Fórum témák
» Több friss téma |
ESF4700ROW mosogatógép '50 hibajelzéssel változatos idő eltelte után megáll és sípol. Nem találtam a kézikönyvében ilyen jelű hibakódot. Tud valaki segíteni? (az ügyfélszolgálat nem volt segítőkész!)
Szép napot mindenkinek!
Mi történhetett a gépemmel, ha a program vége felé, valószínű a szárítási fázisban, nagyon hangosan bugyborékoló hangot ad, mintha forrna benne a víz. Megnéztem az elején, a benne lévő víz hideg, volt, egyre melegebb lett. Szakaszosan "forr", nem folyamatosan. Hőérzékelő szállt el? Valami dugulás van a fűtőtestnél? ADG 151
Sziasztok. Kendy CDI 454 gép. E4 kódot ír.
Elvileg túlfolyás,de a tálca teljesen száraz. A mikrokapcsoló is jó. Mit nézzek még meg? A kód nem szűnik meg. Nem lehet programot választani, vizet sem szív.
Szia(sztok)!
Megoldódott a probléma! Cserélve lett a 2db elkó, valamint 4db kondi (kékek). Elég szép értékek mutatkoztak, pl. az egyik 220n - os csak 6 n volt! De a fő probléma a Tny-vel volt. Miután mindezek cserélve lettek a hiba (és a melegedés is) megszűnt Köszi mindenkinek! Szép vasárnapot!
Szevasztok
Candy cdpe6320 mosogatógépem van. Sajnos fő szivattyút kellett cserélnem. Ez nem is okozott különösebb gondot...........DE. Mióta kicseréltem az alkatrészt, nem melegíti a vizet. Szépen halkan dolgozik, de a víz hideg és nem is szárít. A ciklus végén leereszt, majd egy idő után villog a led és csipog folyamatosan míg ki nem kapcsolom..........Meglehet hiba volt megdönteni és úgy szerelni? Valakinek vmi ötlet?- a fűtőszál működik Köszi a válszt! üdv
Sziasztok!
Candy CDI454 mosogatógép. Minden át lett nézve,mérve.Minden jó,sehol vízfolyás.Minden kapcsoló jó,vezetékek nincsenek összeégve,összeérve,szakadva. A kódot kiírja E4. Az elektronikáról lehúztam a csatlakozót,a kód nem tűnik el. Lehet az elektronika halt meg. Szemmel semmi nem látszik,a kondik is jók. Az új elektronika nem olyan vészes,csak potyára nem vennék.
A fűtőbetéttel sorba van kötve egy biztonsági kapcsoló. Azt ellenőrizd, hogy bekapcsol-e, amikor elindul a keringetés.
Ha jól tudom, az E4 ürítési hiba. Milyen csatlakozót húztál le?
Üdv!
Kérném a segítségeteket! Van egy régi AEG favorit aaauto mosogatógép ami működés közben kb felénel megáll... Azt vettük észre mintha forralna a vizet mi lehet baj.. a hoerzekelot kicseréltem benne a vezérlő panelban meg ezt találtam ez okozhatja a problémát?? Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2021
Mit találtál? Ha a relére gondolsz, akkor megéghetett belülről a rossz kontaktusa miatt - csere - vagy a közelében lévő alkatrészek fújhatták rá a füstöt...
Arra fehér feher relere.gondolok bocsi...
Ilyenkor érdemes.a korulotte lévő dolgokat is cserélni vagy próbálkozzak meg csak a relevel?
Elsőre relé csere, a többi alkatrészt meg szemrevételezni, ha kiment a működtető füst, akkor az "szokott" látszani rajtuk. Nem biztos hogy a relé a főbűnös, de megérett a cserére.
Szerintem...
Ja és még egy kérdés.ha már rendes.voltal és írtál..
Egy ilyen futoegysegben esetleg nincs valami hokapcsolo ami elromolhatott és azért fűti túl a vizet ?? Vagy ez az alkatrésze jó lehet??
Meg egy kép a nyak aljáról ahol a relé van alul is megégett a környező alkatrészek fustjetol is lehet allul égett vagy az akkor biztos hogy relé hiba ?
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!
Ott van az.
Kb. ilyet ( klixon 2) kellene elképzelni. A relé meg kukaérett, mert a melegedés a lábait is kezdi kiforrasztani.
Egy kis szösszenet példatárba.
Ariston LKF72 mosogatógép, 10 éves. Egyszer szól a párom, valami nem olyan mint eddig, mintha forrna a víz és a végefelé villogó ledekkel megáll, de végez. Felgyűröm az ingujjam, kirángatom a helyéről, felborítom. Nem valami bonyolult szerkezet, vízlágyító, keringető szivattyú+fűtés, leeresztő szivattyú. Semmi kosz. Keringető + fűtés könnyen kijön, nézzük van valami dugulás esetleg. Semmi. De egy kis -kopás- a forgórészen szemet szúr. Belenézek a tengelyvég csapágyra, az már döfi. Az idő vasfoga, meg a gravitáció meg tette a dolgát. A kopás miatt a forgórész már beleért a házba, és időnként nem forgott, a víz meg felforrt a fűtőegységben. Az Orczyban motort kaptam, belevalót , most újra működik.
Király Köszi hogy írtál!! Legalább el tudok indulni!
Köszi hogy írtál ellenőrzom akkor azt is!!
Baszki ezt a termosztátot kerestem de fa..om se gondolta hogy ott lesz tényleg köszi!!
Szia.A gép alján lévő,mikrokapcsoló csatlakozóját.A kapcsoló jó.E4 azt olvastam túlfolyás,de száraz alul inden.De üríteni kiürített,de a kód nem tűnik el,ezért a gép nem csinál semmit.
Osztán van-e ponthegesztőd? Mert anélkül az egész fűtőegységet kell cserélni.
Ez egy gép. A processzor bemenetén ez a hiba van, akkor ezt reagálja le. Nem lát, nem gondolkozik.
Biztonsági kapcsoló. Alaphelyzet zárt. Ha ez jó, akkor Táplálás -> kapcsoló ->vezeték -> csatlakozás -> panelen jelfeldolgozás -> processzor kiértékelés a jel útja. Valahol ezekben van a hiba. Vagy konkrét méréssel, vagy kizárásos úton kell kideríteni. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2021
Amit lehet minden kimérve.Kábelek kimérve. Minden része külön táplálva működik. Az elektronikán nem látszik égés szakadás.Kábel köteg is kimérve. Processzort hogy tudom mérni?
Most ezt csinálja szép. Bekapcsoláskor kiírja E4, az ürítő szivattyú bekapcsol. Pár perc után sípolás szivattyú megáll. A kód nem szűnik meg,és nem reagál semmilyen gombra. Kikapcsolom majd be,az egész folyamat kezdődik elölről.
.
Ezen az eszközön konkrétan nem tudom. Általában előfeldolgozás ( optokapu, vonalillesztő ) után processzor bemenet, vagy busz. Esetleg közvetlen processzorbemenet. Panelen a vezetősáv feltérképezése, útba eső félvezetők mérése. Processzor jelfeldolgozás mérése halandóknak szinte lehetetlen feladat.
1-2 éves tapasztalatom alapján a panel bemenete sérülékenyebb és hamarabb pusztul, mint a processzor környezete, ezért szokták elválasztani a mérendő környezettől. " Ha minden logikus magyarázatot kizárunk, csakis a nem logikus magyarázat lehet a nyerő. "
Ez természetes. Elárasztás hiba -> szivattyúzás ( ürítés )-> víz betápszelep elzárás -> hiba fennál? -> Igen ->stop.
Az árasztásvédelem kapcsolója nyugalmi helyzetben zárt. Próbáld meg rövidre zárni, elvileg akkor nem lenne szabad adnia a hibát.
Árasztás védelmi kapcsoló zárt alaphelyzetben? Itt alaphelyzetben nyitott,és ha megemelem a hungarocell úszót,akkor zár.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |