Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha jól látom a tápfet S-ával vannak sorba kötve, és egymással párhuzamosan. Darabonként nem nagyobbak 1R-nál.
Sziasztok!
Került hozzám egy táphibás Paketa PK-CUT100 inverteres plazmavágó, a tápfet zárlatos lett és vitte magával a EEL25-ös (106:18:20:12) nagyfrekis trafót. Elképzelhetőnek tartom, hogy idehaza nem tudom beszerezni, tekergetéssel nincs kedvem foglalkozni. A kérdésem az, hogyan szoktátok az ehez hasonló eseteket megoldani, lineális táppal pótoljátok esetleg? Köszönöm: fj
Ne haragudj, de 156 menetet feltekerni 5'; ha már szétszedted. (nem profiknak) Nincs abban trafóban semmi különleges, ott van a minta a kezedben.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Cseréld ki a ventilátort nagyobb fordulatúra, vannak komolyabbak is attól, ami benne van.
Üdv. mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni,Lorch ISI 5 CL kapcsolási rajz kellene. Feszültség figyelést is szeretnék beépíteni. További sikeres munkát kívánok!
Sziasztok!
Van egy Expert professional XWDI160 típusú MMA inverterem. Úgy kaptam, hogy hibás. A kapcsolóját cserélnem kell mert szétégett, illetve a hálózati feszültséget egyenirányító diódahíd halt meg (egyik dióda zárlatos) az egyenírányító típusa: S35VB100W 35A 1KV max ellenfeszültség; 500A impulzus áram. Na most nekem ilyenem nincs helyette van: KBPC3506 35A 600V ellenfeszültség; 400A impulzus áram. Szerintetek megfelel ez a diódahíd, vagy inkább vegyek bele egy azonos típust? Elvileg 160A tud a gép. Segítséget köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2020
Sziasztok!
Hobby hegesztő vásárlásban vagyok. Két típus között vakarózok. Az egyik Alfaweld Mig-Mma131, a másik Panelectrode Mig/Mma 160D. Tudtok esetleg valamit a tipusokról? Szervízháttér, tipushibák, alkatrészek?
Szia, Elég a 600V -os, a két fázis között is csak 560V lenne, elméletileg ezért 3 fázisra is épp elmenne.
Szia, Én olyat vennék, /most is az van, csak még régebbi trafós, / ami gázt is tud. Azon kívül, hogy a szél nem fújja el a gázt hegesztés közben nem tudok több pozitívumot előkaparni a porbeleshez.
A szél sem utolsó, szinte csak az udvaron dolgozok. A vékony anyagokhoz gondoltam a porbeles részt, a masszív anyagokhoz az elektródás része. A mobilitás az első, előtetőket kell majd rendbetennem, meg az autón kell küszöböt cserélni. Porbelessel még nem dolgoztam, csak nagy Co-kkal, azt mondják hogy az inverteresek már egész használhatóak. Az elektromos rész érdekelne, mennyire megbízható ez a két kínai típus, ha javítani kell van e hozzájuk cucc.
Emellett a porbeles lényegesen drágább mint a fogyóhuzal. Amig 0,8-as 5 kg-os sima Co huzalt 5-7 ezer Ft közötti áron lehet venni a porbeles fél kilós kb. 3-4 ezer Ft. Ebből a töltet kb. 80 % , a többiből lesz varrat. Normál Co huzalnál az összesből varrat lesz(a fém párolgási veszteséget és az összegubancolódott métereket most hanyagoljuk el)és emellett sokkal szebb varrat készíthető vele.
Ha iparszerűen dolgoznék itthon, nem lenne kérdés, 100%-ig igazad van. De hogy aránylag ritkán kell, de olyankor nagyon.
Két év alatt nem használtam el 2kg elektródát! A palackosat tartani kell valahol, kerülgetni, a kert végébe, létrára stb cipelni. Két gerincsérvvel az ilyesmit meggondolja az ember. Ráadásul amikor apámnál a pincéből kellett felcipelni a házi trafót, azt két hét fekvés , egy hónap táppénz, egy köteg inekció, 40e Ft a csontkovácsnak, kb 20e a gyógyszertárnak, és az iszonyatos fájdalom. Lehet hogy olcsóbban jött volna ki a porbeles?
Én is csak alkalmanként hegesztek itthon, de ha szépen kell, elmegyek a kasznis haveromhoz, neki van gáza, mert azt porbelessel nem lehet. Egy kis eldobható palack, meg alig megy el pár métert....Itt a palack a nagyobb tétel, mert a 9 Kg-os 200€ körül mozog, majd a csere 50€ körül. Próbáltam már a kocsmárostól is kunyizni, de azt mondta, szigorúan sorszámon vannak regisztrálva....
Otthon 1,5 -es FOX pálcát használtam, azzal még kipufogót is tudtam hegeszteni, trafóval. Még az öntöttvasra is jobb volt , mint a direkt rá való. Hát igen, nem fiatalodunk, aki kitalálta, hogy 65-66 év legyen a nyögdíjkorhatár, az nem csinált ilyeneket. Ha elmegy az eszem, s dolgozok véletlen egy fél napot, utána 2 nap pihi. Már léteik 1-2 Kg-os vállra akasztható inverter is 120-A környékén. Ez amit írtál 6,5 Kg. A kínaiak szinte mind egyformák, az enyém egy régebbi 200A -es, néha hegesztek 10-es lemezt is, miután kicseréltem mind a 12 FET-et, egész megbízható darab lett, a 6-os lemezre még lyukat fújok vele.
Köszönöm. Akkor nem cserélem ki.
Sziasztok! Felhasználója vagyok, illetve voltam máig egy kis HPS165-ös hegesztő inverternek. Ma egy 1.6-os rozsdamentes pálcát végig hegesztettem és utána semmi.Megsértődött.Megbontottam ( csak szemrevételezésre) nem látok égésnyomokat semmi látható elváltozást. . A próbálkozások során azt tapasztaltam, hogy üresjáratban két dolog melegszik a hűtés ellenére, a három nagy hűtőborda közül a középső és a transzformátor-nem nyaggattam tovább.
Van-e a társaságban hozzáértő szakember, vagy aki ismer ilyet.
Csak tippelek hogy azon a bordán az egyenirányítók vannak.Mérés máris kiderül.
Köszönöm dara!
Vállalkozna a javításra? szarkatamas.budaörs@gmail.com
Sziasztok!! Hozzám került egy iweld leader 1600 hegesztő. Valaki javított már ilyen típusú gépet esetleg kapcsolási rajzzal kitudnátok segíteni?
Előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv: Szabados
Üdv!
Két éve vásároltam egy Iweld Gorilla Pocket Force 200 MMA gépet. A gépet csak alkalomszerűen használtam kb 30-50db pálca ment le rajta összesen. Minap az első ívfelvételkor kikapcsolt és azóta nem kapcsol be, csak a venti megy benne. Ismerősömnek van egy most vásárolt ezért elkértem gondoltam kiderítem mi mehetett benne tönkre, de megszívtam mert az új bár ugyan olyan néven fut de köszönő viszonyban sincs a régivel. Teljesen megváltoztatták a belsejét. Ügy sejtem gond lehetett a régi konstrukcióval, másként miért ölnének bele pénzt, ha egyszer valami bevált. Gondolom kapcsolási rajzot beszerezni esélytelen. Biztosítékot sem láttam benne, pedig csak kellene lennie valahol ha máshol nem a nyákon, ekkora bagatell dolgot csak nem követnének el.
IGBT zárlat szokott lenni. Más hibával még nem találkoztam ebben a gépben.
Idézet: „ekkora bagatell dolgot csak nem követnének el.” Dehogynem. Amit csak el lehet követni azt elkövetik a kínaiak. Láttam már olyat, hogy megtervezték a gépet és a polaritás jelzést felcserélték a burkolaton, ami egy fröccsöntött műanyag volt és legyártottak belőle szerintem minimum milliós nagyságrendet. A költségek csökkentése miatt szoktak változtatni. Ezek 50-60 dolláros gépek, ha fél dollárral olcsóbban jön ki a gyártás, bármit megváltoztatnak, mert brutális mennyiséget gyártanak belőle.
Valószínű a segéd táp döglött meg.--> Csak sípol, a nagy panelra amin a teljesítmény fokozat van a relé nem is kapcsolja rá a villanyt. Kettő db kisebb panel van ráforrasztva a nagyra, az alsó a kis panel a trafóból kiindulva egy impulzus táp, de IC-t nem találok azon, csak kettő db háromlábú vmit). A hűtőventi ami szintén erre a kis panelra van dugva 24Vos csak 4V-ot kap.--> Épp hogy forog
Felette van még egy panel (amin van egy ST gyártmányú S63525AP Datasheet alapján egy LCD kijelző meghajtó IC (13 és 12 lábán nem egészen 2 Voltot mérek) Illetve egy 3140 es Műveleti erősítő, ami a 4es 7es lábán szintén csak 1.95 voltot kap)) arról szalagkábellel csatlakozik a kijelző panel amin a vezérlő IC (proc) is helyet kapott. A kijelző semmit sem mutat. --> Valszínű nem kap tápot. Találtam még kettő db IC-t (4688 CGQ2) a nagy panelon a kis panelok közvetlen közelében, de azokról semmilyen Infóm nincs, mert nagyon kínai oldalakat dobott a Google. Csatoltam pár db képet:
Az nem s6 hanem sg3525 ic ami a nényszögjelet állítja elő.
Igen köszönöm, valóban a négyszögjel a procinak. Ettől függetlenül kevés a 2V.
Szóval ha IGBT zárlatos akkor sem tudna beindulni a táp?
Szevasztok,
nagy fába vágtad a fejszét... Ha IGBT hiba lenne hallotad volna a pukkanást vagy leverte volna a kismegszakítót... A hiba a segédtápban van, lehetségs hogy az optocsatoló LEDval soros Zéner elpusztult... Mérj a két végén feszt, ha kevesebb 14Voltnál cseréd ki...
Pontosan így gondolom én is!
A piros az Optocsatoló és a kék a Zener ha jól gondolom, erre érted.
Hát mivel azt írtad, hogy megy a ventilátor, akkor feltételezhető volt, hogy a segédtáp nem hibás.
Igen sajna első körben nem vettem figyelembe, csak hogy picit pörög a venti, de furcsa is volt, mintha zajosabb szokott lenni. Amint írtam 4V-ot kap.
Hát ez baj!
Ha nem tudod mi az optpcsatoló és a Zéner, tullépted a "hatáskörödet" és itt feladhatnád és a tanácsadód is is aki nem tudja hány volt kell... bezzeg a feszmérést elmulasztottad akkor hogyan segíthetünk? Az irkálástól nem javul meg agép...
Nem mindig pukkanással megy tönkre egy IGBT. Sok kínai inverterben is már PTC "biztosíték" van és nem csapja le a megszakítót zárlat esetén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |