Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem egy Realtek márkájú (a pontos típusát most így nem tudom) hangkártyám van és eddig még nem volt gondom vele. De ha lehet negatív reklámot csinálni a mobil netes stickeknek, akkor a Huawei-t senkinek nem ajánlom. Nagy ívbe kerülje. Lassan felemészti az idegrendszerem.
Régebben Turtle Beach , majd Ensonic hangkártyám volt. Csodaszép hanggal. Sajnos a Windows nem támogatja egyiket sem. Sokáig alaplapi hanggal szenvedtem, míg nem kaptam egy bontott készülékből egy 5.1 Live Digital kártyát. Na ekkor állt helyre az akusztikus egyensúly. Igaz a fülem már nem a régi. De ez a hang tetszik. Nem használom ki az 5.1-et. Csak a sztereót +subbasszust.
No hogy azért tisztán nézzük a dolgokat .
Ezerrel nézegeten ezeket a kártyákat de olyant ami igazán nekem jó lenne nemigen találok vagy csak horror áron. Nekem csak sima sztereó kell de abból rendes és midi de az hardveresen és tudjon asio-t szoftszintikhez (ergo ne késsen). Namost kútászkodásomban eljutottam az M-audio 2496-os kártyájához de az a maga 30000huf-os árával elrémített. Mivel még nem vagyok hardcore szintis, így még ebbe kár lenne beruházni. Jelenleg egy sblive-al midizgetek de az meg sajnos szoftszintinél késik. Próbáltam hozzá ilyen csoda drivereket de azokkal sem lettem előrébb, ráadásul win7-hez nincs is driver. Bár elvagyok az xp-vel és megy is rendesen de kellene egy normális hangkártya szintizni . Szereztem egy Behringer UCA222 usb hangkártyát de az meg nem tud hardveres midi-t ráadásul nem is tetszik a hangja. Jelenleg még kotorászom az ilyen egyszerű kártyák között hogy hátha találok valami aránylag használhatót jó áron. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Amit te szeretnél az belépő szint a profi cuccok világába, ilyen egyszerű kártyák között nem fogsz ilyet találni és az ilyesmi tényleg 30-nál kezdődik. Amit javasoltam X-fi gamer onboard ramos kártya ez már tud hardveresen dolgozni és van rendes DSP is rajta.
Az audigy 1 az első ami tudja a hardveres ASIO-t, de csakis 48KHz-es mintavételezéssel, ezek az olcsó cuccok nem támogatják és az integráltnál is rosszabbak ASIO4ALL-al. Az X-fi gémer 10ms-es pufferrel nyomja nekem az FL-t és nagyon jól dolgozik, szóval tényleg ilyet lenne érdemes beszerezned. Műveletőerősítő és kondicsere után pedig igen jó hangminőséget produkál (CS4382).
Próbáltad már az asio4all drivert a vst-hez? Egy egyszerű sbliven le lehet vinni a latencyt 11msec-re. Persze minél komolyabb szintihangot akarsz annál erősebb gép kell hozzá, de már egy kétprocis gépen is csodákat lehet művelni! Nem kell hozzá semmi komolyan hangkártyavas, ha erős a géped. Sőt még minőséget sem veszítesz a lekeveréseknél, hisz a gép számolja az algoritmusokkal a hangot.
Egyébként, meg miért érzem azt, hogy minden kérdésedre megtalálod a választ, ha figyelmesen elolvasod amit eddig írtunk. Még hangkártyákból is ajánlottunk nagyon jókat... A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
Az újabbaknál nagyon bugosan megy az ASIO4ALL én is kínlódtam vele.
Lehet. Win7-el még én sem próbáltam, de lehet, hogy audióra nem is használnék win7-et, de ez csak megérzés. Majd ha lesz egyszer, akkor kipróbálom, xp-vel tökéletes minden.
XP-vel próbáltam és egyetértek azzal, hogy nem jó audio célokra, én azért utálom.
Hello!
Adott egy számítógép, amelynek az előlapi hangkártya csatlakozót (sztereó kimenet és mik. bemenet) szeretném bekötni az alaplapba. Ehhez megvan a szükséges kábel, viszont hossza miatt (rövid) keresztül kasul megy az alaplapon (tápkábelek, HDD-k mellett is közel megy el). Az oké, hogy meghosszabbítom a kábelt (kb. 15 cm plusz bőven megoldaná a problémát), így az egyik probléma kiküszöbölődik, de félő, hogy így is lesz egy kis zaj a kimeneten, de a mikrofon jelen biztosan (jelenleg igen zavaró a zaj, úgyhogy nem is használom). A hátsó csatlakozókkal tökéletes a hang. A kérdésem az lenne, hogy ha árnyékolt vezetékre kicserélem a kábeleket, hova kössem az árnyékolást? Előre is köszönöm a válaszokat.
Az árnyékolást az alaplapi kivezetés nullájához kösd.
Sziasztok! Adott egy Asus R510DP notebook. Az integrált hangkártyája meghibásodott: az L és R csatornán ugyanaz a közösített jel jön ki, továbbá nagy brumm van ha be van dugva a töltő. Lehetne javítani vagy felejtős? Itt arra gondolok, hogy pár passzív SMD alkatrész cseréjével orvosolható lenne, vagy maga a hangkártya ic-je lehet a ludas?
Sziasztok,
11 éve használom megelégedettséggel az Acer Z5610-es AllInOne gépemet. Eddig nem foglalkoztatott a dolog, de most már csak rákérdezek mielött végleg *leadnánk a szerelést*. Mire való a képen jelölt negyedik csatlakozó? A Logitech 5.1-es hangrendszer csak 3 csatlakozási pontot kér. A gép leírása szerint mind a 4 hangkimenet. A mikrofon, fejhallgató csatlakozója a gép oldalán van, az tehát nem lehet.
Az nem lehet, hogy 7.1?
Esetleg vonalbemenet? Ahha...a kéket nem használod, igaz? Hang jack aljzat színkódok A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2020
A világoskék az bemenet. A kis piktogramon láthatod a nyilacska befele mutat
A bekeretezett 3 pontot használom jelenleg. Ha az 1 jelüt átdugom a nyíllal jelzett pontba akkor minden nagyon halk lesz.
Ilyen nincs! Én még a gépet nézve se vettem észre a kis nyilat.
Az tényleg egy bemenet. A leírásban meg ez áll: Idézet: „Plug an line outputs to an amplifier or entertainment system into this jack for sound output.”
Igen, ebből a képből - még jó a szemem
Na jó, kis "csalás", hogy ez a kék a PC szabványszínek között a vonalbemenet szokott lenni. Az a kis piktogram pedig egységes elég régóta, s így viszonylag könnyebben áll rá a szemem. Közel huszonéve foglalkozok ámítástecnikával, pár kütyü megfordult már a kezeim között Az meg igazából csak kb. tizenéve jellemző trend, hogy a csatlakozókat szoftveresen lehet újrakonfigurálni, s megmondani neki mégis mit kötöttél rá.
A kéket elfogadom, de az a piktogram a képen nem szem kérdése... Azon nem látszik ez a nyíl irány.
Jobb gomb megnyitás új lapon (én így csinálom)...de, hogy az ott egy nyíl, ami befelé mutat....hát, inkább csak le van kopva...
Látszik az Nézd meg merre néz a kis bumszli! Valóban apró, de míg a többinél a "zárójelek" (hanghullám szimbólumok) közti részen csak egy kis vonalka van, addig a kék alatt középen van a paca az egyenes vége meg alig lóg ki balra.
Ennél egyébként nem sokkal jobb az se, amikor a fémlemezbe, vagy fekete műanyagba vannak belegravírozva ugyan ezek a szimbólumok (és persze ha gravírozva van, akkor nincs kitöltve festékkel, hogy jól látszódjon). Sajnos erre mondhatjuk, hogy "ez ilyen". Én, mint említettem már megszoktam, hogy megnézem és rááll a szemem ennyi idő után az apró különbségre. Biztos neked is van olyan, amivel hasonló gyakorisággal/mennyiségben találkoztál és a legkisebb apróságból észreveszed a különbséget, míg más átsiklik felette.
Lehet...de ez nekem nem látszik ennyire egyértelműen. Ellenben a kék színnel.
Sziasztok. Asus H81M-A alaplapom van, integrált hangkártyával, Windows 10 Home (64 bit)oprendszerrel. A problémám a következő: sehogy sem tudom az előlapi és hátlapi audió csatlakozókat szétválasztani külön lejátszóként. Hátulra be van dugva a 3 csatlakozóba egy 5.1 házimozi, az előlapiba pedig a füles és mindkettő egyszerre szól. Valamint a a Realtek HD Audio-ban meg sem jelenik a fejhallgató ikonja csak a mikrofoné. Illetve a beállításokban sincs meg a szétválasztási lehetőség. Pedig lesegettem különböző oldalakat a fent nevezett driver-ről, a szétválasztási lehetőség ott van! Mellékelek két fotót is. A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
Ha átklikkeled, hogy "◯ HD audió előlap" (második kép), akkor mi történik? Nincsen esetleg valahol eldugva egy beállítás, hogy némítsa a hátlapi kimenetet ha az előlapra csatlakoztatsz valamit? Próbáltad az alaplapod saját lemezén lévő drivert feltenni?
Én csak sima sztereo kimenetet használok, viszont nálam is csak egyetlen lejátszóeszközként szerepel az előlapi és a hátlapi kimenet, de szoftveresen szépen reagál, ha bedugok valamit... A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2020
Sziasztok!
Próbálok használatba venni egy kb. 20 éves hangkártyát, ami valamiért nem éppen akar kellemesen szólni. Őszintébben kifejezve, torzít, mint állat, mikor felvenni próbálok vele. Van ugye a napi használatú, aránylag korszerű gépem, egy Sound Blaster 5.1VX-el, ami nem egy drága audiofil termék ugyan, de én meg vagyok elégedve a hangjával veszteségmentes forrásból, ill. ha nagy ritkán lemezt, kazettát digitalizáltam magamnak, arra is megfelelt. Gyakorlatilag nem hallom a különbséget a forrás és a felvétele között, saját zaja gyári CD színvonalú. Ezt a mintát csináltam róla (a forrás egy középkategóriás Denon deck volt). Csakhogy, rokonom megtalált kb. 150 kazetta digitalizálásával. És tényleg olyan anyagok, amiket sem CD-n megvenni, sem letölteni nem igazán opció. (Nem, a minta nem ilyenről készült, az nekem is megvan FLAC-ben is.) A decket a PC monitor elé bepakolva nagyjából semmit nem tudok kényelmesen csinálni a gépen, szóval hiába "csak el kell indítani és aztán megy magától". (No meg oldalankénti fejállítás, szintezés, stb..) Nem lesz ez így kényelmes. Na most, eredetileg más célból (régi műszerhez), de van egy régebbi P4-es PC-m is Windows 2000-rel, amit gondoltam, befogok erre. Vettem aprópénzért egy Sound Blaster PCI128-at (CT4810), feltételezve, hogy azért nem lesz olyan zajos, mint az alaplapi hangkártyája. Na, ez teljesül is, drivert is találtam, csakhogy: a gépről lejátszás oké, még ha a magnót bekötöm vonalbemenetre, és rákeverem a kimenetre, akkor is (tehát maga a forrás szerintem nem vezérli túl). Viszont miután ezt - rendesen beállítva a kivezérlést - felveszem, a mintában hallható torz hangot kapom eredményül. Azért ettől még az alaplapi kártyák is bőven jobbak! Ja, és a beállítás, formátum (44 kHz 16 bit, standard CD formátum) teljesen azonos volt a két minta készültekor, továbbá az a program, amit korábban, még az XP-s korszak vége felé a VX-el sikerrel használtam, az van fent a régebbi gépen is. Ha bárkinek van ötlete, tapasztalata, szívesen venném! A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2020
Szia. Ha átállítom HD-ra akkor meg sem szólal a füles egyáltalán. A régi Gygabite alaplapomon szépen ketté lehetett választani. Sőt, most jöttem rá, ha az 5.1-et átkapcsolom 2 CH-ra nem szól... És ez gond, mivel gyakorlatilag a fülesre is 5.1-et ad. Mellékelek egy fotót a választható hangforrásokból. Látható, hogy nem szerepel a 2 CH, azaz a füles kimenete... Viszont ott a Digital Output, amit egyáltalán nem használok.
Szia!
Túl van vezérelve az a bemenet. Húzd lejjebb a felvételi csúszkát.
Esetleg a mikrofon bemenetbe dugtad a deck vonalbemenetét? Vagy csak lejjebb kellene húzni a szintszabályzóját.
Töltsd le az Audacity programot, elég jól használható. Korrekt kivezérlésmérője van, minden paraméter (bemeneti szint szabályzó, bemenetválasztó) állítható. Ingyenes, ahhoz képest sok mindent tud. |
Bejelentkezés
Hirdetés |