterrel mérd meg, hogy a C807 sarkain mekkora feszültség van.
Most sem mért (állítólag) feszültséget.
Vagyis ilyenkor mit is csinál az optocsatoló? Nullán áll. Ha a tekercs zárlatos, akkor simán elhiccent már a drót. Ha üres, akkor ELVILEG jó nagy másodlagos fesz lenne rajta, esetleg átüthet a szigetelés.
Inkább ne kössünk le semmit sem, jobb a békesség. Ha a lekötéssel megszűnik az esetleges szekunder oldali zárlat, akkor a primer oldal felszabadul és a visszacsatolás megszüntetése miatt könnyel eldurran. A zárlatot viszont tényleg érdemes lenne majd megnézni. De addig is tisztázzuk, hogy mi van a primeren.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
A C807 -en AC ban kevesebb mint 1V-ott mértem (olyan 800mV körül) DC-ben pedig 13V körül.
elhiccent? ezt még sose halottam. "Esetleg a nagyáramú diódák mentek zárlatba." Dióda vizsgálóval rámértem a diódákra. Az egyiknél 150 körüli értéket írt ki a 2 diódára a másiknál kettőnél 300 körüli értéket.
Szuper. Ennek ellenére a kimeneti oldalon a pufferkondik sarkain nincs DC feszültség.
Már mint minek az ellenére?
Mire volt jó hogy meg mértem a C807 -es kondit?
Így megtudtuk, hogy a vezérlő IC kap valamilyen tápfeszültséget. Még mindig nulla volt van a puffereken?
15V AC-t mértem rajtuk (ha jó kondikat mértem ).
A másik kimeneten a power lábakon is mértem most feszültséget. Holnap meg próbáljam hogy működik -e? vagy mi legyen?
AC nem jó. Egyenfeszültséget kellene mérni (DC). Most nincs bekötve a tápegység kimenete?
DC-ben azt hiszem milli voltokat írt ki vagy 1-2 voltott.
Most nincs bekötve. Kialakítása miatt ha be lenne kötve nem is tudnék rajta mérni.
De lehet mérni felülről is, bekötve. A negatív a készülék fémteste, a pozitív pedig a dióda katódja. Csinálsz egy fényképet a bekötött tápegységedről?
Mért nem szereled ki abból bádogdobozból? Így tényleg nem fogjuk megjavítani...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |