Fórum témák
» Több friss téma |
hali emberkék!
Én valami olyasmire gondoltam h egy szivargyujtóval meg lehetne csinálni. Kicsit utána néztem és valami acél spirálból van. Az acél ha jól tudom olyan 1350°C körül olvad meg és ha meg nézük az autóban használat közben jó vörösen izzik és az olyan 1000°C körül szerintem meg lehet. szoval csinálni hozzá egy valami szabályzó félét ami nem engedi h 600°C fölé menyen és mivel ez egy kicsit kicsi felület ugy gondoltam h ha 3db-ot párhuzamba kötök az jó lenne. ez az én elképzelésem várom az ötleteket. az fontos lenne h 12-24V-os legyen. várom a jobbnál job bötleteket.
hát elég hülye dologra de nygon kéne
amúgyx vizipipába a szén helyet
Szerintem köss össze 2 szivargyújtót 12 voltra. Ha nem elég meleg akkor elég 1 is. Ha 24 voltra kell akkor kétszer annyit teszel bele. Ha nem jó akkor kitalálunk mást.
ahha valami ilyesmire gondoltam én is csak nem tudom h a szivargyujtó mennyire birná a folyamatos üzemet maxon mert kb 2-3órát jó lenne ha bírna folyamatos üzem alatt
a feszültség az meg inkább jóbb lenne 12V-ról de viszont lehet ugy is jó lenne ha ketöt sorba kötnék 12V-on mert ugy akkor elvileg fele ugy fog teljesíteni mint 12V-ról. De mondjuk egy hőkapcsolo mindenféle képpen kéne belle fő a biztonság
Nem biztos hogy bírni fogja úgyhogy kettőt köss sorba.
Bimetállal meg lehet oldani a hővédelmet. Ha egy szivargyújtót kötsz 12 voltra akkor bimetállal be birod állítani hogy milyen hőmérsékletet produkáljon, ha eléri kikapcsol ha kicsit hűlik akkor bekapcsol.
köszi AMD már csak valahonan be kell szereznem a szivargyujtót de hogy honan
amúgy ezt a bimetálos vagy milyen dolgot valahogy eltudod nekem magyarázni vagy h hol lehet ilyet szerezni
Van két külömböző fémlemez egymásra forrasztva/préselve ami nem egyformán tágul ha emelkedik a hőmérséklet. Így ha felmelegszik a szivargyújtó akkor a lemez elhajlik és megszakítja az áramkört, amikor hűlik akkor kiegyenesedik és zárja az áramkört.
Bővebben: Link
ahha vágom akkor ez lesz az "a" terv de nem akarok csak erre az egyre támyszkodni szoval ha lenne még valami más ötleted mivel lehetne elérni ezt a hőmérsékletett
ja és ez a bimetált hol lehet be szerezni?
Pl. vasalóból tudsz kioperálni. Ha ugyes vagy akkor házilag is tudsz csinálni.
Ez elég egyszerű. De elektronikával is meg lehet oldani. Egy termisztor érzékeli a hőmérsékletet(ha nem nyúlik ki) és egy teljesítménytranzisztor szabályozza a szivargyújtó hőmérsékletét. De én inkább a bimetált javaslom.
nagyon szépen köszönöm ez egy jó ötlet el leszek vele egy darabig
és valami más ötlet h hogyan lehetne elérni max 600°C
Szerzel egy hőmérőt és úgy álítod be a bimetált hogy kb. 600 fokon tartsa.
Szerintem ennél egyszerűbb nincs, én így csinálnám. Ja és sok sikert.
ahha azt vágom de én ugy értetem h arra nincs-e valami ötleted h nmem szivargyujtóval hanem valami másal felfüteni 600°C-ra
Pl. villanybojlerből, vasalóból, hajszárítóból kioperát fűtőszállal de azt kb. a huszadára le kell rövidíteni ha 12 voltra akarod kötni. Szivargyújtót autókereskedésben vagy bomtóban tudsz venni és jobban is jársz vele.
Elektroncsőben van ha jól tudom katódfűtés. Azzal is meg lehet oldani ha felmelegszik 600 fokra.
ahha okés akkor ezt kiprobáljuk sztán ha nem ójó akkor keresünk valami mást
nad e gyorsan szét kaptam egy vasalót és van benne ilyen bimetál
kiprobáltam egy gyufával és volt olyan pont ahol nem kapcsolt ki jó mondjuk a gyufa elég kicsi felületett melegít fel de azért fél siker h majd nem a begyedéig volt csak tekerve és még nem kapcsolt ki
természetesen ezta negyedet ugy értem h kiszedtem a pöcköt ami szabályozta h meddig lehesen tekerni
Szia!
Mi ez a bemitál? Mert nekem kellene majd egy fűtőszál vagy fűtőbetét meg hőkapcsoló, és a hőkapcsolóval kellene állítanom a hőmérsékletet 100 és 400 fok között és ha eléri, lekapcsol, ha X fokkal csökken a hőmérséklet, újra bekapcsol, vagy csak egyszerűen nem engedné X fok fölé, hanem folymaatosan tartaná a hőfokot... Nem tudom mi ez a bemitál, meg azt sem, hogy ilyen fűtőszálnál ez megoldható lenne?
Az elektroncsövek fűtőszála vákumban izzik,levegőn azonnal elég,s a teljesítményük is kicsi.Szerintem erre a célra alkalmatlan.
Az előző oldalon AMD belinkelte,ott láthatsz egy vasaló hőkapcsolóját ami a célodnak megfelel.
A fűtőszál, simán képes felfűteni 500 fokosra is...
A vasaló azért nem jó, mert ott csak az van hogy 1,2,3 fokozat, én azt nem tudom, hogy hány fok... márni meg ne mtudom
mivel, 12 voltra kell ezért feltételezem autóba akarod, de legalábbis hordozhatóra.
Namármost én először megnézném hány amperes biztosíték van a szivargyújtónak és elgondolkoznék, hogy egy 2 órás pipázgatás után be tudom-e majd indítani az autót.
hali tams
nem autoba szeretném hanem csak simán szóval ha othon vagyok fogok egy adaptert aztán hálozat ha meg valahol kint a pusztán akkor meg egy aksiról de egy olyan aksiról ami csak a pipáé Pl: pince buliba egyik haveroméknál a pincében nincs áram aztán aksirol szerintem menne 2órát
húha az még rosszabb, ahhoz elég izmos trafó kell majd szerintem.
lehet de majd azt valahogy kitaláljuk mondjuk elöször 230V-ra szeretem volna de hát ugye egykis alkohol hatása alatt biztos lenne valami probléma
ugy h inkább a 12V-nál maradtam vagy lehet még 24V-os is majd meg látjuk mit tudnak a szivargyujtók |
Bejelentkezés
Hirdetés |