Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Forrasztott huzal, és 600fok? Vicces! üdv! proli007
Pillanatpákára kb. 11 cm 1 mm2-es rézdrót az előírás kb., hogy jól lehessen vele forrasztani és a trafó se károsodjon. Ekkor 0,2.. volt van rajta ( 75 wattos ), nagyobb pákán több kicsit..
Ha erre ráteszel 4-5-ször hosszabb drótot, talán 200-250 fokra melegszik fel. A 24 voltos trafót meg egyből lenyomja az 1-2 század ohm ellenállás miatt....
akkora szirgyujtó az jo lehet? picit széjelleb huzva a spirált hogy a levegő keresztül tudjon áramoni rajta?
Én rézdróttal nem kísérleteznék. A pillanat páka hegye is elfogy ( elpárolog )
Írtad nem jó a faszén. Pedig az is megköt egykét káros anyagot + a víz. Ha elektromosan fűtőd, a szén megkötő hatása kimarad. De te tudod. Amit a rézdrót helyett javasolnék az a KANTHAL huzal. A szivar gyújtóba is az, vagy hasonló van. Itt találsz róla leírást: Bővebben: Link
tul a második kisérleten biztos van olyan 400°C körül mert a vasaló maxon 300fok körül van és nem csinál ilyet ezt a foltot kb 1-2perc alatt csinálta mondjuk a páka trafója tüzfrro
Helló!
Nagyon egyszerű megoldás a dologra a diesel autókban levő izzítógyertya, persze a hőmérsékletszabályozást itt is meg kell oldani!
Tökéletes!
ez még amit én csináltam annál is szebb lett
... és ezt folyamatosan akarod járatni...
Szerintem a legjobb a króm-nikkel huzal amit egyszerüen "cekásznak neveznek" és addig állítgatod a hosszát, amig egy pillanat forrasztó éppen izzit, ha piros az már 600-650 C körül van, ha tul rövid a "keletkezett huzal", fogj többet párhuzamosan, ...
Továbbá, a szokványos házi gyártmányú pillanatforrasztó hegy is jó lehet... 1,5mm2 rézhuzal, egy kicsit hosszabbra a szokásosnál, ha éppen a 400 C-vel beéred,... Triacos fényerőszabályozón keresztül hajtod meg az előbb leírt megoldások valamelyikét, akkor elég jól kordában tudod tartani a "rendszert"... Olcsó és hamar meg van...
A pákacsúcs szerintem a cinben oldódik fel. (Legalábbis sokat gyorsít a fogyáson)
hali
hát nem tudom ez a pákás megoldás nem jöttbe nincs elég hő ugy h majd a szivargyujtó lesz a meg oldás remélem beválik
sorry! ÉNmondtam hogy "hőskori páka kell hozzá"!
Pontosan egy ilyesmit szeretnék én is csinálni.
A hőfok az 450-520 között elég a vízipipához. Akár négyzet alakú is lehet mivel négyzet alakú aludobozt még suliban hajlítani is tudok ha bírja azt a hőfokot. Az elektromos vízipipa szén paraméterei: 12.6V 2A 24W Méretre egy kicsi kb. 2cm*2cm*2cm dobozt szeretnék aminek a belsejében lenne valami fűtőszál?! És lukakat is tennék az oldalára ahol a forró levegő áramlani tud. Az is fontos, hogy bírjon legalább 1-2 óra folyamatos használatot. Na akkor várom az ötleteket. Köszi
nem mondod, hogy ilyen létezik. az jó
Hát nagyon ötletem nincs. De most újra kiváncsi lettem.
szerintem indukciós melegítésre keress rá, akár youtubon, induction heating
Hello!
Az én elektromos szenem itt található meg: Ki mit épített . Ha van kérdés, szívesen válaszolok. Üdv!
Hali!
Tetszik! Nem égeti szét a szőnyeget. Hajszárító huzal? Miről üzemelteted? köszi
De, ez lehet, hogy még jobban kiégeti a szőnyeget A széntartó fémet majd valahogy ráapplikálom a porcelánra, és úgy nem lesz vele sok probléma. Most még egy sima szg. tápról megy, 10V, kb. 10A-t vesz fel maximum. A szenet ha rárakom az izzószálakra, 1perc alatt átizzítja teljesen. Ez a 100W teljesítmény túlzás is, dimmereléssel fogom majd szabályozni egy sima trafónál 40-100VA-esnél. A huzal hősugárzóból van kiszedve, 4külön tekercs, párhuzamosan kötve az összes.
Annyi kérdésem lenne mindenkihez, hogy mi az az anyag, ami szigetelésre alkalmas, viszont nem káros rá a hő, és rám sem káros a kipárolgása? Hallottam a teflon csőről. Erről van valakinek véleménye? Vagy más anyag? porcelán cső létezik? Az elég jó lenne, csak nem tudom, beszerezhető-e egyáltalán. Üdv!
Szia. Tetszika a kialakítás, sőt egészen nagyon jó. Én virágcseréppel és hőlégfúvóbetéttel akartam próbálkozni, de sehogy sem sikerült összehozni a kettőt. A kerámia használata jó ötlet, annyira nem is drága, meg jelenleg van itthon egy csorbám is, ami mindegyre kihasította a fóliát, ezért lecseréltem.
A kérdés, hogy megfeleően meleg-e? vagyis jó e a füstje? A szénnél én is 500C-t mértem. Még egy kérdés, bár lehet buta kérdés, ilyen szinten ízzó féhuzalnál, nem e jelentkezik a fém szublimálása( vagyis párolgása).
Mármint ha elejted, nem ég bele a parázs. A teflon az jó ötlet, mert vannak a teflonbevonatú serpenyők is.
Az "pontosan" 600-800 C fok, és annyi fog kelleni neked mert a dohányfélék cirka 700 C fokon égnek, illetve a szén is ennyit tud, viszont ez ha szellőztetik, pontosabban friss levegőt adagolnak hozzá növeli az égéshőt, saját mérésem alapján ez 1200 fokra is felizzhat, (jól meg kell szívni a 4 karos piát ehhez) úgyhogy szimplán maga a szivargyújtó is jó ötlet, esetleg manuálisan is megoldhatnád a kapcsolását, hogy amikor szívod, akkor izzítod a "vasat".
A porcelán/kerámia azért kell, hogy tartsa a hőt! Plusz ezzel lehet utánozni a szén viselkedését. Ugye, ha jobban szívják, akkor melegebb lesz. Ha egy izzó szálról "leszívod" a meleget, akkor az lehül valamennyire, de mivel a meleg felfelé száll, ezért onnan is elvonja a hőt, plusz a porcelán/kerámia felületéről is, így "puffereli"
A hőmérséklettel nincs probléma. 100W eldisszipálása nem kevés A füst rendben van, elég gyorsan beindul a pipa, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a fűtőszálon sem semmi bevonat, és a vezetékeken se, ami káros lehet az egészségre. Ez a spirál ennél magasabb hőmérsékleten ég el (és a többi is). 1200fok? Annyi biztosan nincs a szén az égése közben, maximum a legközepén, rövid ideig... 300-500fokon izzik a szén szerintem, de mire leér a dohányhoz 100-150fokos lehet a hőmérséklete. Nagyobb hőmérsékleten elégne a dohány gyorsan. Idézet: „A füst rendben van, elég gyorsan beindul a pipa, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a fűtőszálon sem semmi bevonat, és a vezetékeken se, ami káros lehet az egészségre.” Még tiszta szerencse, hogy a dohányfüst mentes a káros anyagoktól
Megfogtál Sőt, egészséges
Tudom, hogy van benne nikotin, és hasonló cucc, de átszámolva több főre, heti néhány alkalomra kell valami, ami káros :no: Egyébként olyan anyagokra gondoltam, amik pl. elfolyosítják a tüdőm, vagy csak simán kilyukasztják, esetleg eltömítik belülről két szívás után...
hali
nagyon jó ötlet a kialakítás. kérdésem is volna: egy tekercsnek mekkora a belső átmérője, hány menete van, és mekkora az ellenállása? csak hogy kipróbáljam én is
Nem tudom pontosan. Ezt egy hősugárzóból bontottam ki, már fel volt spirálozva. Kipróbáltam, hogy mekkora darab mennyi áramot vesz fel, mennyire izzik, és pont jó lett egy dohánytartóba. Próbálgattam. Üdv!
Értem. Bár olyat kérdeztem, ami mérhető utólagosan is.
Megszámoltam, a menetszám kb 15. Ahogy látom az asztalodon maradt még ebből a spirálból, ha nincs nagyon összenyomódva, az átmérőjét nem tudnád megmérni tolóméterrel, vonalzóval, vagy csak nikkelezett szemmértékkel?
6mm kb. az átmérő. Egyébként már elpakoltam az asztalomról És bevallom, túl jó volt betakarózva netezni, zenét hallgatni, ahhoz, hogy felkeljek megmérni az átmérőt, aztán meg elfelejtettem... Üdv!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan hívják ezt, ami a képen látható, és milyen típusú boltban keressem? Valami porcelán vezeték szigetelő, vagy ilyesmi. Szegeden esetleg valamelyik boltba? Köszönöm szépen! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |